Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще: блендер або подрібнювач: 4 критерії для порівняння

Дата публікації: 28.02.2023 12:00
Дата оновлення: 02.03.2023 13:34

Обидва пристрої можуть збивати, подрібнювати та нарізати. Але є нюанси. Настав час розібратися, в чому саме різниця між блендером та подрібнювачем?

насадки для роботи блендера

Чим блендер відрізняється від подрібнювача?

Тертка, ніж та м'ясорубки варті всіляких похвал. Однак швидкість та продуктивність визначає подрібнювач або блендер. Різниця між ними є! І ось чому.

До речі: Що краще: блендер або міксер — 5 пояснень

Призначення

Обидва види кухонних приладів мають схожі, але не тотожні завдання. Призначення подрібнювача зрозуміло вже з назви приладу. Це механізований чи електрифікований аналог кухонної терки. Такий прилад вміє шаткувати, подрібнювати, нарізати. Залежно від насадок, користувач може задавати розмір бажаної фракції — від скибочок до стружки або крихти.

овочі в подрібнювачі

Функціональні можливості блендера значно ширші. За допомогою такого девайса можна отримати фарш та пюре, приготувати мус та змішати коктейль. Він допоможе впоратися з приготуванням соусу або тіста для млинців, оладок та бісквіту. З подрібненням продуктів проблем також не виникне!

Звідси висновок: можливості блендера ширші, і подрібнення продуктів входить до їх числа. Але якщо потрібно саме «нарізати», а не «перетворити на борошно чи пюре» — найкращим вибором буде подрібнювач.

Порівняння: Що краще: блендер або соковитискач — 5 аргументів про пристрої

Принцип роботи

У подрібнювача та блендера багато спільного.

  1. У прозору чашу приладу поміщають продукт, який потрібно перетворити на скибочки, стружку чи пюре.
  2. Різальний елемент всередині чаші рухається за допомогою електродвигуна, який включається натисканням кнопки.
  3. Ніж обертається, а його крайка, що ріже, подрібнює продукти у чаші.

стаціонарний блендер подрібнює овочі

За принципом роботи подрібнювач ближчий до занурювального блендера. Обидва різновиди приводяться в дію моторним блоком, встановленим над чашею, на дні якої вміщені ножі на осі, що обертається.

ножі у чаші блендера

Однак, якщо мова про стаціонарний блендер, у цьому випадку чаша з продуктами встановлюється на підставку, всередині якої електродвигун. Достатньо встановити ножі, помістити всередину продукт, закрити кришку і встановити режим — блендер зробить все сам!

На замітку: Як приготувати майонез у блендері: 4 простих рецепти та 6 секретів

Конструкція

Конструктивно, подрібнювач та ідентична опція в занурювальному блендері реалізовані подібним чином. Відмінності можуть виявлятися у дизайні моторного блоку, кількості ножів, швидкісних характеристиках. В обох випадках отриманий результат залежить не від вибору режиму, а від тривалості роботи пристрою над кожною порцією продукту.

На відміну від них, у стаціонарних моделей блендерів:

  • чаша продуктів знаходиться над блоком, у якому захований двигун;
  • бажаний результат досягається вибором режиму або швидкості обертання.

Різновиди

Обидві категорії домашніх помічників виробники постійно вдосконалюють. Через інженерські метаморфози з'явилися кілька видів девайсів для кухні:

Категорія
Характеристика
Чопери

Вирізняються компактністю.

Оснащені ручним або електроприводом, насадками, що встановлюються на вал, який йде від кришки.

Можна подрібнювати тверді та м'які продукти, включаючи спеції, каву та лід для коктейлів

Овочерізки

Середніх габаритів із механічним або електроприводом.

Шинкують овочі

Блендери

Занурювальні або стаціонарні.

З широким спектром функцій

До теми: Який блендер краще купити — занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Що краще вибрати: блендер чи подрібнювач

Щоб розібратися в цьому питанні, важливо «розкласти по поличках» переваги та недоліки цих електроприладів. Потім порівняти отриманий результат.

Плюси девайсів

Коронна перевага блендера або подрібнювача полягає у можливості прискорити процес і отримати однорідну консистенцію продукту, що подрібнюється. Орудуючи ножем чи теркою, піде значно більше часу.

Подрібнювачі та блендери виконані з безпечного пластику. Щоб їх очистити, достатньо сполоснути під струменем води. Вибір режиму або швидкості обертання також не доставить проблем. При цьому до однозначних переваг блендерів відноситься їх розширений функціонал. Подрібнювачі радують доступною ціною, компактністю, простотою догляду.

Недоліки подрібнювачів та блендерів

Досить-таки відносні. Виявляють себе, коли пристрій не виправдав очікувань — не вистачає функцій, налаштувань або потужності. Подрібнювач найчастіше розчаровує відсутністю контролю над формою та розміром — не всі моделі здатні видавати ідеальну соломку чи кільця, а контроль над процесом далекий від досконалості.

Блендер «вміє» набагато більше, проте його завдання — не краса, а однорідність отриманої субстанції. Крім того, не можна виключати складності догляду за моторним блоком електричних блендерів та подрібнювачів — мити під струменем їх не рекомендується. Значить, налиплі шматочки, краплі та жир потрібно усувати відразу ж, що не завжди зручно.

Отже, що ж краще, блендер чи подрібнювач? Все залежить від навичок господині та кулінарних уподобань у сім'ї. Якщо комусь рекомендовано протерту їжу, вибір однозначно за блендером. Він допоможе зробити тісто для млинців без жодної грудочки, зіб'є яйця для омлету і за п'ять хвилин приготує фарш для котлет.

фарш у подрібнювачі

А ось любителям овочевих страв, салатів та рагу варто звернути увагу саме на подрібнювач. Він проявить себе на повну в сезон літніх заготівель. Вибір між блендером і подрібнювачем визначається лише завданнями, проте варто придбати надійний пристрій, виготовлений перевіреним виробником.

Цікава стаття: Що краще — м'ясорубка або блендер: порівняння 2 типів техніки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії