Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати газовий котел: 5 порад

Дата публікації: 14.09.2022 13:19
Дата оновлення: 20.02.2023 12:12

Газовий котел можливість позбавитися низки складностей, які стосуються тепла, встановити прийнятний мікроклімат. Ця установка проста в застосуванні, має підвищену безпеку і довговічність.

При виборі обладнання необхідно знати, які бувають газові котли, щоб придбати агрегат, який задовольнить усі потреби.

Разнообразие газовых котлов

Є багато критеріїв вибору, але слід покладатися на показники:

  • потужності;
  • кількості виходів;
  • способу складання;
  • загальної площі обігріву;
  • типу горіння та інші.

Саме вони вплинуть на рівень діяльності агрегату, його продуктивність та функціонування. Перед тим як вибрати опалювальні газові котли, необхідно вивчити ринок та виробників, оцінити кожну модель. Популярність агрегатів для обігріву, наприклад Bosch WBN 6000-18C RN, пояснюється тим, що вони прості в експлуатації, економічні і не потребують постійного нагляду за рівнем роботи.

При виборі продукції слід зробити аналіз потреб кожного члена сім'ї у постійній підігрітій воді та тепловій енергії, тільки після цього вирішувати, який купити газовий котел. У разі виникнення сумнівів можна звернутися за допомогою до фахівців.

Пропонуємо ознайомитися: Що вибрати – електричний чи газовий котел? Порівняння за 4-ма параметрами.

Типи та пристрій газових котлів




Незважаючи на те, що існує велика кількість агрегатів, умови їх роботи однакові. Кожен апарат володіє двома основними компонентами, які гарантують безперервну діяльність: гніт та теплообмінник. Щоб зрозуміти, як працює газовий котел опалення, слід розглянути таку схему:

1. Датчики жару аналізують потребу в теплі, після чого відкривають заслінку і запускають газ до пальника.
2. Щоб паливо спалахнуло, використовується електронний або автоматичний розпалювання (наприклад, моделі Bosch Gaz 3000 W ZW 24-2 KE Ariston Clas X System 28 FF NG
3. Після запалення пальника відбувається нагрівання рідини, після чого вона циркулює по всій системі за допомогою насоса.
4. Набір температури триває до рівня, встановленого термостатом, після чого пальник автоматично вимикається.

Газовый котел и его устройство

Якщо рівень тепла опускається, весь описаний раніше процес повторюється. Для безперебійного функціонування теплообмінника, його виконують із міцних матеріалів:

Як працює газовий опалювальний котел залежить від його характеристик та виробника, а також від інших важливих значень, які будуть розкриті далі.

Одноконтурний або двоконтурний агрегат




Виробники обладнання для обігріву надають споживачам на вибір продукцію з різною кількістю виходів для підключення.

З одним відведенням. Головною його метою є обігрів будівлі. Апарат має один теплоносій, а за бажанням є можливість підключити бойлер, щоб мати доступ до підігрітої рідини.

Достоїнствами виступають:
1. Можливість вибрати режим обігріву та заощадити паливо.
2. Наявність датчиків, які вловлюють температуру повітря, щоб казан міг почати або припинити обігрів.
3. Проста та надійна конструкція.

Одноконтурный газовый котел

Проте слід бути готовим до того, що при приєднанні допоміжного обладнання для нагрівання води, джерело буде функціонувати нестабільно.

Два відведення. Апарат такого типу виконує кілька значущих завдань: обігрів будови та рідини в системі. Прикладом служить Ariston ALTEAS X 32 FF NG. Як працює двухконтурний котел: збільшує температуру води, яка подається для опалення та водопостачання. Переваги апарату:

  • компактність;
  • доступна ціна;
  • знижені тепловтрати.

Принциповою відмінністю виступає те, що в першому випадку для отримання нагрітої води необхідно використовувати додаткові установки, а в другому така потреба відсутня, адже тут все передбачено.

Схема двухконтурного газового котла

Читайте також: Встановлення та підключення газового котла

Конструктивні особливості: підлогові або настінні




В конструкції можна розташувати котли таким чином, як потрібно споживачеві. Як вибрати підлоговий щоб отримати тепло за мінімальних витрат? Встановлюється цей девайс тоді, коли розмір приміщення вище 85 м2, інакше такий варіант не є доцільним.

Встановлений на підлогу пристрій має серцевину з чавуну або сталі, а пальник використовується в двох варіаціях – атмосферний або надувний. Перевагами обладнання є:

  1. тривалий термін експлуатації;
  2. встановлюється у систему з неоднаковою циркуляцією;
  3. немає обмежень за потужністю – опалює будівлі до 350 кв.м.

Але є деякі мінуси: габарити та вага конструкції, складність в установці – необхідно проводити попередні запуски системи, щоб переконатися у справному функціонування.

Настенный и напольный котел

Вибрати навісний газовий котел не складе труднощів. На збут виставлено широкий асортимент продукції будь-який бюджет. Вони ергономічні та компактні, для складання не потрібно виділяти багато місця та вибудовувати складну систему.

Як правильно вибрати настінні котли? Необхідно визначити кількість виходів для підключення, адже вони впливають на загальну продуктивність агрегату, а також знати пристрій відсіку згоряння. Навісні вироби мають деякі плюси, до яких відносять:

1. Продовжують працювати при перепадах тиску.
2. Регулювання потужності залежно від показань повітря.
3. Встановлено датчики захисту, що робить агрегат безпечним.

Головною відмінністю апаратів є їх спосіб монтажу, а також габаритні розміри. В іншому ж вони виконують однакові функції.

Камера згоряння: відкрита або закрита




Вибираючи товар, з'являються різні питання, на які необхідно отримати відповіді. Одним із них є камера згоряння.

Відкрита. Є простим технологічним пристроєм, що нагадує звичайний ПАЛЬНИК. До неї приєднуються відводи, які ведуть Теплообмінник. Пальне згоряє атмосферним повітрям. Для функціонування застосовується кисень, що знаходиться в навколишньому просторі, а продукти горіння спрямовані у димар.

Котлы с открытой и закрытой камерой сгорания

Необхідність відведення пари та облаштування додаткових елементів ускладнюють процес монтажу пристрою з камерою даного типу. Перевагою конструкції є її простота, а недоліком – за відсутності вентиляції можливе отруєння СО. Щоб уникнути цього, рекомендується встановлювати моделі з іншим механізмом.

Перед тим, як вибрати газовий котел із закритою камерою згоряння, необхідно ознайомитися з ринком товарів, що пропонуються. Встановлюються такі апарати у тих будинках, де не передбачено відведення диму. У такому разі виникає питання: куди йдуть продукти згоряння? А все досить просто.

Димовідведення здійснюється за допомогою потужного вентилятора або кулера, а сам виріб безпечний і надійний, що є перевагами товару. О2 процесу горіння привноситься тим самим шляхом.

Також рекомендовано ознайомитися: Вибір парапетного газового котла – корисні поради. 3 критерії, які допоможуть зробити правильну покупку.

Димовідвід: пристрій системи витяжки котла




Якщо для опалення застосовуються котли, де спостерігається відкрита камера, то слід подбати про спорудження отвору, куди будуть йти продукти діяльності. Незалежно від виду конструкції, вона складається з однакових частин. ДО них відносять:

  • прохідну трубку невеликого розміру;
  • кріпильні елементи;
  • з'єднання для патрубка та котла;
  • відведення для диму.

Така споруда підвищить безпеку всіх, хто перебуває в будинку. Прийнятним варіантом димовідводу для агрегатів, що працюють на газу, ЯКAriston Genus X 24 CF NG, стане коаксіальна система. Вона має презентабельний вигляд, гарні робочі характеристики.

Устройство коаксиального дымоотвода

Особливістю конструкції є те, що в ній одна труба захована всередині іншої. Конструкція призначена для виконання деяких функцій:

  1. Відведення речовин, що утворилися внаслідок горіння.
  2. Подача повітря, щоб підтримувати роботу апарату.
  3. Перешкода для потрапляння диму всередину приміщення.
  4. Запобігання займанню деяких елементів.

Механізм також має високий рівень продуктивності, спалюючи всі речовини, цим перешкоджаючи забруднення середовища. Конструкція не займає багато місця, є економічною та компактною.

Енергозалежність: автономні або залежні від електропроводу




Самостійно починати горіння «блакитне» паливо не може. У такому разі передбачено розпалювання, яке буває кількох видів.

Автономний. Також його називають п'єзорозпал. Має деяку схожість із елементами запальнички. На корпусі котла знаходиться кнопка, натискання якої призводить до появи іскри. Такий спосіб встановлений на моделі Immergas Mini Nike 24 3 E.

Переваги автономного розпалювання:

  • Простота використання.
  • Можливість зробити заміну елемента, що вийшов з ладу, або полагодити його.
  • Незалежність від електроенергії.
  • Доступна вартість котлів з таким способом розпалювання.

У місцях, де спостерігаються перебої з електрикою, таке обладнання користується популярністю.

Виды розжига – автономный и электронный

Електронний. Він залежить від мережі, а при відключенні живлення котел перестане працювати. Однак, щоб агрегат почав функціонувати, немає потреби натискати кнопку. Апарат розпочинає роботу в автоматичному режимі.

Незважаючи на залежність від енергії, в котлах передбачено захист, щоб виключити загоряння або замикання проводки, перегорання опалювального приладу.

Перевагами виступають:

  • економія споживання електроенергії;
  • підвищені захисні функції;
  • автономне увімкнення.

Принциповою відмінністю між розпалами є залежність від живлення.

Умови застосування: квартира, приватна садиба, магазин, складське приміщення




Будь-який виробник надає вибір котлів для опалення приміщення, що працюють на газу. Для житлового будинку він створить комфортні умови, для офісу – обстановку, в якій хочеться працювати, а не думати, як зігрітися. На складах підтримає необхідну температуру для продукції, що зберігається.

Перед тим, як вирішити, який газовий котел вибрати для опалення будинку або квартири, необхідно звернути увагу на габарити пристрою, його компоненти та доступні режими. Існує ряд класифікацій, якими розрізняють агрегати. Докладно, кожна з них описана вище.

Для котеджу на кілька поверхів прийнятним варіантом стане:

  • потужний підлоговий апарат
  • два виходи – на опалення та нагрівання води;
  • конструкція, де вбудована кожна камера.

Власники житла самостійно вирішують, який пристрій встановити для обігріву кімнат.

Газовые котлы для разных помещений

Як правильно вибрати двоконтурний газовий котел у квартиру підкажуть характеристики продукції. Важливу роль також відіграють габарити будівлі, адже саме від них залежатиме потужність агрегату.

Вартість двоконтурного апарату (наприклад, Bosch Condens 2300 GC2300iW 24/30) значно менше, ніж підключення одноконтурного бойлером. Інсталяція не займає багато часу та місця, а обслуговування та експлуатація пристрою просте.

Також на вибір впливає кількість осіб, які проживають у квартирі. Чим більше, тим потужніше рекомендується купувати апарат.

Корисна стаття: Топ-7 популярних газових опалювальних котлів до 250 квадратних метрів.

Щоб не помилитися з вибором, необхідно ретельно вивчити ринок та виробників, розглянути всі плюси та мінуси котла.

Газовые котлы

Для правильності придбання слід прислухатися до наступних порад:

  1. Першою і головною характеристикою, яку необхідно звернути увагу, виступає потужність. Саме за її допомогою проводиться обігрів приміщення.
  2. Кількість контурів. Потрібно пам'ятати, що подача гарячої води можлива не завжди, особливо неприємно відключення ресурсу в холодну пору року.
  3. Звертати увагу до рівень ККД і продуктивність.
  4. Враховувати можливість виходу продуктів горіння. Якщо димар не передбачено, то з вибору виключити моделі, в яких він потрібний.
  5. Спосіб інсталяції обладнання. Якщо виділено міні-котельню, то підійде апарат, який ставиться на підлогу. В інших ситуаціях використовуються підвісні. Вони характеризуються компактністю, але не гірше за рівнем функціональності.

Не завжди дорогий товар означає хороший. Слід вибирати продукцію надійних виробників.

Дивіться відео:" Вибір газового котла".

Коментарі
Залиште коментар
Категорії