Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 автокрісел від 9 місяців до 4,5 років – рейтинг автокрісел групи 1-2

Дата публікації: 26.06.2018 09:18
Дата оновлення: 26.06.2018 09:18

Кожні батьки турбуються про безпеку свого малюка під час поїздок на автомобілі. Щоб уникнути травм у разі різкого гальмування або ДТП, краще відразу забезпечити своє чадо зручним і функціональним автокріслом.

Автомобильные кресла для детей

Такий аксесуар допоможе дитині комфортно насолоджуватися поїздкою, а татові з мамою – вільно брати дитину в будь-яку подорож. Сидіння надійно кріпиться в транспорті, при цьому м'які ремені міцно утримують малюка в екстрених ситуаціях.
Щоб не помилитися з вибором, варто детально розглянути поданий рейтинг з 10 популярними автокріслами. Огляд підкаже важливі параметри для покупки, зробивши акцент на характеристиках кожної моделі.

Читайте також: ТОП-10 кращих автокрісел для новонароджених (група 0+)

BRITAX-ROMER TRIFIX I-SIZE

Автокрісло німецького бренду виготовлене з використанням якісних матеріалів і комплектуючих. Крісло призначене для маленьких пасажирів, зріст яких 76-105 см (9 місяців – 4 роки). Сидіння має м'яку приємну оббивку і ремені безпеки з 5-ма фіксувальними точками, що надійно замикаються за допомогою великої червоної кнопки в центрі. Чохли знімні, підходять для прання в машинці. Щоб убезпечити оббивку оригінального сидіння авто від зносу, можна окремо придбати килимок під автокрісло бренду RECARO.

Автокресло BRITAX-ROMER TRIFIX I-SIZE

Серед головних переваг моделі:

  • окрема клавіша в передній частині крісла, яка допомагає послабити ремені, покращивши тим самим поїздку дитині;
  • великі пружні боковини і V-подібний підголівник, що запобігають травматизму у випаку бічного удару з іншим авто;
  • кріплення ISOFIX для 100% надійності встановлення крісла на сидінні машини.

Ремені і підголовник тут виставляються по висоті. Це дозволяє налаштувати їх з урахуванням зросту дитини. Крісло можна ставити в 4-х положеннях, забезпечивши тим самим максимальну зручність маленькому пасажиру.
Доповнення I-SIZE до назви моделі говорить про відповідність стандарту в сфері автомобільних крісел. Модель пройшла краш-тест на базі організації ADAC, отримавши в ньому відмітку «добре» за безпеку.

BRITAX-ROMER KING II

Екземпляр належить до сегменту групи 1, тобто підходить для діток від 9 місяців до 4 років (9-18 кг і зріст 80-105 см). За результатами проведених краш-тестів автокрісло повністю відповідає стандарту безпеки R44/04, а також має оцінку «добре» від тієї ж організації ADAC.

 Автокресло BRITAX-ROMER KING II

У цього представника ТОПу є 3 головні переваги:

  1. Чаша виконана з гнучкого еластичного пластику, що витримує, не ламаючись, великі навантаження під час удару. Знімна оббивка складається з приємного на дотик матеріалу і м'якого прошарку. Вкладка під спинку ортопедичної форми.
  2. Широкі боковини спеціально розроблені для повного захисту у разі удару збоку. Вони обволікають дитину, надійно утримуючи її в кріслі. Спинка і ремені налаштовуються по висоті.
  3. Фірмові накладки на ременях безпеки. Обмежують ривок тіла вперед при раптовому гальмуванні, поглинаючи при цьому до 30% енергії удару.

Крісло встановлюють на заднє сидіння транспорту за допомогою стаціонарного ременя безпеки. На бічній частині корпусу є інструкція для монтажу. Щоб дитині було не нудно в дорозі, можна повісити на спинку переднього сидіння спеціальний захист Nuvita з кишеньками, заповнивши їх конструктором або іншими іграми.

Пізнавальна стаття в тему: Світляний конструктор Light Stax

MAXI-COSI TOBI

Ця модель рейтингу дитячих автокрісел 1-2 групи призначена для пасажирів від 9 місяців. Сидіння встановлюється в 5 положеннях, включаючи лежаче. Кріпильні елементи регулюються по висоті, що допомагає налаштувати їх з урахуванням зросту чада.

Автокресло Maxi-Cosi Tobi

Серед «плюсів» такого аксесуара для поїздок:

  • Висока платформа, на яку кріпиться сидіння. Завдяки цьому маленький пасажир має хорошу оглядовість і може спостерігати з вікна за тим, що відбувається зовні авто під час руху.
  • Натягувачі ременів. піднімають ремені вгору, як тільки відкривається фіксатор. Це значно полегшує саджання малюка, адже їх не доведеться витягати з-під його спини.

Установлення чаші відбувається на стаціонарні ремені машини. Кріплення надійно утримує крісло, без люфтів або хитань навіть на нерівностях дороги. Завдяки цьому дитина в дорозі може спокійно розважатися з улюбленою іграшкою, не відчуваючи дискомфорту, а поїздка буде такою ж плавною, як і в колясці.

Стаття в тему: ТОП-10 універсальних дитячих колясок «2 в 1»

Модель виконана з урахуванням стандарту R44/04 і отримала оцінку «добре» в рейтингах «Установлення» і «Комфорт» за версією ADAC.

BESAFE IZI COMFORT X3

Це крісло підійде для дітей від 1 до 4 років. Вся конструкція зроблена з ударостійкого полістиролу, який не зламається навіть при сильних бічних зіткненнях. У комплекті ремені з міцною фіксацією і м'якими накладками, рівень натягування яких можна регулювати.

Автокресло BeSafe iZi Comfort X3

Переваги цієї моделі:

  • магнітні вставки збоку корпусу для закріплення ременів під час посадки малюка;
  • додаткова м'яка вкладка всередині сидіння, призначена для діток молодшого віку (знімна);
  • поворотні рукоятки для оперативної зміни нахилу крісла, можна зафіксувати в 4-х положеннях, включаючи зручний кут для сну.

Оригінальне крісло встановлюється тільки паралельно стаціонарним сидінням автомобіля. Монтаж – за допомогою системи ISOFIX або стаціонарних ременів. Крім цього, використовується додатковий упор на підлогу. Це гарантує 100% безпеку, відповідно до вимог стандарту R44/04.

RECARO MONZA NOVA IS

Це крісло незвичною конструкцією підходить для діток вагою до 18 кг. Модель оснащена посиленим захистом з боків і комфортним підголовником, який надійно утримує шию і голову, якщо раптом малюк засне під час їзди.

Автокресло RECARO MONZA NOVA IS

Переваг у автокрісла не злічити:

  • зручний столик безпеки, що не тільки вберігає від ривка вперед, але також підходить для годування, малювання або інших дитячих розваг;
  • бічні частини корпусу забезпечені подушками безпеки, що поглинають силу удару при бічних зіткненнях;
  • підголівник має вбудовані динаміки, де для малюка грає колискова чи музика з улюбленого мультфільму;
  • додаткова кишеня для MP3-плеєра.

Стаття в тему: Як вибрати хороший MP3-плеєр – 7 критеріїв

Під оббивкою розташований дихаючий поролон, який забезпечує відмінну циркуляцію повітря навіть в дуже спекотні дні. Крім цього, укрити малюка від палючих променів можна, повісивши на скло спеціальну шторку від сонця ROMER. Завдяки їм дитині гарантована затишна поїздка в будь-яку погоду.
Модель брала участь в краш-тестах компанії ADAC, отримавши результат «відмінно» в номінації «Комфорт».

BESAFE IZI MODULAR I-SIZE

Крісло відповідає вимогам безпеки I-Size і підходить для діток із 6 місяців. Захист від бокового удару в сидінні BeSafe iZi Modular відповідає стандарту R129, тобто надійно вкриває голову і плечі в разі ДТП. Такий знімний блок встановлюється на корпусі крісла з боку дверей, запобігаючи сильній вібрації під час зіткнення.

 Автокресло BeSafe iZi Modular

Серед особливостей моделі:

  • крісло підходить для установлення в будь-яку сторону, навіть проти ходу авто;
  • розміри сидіння набагато ширші, ніж у аналогів + більше простору для ніг;
  • кріплення на спеціальну базу, що мінімізує помилки монтажу, даючи моделі додаткову опору і стійкість;
  • зелена індикація сигналізує про правильність закріплення автокрісла в машині;
  • в комплекті є спеціальна платформа, що служить захистом від перекидання.

У крісла ремені з 5-ма точками фіксації і м'якими насадками. Висота ременів і підголівників регулюється за допомогою зручного важеля. У комплекті передбачена знімна вкладка для малечі.

BRITAX-ROMER ECLIPSE

Таке компактне крісло ідеальним вибором для авто з обмеженим внутрішнім простором. Встановлюється на 2-х або 3-х точкових штатних ременях машини і підходить для монтажу навіть у центрі заднього сидіння. Така манера установлення дозволяє забезпечити максимальний захист дитини під час бокового удару.

Автокресло Britax-Romer Eclipse

Головні причини купити це дитяче автосидіння:

  • наявність сертифіката TÜV, що робить його придатним для використання в літаку;
  • оригінальна конструкція і полегшена вага (7 кг) сприяють швидкому встановленню;
  • накладки на ремені з м'якою прогумованою основою гасять силу удару і утримують від ривка під час ДТП.

Аксесуар для поїздок має стандартну комплектацію, що містить ремені безпеки і знімну оббивку. Будова корпусу і допоміжних елементів повністю відповідає вимогам стандарту Євросоюзу R44/04. Невеликим «мінусом» моделі виступає відсутність підголівника, що може викликати певну незручність для чада під час поїздок вибоїстими дорогами. В якості альтернативи можна  придбати дорожній комплект для сну Eternal Shield.
Ця модель – вже третій варіант рейтингу кращих автокрісел для дітей від 9 місяців до 4,5 років, представлена компанією Britax-Romer. Чим же відрізняються екземпляри між собою?

Модель
Спосіб кріплення Підголівник Нахил спинки Бічна підтримка
BRITAX-ROMER TRIFIX I-SIZE ISOFIX V-подібний, регулюється висота 3 положення Є
BRITAX-ROMER KING II Ремені авто Регулюється висота 4 положення Є
Britax-Romer Eclipse Ремені авто Ні 4 положення Є

GRACO COAST GHILLI

Зручне і недороге автомобільне крісло підходить для дитини вагою від 9 до 18 кг. Малюк утримується в ньому за допомогою ременів безпеки, а посилені високі бортики гарантують якісний захист у разі бічного поштовху. Для найменших діток тут передбачена знімна підкладка, яка забезпечує м'якість посадки. Такий аксесуар часто використовується в дитячих колясках і зручний для спинки малюка.

Якщо шукаєте дитячу коляску, читайте: ТОП-10 кращих виробників дитячих колясок

Автокресло Graco Coast Ghilli

«Плюси» моделі Graco Coast Ghilli:

  • спинка регулюється (5 положень);
  • нековзкі насадки на ременях;
  • м'яка оксамитова оббивка, видалити забруднення з якої можна вологою серветкою;
  • глибока посадка для додаткового захисту.

Екземпляр не обладнаний кріпленням ISOFIX і встановлюється тільки за допомогою ременів безпеки автомобіля. Детальна інструкція на корпусі допомагає правильно закріпити чашу, гарантуючи відсутність зайвої вібрації і люфтів під час руху.

RECARO OPTIA

М'яке автокрісло оббите замшевою тканиною, яка відмінно пропускає повітря і приємна на дотик. Модель підходить для перевезення дітей до 4 років. Спинка встановлюється в 3-х положеннях, завдяки чому в сидінні буде зручно подорожувати як зовсім маленьким діткам, так і старшим. Підголівник RECARO OPTIA можна налаштувати в 6 позиціях.

Автокресло RECARO OPTIA

Серед важливих переваг моделі:

  • Додаткова система безпеки Advance Side. Являє собою невеликі накладки, які відщіпаються на корпусі з боку вікна машини. При бічному зіткненні такий захист гасить до 70% енергії удару.
  • Крісло встановлюється на кріплення ISOFIX. Платформа оснащена надійним упором на підлогу для кращої фіксації. На корпусі передбачена світлова індикація правильності кріплення.

У характеристиках моделі є відмітка про краш-тести компанії ADAC (оцінки «добре» за категоріями «Комфорт» і «Установлення»). Зручне крісло має анатомічну посадку. Всі тканинні елементи легко знімаються для очищення в пральній машині.

HEYNER CAPSULA MN3

Універсальне крісло підійде для дітей від 9 місяців до 7 років (9-25 кг). Модель стандартно укомплектована ременями безпеки, висоту яких можна налаштувати в 4-х положеннях. Дітки у віці 4-7 років пристібаються в кріслі стаціонарними ременями авто. Сидіння Heyner Capsula MN3 монтується тільки за ходом руху машини.

Автокресло Heyner Capsula MN3

Що особливого у цій моделі? Згідно з відгуками споживачів, сидіння потрапило в рейтинг завдяки:

  • жорсткому каркасу чаші, що забезпечує додаткову безпеку у разі ДТП;
  • ергономічним підлокітникам для зручного розташування діток будь-якого віку;
  • можливості регулювати нахил автолюльки в 5-ти положеннях, включаючи горизонтальне.

Крісло повністю відповідає стандарту з Європи R44/04, що підтверджує наліпка зі зворотного боку корпусу. Крім цього, модель отримала оцінку «добре» з безпеки від німецької організації ADAC.

Поради щодо вибору кращого автомобільного крісла для дітей

Щоб правильно підібрати автокрісло, потрібно дотримуватися 4 простих правил:

  1. Врахувати зріст, вагу і вік малюка.
  2. Закцентувати увагу на безпеці, тобто подивитися, які краш-тести пройшла модель і яку оцінку за них отримала.
  3. Вивчити спосіб установлення і кріплення ременів. Це допоможе уникнути помилок під час монтажу, збільшивши тим самим захист дитини.
  4. Обов'язково звернути увагу на наявність підголівників, а також високих бортів в районі плечей і стегон.

Ці універсальні поради допоможуть придбати автокрісло, яке надійно захистить малюка в будь-яких дорожніх пригодах.

Коментарі
Залиште коментар