Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як дізнатися модель ноутбука? 5 простих способів

Дата публікації: 30.10.2017 11:43
Дата оновлення: 30.10.2017 11:43

Хочеться апгрейдити ноутбук, встановити утиліту або гейм-новинку, а може, продати, але ось даних про моделі немає? Не страшно. У цій статті ми описали п'ять методів, які допоможуть з'ясувати назву моделі ноута, і розповіли, як зробити це швидко. Читайте статтю, щоб дізнатися, як називається модель переносного ПК, а також перевірити показники його апаратних елементів, і вибирайте комфортний метод.

Наклейки на корпусі, батареї


 модель на корпусі і батареї

Щоб визначити повну назву моделі ноутбука, користувачеві досить оглянути його корпус. Виробники наклеюють на обшивку стікери, при детальному вивченні яких юзер дізнається головні характеристики, якими володіє його ноутбук, а також повна назва його версії.

Важливо: наклейка, що повідомляє про повну назву портативного комп'ютера, розташовується на дні обшивки, в верхньому або нижньому кутку огранки дисплея, а також з однієї з бічних сторін від тачпада.

Отримати цю інформацію користувачеві дає можливість і акумулятор. Якщо на поверхні батареї даних не видно, значить, її знадобиться дістати. Щоб витягти акумулятор з пристрою (наприклад, від Acer ) необхідно розсунути пази до клацання: утримуючи їх, слід акуратно потягнути акумулятор вниз.

Назва моделі переносного ПК вибито на самому акумуляторі з" виворітного" сторони або ж розміщуватися в самій виїмці, призначеної для батареї.

Читайте також: Огляд 10 топових ноутбуків: Рейтинг 2017 року

Документація, коробка


 назва ноутбука на коробці

Якщо стікери стерлися або користувач познімав їх, у нього є можливість дізнатися марку свого ноута за допомогою коробки. На заводській упаковці ноутбука вибита базова інформація. Розглянувши коробку власник знайде не тільки ім'я бренду, під яким випустився його ноутбук, але і модель.

Цікаво: на упаковці розміщена і інша корисна інформація, наприклад, основні технічні параметри, що стосуються характеристик процесора і інших апаратних складових, країна, де збирали комп'ютерну техніку.

Багато користувачів не зберігають коробки довго, а ось шанси знайти документи набагато вище. Більш докладно про портативному ПК" розповість" документація, яка входить в комплект поставки: інструкція," User Guide" , а також талон, який підтверджує гарантію на ноутбук, виданий магазином або виробником.

Якщо ж і документів під рукою не знайшлося - є ще три методи.

Читайте також: Огляд ноутбука MSI GP62M World of Tanks Edition - а ти задрот в танчики?

Подивитися модель ноутбука в BIOS


 дивимося модель в BIOS

Базова система введення-виведення, вшита в будь-який лептоп (навіть в той, де не встановлена ​​операційка) - BIOS - допоможе дізнатися модель ноутбука.

Щоб увійти в BIOS і відшукати потрібну інформацію, користувачеві необхідно виконати нижченаведені три кроки по порядку:

  1. Щоб потрапити в BIOS, скористайтеся функціональними кнопками, розміщеними на клавіатурі: затисніть F2 або DELETE під час запуску в роботу лептопа ще до того, як завантажилася операційка (в деяких девайсах, створених LENOVO, одночасно з вищевказаної клавішею слід натиснути Fn). Пам'ятайте: на вхід дається всього кілька секунд, тому якщо ви новачок і нечасто тримайте лептоп в руках - розгляньте клавіатуру заздалегідь.
  2. Попадя в Біос, знайдіть вкладку під ім'ям" Info" і зайдіть в неї.
  3. У віконці знайдете" Product Name" . Це і буде повна інформація, що повідомляє про назву версії, до якої належить пристрій.

Цікаво: в Біос користувач зможе відшукати параметри, що описують" начинку" пристрою.

Читайте також: Як включити Bluetooth на ноутбуці: Лайфхак по 3 останнім ОС Windows

За допомогою стандартних засобів Microsoft


 дивимося модель в засобах від Microsoft

Класичні опції, створені Microsoft, допоможуть з'ясувати серію і повна назва лептопа, а також дізнатися більше корисної інформації про його апаратної" начинку" . Це допоможе визначитися, що" вміє" пристрій і в будь задачах не нього варто розраховувати.

У користувача під рукою виявляється три методу, який дозволяють зібрати відомості про ноутбук, використовуючи" вшиті" в ОС опції.

1. Скористайтеся поєднанням Win+R. У вікні, введіть «cmd», після чого натисніть клавішу, яка використовується для підтвердження дії. Виклик рядки для введення запиту також здійснюється за допомогою класичної комбінації ctrl+alt+del, що викликає диспетчер для вирішення завдань.

У рядку, призначеної для позначення завдання, пропишіть" wmic csproduct get name" , перевірте правильність написаного і підтвердіть. У виниклому віконці з'явиться необхідна інформація.

2. Якщо відобразилися даних недостатньо, то в рядку, призначеної для введення команд, впишіть" msconfig" . За допомогою цієї запиту відкривається розділ, що надає відомості, що стосуються системи. Знайдіть рядок, що розкриває дані про фірму, яка створила лептоп, і його моделі, наприклад про DELL Inspiron 7567 .

Важливо: в цьому ж розділі відображаються параметри, що стосуються технічних компонентів, вшитих в ноут.

3. цікавлять дані про лептопі користувачеві доступні і при використанні класичного DirectX. Користувачеві необхідно" звернутися" до рядка, призначеної для введення запитів, і прописати" dxdiag" . Правда, яка вкладка відобразить інформацію так само, як в конфігуративно відомостях, описаних в попередньому методі.

Цікаво почитати: Різниця між Windows і Linux

Через спеціальні програми


 спеціальні утиліти

Власнику ПК доступна можливість подивитися модель, а також інші стосуються лептопа відомості за допомогою додаткового софту, що виконує моніторинг системи з метою проведення аналізу технічного стану девайса. Такі утиліти надають список компонентів апаратної начинки, вказують модель, ступеня перевантаженості девайса на поточний момент.

Досить популярна утиліта" AIDA64" . Щоб отримати необхідну юзера інформацію, необхідно скористатися розділом, який називається" DMI" . Він знаходиться в системному пункті. Є один істотний мінус цього софта: програма працює безкоштовно тільки в тестовому режимі, який становить всього 30 днів.

Якщо платити не хочеться, скористайтеся софтом, функції якого доступні назавжди і безкоштовно. Одна з таких програм -" HWMONITOR" . Інформація про модель лептопа тут розташована відразу під значком, що відсилає на робочий стіл. Альтернативним варіантом, на який не доводиться витрачатися, є програма" Speccy" . Різниця тут лише в інтерфейсі, а інші функції створені для надання одних і тих же відомостей.

Цікаво почитати: Огляд операційної системи Microsoft Windows 10: нові грані

Всі розглянуті в статті способи допоможуть швидко дізнатися, як називається модель використовуваного користувачем портативного комп'ютера. Кожен з описаних методів допомагає з'ясувати характеристики" начинки" девайса. Використовувати будь-який з класичних способів зможе навіть дитина.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії