Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 найпоширеніших несправностей швейних машин

Дата публікації: 10.10.2018 13:15
Дата оновлення: 10.10.2018 13:15

Навіть швейна майстриня зі стажем, яка вдається в робочій або домашній обстановці до допомоги для шиття, часом стикається з «капризами» агрегатів. Те рядок нерівна, то голка зламалася або апарат пропускає стежки. Чому це трапляється? Можливо, це збій в налаштуваннях техніки або неправильно підібрана голка. Щоб з'ясувати на всі 100%, в чому причина поширених поломок машинки для шиття, варто вивчити дану інструкцію.

Неисправности швейных машинок

Корисно дізнатися: Як вибрати швейну машинку?

Виглядає це так: йде рівна, як під лінієчку, строчка, але місцями видно пропуски-прогалини. Так чому швейна машина, наприклад, Minerva JProf будь-яка інша, пропускає стежки?

Машинка пропускает стежки

Даний вид несправності викликають:

  • невірна установка голки – носик човника НЕ вистачає петельку на голочки;
  • голка від тривалого користування прогнулася і втратила колишню гостроту;
  • різновид голки не збігається з типом використовуваної машинки для шиття (в побутовому апараті можуть використовувати промислові пристосування, що в корені невірно);
  • не відрегульований тиск лапки на тканину.

Проблеми часто пов'язані з голкою. Що вийшли з ладу пристосування слід регулярно міняти. Ще одне правило – завжди ставити голку до упору і перевіряти орієнтацію (верх/низ). Робота нітеподатчіка і положення голкової пластини також потребують перевірки і, при необхідності, в регулюванні. Вся інформація про нюанси налаштування викладена в інструкції, яка є обов'язковим елементом комплектації швейних машин тут:JANOME My Style).

Читайте також: вибрати оверлок: поради рукодільниця.

Обривається нитка

Обрывается нить в швейной машине

Це пов'язано або з невірним вибором аксесуарів, або з настройками машинки. Детальніше, чому швейна машина будь-якої моделі рве верхню чи нижню нитку:

Верхня нитка
Нижня нитка
невірно зібраний натяжітель верхньої нитки; використовується невідповідна для швейної машинки котушка;
неправильно зроблена заправка нитки; сильно виступає гвинт, притискає пружину на шпульних ковпачку;
номер ниток не збігається з номером голки; сильний натяг нижньої нитки в шпульних ковпачку;
ослабла пружина замочка шпульного ковпачка; щербини по краях шпульки;
на шляху руху нитки є щербини. у шпульки погнуті краю.

Загальна причина неполадки – придбання і використання неякісних ниток. Спочатку потрібно перевірити, чи правильно заправлена нитка (наприклад, в Minerva A190 автоматичний заправник нитки). Якщо все зроблено правильно, значить варто обстежувати агрегат на предмет наявності вищеописаних несправностей. У деяких випадках може знадобитися не тільки коригування роботи пристрою, а й заміна несправних елементів.

Може стати в нагоді: 8 способів видалити сліди праски на тканині.

Рядок петляє

Петляет строчка швейной машинки

петляння верхньої і нижньої нитки може призвести до утворення поганий, нерівній рядки. Щоб бути готовим до подібної ситуації, а також по можливості запобігти її, варто з'ясувати, чому швейна машина може петляти зверху чи знизу:

  1. Нерівномірно намотана нитка на котушці і шпульці. Якщо це робити самостійно, то нитка може притискатися іншими витками, витягати надлишки верхньої і утворювати петлі. Варто завжди використовувати вбудований механізм для намотування.
  2. Погане натяг нитки (сильно слабке або, навпаки, сильне). Необхідно відкоригувати натяг нижньої нитки так, щоб шпульний ковпачок, утримуючи нитку, не опускався. Частий «болюче питання» для нових апаратів.
  3. Неправильний вибір ниток. В шиття головна роль відведена верхньої нитці, вона повинна бути на 1 номер товщі, ніж та, яка розташовується внизу.


машина «зі стажем» збирає нитку? Дефект криється в засмітті механізму човника і регулятора натягу ниток. Також під пружину шпульного ковпачка може потрапити пил, будь-які забруднення або просто залишки ниток. Потрібно буде його очистити і відрегулювати.

виробників, з горизонтальним човником мають подібних проблем, або вони зустрічаються вкрай рідко і носять епізодичний характер.

Корисна стаття: Як відремонтувати праску самотужки: 6 головних причин поломки.

Погано просувається тканину

Щоб строчка виходило рівною і красивою, матерія повинна рухатися без «стрибків» і збоїв. Не потрібно самостійно підтягувати полотно рукою, тому що це теж негативно відбивається на якості рядків і створює навантаження на механізм голки.

Чому матерія погано рухається:

  • недостатній притиск матеріалу лапкою, підошва лапки може бути нерівною/перекошеною, тому вона не тисне на матерію;
  • рейка апарату встановлена на вишивання або зубчики надто опущені вниз і неважливо чіпляють полотно;
  • від довгої експлуатації притупилися зубчики рейки.


розташування зубчиків рейки може привести до стягання або «посадці» тканинного полотна.

Ламається голка

Игла швейной машины

Це відбувається, тому що:

  • голка вставлена не до кінця – вістря ламається при ударі об човник;
  • вістря не відповідає типу полотна – для щільної матерії варто вибирати спеціальні голки з певною заточуванням і товщиною;
  • не відрегульовані кріплення лапки – якщо регулярно не затягувати гвинт, що фіксує лапку, то це викличе його ослаблення і неминуче призведе до поломки голки;
  • невірна установка голки – не можна плутати положення довгого жолобка, який частенько розміщується не в ту сторону;
  • «розбовталося» кріплення Нитковтягувач – може бути встановлено занадто високо або, навпаки, низько.


варто забувати дивитися інструкцію перед початком користування машинкою (наприклад, BROTHER ModerN 14) і підбирати голки відповідного до неї типу.

Новітня побутова техніка описана в статті: ТОП-10 кращих роботів-пилососів: рейтинг популярних моделей.

типових поломок швейних машинок – такі: найчастіше проблеми виникають через неправильну установки окремих деталей і несвоєчасного догляду за агрегатами. Більшу частину несправностей можна усунути і без допомоги майстра, скориставшись настройками з інструкції. Якщо це не допомогло – краще не ризикувати працездатністю апарату і звернутися до експерта в цій області.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії