Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

8 простих правил, як вибрати моніторні навушники

Дата публікації: 26.06.2018 16:26
Дата оновлення: 26.06.2018 16:26

Для редагування аудіо і відео потрібні відповідні навушники. Такий аксесуар зобов'язаний чітко видавати звук, відображаючи без перешкод кожну записану ноту. Тут і приходять на виручку навушники-монітори, що оснащені пристроєм, переважною зовнішні шуми, і ідеально рівно відтворюють записи.

Парень и девушка в мониторных наушниках

Такий аксесуар варто чималі гроші і синхронізується далеко не з кожним пристроєм, а тому, вирішивши купити моніторні навушники, варто врахувати безліч чинників. На які параметри зробити «упор» і що означають характеристики на упаковці? Стаття допоможе розібратися в правилах вибору моніторних навушників, відкривши 8 секретів покупки.

Читайте також: Як вибрати хороші навушники: поради меломанам

Що таке навушники-монітори?

Вже з назви зрозуміло, що значить «моніторні навушники». Аксесуар відноситься до професійних пристроїв і призначений для моніторингу (або контролю) звуку. Такі навушники найчастіше використовують звукорежисери, діджеї, музиканти або оператори, які займаються обробкою музики, кіно та ін.

Парень в мониторных наушниках и 4 модели наушников

Якість звучання тут ідеально чисте або, як кажуть, «стерильне». Воно й не дивно, адже звукорежисер повинен чітко чути все огріхи записи і вчасно їх виправляти. Така спеціалізація навушників ставить до них ряд конкретних вимог:

  • Рівна амплітуда частотних характеристик (АЧХ). аксесуар не повинен «прикрашати» звук, додаючи басів або низьких частот. У лінійної АЧХ бувають злегка збільшені середні частоти, що дозволяє коригувати вокал.
  • Деталізація звуків. важливо при обробці складної музики або комп'ютерних ігор, де кожен інструмент потрібно чути окремо. Саме з цієї причини навушники нечасто використовуються для прослуховування звичайних треків, адже деталізуючи таким чином пісню в неякісної записи або в стислому форматі, вони сильно спотворюють звук і тим самим псують враження від музики.
  • Низький опір і чутливість. ці показники в моніторних навушниках немає сенсу, оскільки при відтворенні звуку використовуються професійні підсилювачі з потрібною потужністю.
  • Конструкція. такого аксесуара охоплюють все вухо, повністю ізолюючи його від сторонніх шумів. Це зручно при експлуатації і дозволяє просидіти в навушниках кілька годин підряд, не відчуваючи дискомфорт.

Візуально пристрій схоже з накладними навушниками, а недосвідчений покупець і зовсім не помітить різницю. Щоб відчувати себе впевненіше і не помилитися при виборі, варто детальніше вникнути, чим відрізняються моніторні навушники від звичайних і накладних.

Установки
Моніторниє Накладні Звичайні (повнорозмірні)
Будова Великі амбушюри, товстий дріт, масивна конструкція. Амбушури не охоплюють вуха, а тільки закривають їх. Нещільно прилягають до голови. Також великі амбушюри з м'якими вставками. Мають полегшена вага, часто складну конструкцію і невеликий шнур.
Використання Професійний пристрій підходить під обладнання Hi-Fi і навіть Hi-End (техніка звукопідсилюючого апаратного і програмного забезпечення), а також інші пристрої класу Преміум. Можуть застосовуватися з різними пристроями. Побутові навушники, що підключаються до смартфону, комп'ютера, ноутбука і будь-якому домашньому пристрою з відповідним роз'ємом для синхронізації. Можуть застосовуватися з різними пристроями. Побутові навушники, що підключаються до смартфону, комп'ютера, ноутбука і будь-якому домашньому пристрою з відповідним роз'ємом для синхронізації.
Вартість Ціна дорожче всіх побутових моделей. Різні, від бюджетних варіантів до еліт-класу, але дешевше моніторних. Різні, від бюджетних варіантів до еліт-класу, але дешевше моніторних.

Часто звичайні повнорозмірні навушники також називають моніторними. Мабуть, цей сленг доречний лише для дорогих і виключно якісних моделей з рівною АЧХ і чітким відтворенням звуку. Такий аксесуар може використовуватися як для прослуховування музики, так і для її обробки в домашніх умовах. Яскравий тому приклад, навушники Audio-Technica ATH-M70X.
таке моніторні навушники і чим відрізняються накладні навушники від моніторних, можна переходити до головного – використання аксесуара.

Читайте також: ТОП-10 кращих повнорозмірних закритих навушників

Переваги та недоліки моніторних навушників в повсякденному використанні

Як вже згадувалося вище, моніторні навушники рідко беруть для побутового застосування . Це обумовлено їх громіздкими розмірами, високою ціною і необхідністю потужного пристрою для відтворення Музики (Наприклад, ПІДІЙДЕMP3 плеєр FiiO X5-III).
ж, користувач, який віддав перевагу саме моніторним навушників серед всього асортименту, точно знає, чого хоче. Тут в пріоритеті якість звуку, яке явно відрізняється від аналогів. Об'ємне і чітке звучання є головним «плюсом» на користь покупки навушників-моніторів.

Мониторные наушники с плеером

Не останню роль відіграють і такі параметри:

  • Звукоізоляція. Аксесуар закриває вушну раковину, повністю захищаючи від сторонніх шумів, які можуть перешкодити роботі.
  • Міцна збірка. У професійних навушниках такого типу передбачено багато металевих деталей і надійного пластика, що робить їх довговічними.
  • Зручність експлуатації. Посадка щільно охоплює голову, при цьому не здавлюючи її. Амбушюри покриті м'яким і приємним на дотик матеріалом, що додає комфорту.

ДО того ж, у багатьох моделей чаші є поворотними, що полегшує використання і транспортування. Провід також від'єднується, легко замінюючись іншим. Деякі екземпляри мають в комплекті відразу 2-3 дроти для синхронізації з багатьма пристроями або можливо бездротове з'єднання через Bluetooth.

Також цікаво: Як вибрати бездротові навушники – 6 головних порад

Як вибрати моніторні навушники?

Перед безпосередній покупкою аксесуара для будинку або роботи, варто детально розібратися, як вибрати моніторні навушники і які навушники краще для відомості записи. Всі параметри поділяються на візуальні і технічні. Так, до візуальних відносять:

  • Дизайн користуватися річчю, яка подобається, набагато приємніше. Оформлення може бути акуратним з мінімумом елементів або, навпаки, екстравагантним (наприклад, в яскравих фарбах).
  • Комфорт - тут потрібно звернути увагу на кріпильні деталі, обід і розташування чаш. Якщо є така можливість, краще приміряти навушники, переконавшись, що вони зручно тримаються на голові.
  • Матеріал - моніторні навушники габаритні і важкі, а тому вибрати полегшений варіант в цьому сегменті складно. Краще віддати перевагу зразкам з металевими вставками на кріпленні і пластиковим корпусом. Їх присутність на голові практично невідчутно, що значно спрощує використання.
  • Амбушури- В ідеалі, вони обтягнуті м'яким матеріалом. Краще, Якщо це буде шкіра, тому що вона зносостійка і довше прослужить, зберігаючи фактуру. Є також моделі зі знімними амбушюрами, правда, вибираючи такий варіант, варто врахувати матеріал кріплення чаш до дуги.

Важливим моментом також є простір усередині чаш. Це місце між вухом і динаміком має щільно прилягати по боках, не тиснути, при цьому вміщуючи всю вушну раковину з прикрасами (наприклад, сережками, якщо вони є).

Выбор мониторных наушников

Які ж професійні навушники вибрати для домашньої студії, відомості та мастерингу запису, якщо орієнтуватися на характеристики?

Стаття в тему: Підбираючи навушники – вся увага на характеристики: 7 головних параметрів вибору

У списку 3 головні пункти:

  • Частота. Цей діапазон однаковий для більшості навушників. На упаковці вказано в межах від 20 до 20 тис. Гц і означає звук, що чує людське вухо. Показник сам по собі не особливо важливий, але краще, щоб його значення було в межах позначених цифр.
  • Потужність. У такого аксесуара доходить до 1000 мВт. Характеристика вказує на гучність пристрою, але не варто забувати, що звук буде залежати і від підсилювача, до якого підключені навушники. Так, дві однакові моделі звучать абсолютно по різному з іншими пристроями.
  • Опір. Показник більше, ніж у звичайних навушників і коливається між 32-600 Ом. Якщо для відтворення музики використовується якісний плеєр хороший підсилювач, то особливо акцентувати свою увагу на опорі не варто, звук і так буде гучним, чітким і чистим від перешкод.

Буде цікаво: На що впливає опір навушників – 2 типу навушників по опору

Ці прості поради застосовні до будь-якого типу навушників, правда, показники у кожного виду будуть свої. Розібравшись, в яких навушниках можна зводити музику і займатися мастерингом, вийде підібрати кращий варіант з урахуванням особистого бюджету і запитів.

Замість підсумку

Моніторниє навушники – досить специфічний аксесуар. Він явно не підходить для щоденного прослуховування музики в смартфоні, вимагаючи більш потужне і дороге пристрій. І все ж, такі навушники набувають все більшої популярності завдяки можливості слухати записи в тому форматі, як вони були задумані музикантами і звукорежисером.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії