Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Правильне налаштування акустичної системи на ПК – інструкція із 2 розділів

Дата публікації: 25.06.2019 16:50
Дата оновлення: 25.06.2019 16:50

Колонки в автомобілі, на гіроскутере, портативна акустика на велосипеді – музика сьогодні є скрізь, взяти її з собою можна куди завгодно і мало хто морочиться з її налаштуванням. Але до звучання домашніх систем вимоги, як правило, вище. Навіть сама класна модель буде звучати гірше, якщо її підключити і налаштувати якось не так. Стаття розповість, як правильно все зробити, щоб акустика зазвучала добре.

 акустические системы

Налаштування акустичної системи на комп'ютері

Максимум якості з акустики вичавити, тільки якщо грамотно її підключити і налаштувати. В іншому випадку насолодитися в повній мірі можливостями системи не вийде.

Цікаво: краще: саундбар, музичний центр або акустична система – огляд 3 опцій

Правильне підключення

Це – перший крок до збалансованого звучання і рівномірному розподілу звуку по кімнаті. Особливо це стосується акустичних систем багатоканального типу, які оснащені сабвуфером.

У більшості сучасних комп'ютерів вбудований хороший аудіочіп, тому додаткові пристрої для правильного під'єднання не потрібні. Виняток – пасивні моделі, які потребують підсилювачі.

Щоб правильно під'єднати стереоакустіку, потрібно всього-то вставити штекер в потрібні роз'єми або з'єднати сателіти зі звуковим джерелом бездротовим чином, використовуючи вай-фай або блютуз.

Домашні кінотеатри більшої кількості елементів і необхідності регулювання гучності кожного з каналів підключити не складніше, але довше. Більшість моделей сконструйовані так, що всі роз'єми згруповані на задній панелі сабвуфера. Кожен з портів підписаний.

порты для подключения акустики на системном блоке и звуковой карте

Від саба вже йде штекер для підключення в аудіороз'єм і кабель живлення. Залежно від колонок це може бути стандартний мережевий шнур або кабель для підключення в USB порт.

Рада: пасивної акустики краще вибирати підсилювач на 20-30% могутніше, ніж рекомендується в характеристиках. При таких параметрах апарат не буде працювати на межі можливостей і прослужить довше.

Читайте також: Акустика для ноутбука з сабвуфером: що вибрати з 3 видів і як підключити

Установка драйверів і кодеків

Щоб операційна система розпізнала звукову систему, необхідно встановити «дрова» до них. Зазвичай вони йдуть в комплекті, однак буває, що вони вже застаріли. В цьому випадку краще завантажити їх з офіційного сайту: працювати все буде більш стабільною.

Втім, ОС вміють визначати підключений пристрій, і якщо до нього потрібні драйвера – вони знаходяться і встановлюються автоматично. Це працює як для інтегрованого аудіочіп, так і для окремо встановлених девайсів, однак не в 100% випадків.

обновление драйверов в Виндовс

Поставити потрібний софт самому неважко:

  1. Необхідно запустити майстер установки.
  2. Уважно читаючи описані дії, вибирати потрібні параметри або залишати налаштування за замовчуванням.
  3. Слідувати підказкам.
  4. Коли все завершиться, перезавантажити комп.

Кодеки встановлюються за аналогічною схемою.

Оновлення ПО вручну:

  • Увійти в Диспетчер Пристроїв.
  • Знайти в списку компонент, який відповідає за звук: якщо використовується інтегрований аудіочіп, то – realtek high definition audio, якщо окрема звукова карта – знайти її назву.
  • Клацнути по рядку правою кнопкою миші а потім – оновити драйвера.

Дізнайтеся: Що таке портативні колонки – як вибрати портативну колонку по 11 параметрам

Системні налаштування

У деяких випадках може знадобитися поміняти стандартні параметри. Як діяти, підкаже таблиця.

 настройка колонок в Виндовс

Крок 1
Зайти в «Панель керування».
Крок 2 Відшукати розділ «Звук».
Крок 3 Перейти у вкладку «Відтворення».
Крок 4 Вибрати зі списку пункт «Динаміки» і підключену АС. Якщо у користувача система 2.0 – більше нічого не треба. Якщо багатоканальна – перейти до наступних кроків.
Крок 5 Натиснути кнопку «Налаштувати».
Крок 6 Вибрати в меню пункт «Об'ємне звучання» з необхідною конфігурацією, наприклад, 5.1.

В тему: Як правильно підключити акустичну систему: 4 способи + настройка в Windows

Використання софта

Якщо система не знаходить додаткове ПО сама, а вручну шукати і ставити його не хочеться, то можна скористатися однієї зі спеціальних програм, яка знайде і встановить всі сама. DriverPack Solution – одна з найпопулярніших. Це не дивно, адже у неї зручний російськомовний інтерфейс і хороша оптимізація. Але головне – у софта є власна база драйверів, тому вона працює навіть без інтернету.

DriverPack Solution

Можливі неполадки

Якщо після під'єднання і налаштування акустичної системи щось пішло не так і звук пропав, здавати акустику в майстерню не обов'язково. Насамперед треба перевірити, чи точно все підключено вірно. Якщо так, а операційка все ще не сприймає колонки – не біда. Більшість помилок в роботі ОС легко виправити стандартними інструментами з допомогою відновлення системи.

Якщо ж акустика працювала, а потім звук пропав, перш ніж пробувати такий метод, варто оглянути кабелі. Можлива причина – їх пошкодження.

Пригадується: Яку акустику вибрати для будинку: порівняння різних типів і 5 кращих виробників

Підключити та налаштувати акустику, щоб добитися хорошого звучання, неважко. Також можна порадити розмістити елементи системи на рівні вух користувача: так звук буде розподілятися правильніше.

Коментарі
Залиште коментар