Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння двох флагманів 2017 року – Samsung Galaxy S8 і LG G6

Дата публікації: 07.11.2017 09:09
Дата оновлення: 07.11.2017 09:09

Виробники Samsung LG З Південної Кореї, Що спеціалізуються на виробництві мобільних телефонів, випустили нові варіації не мають рамок. Ці модифікації виділяються значними внутрішніми ресурсами і стилем. Тому потрібно порівняти Samsung Galaxy S8 і LG G6, щоб зрозуміти, яку варіацію віддати перевагу.

Флагманы Samsung Galaxy S8 и LG G6

Samsung Galaxy S8 і LG G6 мають великий екран, який розтягується на 80% переднього корпусу. Механічні кнопки відсутні. Значний внутрішній ресурс, популярна платформа функціонування і мега круті знімки – то, за що люблять користувачі ці девайси. Так в чому ж полягають відмінності Samsung Galaxy S8 від LG G6? Про це по порядку.

Ми вже писали про10 кращих жіночих смартфонів – Рейтинг телефонів для дівчат 2017 року».

Зовнішній вигляд флагманів

Перше – стильова складова. Samsung Galaxy S8 і LG G6 дійсно виділяються. Це видно навіть неозброєним поглядом. За стилем девайси практично однотипні, але є і деякі відмінності.

Почнемо з Samsung Galaxy S8:

  • виняток спереду кнопки згортання робочих вікон;
  • розташування сканера відбитка поруч з камерою, ззаду;
  • величезний дисплей, який має назву Infinity Display;
  • матриця SuperAMOLED, що забезпечує насиченість графіки і низьке ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ.

Дизайн Samsung Galaxy S8

Одночасно компанія LG в моделі G6 відмовилася від модульної системи попередньої версії, що вийшла під егідою бренду. Це обумовлено тим, що більшу популярність у користувачів вона так і не знайшла. G6 відрізняється цільним корпусом, на якому практично відсутня механіка. Переваги моделі:

  • наявність ступеня захисту IP68 від пилу і вологи;
  • нестандартний дизайн в порівнянні з попередніми варіантами;
  • корпусні рамка з металу для захисту сторін телефону збоку;
  • відсутність піднесення модуля камери на задній частині;
  • три колірних варіації корпусу: чорна, срібло, платина.

Дисплей LG G6 порівнянні з S8 отримав назву Full Vision, а матриця відноситься до категорії LCD, але екран також повністю займає передню частину. Але навіть при таких розбіжностях картинка в обох телефонів відрізняється чіткістю, глибиною кольорів, реалістичністю. Дисплей передає живі кольори і відтінки.

Якщо розглядати камери, то G6 від LG відрізняється мінімальними розмірами точок на один дюйм. Параметр дорівнює 1.12 мкм. Подвійна модифікація полягає в сенсорах 13 МП. Гаджет включає широку діафрагму f/1.8 і опцію усунення змазування зображення при невеликій витримці для головної, і f/2.4 для додаткової.

Дизайн LG G6

В Samsung Galaxy S8 для камери застосовується спеціальний модуль. Перевага в тому, що останній включає технологію, яка передбачає ВИКОРИСТАННЯ 100% пікселів, кожен з яких оснащується двома Фотодіодами. Називається Вона Dual Pixel. Цей варіант розроблений в минулому році і впроваджується і в цьому Смартфоні. Перевага і в швидкої автофокусування.

Ще один плюс – впровадження опції multi-framing, що дозволяє виконувати ряд завдань одночасно. За рахунок цієї функції знижуються шуми і підвищується глибина різкості об'єктів, контрастність картинки.

Буде цікаво дізнатисяТоп-10 смартфонів LG: кращі в 2017 році».

Але стильове рішення гаджетів все-таки відрізняється. LG G6 вийшов стандартним і впізнаваним, а Samsung S8 зберігає характерні особливості модельного ряду Galaxy.

Дисплеї

Обидва гаджета відрізняються великим екраном, розтягується на 80% передньої частини моделі. Це дозволило поєднати великий екран з компактним корпусом. Обидві моделі функціонують в режимі Always-on дисплей. Це забезпечує зручність для користувача, відображаючи навіть в моменти очікування:

  • годинник;
  • оповіщення;
  • рівень заряду.

Враховуючи, що в G6 звичайна IPS матриця, то така функція повинна споживати багато енергії. Навпаки, опція працює як треба. Одночасно AMOLED в S8 відображає чорний колір за рахунок того, що пікселі не горять, забезпечуючи економну витрату енергоресурсів.

Экран LG G6

Нестандартний, витягнутий дисплей G6 – новинка на ринку. Якщо раніше стандарт передбачав співвідношення сторін 16: 9, як ВHuawei Y3 II Dual Gold Lenovo Vibe P1 Pro 3/32 DS Silver, то компанія впровадила варіант 18: 9. Іншими словами, зараз пропорція становить 2: 1. Переваги такого варіанту полягають в:

  • розміщенні більшої кількості інформації під час роботи в додатках і браузерах;
  • розташуванні на 1-2 квартали більше на картах навігації в порівнянні зі звичайними смартфонами;
  • приємною роботі в режимі декількох відкритих вікон одночасно.

Єдине – подібне співвідношення ще не сильно поширене, що призводить до появи чорних смуг при перегляді відеофайлів на сайтах. Одночасно флагман S8 дозволяє розтягнути картинку.

LG G6 відображає приємні відтінки, які близькі до натуральної гамі. Після Samsung Galaxy S8 відтінки здаються більш матовими і пастельними. Ще в першому випадку компанією впроваджено обрізка кутів дисплея.

Экран Samsung S8

Але LG не стала впроваджувати чіпсет Snapdragon 835, щоб вийти в лідери, обганяючи і Samsung і інші бренди, наприклад, HTC Xiaomi. При запуску використовували стару версію – Snapdragon 821. Але різниця зовсім непомітна, хіба що надається менше «віртуальних папуг». А якщо відключити опцію Always-on, то є можливість зберегти працездатність флагмана на 10-15% довше. У порівнянні з S8 різниця очевидна.

Рекомендуємо такожПорівняння Samsung Galaxy A7 2016 vs.Samsung Galaxy A7 2017: 5 основних відмінностей».

Порівнюємо камери

Щоб розібратися з камерами, потрібно оцінити пристрій за кількома параметрами. Начинка G6 наступна:

  • Подвійний модуль, де роздільна здатність для головного становить 13 МП, а для додаткового – 8 МП.
  • Діафрагма для першого дорівнює f/1.8, а для другого – f/2.4.
  • Модуль відрізняється фокусною відстанню в 29 мм.
  • Наявність двухтоновий підсвічування спрощує використання в темний час доби.
  • Отримане зображення стабілізується по 5-ти осях.
  • Впроваджено автоматичне фокусування, програмне збільшення кадру.
  • Параметр для Фронталки дорівнює 5 МП.

G6 відрізняється і кутом зйомки. Значення становить 100°. Параметр запису відео дорівнює 30 кадрів в секунду, а значення однієї точки на дюйм становить 1.33 мікрон.

Камера LG G6

Одноразово Samsung Galaxy S8 включає трохи інший модуль. Характеристики в цьому випадку такі:

1. Параметри головною камери – діафрагма f/1.7, дозвіл12 МП.

2. Значення однієї точки на дюйм дорівнює 1.23 мікрон, коли відстань фокуса становить 21 мм.

3. Наявність двухтоновий підсвічування, програмного збільшення кадру і автоматичного фокусування, як і в випадку з конкурентом.

4. Дозвіл Фронталки одно 8 МП.

Камера Samsung Galaxy S8

Для відеокамери такий же, як і в LG, а ось кут зйомки дорівнює вже 800 градусів. У цьому смартфоні відсутній додатковий модуль, але розробники попрацювали над програмною частиною головного.

Найчастіше користувачами використовується Фронталки. Тут виграє Galaxy S8. Справа в тому, що на знімках цього флагмана відсутні, наприклад, розмиті волосся і неправильний баланс білого. У LG G6 така проблема виявлена. Але останній виграє завдяки подвійному модулю камери. Головна виконує ті функції, що і у інших смартфонах, а додаткова відрізняється ширококутним. Це дозволяє помістити в кадр максимум об'єктів, не змінюючи точку зйомки.

Селфи флагманов

З пейзажними фото Samsung Galaxy S8 і LG G6справляються добре. Але деталізація більш якісна все-таки у першого при оптимальній освітленості і ідеальної погоди.

Пейзажная съемка флагманов

В макрозйомці теж виграє LG G6 за рахунок передачі кольору і чіткості.

Макросъемка флагманов

Але виходячи з вищесказаного, Samsung Galaxy S8 стає лідером в фотографії.

Корисно ознайомитисяОгляд нового Samsung Galaxy J7 2017 (SM – J730): флагман серед бюджетників, бюджетник серед флагманів».

Залізо і начинка

Гаджети оснащуються корпусом зі скла в поєднанні з металом і відрізняються значними параметрами. Така схожість спостерігається вперше за довгий час. Корпусні рамка з металу і панель зі скла знаходяться на передній і задній частині. Але Galaxy S8 відрізняється вигинами з боків, а G6 похвалиться лише 2.5-D візуалізацією.

Ступінь захисту IP68 для обох. Але останній відрізняється ще витривалістю до механічних ударів. Але щодо захисту до подряпин G6 програє конкуренту. Це пов'язано з тим, що скло Gorilla Glass 5 розташовується тільки на задній частині, в той час як у S8 по двом сторонам.

S8 виграє і з дозволу екрану, його параметрах. Хоч різниця і мінімальна, але помітна. При неоднакових типах матриці S8 і G6 підтримують функцію постійно включеного дисплея.

За технічними параметрами виграє Galaxy S8 за рахунок 10% енергоефективності та 50% в графічному плані завдяки процесору 835, який має 8 ядер. Обидва девайса справляються з поставленими завданнями. Якщо телефон потрібен для повсякденних завдань, то користувач навіть не помітить різницю.

Процессоры флагманов

Відмінності помітні і в підтримці гігабітних систем, модуля Bluetooth 5.0. В цей час процесор 821 моделі з 4 ядрами похвалитися такими параметрами.

G6 відрізняється батареєю великої потужності, але за часом автономного функціонування конкурента девайс не перевищує. Різниця в моделях складає 300 мАг. Компенсується такий параметр розумною оптимізацією витрат енергоресурсів. Цей гаджет позбавлений функції бездротової зарядки в порівнянні з S8.

Обидва телефони оснащуються модулем USB Typе-C, роз'ємом для навушників сканом для відбитків.

Читайте такожLG презентували нову лінійку смартфонів з екраном FullVision – LG Q6, Q6 + і Q6α».

LG використовували перетворювач цифрових і аналогових сигналів Hi-Fi Quad. Конкуренти обмежилися навушниками Acoustics GmbH. У першому випадку досягається велика чіткість і деталізація. Обидві моделі сумісні з віртуальними помічниками, мають штучний інтелект. Тільки в G6 використовується старий варіант – Асистент Google, а в S8 – Bixby. Це нове рішення відрізняється швидким пошуком інформації, наприклад, по графічних об'єктів.

Голосовые помощники флагманов

Для повсякденних завдань підійдуть і S8, і G6, а різниця в ефективності і продуктивності не помітна. Але якщо потрібен високий параметр графічного чіпа, то потрібно віддати перевагу Samsung.

Програмне забезпечення смартфонів

Програмна платформа гаджетів S8 і G6 також схожа. Застосовується чистий і простий інтерфейс має, як правило, білі і сині кольори. Використовуються:

  • персоналізовані іконки;
  • функція зміни розмірів викачаних софтів до потрібного співвідношення сторін;
  • однакова операційна система Android.

Відмінності полягають в раніше встановлених додатках. Але при використанні в обох випадках труднощів не виникає. Девайси при необхідності дозволяють встановлювати будь-які софти і додатки.

Samsung дотримується характерних особливостей лінійки Galaxy і в цій моделі, враховуючи аксесуари і програми. LG впроваджує вид Google, додаючи власні елементи.

Гаджети містять останні досягнення індустрії. Для девайсів використовується керування Android Nougat в сукупності з власними софт і програмами. Програмна частина в даному випадку – справа смаку. У Samsung вона відрізняється мінімалістичністю, в той час як LG оснащується вбудованим мультіоконним режимом. В останньому випадку – хороший варіант для багатозадачності.

ПО флагманов

Панель додатків в S8 доступна за допомогою свайпа – руху пальцем в одну зі сторін. G6 в свою чергу передбачає вхід в меню налаштувань. Останній використовує цифровий помічник Google Assistant. Потрібно сказати, що це перший НЕ Google-девайс з такою фішкою.

Швидкість роботи, автономне функціонування, ПО і характеристики знаходяться приблизно на одному рівні.

Буде цікаво почитатиОгляд смартфона Samsung Galaxy A3 2017 (SM-A320F): 6 основних параметрів нового гаджета».

Технічні характеристики

Параметр

Samsung Galaxy S8

LG G6

Дисплей (діагональ)

6.2

5.7

Дисплей (тип матриці)

Super AMOLED

IPS

Дисплей (макс. дозвіл)

2960x1440

2880х1440

Дисплей (щільність пікселів на дюйм), ppi

529

565

Версія ОС

Android 7.0

Android 7.0

Місткість акумулятора, мАг

3500

3300

Процесор (модель)

Exynos 8895

Snapdragon ™ 821

Процесор (к-сть ядер), шт.

8

4

Процесор (тактова частота – turbo), ГГц

4*1.7 + 4*2.3

2.35

Операційна система

Android

Android

Оперативна пам'ять (об'єм), ГБ

6

4

Вбудована пам'ять, ГБ

128

64

Підтримка карт пам'яті

microSD до 256 Гб (суміщений зі слотом для другої SIM-карти)

microSD до 256 Гб

Вага, грам

173

163

Загальна ширина вироби, мм

73.4

71.9

Загальна висота виробу, мм

159.5

148.9

Товщина, мм

8.1

7.9

USB-роз'єм

Type-C

Type-C

Сканери

Відбитків і райдужки очей

Відбитків

Модулі

Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, A-GPS, ГЛОНАСС, GALILEO

Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, A- GPS, ГЛОНАСС

Голосовий помічник

Bixby

Google Асистент

Основна камера

12 Мп сенсор з пікселями 1,4 мкм, діафрагма f/1.7, технологія Dual Pixel, запис 4K (60fps), LED-спалах, оптична стабілізація

13 Мп сенсор з пікселями 1,12 мкм, діафрагма f/1.8, запис 4K (30fps), спалах Dual Tone, оптична стабілізація, другий 13 -Мп, сенсор з кутом 125°

Фронтальна камера

8 Мп, діафрагма f/1.7, автофокус

5 Мп, діафрагма f/2.2, кут охоплення 100°

За начинку S8 і G6 відрізняються деякими параметрами, але за рахунок більшої опрацювання програмного забезпечення виграє Samsung. Разом з тим, LG забирає першість за рахунок подвійного модуля камери. Це дозволяє робити хороші портретні знімки. Насиченість і деталізованість у фото, зроблених на гаджет G6, вище.

При виборі смартфонаПОТРІБНО відштовхуватися від своїх потреб і вимог. Це Пов'язано з тим, що для щоденної експлуатації, яка передбачає виконання звичайних завдань, підходять обидві варіації. Якщо на першому місці стоїть отримання якісних знімків, то краще придбати LG, а якщо стильове рішення і висока продуктивність – Samsung.

Дивіться відео «Порівняння Samsung Galaxy S8 з LG G6».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії