Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати сковороду з антипригарним покриттям – 4 види покриття сковорідок

Дата публікації: 18.03.2019 11:53
Дата оновлення: 19.04.2023 14:18

Готувати смаколики краще в ємностях, до яких їжа гарантовано не «причепиться» і не підгорить. Тому до вибору сковородиЗ антипригарним покриттям потрібно підійти ґрунтовно. Адже Різновидів таких ємностей дещо й усі мають свої особливості. Яке З них краще за інших і як вибрати ідеальну сковороду з корисним у господарстві антипригарним покриттям, описано далі.

Читайте також: вибрати сковороду для кухні?

 Выбор сковородок с антипригарным покрытием

Для чого потрібне антипригарне покриття?

Господарі віддають перевагу ємностям з таким шаром за їх ефективність у готуванні та швидкість очищення від забруднень.

Антипригарне покриття потрібно для того, щоб:

  1. Заощадити енергоресурси даний шар робить стінки і денце ємностей товщі, завдяки чому поверхня рівномірно нагрівається і довше утримує тепло.
  2. Зберігати корисні властивості їжі антипригарний шар дозволяє по-мінімуму використовувати масло та жир.
  3. Уникнути підгоряння їжі до гладкої рівної поверхні не прилипає їжа, до того ж інгредієнти для страви добре підрум'янюються.

Крім того, ємності з подібним покриттям (наприклад, від бренду Tefal) всередині та зовні легко відмити після готування – достатньо миючого засобу та м'якої мочалочки.

Може зацікавити: Посуд для запікання: 8 типів кухонних ємностей

Типи антипригарних покриттів

Усього їх 4 і щоб з'ясувати, як вибрати антипригарну сковороду, варто більше дізнатися про кожному із них.

Керамічне

Сосуд з таким внутрішнім шаром (як варіант, LT1129) входить у розряд екологічних та безпечних. Матеріал виготовлення – композитний із частинками піску. Виробники фарбують керамічний шар у різні кольори, не тільки білий. Тому можна вибрати оригінальні екземпляри сковорідок.

Сковородки с керамическим антипригарным покрытием

Особливості такого покриття:

  • стійкість до дуже високих температур (до 450° C);
  • прогрівається швидко і рівномірно;
  • невелика сприйнятливість до подряпин під час експлуатації;
  • можна використовувати мінімальну кількість олії.

Нюанси:
а) якщо потрібно томити або довго смажити страви, краще вибирати ємність з товщиною дна не менше 4 мм;
Б) кращі сковорідки з керамічним антипригарним покриттям (приклад – LT1130) не мають на поверхні вм'ятин, горбків, плям.

Тефлонове

Подібне покриття найчастіше зустрічається у посуду з алюмінію.

Сковорода с тефлоновым антипригарным покрытием

Основні плюси:

  • їжа буквально ковзає на покритті, достатньо додати трохи олії чи жиру під час приготування;
  • витримує аномально високі градуси – до 200° C;
  • ємність з тефлону (наприклад, BW05465B) дуже мало важить;
  • посуд з таким шаром дуже доступна за ціною.

Нюанси: сприйнятливий до подряпин, правда, це зіпсує тільки зовнішній вигляд товару, але не вплине на його експлуатаційні якості (якщо пошкоджень небагато).

Мармурова

Суть таке покриття – в нього додається спеціально оброблена мармурова крихта. Це робить антипригарний шар ще міцнішим. ДО того ж такі сковорідки (наприклад, LT1092) виглядають дуже естетично.

Сковородки с мраморным антипригарным покрытием

Особливості кухонного начиння з таким антипригарним шаром:

  • стійкість до подряпин;
  • швидке і рівномірне нагрівання;
  • тривале збереження температури;
  • довгий термін використання.

Нюанси покупки: найкраща сковорода з мармуровим антипригарним покриттям (приклад – LT1002) має дно не менше 6 мм, товщину стінок – від 3,5 мм.

Нанокомпозитне

Одне з найкращих покриттів. Бувають: титанові, гранітні та алмазні екземпляри.

Сковродки с нанокомпозитным антипригарным покрытием

Що особливого в ньому:

  • стійкість до побутових ушкоджень;
  • легка вага;
  • під час готування можна перемішувати їжу металевими лопатками;
  • дозволено готування без олії;
  • не боїться температурних «стрибків»;
  • термін служби – до 25 років (при правильному догляді).

Єдине, що може збентежити при покупці сковорідок з нанокомпозитним шаром – досить висока вартість.

Читайте також: виробників кухонних плит: вибираємо свого лідера

Який тип покриття вибрати?

Яка ж сковорода з антипригарним покриттям краще: нанокомпозитна, керамічна (наприклад, C4001972), тефлонова, мармурова?

Особливості всіх для того, щоб простіше було визначитися з вибором:

Антипригарне покриття
Стійкість до температурних перепадів Стійкість до ушкоджень Готовка без масла/ жиру
керамічне немає * є ризик подряпин мінімум
тефлонове немає * є ризик подряпин мінімум
мармурове немає * так, висока мінімум
нанокомпозитне та так , висока да

*не потрібно допускати сильного розмаїття температур, наприклад, лити на гарячу ємність холодну рідину.

Кожен вид покриття має свої незаперечні переваги та нюанси експлуатації. Тому при покупці посуду з таким покриттям варто врахувати, головне ВИД плити, на яких вона буде використовуватися. Наприклад, Сковорідки з керамічним шаром не підходять для індукційних плит на зразок моделі EIT 5351 WD.

Може стати нагоді:Індукційна плита – як працює, як вибрати, як користуватися. 4 причини купити

В іншому варто орієнтуватися на власний бюджет, переваги на вигляд, вага ємностей, товщину дна і стінок. Як Вибрати антипригарну сковорідку, також допоможуть дізнатися про відгуки тих, хто вже придбав мармурові, керамічні ємності і може поділитися власним досвідом. Але в ідеалі варто мати на господарстві кілька різних сковорідок. Наприклад, тефлонову для приготування млинців та мармурову для м'яса.

Як правильно користуватися антипригарною сковорідкою?

Уход за сковородой с антипригарным покрытием

Що можна і що не можна робити з таким посудом:

  1. Не варто використовувати для чищення абразиви. Наприклад, чистячі порошки. Вони дряпають покриття, приводячи його в непридатність. Варто користуватися гелем.
  2. Очищати від забруднень м'якою губкою. Жорсткі щіточки не тільки зіпсують зовнішній вигляд сковорідок, але й подряпають антипригарний шар, тому варто використовувати миття м'які губки. Важливо врахувати, що не всі моделі дозволено мити в посудомийці, про це повинна бути інформація на упаковці виробу.
  3. Не використовувати металеві лопатки, ложки. Краще перемішувати їжу дерев'яними, пластиковими, силіконовими або іншими спеціальними пристроями (наприклад, щипці Tefal Bienvenue). Цим можна значно продовжити життя антипригарного покриття. Виняток – нанокомпозитний, він витримає вплив металевих кухонних аксесуарів.

Корисна стаття: Чи варто купувати посудомийну машину: 6 плюсів приладу

Ці прості правила убережуть кухонне начиння від передчасного виходу з ладу, забезпечать їм довге «життя» без подряпин і сколів.

Антипригарне покриття сковорідок з додаткових елементів перейшло в обов'язковий атрибут кухонного приладдя. За допомогою нього можна обійтись майже без жиру при готуванні, уникнути підгоряння страв. У чищенні такі ємності невибагливі, потрібно запам'ятати кілька простих вимог і сковорідка служитиме «вірою та правдою» не один рік.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії