Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим відрізняється гіроскутер від гіроборда: 5 ключових відмінностей

Дата публікації: 30.09.2018 22:00
Дата оновлення: 03.10.2023 11:12

Швидко, з комфортом і без пробок долати відстані 10-35 км допоможуть електродевайси гіроскутер і гіроборд. З ними можна влаштовувати веселі «покатушки» з друзями, їздити на роботу чи навчання, а озброївшись камерою чи смартфоном, можна навіть знімати круті відеоролики у русі.

Отличия гироскутера и гироборда

Всюдиходи витримують вагу користувача приблизно до 130 кг, можуть роз`їжджати не тільки за рівним покриттям, але й підніматися на невеликі пагорби. Немає необхідності активно крутити педалі або робити складні рухи тіла – потрібно просто стати на платформу і найлегшими нахилами вперед/назад/в сторони координувати маршрут. Плюси пристроїв зрозумілі. Залишилося з`ясувати, що все ж таки купувати: гіроскутер чи гіроборд? Чим вони відрізняються, описано далі.

Може зацікавити: Гіроборди проти моноколіс: якому електротранспорту воліють українці.

Що таке гіроборд?

Сучасний транспортний засіб, який на вигляд нагадує дошку на 2-х масивних колесах. Живлення приладів здійснюється від батареї, яка заряджається від мережі. Залежно від моделі час повного заряду становить від 60 до 240 хв. (Наприклад, в 2Е НВ 101 термін 100% зарядки – 60-120 хв).

Гироборды

Принцип керування девайсом елементарний:

  1. Встати двома ногами на всюдихід.
  2. Трохи зігнути ноги в колінах.
  3. Рух вперед – перенести вагу на шкарпетки.
  4. Рух тому – робиться наголос на п`яти.
  5. Ліворуч/праворуч – перенести вагу на потрібну ногу.

Електротранспорт реагує на найменші рухи тілом, тому великих зусиль для його керування не докладати потрібно. У гіроборд передбачено роздільне керування, тобто. якщо нахилити праву ногу вперед, лише праве колесо поїде у цей бік. Вироби справляються із перевезенням одного пасажира масою приблизно до 130 кг.

Залежно від потужності девайса можна проїхати на ньому певну кількість кілометрів без підзаряджання. Орієнтовні цифри – від 10 до 30 км. Щоб скачатися на навчання або в магазин, цього більш ніж достатньо. Пристрій може проїхати асфальтом, піском або травою.

Розрізняються всюдиходи не тільки потужністю, а й діаметром коліс. Можна зустріти варіанти з 6,5-, 7,5-, 8-, 10-дюймовими колесами (наприклад, у JUST Step&Go Urban колеса на 8"). Від цього показника залежить, по якій поверхні девайс безпроблемно зможе пересуватися, а також який вага користувача витримає.

Читайте також: Гіробород або моноколесо: 6 відмінностей, що впливають на вибір.

Що таке гіроскутер?

Візуально майже відрізняється від попереднього виду електротранспорту. Але є одна деталь – наявність телескопічної ручки (наприклад, у Ninebot by Segway miniPRO є така). Її довжину (вище/нижче) можна регулювати залежно від зростання користувача.

 Гироскутеры

Керувати девайсом також простіше простого – щоб їхати вперед чи назад, потрібно нахиляти весь майданчик, переносячи вагу тіла. Якщо необхідно повернути – користувачеві потрібно нахиляти колінами особливий важіль або руками ручку в потрібний бік.

Ключові елементи гіроскутера:

  • електричні двигуни;
  • гіроскопічні датчики;
  • пристрій, що обробляє з датчиків інфо;
  • акумулятор.

Все це укладено у корпус у вигляді платформи, з боків якого розташувалися колеса. Вони також можуть бути різного діаметра, проте тут вони вже бувають трохи більшими, ніж у гіроборда. Цифри становлять 6,7, 10,5, 12 дюймів (наприклад, у Ninebot by Segway E+ коліс становить 12"). Дальність поїздки також перевищує показники гіроборда. На гіроскутері можна їздити аж до 35 км на одному заряді.

Керувати девайсами можна не лише за допомогою власного тіла, а й планшетом чи смартфоном. Спеціально встановлені програми дозволяють «покликати» до себе девайс, повертати його в потрібну сторону та інше.

Пристосування їздять не тільки рівною стежкою, але і можуть піднятися на гірку (деякі – аж до 30 градусів!). Чим більше їх колеса – тим краще прохідність по трасі з різними труднощами (нерівний асфальт, щебінь і т.д.). Обмеження за вагою збігаються з показниками гіроборда – 125-130 кг.

Основна відмінність гіроскутерів від різних фірм-виробників, наприклад, Сігвей (Segway) – потужність, дальність поїздки, розмір коліс і, звичайно ж, дизайн електродевайсів.

Стаття на тему: 5 найкращих гіроскутерів: який вибрати?

Масивність

Після визначення понять двох видів електротранспорту, можна детальніше зупинитися на відмінностях гіроскутер від гіроборда. Перше – це масивність. Важливий показник, якщо користувач планує часто подорожувати з цим девайсом або пристрій купується для дитини. Потужний, але важкий прилад не кожному буде під силу.

Показник залежить від діаметра коліс агрегату. Наприклад, девайс із 10-дюймовими колесами буде важити не менше ніж 13,5 кг. З урахуванням того, що на гіроборди встановлюються коліщатка меншого діаметра, за вагою вони будуть легшими за гіроскутери. Крім того, гіроборд – просто платформа з коліщатками, гіроскутерам масивності додає ручка/важіль для керування.

Ціна

Ціни залежать від потужності, розміру коліс і додаткових фішок девайсів: світлодіодної панелі, охоронної функції, захисту від падіння та іншого. Більш дешеві варіанти актуальні для розваг дітей та підлітків, дорогі – потрібні для роботи на пошті, складах, патрулювання вулиць та ін.

Портативність

За рахунок компактності форм і відносно невеликої ваги гіроборда можна переносити просто в руках або помістити їх у спортивну сумку, перевозити в багажнику легковика. Гіроскутери в цьому плані зробили крок ще далі – у деяких моделях є висувна ручка-переноска, за неї можна просто братися та переносити пристрій у потрібне місце.

Как можно переносить и перевозить гироскутер и гироборд

Може зацікавити: у Києві катнути на гіроборді?

Зберігання

Зберігати обидва варіанти краще в захисних чохлах, якщо передбачається тривала бездіяльність пристрою, наприклад, у зимовий період. При постійному використанні достатньо розмістити девайс у коморі, шафі, будь-якому зручному місці. Оптимальна температура – не менше +10 градусів за Цельсієм.

Важливо: Якщо планується тривалий термін зберігання, потрібно заряджати пристрій щонайменше 1 раз на 3 місяці, щоб батарея не вийшла з ладу.

Маневреність

Швидкі та спритні 6-7 дюймові гіроборди досить маневрені шляхом своєї компактності та невеликих коліс, зате 10-дюймові агрегати більш стійкі та потужні. Компроміс у маневреності та стійкості – апарати з коліщатками 8 дюймів.

Катание на гироборде

Корисно дізнатися: Інструкція з керування гіроскутером та гіробордом: 7 важливих правил.

Так чим же в результаті відрізняються ДВА популярні види електротранспорту?

Характеристики
Гіроборд Гіроскутер
Потужність (Вт) 350-700 600-2700
Дальність поїздки (км) окт.30 18-35
Max швидкість (км/год) 10.дек 18-22
Діаметр коліс (дюйм) 6,5-10 6,7-12
Максимальна вага користувача (кг) 100-130 80-125

Гіроборд дешевший за вартістю девайс, так само в ньому менше різноманітних фішок і він трохи менш стійкий і швидкий. Для покатушок із друзями стане відмінним варіантом. Гіроскутер потужніший, маневреніший, дуже стійкий. Мінус – ціна не кожному по кишені. В обох випадках ці девайси мають успіх у дорослих і юних покупців, будучи екологічним і простим в управлінні транспортом, альтернативою звичним самокатам, великим.

Коментарі
Залиште коментар
В
20.04.2020 15:54

Дякую! Тепер у мене з'явилося більше думок про гіроборд і його можливості. Я дізналася більше про його уміння і відмінності гіроборда від гіроскутера. Дякую!!! ❤