Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння двох флагманів LG G5 і G6 – що нового в смартфоні LG G6

Дата публікації: 06.11.2017 17:08
Дата оновлення: 06.11.2017 17:08

Lg G5 і Lg G6 – смартфони-флагмани, розроблені корейським брендом, але в різний період часу. Апарати виступають як якісні девайси, виконують необхідні функції і користуються попитом серед споживачів, але все-таки різняться. Щоб дізнатися відмінності, ми порівняли Lg G5 з Lg G6 і описали результати в нашому матеріалі.

Флагманы LG

Читайте також:10 кращих жіночих смартфонів – рейтинг телефонів для дівчат 2017 року»

Зовнішній вигляд флагманів

Творці використовували для своїх смартфонів метал і скло, уникнувши застосування інших матеріалів, як і в гаджеті Xiaomi Redmi 4X 3/32 Gb. Це зробило апарати стійкими до механічних пошкоджень, знизилася ймовірність подряпати або розбити корпус. Коротко охарактеризувати з зовнішній вигляд LG G5 наступним чином:

1. Знизу камери розташовується кнопка увімкнення.
2. Налаштування звуку розташовуються на бічній грані з лівого боку.
3. Сканер, який відповідає за відбиток, поєднується з увімкненням гаджета.
4. Розміри телефону – 149,4 × 73,9 × 8,2 мм.

Пристрій зручно розташовується в долоні, але утримувати його потрібно міцно. Через гладкого корпусу воно вислизає. На задній панелі відсік з камерою трохи випирає, що приносить деякі незручності при експлуатації.

LG g5 и съемная батарея

Особливістю саме цієї моделі акумулятор, який знімається. Виконано для того, щоб в разі зарядки однієї батареї була можливість використовувати іншу. Розташовується знімна частина в спеціальному боксі, який застосовується ще як зовнішнє джерело живлення. Більшість не оцінило такий хід і вважали за краще цільні телефони.

Розробники усвідомили досконалу помилку і виправили її, випустивши LG G6. Параметрами є:

  • Широка рамка з'єднує дві панелі: передню і задню.
  • Застосовується захист від ударів і подряпин – Gorilla glass 3 і 5.
  • Спереду смартфон повністю плоский, а зі зворотного боку зроблені зрізи, що полегшує підняття апарату з поверхні.
  • Має витягнуту вгору форму, в поєднанні 18: 9.

Смартфон LG g6

Сама модель плоска, а бічна рамка вузька. Це створює комфортні умови для використання, незважаючи на габарити пристрою. Але боковини з металу роблять його слизьким, тобто тримати телефон слід міцно, щоб не розбити його. Хоч покриття захищає від непередбачених ударів, не потрібно ризикувати дорогою технікою. Прекрасним варіантом стане скло PowerPlant для LG G6.

Екрани G5 і G6

Для багатьох користувачів важливим критерієм при виборі залишаються технічні характеристики. Не варто забувати про дисплей: він створюється таким чином, щоб використовувати його було одним задоволенням.

Для G5 матриця IPS діагоналлю 5,3 дюйма, а кількість точок – 2560 x 1440 пікселів. Щільність коливається в межах 554 PPI. Дисплей G5 в сплячому режимі продовжує відображати корисну інформацію.

Негаснущий екран LG g5

Для захисту від ударів і подряпин застосовується скло Corning Gorilla Glass. Різкість і насиченість хороші і не поступаються іншим моделям.

Що ж стосується G6, то екран характеризується наступними показниками:

  • Підвищена яскравість, яка дає можливість без зусиль працювати на телефоні в сонячну погоду.
  • Встановлено Comfort View. Необхідний для того, щоб в темний час доби знизити навантаження на очі.
  • Екран Always On Display підсвічує годинник і день тижня в режимі сну.

Останній параметр перейшов від попередньої моделі, а також зустрічається в інших смартфонах, таких як Samsung Galaxy S7 Edge G935 Silver.

Always On Display от LG g5

Екран має вигнуті кути і дисплей з назвою FullVision. Параметри співвідносяться 18: 9 (2: 1). Тобто екран залишається вузьким, але стає Довшим. Це має свої переваги і НЕДОЛІКИ. До перших відносять можливість роботи однією рукою, а мінусом виступає те, що, відео адаптовано під такий екран. Тому необхідно проводити налаштування відтворення.

Виходячи зі сказаного, розмір смартфона G5 популярний і актуальний. Різкість і насиченість кольорів хороша у порівнюваних флагманів. Кількість пікселів однакове. Можливість регулювати яскравість допомагає контролювати витрату батареї і збільшувати або зменшувати тривалість роботи.

Корисно для прочитання:Топ-10 смартфонів LG: кращі в 2017 році»

Порівнюємо камери

Для створення зображень в хорошій якості, виробники в моделі G5 вперше застосували особливу технологію – два різних об'єктива: стандартний і широкоформатний. Кількість мегапікселів склало 16 в першому і 8 у другому. У вдосконаленому апараті інженери вирівняли показники і довели їх до 13, як і у смартфона Motorola Moto G5S Plus 3/32GB DS Blush Gold, фронтальна – 5 Мп.

Камери мають схожі риси, але є певні відмінності. Ними виступають:

1. В телефоні LG G6ДОДАНА смуга, яка відображає останні зроблені фото в кількості 5 штук.
2. Розширено функціональні можливості в G6, за допомогою яких відслідковуються об'єкти в русі.
3. Для любителів фотографувати в LG G6 встановлений контроль ручного типу фото і відео, а в Минулого апараті – тільки знімки.

Камера  LG g5

Гаджет 5 серії видає точні і якісні зображення. При їх збільшенні проглядаються всі деталі. Камера на G6 знімає добре при різному освітленні, особливо якщо виставлений ручний режим. Вибираючи різні варіанти зйомки виходять гідні кадри.
Фото, зроблені на широкоугольную камеру, мають практично однакову якість, хоча на смартфоні 2017 року LG G6 більш чітко всі деталі. До недоліків відносять:

  • Відсутність стабілізатора в обох девайсах, тобто при фотографуванні руки потрібно тримати впевнено.
  • Режими фотографування необхідно виставляти вручну.
  • Передня камера видає зображення різної якості і залежить від залежно від освітлення.

Камера  LG g6

Для того, щоб Селфі вміщав більше людей, використовується режим додаткової широти. Якщо знімати відео, то відбувається це в дозволі 4К, як в телефоні HTC U11 6/128GB Dual Blue. Картинка на телефоні G6 більш насиченим і яскравіше, з меншою кількістю шумів. Перемикання з режиму зйомки на фото відбувається швидко і без гальмування.

Щоб захопити не тільки особи фотографуються, а й передати красу природи і пам'яток, можна використовувати монопод Pico M-002M black.

Залізо і начинка

Щоб розібратися, який же телефон володіє більш потужною начинкою, необхідно детально розглянути обидві моделі.

Смартфон LG G5. Для нього творці застосували наступну начинку:

  1. процесор на 4 ядра Snapdragon 820;
  2. тактову частоту в 2,2 ГГц;
  3. графіку Adreno 530.

Пам'ять: оперативна – 4 ГБ, постійна – 32 ГБ. Знімається блокування додатком пальця до сканера, як в девайсе Samsung Galaxy J7 2017 J730F Black. Ця функція стала популярною серед користувачів смартфонів.

Модели  LG g6 и g5

"Фішкою" гаджета виступає знімна батарея. Така конструкція отримала назву модульна. Самі виробники дали їй назву «друзі». Основна батарея на 2800 мАг виймається з гнізда і замінюється додатковим (на 1200 мАг.). Поки одна батарея встановлюється на зарядку, інша живить телефон. Щоб девайс завжди був в робочому стані, передбачена швидка зарядка.

Нова модель 2017 року: про начинку можна сказати, що базою виступає Snapdragon 821. Платформа НЕ нова, але користується популярністю і встановлена на великій кількості інших пристроях. «Залізо» має параметри:

- процесор на 4 ядра;
- частота 2x2.35 & 2x1.6 GHz;
- пам'ять: ОЗП- 4 ГБ, вбудована – 32 ГБ;
- графічний проц. Adreno 530.

Нижня частина впадає в очі відсутністю модульної системи. Розробники не використовували знімну батарею. Працює смартфон швидко, при виконанні завдань не гальмує, запити обробляє за частки секунди. Вся начинка захована в водонепроникний корпус, який має захист Gorilla glass 5.

Щоб збільшити функціонування, інженери створили батарею на 3300 мАг. Це дає можливість максимально експлуатувати смартфон при будь-яких умовах.

Цікаво для прочитання: «9 кращих виробників мобільних телефонів: альтернатива гучним флагманів».

Програмне забезпечення смартфонів

На моделях інстальована одна операційна система Андроїд, тільки різних версій. Якщо потрібно внести зміни, то слід скористатися послугами майстрів – оновлення ОС (Android, iOS, Windows).

На G5 встановлена операційна система 6.0, на вдосконаленому та новому апараті 2017 року – 7.0. У телефонів безліч параметрів в плані забезпечення загальні.

Рабочий стол  LG g6 и g5

ДО них відносять:

1. Наявність додатка Google Assistant. Він виконує завдання персонального помічника, керує увімкненням великої кількості інших програм. Управління проводиться голосом, як в моделі Samsung Galaxy A5 2017.
2. Здійснюється підтримка багатозадачності і поділ екрану між декількома додатками.
4. Обидва пристрої дозволяють змінювати розмір клавіатури, її місце розташування.

Хоч модель 6 серії досконаліша, зміни та відмінності від 5 невеликі. Але все ж вони є. Програмне забезпечення ретельно опрацьовано, поліпшені деякі окремі додатки, такі як «Погода», а висновок двох вкладень проводиться практичніше. Розширена панель для пошуку пропонує швидко і без зусиль знайти необхідну програму.

Для відтворення музики або відео можна застосовувати гарнітуру, наприклад, таку як Gemix BH-07 Space Grey. З'єднання відбувається за допомогою Bluetooth 4.2. Смартфон G6 здійснює взаємодію з LED-мережею, а для передачі даних використовується швидкість 600 Мбіт/с. Хоч встановлений один радіомодуль, але в процесі розмови по одній симке можна приймати виклик на іншу, не перериваючи розмову.

Екран підтримує HDR, дає можливість переглядати фільми і відеоролики у форматі DolbyVision і HDR10. У G5 таке здійснити неможливо. Відносно звуку і мультимедіа, динаміки розташовуються в нижній частині, на максимальній гучності перешкоди відсутні.

Дисплей  LG g6 и g5

Пропонуємо ознайомитися: «Аndroid і ios: 6 опцій, запозичених друг у друга».

Технічні характеристики

Флагмани виготовляються одним брендом, але інноваційні технології не стоять на місці, тому апарати мають деякі відмінності технічного плану. Точний опис було зазначено, а в таблиці коротко охарактеризовано дані LG G5 і G6.

Порівняння двох флагманів по головним технічними показниками

Параметр

LG G5

LG G6

Розмір

149,4х73,9х7,7 мм

148,9х71,9х7,9 мм

Вага

159 г

163 г

Діагональ

5,3 дюймів

5,7 дюймів

Тип екрану

IPS LCD сенсорний

IPS LCD сенсорний

Дозвіл

1440х2560

1440х2880

Щільність пікселів (на дюйм)

554

564

Захист

Gorilla Glass 4

Gorilla Glass 3

Операційна система

Android 6.0

Android 7.0

Ядро

4

4

Частота

2.5 GHz

2x2.35 & 2x1.6 GHz

Оперативна пам'ять

4 ГБ

4 ГБ

Вбудована

32ГБ

32,64 ГБ

Камера

16 Мп

13 Мп

Фронталки

8 Мп

5 Мп

Акумулятор

2800 mAh

3300 mAh

Як бачите, деякі показники були змінені, інші залишилися колишніми. Інженери змогли добитися поліпшень, особливо в тому, що користуватися тепер телефоном легко однією рукою. Після випуску флагмана LG таку можливість презентував Samsung Galaxy S8.

Цікаво буде ознайомитися:Як вибрати смартфон: покрокова інструкція»

Для G5 плюсами виступають доступна ціна, знімна батарея і високу якість фото .
Якщо оцінювати G6, то до переваг відноситься: параметри екрану, захист від води і пошкоджень, потужний акумулятор і зручний інтерфейс. Апарат легкий в експлуатації, надійний і міцний, але кожен користувач нехай вибере свій варіант. Обидва девайса затребувані серед користувачів, досягли високих показників за якістю і обігнали в деяких моментах інших виробників.

Дивіться відео: «LG G6 краще G5?»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії