Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати електропіч: поради для економних покупців

Дата публікації: 04.12.2015 10:01
Дата оновлення: 04.12.2015 10:01

Електропіч нагадує мікрохвильовку, тільки для нагріву в ній використовуються не джерела мікрохвильового випромінювання, а електронагрівальні елементи - Тени.
 
Електропіч нагадує міні-духовку, але, на відміну від неї, нагріває їжу не тільки знизу, але і з усіх боків.
 
Щоб на практиці оцінити переваги агрегату і приготувати смачну страву в електропечі, розберіться, як правильно вибрати її, щоб не переплатити і залишитися задоволеним результатом.


 
 Електропіч для кухні

Як підібрати електропіч за об'ємом


Представлені на ринку моделі мають об'єм 8-30 літрів. Щоб підібрати оптимальний товар, врахуйте кількість людей, яких будете балувати делікатесами, і скільки будете готувати їжі.

  • Для великої родини з любителів тривалих трапез потрібна електропіч максимального об'єму. 
  • Родині з 2-3 чоловік вистачить агрегату об'ємом в 10-20 літров.Такіе електропечі порівняно невеликі і не вимагають багато вільного простору. 
  • Для любителів запікати качку або індичку потрібно як мінімум 20-літрова робоча камера.
  • Для одного-двох чоловік досить електропечі з об'ємом до 10 літрів.

 містка електропіч
 

Читайте також: Мультиварка або аерогриль: ваш детальний гід по вибору
 
електропечі з асортименту, представленого на ринку, мають потужність в межах 650 Вт-2,2 кВт. Чим більше об'єм робочої камери електродуховка, тим вона потужніша
 
На потужність впливає наявність додаткових функцій - конвектора або гриля. Якщо будете використовувати електропіч для приготування простих страв і розігріву, вистачить малопотужної моделі. Щоб готувати для всієї родини різноманітні страви, не пошкодуйте коштів на електропіч з великими показниками потужності.

Порада: Врахуйте, що з потужною піччю готувати швидше, але дорожче - вона споживає більше енергії.

Як підібрати електропіч по внутрішньому покриттю


 електропіч з емальованим покриттям
 

Робоча камера електропечі може мати різноманітні типи покриттів. Ось які покриття використовуються в електродуховці:

  • емаль легкого очищення . Проста у догляді, проте недовговічна. Термін служби - не більше 5 років.
  • каталітична емаль . Надійне покриття, яке порадує не менше 5 років, 
  • биокерамическое покриття . Його зручно і просто тримати в чистоті. Ресурс - більше 10 років. 

Порада: Прочитайте інструкцію приладу. Позначка «Durastone» означає високу якість покриття, стійкість до чищення побутовою хімією, перепадів температур, механічних впливів. 

Моделі з покриттям, що самоочищається типу полегшують чистку. Самоочищення нешкідливо: воно здійснюється завдяки технології піролізу, коли залишки їжі і забруднень просто згорають.

Як вибрати електропіч виходячи з режиму приготування


Конвекція - найпоширеніший режим, яким оснащені більшість електропечей. Конвекція забезпечує рівномірність прогріву камери завдяки вентилятору, з яким працює" в парі" . У цьому режимі можна готувати одночасно на двох рівнях, економлячи час на приготування повноцінної вечері. Конвекція прискорює процес готування страв . Нижній нагрів нагрів, що забезпечує подачу тепла знизу, дозволяє приготувати пиріг з апетитною хрусткою скоринкою, а верхній забезпечує апетитну поджарістая страв.

 Електропіч з функцією конвекції

Режим гриль - це підсмажування і рум'янцю. Існує кілька різновидів гриля, зокрема: 
 
1. малий гриль, який використовується для тостів, 

2. великий гриль, який відмінно справляється з приготуванням тонких продуктів у великій кількості, 

3. турбо-гриль, що забезпечує хорошу прожарювання і рум'яної скоринки на м'ясі.

4. гриль з конвекцією. Поєднання увімкнути режимів гриля і конвекції дозволяють рівномірно пропікати великі шматки м'яса, риби. Поєднання верхнього нагріву і конвекції використовується для сухого печива, зокрема, приготування макаронів.

Режим «прискорений нагрів» економить час і енергію . Він не годиться для приготування їжі, але ідеально підходить для швидкого розігріву електродуховки. 

Порада: Використовуйте тангенціальне охолодження, коли треба охолодити духовку і уникнути запотівання скла печі в процесі приготування.

Читайте також: Як вибрати електропіч для будинку?

Вибір електропечі по типу управління


Вибір електропечі для кухні за типом управління - важливий критерій, що забезпечує зручність використання. Спосіб управління електропіччю може бути:

  • механічним;
  • сенсорним;
  • електронним.

Механічний має на увазі вибір режимів за допомогою поворотних ручок. Найчастіше подібний тип управління застосовується в простих моделях електродуховок.

 Електропіч з електронною системою управління
 

Сучасні пристрої оснащені сенсорною панеллю керування. Простого дотику пальців до дисплея досить, щоб підібрати необхідну програму.
 
Електронний спосіб управління передбачає використання кнопок. Часто виробники комбінують два або кілька способів управління. Це, наприклад, можуть бути моделі, у яких сенсорна панель доповнена перемикачами у вигляді кнопок або ручок.
 
Моделі з електронним і сенсорним управлінням відкривають більше можливостей: дозволяють записувати власні рецепти страв, зберігаючи їх у пам'яті духовки.

Вибір електропечі за функціями


Функціональні можливості електропечі помітно полегшать роботу на кухні. Зокрема:

  • Розморожування заощадить час, зберігши в продукті максимум корисних речовин. Деякі моделі оснащені двома режимами розморожування, глибоким і звичайним. Розморожування дозволяє швидко приготувати заморожені продукти.
  • Функція підігріву допоможе швидко розігріти приготоване раніше блюдо. Вона не вимагає великих витрат енергії.
  • Функція вимкнення не дасть страві підгоріти: з нею духовка сама відключиться при досягненні температури встановленого значення. Функція корисна, коли прилад довго працює без втручання користувача.
  • Функція збереження програм дозволяє запам'ятовувати принцип приготування страв, які раніше готувалися. З нею користувачі складають власні рецепти, оптимально відповідні для тих чи інших страв.
  • Конвектор з вентилятором скорочують час приготуванні, відповідно, економлять енергоресурси. Деякі моделі електродуховок припускають можливість використання функції конвекції паралельно з іншими режимами, що дозволяє істотно скоротити час приготування.

 Електропіч з конвекцією

Як вибрати виробника електропечі


Електропечі представлені в трьох цінових категоріях :
 
1. Самі бюджетні моделі випускаються компаніями Ariston, Saturn, Candy, Mirta, Artel, Gorenje, Whirlpool, Beko, Zanussi, і ін. Техніка даних виробників відрізняється простотою і мінімальним набором функцій.

2. Bosch, Electrolux, Siemens, Delonghi, Bauknecht - компанії, що виробляють електропечі високого класу. Вони надійні, функціональні і сучасні.

3. Елітні розробки в області електропечей презентують бренди AEG, SMEG, Gaggenau. Продукція, що цими компаніями прилади воістину бездоганні. Вони поєднують відмінну продуктивність, надійність, великий експлуатаційний ресурс і досконалий дизайн.

 електропечі Bauknecht
 

Читайте також: Як вибрати мультиварку?
 
Додаткові можливості та комплектуючі
 
Додаткові комплектуючі забезпечать ще більше комфорту. Висувний піддон збере крихти і рідина, збереже піч охайною і полегшить очищення. Функція обертання одночасно забезпечує рівномірний запікання і хрустку скоринку. Підсвічування допоможе контролювати процес готування, а решітчаста підставка і крутив, на яких можна смажити м'ясо, рибу та овочі-гриль, припадуть до душі самим вибагливим гурманам.

Порада: Щоб заощадити на покупці, купуйте електропіч тільки з потрібними комплектуючими. вони дуже впливають на вартість, яка може відрізнятися в рази.

Де купити електропіч


Коли відповідь на питання " яку електропіч вибрати для будинку" вирішене, настає час вирішення другого завдання - де найкраще зробити покупку. 
 
Оптимальний варіант - магазин MOYO.UA, де купити електропіч можна зі знижками або оформивши оплату частинами. До вашої уваги - чітко структурований каталог інтернет-магазину, швидке оформлення замовлення і доставка по всій Україні. Тут реалізується ліцензійний товар з гарантією, а здійснити правильний вибір допоможуть менеджери, які дадуть відповідь на питання, що цікавлять, оформлять покупку і доставку.
 
Дивіться відео: Духовка електрична настільна Saturn ST-EC1075

Коментарі
Залиште коментар
Категорії