Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Електронна і електромеханічна швейна машинка: 5 відмінностей

Дата публікації: 16.11.2018 11:16
Дата оновлення: 16.11.2018 11:16

Швейні майстрині з досвідом і просто любительки цього заняття знають: щоб зшити цікаві наряди з щільної матерії або з ексклюзивними швами, необхідна якісна машинка для шиття. Вибір такої апаратури величезний, але при покупці варто акцентувати увагу не стільки на функціонал, скільки на передбачувану частоту використання. Найбільш популярними є машинки з електромеханічним і електронним керуванням. Що це таке і в чому різниця між швейними приладами, читаємо далі.

Читайте також: Як вибрати швейну машинку?

Электромеханическая и электронная швейная машинки

Особливості електронної та електромеханічної машинок

Перш, ніж переходити до основних параметрів пристроїв, не зайвим буде розібратися, чим же відрізняється електронна швейна машина від інших апаратів: механічного і електромеханічного. Отже, механічна машинка – найпримітивніший пристосування для шиття. Всі Дії в ній настроюються і координуються механічними важелями. Тут В базовій комплектації йде кілька видів стандартних швів, може також бути присутнім оверлок, декоративні строчки і т.д.

Цікава стаття в тему: вибрати оверлок: поради рукодільниця

Електромеханічна машинка – це наступний етап еволюції техніки. В такому обладнанні вся робота здійснюється за допомогою електродвигуна, який приводиться в дію ножною педаллю. Швидкість нанесення рядки залежить від того, як сильно натискається педаль.

В електронній же машинці за весь процес відповідає електронний блок. З його допомогою регулюється не тільки підйом і спуск голки, але і темпи роботи, вибір рядків і ін. Цей прилад дуже схожий на електромеханічний. А в чому ж різниця?

Полностью электронная швейная машинка Minerva

Щоб більш наочно побачити відмінності між обладнанням, логічно буде узагальнити особливості кожної техніки в таблиці:

Характеристики
Електронна машинка Електромеханічна машинка
Для чого підходить Для професійного пошиття одягу Для побутових потреб, нечастого ремонту або пошиття
Сигнал про неполадки Є Ні
Програмування швів Є, можна вишивати візерунки, літери, складну абстракцію, неординарні рядки Ні, вибрати потрібну строчку можна зі стандартного набору перемикачем
Дисплей Є, виводить всі підказки щодо режимів шиття, типу тканини і ін. Ні
Кількість рядків До 60 20-25
Контроль параметрів шиття Зберігає в пам'яті все швейні операції, контролює натяг ниток, стан голки та ін. Ні

Віддаючи перевагу електромеханічного варіанту, необхідно враховувати, що такі машинки бувають з горизонтальним і вертикальним човником.

Особливості кожного типу полягають в наступному:

  • Горизонтальний човник найпоширеніша конструкція. Такий човник працює практично безшумно, не потребує регулярної мастилі. Шпульта тут не прихована додатковими елементами, що дозволяє бачити, коли закінчується нитка. Подібна техніка не тільки проста в обслуговуванні, але і економічна в ремонті. Яскравий приклад – Toyota Oekaki 50 B.
  • Вертикальний човник використовується при роботі з щільними тканинами. У разі заплутаною нитки відновлення процесу займе трохи більше часу, ніж в попередньому варіанті. Крім того, човник вимагає частою мастила і працює трохи голосніше горизонтального. Приклад моделі – Minerva JProf.

Незважаючи на те, що електромеханічні машини більше орієнтовані на домашнє нечасте використання, від вибору човника залежить комфорт і тривалість роботи.

Электромеханические швейные машинки

Що стосується електронних машин, то в їх арсеналі передбачено дуже багато рядків, петель, стабілізатор рівня проколу тканини голкою, рівня натягу ниток і багато іншого. Але не всі моделі мають однакову кількість автоматизованих функцій. Так, в залежності від цього, обладнання буває 3 видів:

  1. З елементами електроніки. Тут старт і завершення шиття регулюється кнопкою. Вона ж відповідає за швидкість (плавність) шиття. Всі інші маніпуляції здійснюються механічно.
  2. Стандартні електронні. У приладу мінімум функцій. ДО вищесказаним може бути додано програмування стібка з урахуванням щільності тканини, настройка ширини строчки і ін.
  3. Електронне обладнання екстра-класу. Такі вдосконалені машинки зберігають в пам'яті послідовність дій, мають функцію реверсу (зворотний шов), автоматичної обрізки нитки і т.д.

В окремій категорії знаходиться професійне обладнання з унікальними можливостями. Воно дозволяє втілювати в життя найкреативніші задуми, створювати неординарні наряди або декорувати їх авторськими рядками.

 Электронные швейные машинки

Операції і рядки

Розібравшись в головних особливостях швейних машин, можна сміливо переходити до їх функціоналу. Оскільки електромеханічне обладнання відноситься до класу побутових, то і перелік його можливостей включає тільки саме необхідне. Переглядаючи асортимент таких швейних приладів, варто звернути увагу, щоб серед представлених опцій обов'язково були:

  • спеціальні шви для обробки зрізів тканини;
  • окремі рядки для трикотажу і штопочних робіт;
  • потаємні шви для нижньої частини готових нарядів (оверлок брюк, рукавів).

Цікаво буде дізнатися: таке коверлок і оверлок – в чому різниця між двома приладами?

Електромеханічні машинки – заслужений чемпіон в категорії нанесення прямих швів, але можуть також робити і звивисті. Для дорогих брендових моделей характерно додаткова наявність декоративних строчок (наприклад, Super Jeans 34).

Виды строчек на электронной швейной машинке

Фахівцям швейної справи такий перелік можливостей здасться нудним. Їм більше підійде електронний варіант, який пропонує:

  • миттєвий старт з автозаправкою, натягом і регулюванням подачі ниток;
  • можливістю програмувати операції і їх послідовність;
  • установка довжини і ширини стібка в авторежимі;
  • оповіщення при можливі неполадки, обриві ниток, закінчення мотка.

Таке обладнання спокійно працює з будь-матерією, від трикотажу і шкіри до примхливого шовку, створюючи найхимерніші рядки. Тут можна зробити імітацію ручної роботи, всілякі типи оверлока, «ялинки». Якщо потрібніший подібний варіант, то підійде 350C.

Управління електронної машинкою

Перш, ніж описувати принцип керування подібним пристроєм, варто спочатку зупинитися на конструктивних особливостях і усвідомити, що ж таке електронна швейна машинка. Такі пристосування за своїм наповненням практично не відрізняються від звичної механіки. Тут є котушка, махове колесо, важелі налаштувань. Єдине, що всім цим керує електричний «мозок».

Щоб він запрацював, необхідно підключити обладнання до мережі. Після цього почнуть відбуватися налаштування роботи. Так, під контролем програми виявиться положення голки, човника, нитки. Якщо вона не була налаштована заздалегідь, систему потрібно буде скоригувати після увімкнення.

 Управление электронной швейной машинкой

Як заправити верхню, нижню нитку, поміняти лапку, котушку або закріпити голку, детально розписано в інструкції і зупинятися на цих моментах немає сенсу. Коли всі ці маніпуляції щодо коригування аксесуарів виконані, машинка готова до роботи.

Перед безпосереднім процесом її поміщають так, щоб голка перебувала по ліву сторону від швачки. Далі натисканням на кнопку «Старт» запускається мотор. Професійні майстри не рекомендують відразу підкладати тканину для пошиття вироби, краще трохи протестувати обраний шов на невеликому клаптику матеріалу. Якщо всі параметри (ширина, довжина, рівень) влаштовують, можна переходити до створення вбрання.

А щоб утримувати цей наряд акуратним, читайте: Як вибрати хороший праска?

Переваги та недоліки електронних швейних машин

Істотний плюс електронного швейного приладу (такого, як BROTHER ModerN 60E) полягає у великій кількості можливостей, що полегшують робочий процес кравчині. Тут ходом голки і рівністю рядки управляють спеціальні перемикачі, а швачка тільки спостерігає за їх роботою.

 Электронные швейные машинки

Список аргументів на користь елетромашінкі для шиття містить також:

  • мінімальний шум, незалежно від потужності і швидкості пошиття;
  • можливість нанесення вишивок, фігурних рядків;
  • наявність спеціальних лапок для гудзиків, блискавок;
  • на настройку робочого процесу витрачається мінімум часу;
  • ЖК-дисплей для легкого контролю роботи;
  • багатофункціональність, від ремонту одягу до пошиття ексклюзивних речей;
  • велика база налаштувань в пам'яті і миттєвий вибір потрібної опції;
  • робота з щільними матеріалами;
  • обмежувач швидкості, що зручно для початківця майстра.

У деяких моделей цієї дрібної побутової техніки навіть функції витягування рядки, оригінальні петлі і спеціальні елементи для техніки «Печворк».

Можливо, вас зацікавить інформація про іншої дрібної побутової техніки: Як користуватися і доглядати за праскою: 7 корисних порад і не тільки

З недоліків особливо виділяється ціна, причому, не тільки на саме обладнання, а й на ремонт в разі поломок. Техніка чуйно ставиться до перепадів напруги і вимагає дбайливого обслуговування.

Переваги та недоліки електромеханічної машинки

Якщо навичок віртуозного шиття поки замало, краще отримувати їх на простому обладнанні. Саме до таких належить електромеханічна швейна машинка, наприклад Minerva M82V. Поряд з простотою, інтуїтивно зрозумілим керуванням і недорогою ціною, в переліку плюсів також:

  • надійність конструкції і ремонт, що часто можна виконати своїми руками;
  • легка заправка ниток і інша настройка, яка під силу навіть новачкам;
  • плавний режим роботи, регулюється ножною педаллю;
  • весь перелік базових функцій в одному комплекті (ідеально для навчання);
  • часто компактні розміри, можна зберігати в шафі;
  • всі важелі-перемикачі знаходяться «під рукою»;
  • можна самостійно регулювати поворот рядки в потрібному напрямку.

Недоліки – виконати складні шви або хитромудрі візерунки тут не вийде. Саме відсутність розширеного функціоналу є головним мінусом техніки. Але якщо цей момент не в пріоритеті, то розібравшись, чим же відрізняється електромеханічна швейна машинка від іншого варіанту – механічного, можна сміливо підбирати модель «до душі».

2 электромеханические швейные машинки

В результаті

Замислившись про вибір відповідної швейної машинки, потрібно починати не з можливостей обладнання, а зі своїх умінь і частоти використання. Варто пам'ятати, що кожна додаткова опція пристрою буде коштувати грошей.
потрібна не для професійної діяльності, електромеханічний варіант стане кращим вибором. Такий і заштопати, і пошиє нескладний за конструкцією і тканинам наряд. Знавці швейного справи можуть вибирати пристосування складніше. Тільки вони по заслугах оцінять вражаючий функціонал і знайдуть, де застосувати його на практиці.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії