Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 революційних нововведень iPhone X – що було запозичено у Android, а що по-справжньому нове

Дата публікації: 20.11.2017 16:50
Дата оновлення: 11.12.2023 11:22

На початку цієї осені Apple презентувала світові нове покоління вже давно улюбленого «яблука». Бренд представив одразу три версії. Це iPhone X, iPhone 8 та iPhone 8 Plus. Перша – абсолютно нова варіація, яка вже була деякими користувачами розкритикована. Вони заявляли, що девайс нагадує інші смартфони і практично немає у ньому нічого нового. Друга та третя моделі, за їхніми твердженнями, стали вдосконаленими модифікаціями попередників – iPhone 7 та iPhone 7 Plus.

iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Але згідно заяв представників бренду, iPhone X включає останні інновації і здатний стати смартфоном майбутнього. Ця модель позиціонується на ринку як революційна. Чим похвалиться новий iPhone, які нововведення включає читайте нижче.

Ми вже писали про "Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus та iPhone X: що потрібно знати про новинки, де можна купити та яка ціна смартфонів".

1. Що вже було?

Компанія Apple у новинках впроваджує не лише інновації, а й уже звичні технології для користувачів. iPhone X передбачає використання ряду опцій та особливостей, а саме:

1. Бездротовий та швидкий заряджання.

2. Безрамний дисплей.

3. Доповнена реальність.

4. Ідентифікатор осіб за допомогою 3Д сканера.

iPhone X

Ці функції впроваджувалися або в смартфонах, що працюють на платформі Android, або в моделях iPhone. Відсутність круглої кнопки «Додому», сучасний дисплей, який виробляється Samsung, поєднання скла з нержавіючою сталлю хірургічної якості та наявність захисту від вологи та пилу - лише мала частина, чим похвалиться новий девайс і порадує любителів "яблук".

Рекомендуємо «Android та iOS: 6 опцій, запозичених один у одного».

Безпровідна зарядка

Застосування скляних панелей для задньої частини уможливлює бездротове живлення акумулятора. Такий корпус насамперед унеможливлює застосування кабелю. Заряджається телефон від спеціальних пристроїв. Це станції та підставки.

Скляний задник необхідний для живлення батарейки за методом індукції. Компанія для цього вирішила віддати перевагу відомому стандарту Qi. Якщо порівнювати зі смартфонами, то Samsung Galaxy S6 і S6 Edge, S7 S7 Edge впроваджується PMA.

Беспроводная зарядка

Переваги такого способу підживлення акумулятора полягають у:

  • зручність шляхом відсутності докладання зайвих зусиль;
  • винятку пошкодження роз`єму;
  • можливості заряджати інші пристрої, які працюють із цим стандартом.

Але одночасно при підживленні iPhone не вийде юзати повноцінно, тому краще традиційний варіант. За часом також виграє стандартний метод.

Корисно ознайомитись "Новини від Apple – нова продукція RED та інші новинки".

Швидка зарядка

Революційний гаджет підтримує і опцію швидкого підживлення акумулятора. Це перша модель телефону, яка одночасно включає два параметри. Усього за пів години iPhone Х заряджається вже наполовину. Але для цього не використовується звичайний кабель.

Быстрая зарядка

Така функція не представляє нічого особливого, тому що впроваджується вже у багатьох смартфонах конкурентів. Це HTC 10, ASUS ZenFone 3. Компанія Apple не стала приділяти цьому моменту увагу презентації гаджета. Просто нова модель заряджатиметься набагато швидше. Це все, що потрібно знати користувачам. Для цього використовуються спеціальні блоки живлення, представлені брендом. Використовується зарядний пристрій від сторонніх виробників. Головне – підтримка параметра USB Power Delivery.

Рекомендуємо почитати «10 найкращих жіночих смартфонів – Рейтинг телефонів для дівчат 2017 року».

Безрамковий дисплей

Тут користувачі вже встигли висловити своє «фі», вказавши, що головну інновацію вже впроваджено в інших смартфонах. І це зауваження цілком справедливе. Екрани без рамок вже мають гаджети LG G6 Samsung Galaxy S8+.

Монітор займає всю передню частина гаджета, точно повторюючи вигини корпусу. Також iPhone вирізняється елегантним закругленням по кутах. Діагональ – 5.8 дюйми.

Безрамочный дисплей

Бренд став першим, кому вдалося зайняти максимальну площу передньої частини пристрою. Компанія позбавилася областей і над екраном, і під ним. Така безмежність надає для користувача багато можливостей під час перегляду мультимедіа, роботи.

Корисно ознайомитись "Потужний камерофон Asus Zenfone 3 Zoom: огляд 6 основних характеристик".

Доповнена реальність

У цій моделі впроваджується процесор A11 Bionic. Це передбачає використання гаджета для геймерських програм та софтів з доповненою реальністю. За рахунок цього у існуючому світі розміщуються віртуальні об`єкти. Впровадження платформи AR Kit дозволяє смартфону розуміти положення та межі елементів реальності у кадрі, не застосовуючи додаткову допомогу.

Одночасно моделі з операційною системою Android працюють на ARCore. Раніше функцію доповненої реальності вже було перевірено на покемонах.

Дополненная реальность

І для тих, і для інших моделей телефонів у App Store та Google Play доступні відповідні програми. За рахунок доповненої реальності відкривається можливість отримати розважальний контент та інші корисні програми.

Також буде цікаво "Порівняння двох флагманів 2017 року – Samsung Galaxy S8 та LG G6".

Розпізнавання осіб

Такий параметр також запроваджувався. Компанія замість сканера відбитка пальця впроваджується в гаджеті 3Д-ідентифікатор із надточністю. Технологія, що використовується в камері, з`єднанні з машинними програмами гарантує 100% розпізнавання. Обличчя сканується навіть якщо людина надягла окуляри, капелюх, відростив бороду, нафарбувався або постарів. Опція працює і вдень, і вночі шляхом підсвічування. Головне – відкриті очі та спрямований погляд.

Распознавание лиц

Раніше така опція впроваджувалась у Samsung Galaxy S8, а пізніше – у Samsung Galaxy Note8. У таких випадках ідентифікатор можна було обдурити, показавши системі фотографію власника. Представники Apple стверджують, що технологія працюватиме якісно. Ідентифікатор особи обдурити в такий спосіб не вийде з огляду на те, що система вимагає спрямованого погляду користувача на телефон.

Читайте «Порівняння двох флагманів LG G5 і G6 – що нового у смартфоні LG G6».

2. Чого ще не було

Одночасно Apple впроваджує безліч нововведень, які здивують користувачів. Девайс поєднує чудові технології, що відкривають абсолютно нові можливості. На думку одного із представників бренду, гаджет стане початком іншого десятиліття в історії розвитку техніки від компанії. Телефон має:

  1. Нову фронталку.
  2. Технологію анімованих емодзі.
  3. Чіпсет на основі нейропроцесорів.
  4. Відео з роздільною здатністю 4K, що дозволяє за секунду отримати 60 кадрів.
  5. Спалах зі стабілізацією зображення.

Новые возможности iPhone X

Компанія створила унікальний девайс, що дозволяє отримати мега круті знімки, оживляти емоції користувача за допомогою анімованих емодзі та виконувати безліч Завдань. Цього всього не має ЖОДНОГОLG HTCні Huawei LenovoНІ інші моделі, що передбачають використання платформи Android.

Корисно ознайомитись «ТОП-10 смартфонів із потужним акумулятором».

Камера TrueDepth

У iPhone X впроваджується фронталка, яка забезпечує одночасно і функціонування ідентифікатора та якісні знімки. Технологія, яку містить камера, відрізняється:

  • автокомпенсування кутових рухів пристрою;
  • цифровим зумом;
  • точність контролю картини.

Камера TrueDepth

Дозвіл фронталки складає 7 Мп, а колірний діапазон суттєво розширено. Користувач тепер може робити портретні знімки на передній камері. Опція Забезпечує селфі, що має малу глибину різкості. Також модель включає вдосконалений подвійний модуль на 12 Мп. Покращений колірний фільтр і глибші пікселі у поєднанні з покращеним процесором забезпечують швидке автоматичне фокусування та підвищену якість знімків у форматі HDR.

Ми також писали про "ТОП-10 телефонів (камерафонів) з найкращою камерою".

Animoji – анімовані емодзи

Емоції користувача тепер оживають у телефоні у вигляді різних героїв та персонажів. Власникам iPhone надається можливість записувати та відправляти меседжі, що повторюють мімічні рухи.

Animoji – анимированные эмодзи

Такий підхід зумовлений роботою передньої камери, яка активізує запуск процесора. За рахунок цього досягається розпізнавання та аналіз руху понад 50 різних лицьових м`язів. Після міміка оживає на екрані. Для користувача доступно 12 варіантів: лисиця, мавпа, заєць, інопланетянин і т.д. Це також робиться і з голосом, посмішкою у тривимірному режимі.

Цікаво буде дізнатися "22 новинки смартфонів 2017. Частина 1".

Чіпсет з нейропроцесором

A11 Bionic – головний елемент нової нейросистеми. Основу пристрою становлять 2 ядра продуктивності та ще 4 ефективності. Це дозволяє здійснювати одночасно понад 600 млрд дій та маніпуляцій на секунду. Телефон із 6-ти ядерним процесором  гарантує чудову продуктивність та енергоефективність. Приголомшлива швидкість та обробка онлайн – головні переваги. Такий варіант створено спеціально для функціонування з особливими алгоритмами машинних роботів та софтів, відкриваючи нові можливості для інших програм.

Чипсет с нейропроцессором

За рахунок цього забезпечується ідентифікація особи, анімовані емодзі. Інтелектуальна система за швидкістю виграє у варіанта A10 Fusion. Одночасно і продуктивність першої вища на 25%, а ефективність – на 70%.

Відео 4K із частотою 60 кадрів/с

Нова модель «яблука» зберігає відеофайли з роздільною здатністю 4К. За секунду записується 60 фрагментів. Це забезпечується шляхом автокомпенсації власних кутових рухів модуля. Серед усіх моделей бренду ця якість найвища.

Видео 4K с частотой 60 кадров/с

Параметри для уповільненого запису становлять 1080р і 240 кадрів за секунду. Завдяки системі кодування досягається необхідна якість графіки та моментальна обробка знімків. Вперше ця компанія реалізувала в iPhone 6s. Ролик з необмеженою довжиною та крутою компенсацією власних кутових. рухів модуля – те, що потрібно для динамічних сцен.

Ще корисно почитати "22 новинки смартфонів 2017. Частина 2".

Спалах True Tone Quad-LED Slow Sync

Таке вже впроваджувалося у моделях бренду. Але нова версія включає ще й режим синхронізації при тривалій витримці. Це дозволяє функціонувати камері й під час нічної, й під час вечірньої знімання. В результаті потрібний об`єкт акуратно підсвічується, а фон одночасно опрацьовується. Спочатку йде довга витримка, а функція посилає короткі світлові промені.

Вспышка True Tone Quad-LED Slow Sync

Якість знімків гарантована в будь-який час, що забезпечує зручність для користувача, враховуючи, що багатьом важлива висока роздільна здатність одержуваних ФОТОГРАФІЙ. У цьому випадку iPhone виграє у моделей, показник камери яких дорівнює 20 Мп.

Читайте також "iPhone 8: 3 важливі зміни".

iOS проти Android

Хоча часом компанія і зробила трансформації, заявивши про вихід революційного гаджета, але є і схожі параметри з Android. Вічна боротьба двох програмних забезпечення за зручністю та функціональністю не закінчується.

Якщо раніше iOS вважалася вихолощеною операційною системою, то Android вигравав по свободі вибору моделі та налаштування девайсу під себе. Зараз обидві стають дедалі схожими один на одного. Перша збільшує функціональність та індивідуальність, а друга набуває естетичність, простоту та зручність. Вибір телефону безпосередньо визначається вимогами користувача.

Любителям «яблук» модель iPhone X припаде до душі. Варіація доступна у двох видах – на 64 та 256 Гб.

Дивіться відео «Apple iPhone X – дисплей, порівняння з iPhone 8 Plus та Samsung Note 8».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії