Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як використовувати ноутбук як монітор для комп'ютера: 3 способи підключення

Дата публікації: 15.06.2021 11:35
Дата оновлення: 15.06.2021 11:35

Якщо вийшов з ладу екран ПК і немає можливості придбати новий, можна використовувати ноутбук як монітор. Також такий варіант підійде, якщо хочеться деякий час користуватися непрацюючим ноутом. Головне, щоб працював сам екран лептопа, інакше нічого не вийде.

Підключити екран до ноутбука можна 3 способами: через кабель, спеціальні програми і плати відеозахоплення. Розглянь кожен метод детальніше, щоб не залишалося питань.

ДО слова: перемикатися між робочими столами: 2 простих і елегантних способу

Підключення ноута до ПК за допомогою кабелю

Цей спосіб вимагає покупки кабелю, якщо його немає . Щоб визначитися з необхідним шнуром, варто з'ясувати які роз'єми на пристрої.

подключение ноутбука к компьютеру через кабель

Зустрічаються прилади з портами VGA (правда в силу старіння роз'єму, він в основному на старих моделях), HDMI, USB. Звертаємо на це увагу при підборі кабелю.

Алгоритм підключення комп'ютера до ноутбука занесений в таблицю

Що робити
Для чого потрібно
Законекть шнур у відповідний роз'єм ноута і ПК Бажано робити це, коли обидва девайса вимкнені. Тоді вони будуть відразу коннектіться один до одного. Якщо з'єднувати вже включені девайси – працюють проги можуть створити збій
Запустити комп і після того, як з'явиться робочий стіл, клікнути на порожньому місці правою кнопкоюмишки Це потрібно, щоб запустити меню дисплея
у меню вибрати «Властивості» або «Дозвіл екрану» (залежить від ОС), з'являться параметри екрану Перейшовши в параметри можна налаштувати відображення контенту на «запасному» моніторі
Знайти в списку моніторів підключений ноут або тапнуть на «монітор 2» Той дисплей, що підключається першим буде світитися в якості «Монітор №1». Усі наступні будуть «2», «3» і т.д.
Клацнути на «Відображати робочий стіл тільки на 2» Тоді все, що відбувається буде показуватися на тільки що приєднаному моніторі
Тапнуть «Ок» Це підтвердить тільки що введені налаштування

Якщо необхідно, все можна «відмотати» назад в цьому ж розділі, змінивши вигляд на початкові. За відгуками користувачів, це один з найпростіших способів.

Читайте:ЧИ Не заряджається ноутбук: 5 основних причин і більше 10 способів вирішення

Управління ПК на ноут через програми віддаленого доступу

Якщо під рукою немає кабелю, можна скористатися способом з'єднання ноута і ПК без проводів. Метод актуальний для власників девайсів від Apple. Тут є спеціальна опція під назвою Air Display (є не у всіх версіях апаратів, може знадобитися установка додатки).

беспроводное подключение ноутбука и планшета Apple к ПК

Прога знаходиться у вільному доступі, її легко можна скачати з інету. Для установки потрібно слідувати інструкціям. Все інтуїтивно зрозуміло.

Якщо прога вже є на вашому ноут, з'єднатися з ПК можна наступним чином:

  • на панелі завдань вибрати значок програми і клікнути на нього;
  • у вікні зі списком доступних девайсів вибрати потрібний;
  • клікнути на Connect і дочекатися з'єднання.

Тепер можна вивести зображення, текстову інформацію з комп'ютера на ноутбук. Air Display допомагає використовувати монітори спільно, всі дії здійснюються за типом віддаленого з'єднання.

Також можна скористатися функцією AirPlay – вона за замовчуванням присутній у всіх яблучних девайсів, актуальних в 2021 році. Для її увімкнення потрібно зробити наступне:

  1. Законекть комп на MacOS до того ж роутера, що і дисплей або телевізор підтримує AirPlay 2.
  2. На яблучному ПК тапнуть на значок що знаходиться праворуч зверху. Якщо його немає, то потрібно зайти в меню компа: Apple – «Системні налаштування» – «Монітори» і включити «Показувати параметри відеоповтору в рядку меню, якщо доступно».
  3. Вибрати «Використовувати як окремий монітор».
  4. У випадаючому списку знайти свій монітор або ТВ
  5. При першому коннекте девайсів, «яблуко» може запросити пароль. Потрібно подивитися, які цифри будуть вказані на підключається дисплеї і ввести їх на ПК.

Цікава стаття: Як вибрати монітор для комп'ютера?

Підключення за допомогою плати відеозахоплення

Ще один спосіб – придбати плату видеозахвата з USB. Вона надасть можливість безпроблемно використовувати в ноут і монітор, і клавіатуру. Плата підключається однією стороною до ПК, другий – до ноуту.

подключение екрана ноутбука к компьютеру

Працювати з платою можна з будь-якого девайса, оснащеного роз'ємами USB. Всі драйвера йдуть в комплекті, тому проблем з її установкою не виникне. При цьому все-таки оптимальний варіант – використовувати стандартне дротове з'єднання ПК і ноута, т. К. Це зажадає меншої кількості ресурсів. Тоді підключення екрану ноутбука до комп'ютера займе кілька хвилин – секунда на фізичний коннект і 2-3 хвилини на автоматичну установку драйверів.

Поради з цього мануала під силу навіть новачкам. Досить витратити кілька хвилин, і в деяких випадках понести додаткові витрати. У першому випадку для використання ноутбука як монітора досить мати HDMI або USB-провід, у другому, потрібно буде купити плату відеозахвату. Другий спосіб оптимально підходить володарям «яблучних» девайсів. Тут не потрібно витрачатися, тільки встановити додаток. Вибір методу підключення ноута до ПК – за користувачем, якому залишається вивчити всі 3 і зупинитися на самому зручному, швидкому та простому з них.

Може стати нагоді:Як дізнатися модель ноутбука? 5 простих способів

Коментарі
Залиште коментар
Д
01.03.2023 09:44

а як через Bluetooth? Бо в мене на ПК говоре шо є Bluetooth монітори поряд (це якщо шо не ноут)

В
11.04.2022 09:58

У мене така ситуація: в ноутбуці зламана матриця, тому я ніяк не можу вибрати усі потрібні налаштування. Скажіть, будь ласка, яким чином я можу підключити до цього ноутбука інший ноутбук в якості монітора?

И
29.11.2021 12:57

Возможно на ноут вывести изображение с ПК через выход видеокарты? Если да, то как?

А
08.12.2021 09:21

Можно, через DVI-выход.

Н
19.01.2019 11:36

На ноуте винда 7 а на пк 10 то што будет показывать ?

Х
11.07.2020 15:43

10

Категорії