Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який музичний центр купити: 4 параметри вибору

Дата публікації: 16.11.2018 09:09
Дата оновлення: 16.11.2018 09:09

Хороший музичний центр, як кажуть користувачі з Києва, Харкова та інших міст України, повинен видавати чистий і суперпотужний звук, мати в своєму «арсеналі» різноманітний запас функцій. ОІ вони абсолютно праві! Крім того, відмінний музпрібор повинен ще й радувати власників додатковими фішками на кшталт Wi-Fi або записи на флешку. Який музичний центр купити, щоб відповідав запитам користувача на всі 100%? У цьому допоможе розібратися ця стаття.

Може зацікавити: вибрати колонки для комп'ютера і ноутбука: 3 добірки найкращих систем.

Как выбрать музыкальный центр

Параметри вибору музичного центру

Для початку варто визначитися, які функції в будинку буде виконувати музичний девайс. Прилад потрібен для проведення запальних вечірок? Або тільки для прослуховування улюблених треків? Для любителів співати є прилади з функцією караоке (наприклад, є в LG OM6560). Варіантів використання безліч, тому мета використання агрегату і набір необхідних опцій – важливий параметр вибору музичного центру.

Не зайвим буде замислитися і про розміри апарату. В обмежених по площі апартаментах навряд чи вийде розмістити габаритний прилад так, щоб він не заважав. Крім того, великий центр може виявитися занадто потужним для невеликої квартирки, та й ціна його буде невиправдано високою. Тому варто орієнтуватися на габарити агрегату і його потужність. rfr

 Музыкальные центры различного размера

Ще одна важлива деталь при виборі – дизайн пристрою. Тут все залежить від смаку покупця, віянь моди, інтер'єру кімнати, в якій буде встановлено апарат. На полицях магазинів є і класика – прилади в чорним або сріблястому корпусах, – і нетривіальні моделі зі вставками з дерева і металу, колірним декором або підсвічуванням (ось, наприклад, цікава модель в яскраво-червоному корпусі – Sony GTK-XB7). Якщо вибирати в інтернет-магазинах, то можна оглянути товари по фото з різних ракурсів і «приміряти» на інтер'єр свого помешкання.

Коли з призначенням, розмірами і дизайном приладу все вирішено, потрібно дізнатися, який же музичний центр вибрати? Адже є кілька різновидів девайсів.

Цікаво дізнатися: і пасивні колонки – в чому різниця: 3 критерію вибору.

Типи Музцентр

Всього таких видів 3:

  1. Мікросистеми. Являють собою девайси-моноблоки. Ширина передньої панелі подібного апарату становить приблизно 170-180 мм. Потужність агрегатів різноманітна – до 40-50 Вт (наприклад, в Yamaha TSX-B141 30 Вт) або досить велика, в 150 і більше Вт (як варіант, в Philips BTB8000/12 150 Вт). Аудіодевайси мають в своєму складі тюнер і оптичний привід, доповнювати його може і дека для касет. Є як недорогі системи, так і за ціною вище середньої.
  2. Мінісистеми. Можуть мати мультіблочную конструкцію або бути у вигляді моноблока. Їхні потужності цілком достатньо, щоб наповнити звуком квартиру або невеликий заміський котедж. Мінісистеми також можна використовувати, щоб «прокачати» домашню дискотеку. Передня панель в таких приладах складає в довжину близько 280 мм. Ціна тут майже в 2 рази вище, ніж в мікроаппаратах. Зате можуть бути присутніми додаткові бонуси – вставка кілька дисків, опція караоке, можливість підключення до підсилювача або додатковим колонок.
  3. Музичні центри. техніка, яка може використовуватися для проведення масштабних вечірок, корпоративів на відкритому повітрі. Такі системи складаються з декількох блоків. Вони дуже функціональні, мають високу вхідну потужність, відмінно відтворюють будь-який звук. Вартість такого придбання, як правило, вище середнього.

Микросистемы и минисистемы музыкального центра

Для посилення басів в міні- і мідісістемах може використовуватися сабвуфер. При виборі музичного центру з сабвуфером варто запам'ятати, що глибина і якість звучання низьких частот залежать від діаметра низькочастотного динаміка (чим він більший, тим звучання краще).

Є ще і портативна акустика, яка відтворює треки через Блютуз, CD/USB, FM. Це компактний і відносно недорогий варіант у вигляді невеликої колонки. Оптимально підходить для домашнього використання, в поїздках або на пікніках.

Наступний етап в переліку, як вибрати найкращий музичний центр, – з'ясувати список опцій, які можуть бути в агрегаті.

Читайте також: Двополосні і трьохсмугові колонки – в чому різниця: 3 види динаміків в акустиці.

Функції аудіосистем

Залежно від моделі та фірми-виробника (наприклад, Panasonic, AIWA, JVC або Samsung), девайси можуть мати різний функціонал, різноманіття якого впливає на вартість пристроїв. Тому головна порада в цьому розділі – визначитися з необхідним набором функцій, щоб потім не шкодувати про малу кількість опцій або переплати за непотрібні фішки.

Музыкальные центры

Основні функції аудіодевайсов:

Функція
Призначення
Відтворення касет Касети практично стали вже раритетом, але незважаючи на це, у багатьох музичних агрегатах є касетні деки. Вони можуть бути механічними або сенсорними. Для відкриття першої потрібно натиснути на окрему кнопочку, другий – злегка натиснути на неї. Якщо в музагрегате є 2 дека, юзер отримує додатково можливість не тільки слухати мелодії, а й записувати їх з однієї касети на іншу.
Відтворення дисків Апарат з такою функцією може відтворювати треки з сучасних CD- і DVD-дисків. Основна частина цього програвача – оптичний привід. В основному він універсальний, тобто підтримує більшість популярних медіаформатів. Є моделі, які вміють програвати тільки 1 диск, або оснащені чейнджером. Це спеціальний пристрій, який вміщує в себе 3-7 дисків і дозволяє програвати їх по заданих налаштувань.
Підключення USB-джерел Як швидко і просто підключити музсістему до комп'ютера або ноутбуку? Для цих цілей служать роз'єми USB (наприклад, в LG FH6 є). Функція допомагає відтворювати аудіофайли не тільки з CD, але і з ноута або компа, флешки. Дуже зручно для різноманітності музичної колекції.
Вбудований жорсткий диск При його наявності в аудиосистемах всі музичні треки можна зберігати безпосередньо на жорсткому диску всередині девайса, не використовуючи сторонні носії. Ємність таких дисків різноманітна: від 80 до 250 гигов. Цілком достатньо, щоб створити особисту бібліотеку.
Формати відтворення Музичні агрегати можуть вільно читати різні формати аудіо (наприклад, GTK-XB90 Black підтримує MP3, WAV, WMA). Оптимальний варіант – коли девайс підтримує якомога більшу кількість форматів, тобто не тільки аматорський MP3, але і аудіофільскій FLAC.
Радіотюнер На приладах з FM-тюнером працювати радіо. Тюнери можуть бути цифровими або аналоговими. Перші вже мають цілий ряд налаштованих станцій, можна зберігати улюблені частоти в пам'яті девайса. На екрані пристроїв з цифровим тюнером відбивається інфа про виконавця і назву треку.
ТВ-тюнер Деякі агрегати обладнані ТВ-тюнером і невеликим екранчиком, тобто можна не тільки слухати музику, але і дивитися кліпи або TV. Зручний варіант, наприклад, для установки будинку в їдальні або на дач
Караоке Опція стане в нагоді любителям співати фонограму.Девайси з караоке комплектуються 1 або 2 входами для мікрофонів, невеликим дисплеєм. У комплекті може поставлятися диск з мелодіями.
Еквалайзер Дозволяє збільшити/зменшити гучність звучання окремих зон частотного діапазону. За допомогою еквалайзера можна зробити більш тонке налаштування сукупного звучання музцентра, налаштувати звук відповідно до побажань меломана або в залежності від виду музичної композиції.

Крім різноманітних функцій аудіодевайси оснащені різною кількістю колонок, яке містять різну кількість звукових випромінювачів. Прості музпріспособленія обладнані стереопарою (2 колонки + 1 динамік на кожній). Більш «просунуті» – великою кількістю колонок з динаміком більше одного на кожній з них. Якість звуку і чистота відтворення у останніх набагато краще.

Цікаво дізнатися: CHARGE 3 – найпопулярніша портативна акустика: 5 відтінків корпусу і 5 особливостей пристрою.

Важлива деталь девайса – його потужність. Від неї безпосередньо залежить гучність і якість звучання.

Приблизні параметри по потужності музичного центру:

  • до 50 Вт – компактні девайси для дачі, поїздок за місто, невеликих апартаментів;
  • 50-100 Вт – достатні показники для міських квартир і будинків;
  • від 150 Вт – аудіосистеми можна використовувати для дискотек (наприклад, Соні GTK-XB60).

Крім основних функцій, музичні агрегати мають і кілька додаткових, які теж можуть стати в нагоді користувачеві. Детальніше про це нижче.

Додаткові функції

В аудиосистемах можна зустріти також:

  • будильник - замість стандартного цигикання годин можна встановити час і прокидатися під пісні на улюбленій радіохвилі або під заздалегідь виставлену музику;
  • Wi-Fi - можна підключити апарат до бездротової інтернет-мережі і слухати, наприклад, онлайн-радіо або треки з жорсткого диска ПК (є в ISX-18);
  • конвертацію форматів - дозволяє безпосередньо, без використання ПК, конвертувати аудіо з компакт-диска в MP3, після цього можна зберегти інфо на жорсткому диску або перекинути на флешку;
  • запис на флешку - можна записати відтворену з радіо або диска мелодію на флешку (знадобиться, щоб створити власну фонотеку з улюблених треків).

З додаткових зручностей в аудиосистемах можна виділити наявність пульта. Ці пристосування допомагають користувачеві управляти оптичним приводом, касетами, радіо, регулювати гучність звучання і ще багато чого корисного, не встаючи з дивана чи крісла.

Цікаво дізнатися: Чим монітори відрізняються від колонок – головні відмінності 2 видів акустики.

Інтерфейси підключення

Дозволяють підключити до аудіодевайсу інші прилади. При виборі музичного центру варто звернути увагу на наявність наступних роз'ємів:

  • AUX (3,5 мм, його ще називають mini-jack, потрібен для підключення навушників);
  • HDMI – можливість підключення до TV;
  • USB (знадобиться для підключення до ноутбука);
  • мікрофонний вхід;
  • композитний вхід/вихід – аналогове підключення до TV.

У деяких різновидах є універсальний роз'єм SCART, який містить набір інтерфейсів: наприклад, RGB, аудіо та інші. Це європейський стандарт для підключення мультимедійних апаратів. Через нього можлива передача цифрових і аналогових команд.

Що стосується бездротових підключень – це може бути Bluetooth, NFC (є в), Wi-Fi, AirPlay. Всі вони стануть в нагоді, щоб передавати файли на музичний центр без використання проводового підключення.

Наявність всіх цих інтерфейсів розширює функціональність аудіодевайса.

 Выбор музыкального центра

Матеріали корпусу

Крім внутрішньої начинки, важлива і зовнішня складова аудіосистема, а саме – матеріал, з якого виготовлений корпус агрегату.

Матеріал
Опис
Пластик Вироби з нього коштують недорого, при цьому відрізняються невеликою вагою. Пластик оптимально підходить для портативних девайсів. Звук середньої якості.
Дерево Видає відмінний звук на високих і низьких частотах. За ціною – досить дороге. За вагою – вироби важкуваті, використовуються для стаціонарної установки.
MDF Відмінний компроміс між деревом і пластиком. Колонки не важкі і ціною доступні. Система порадує відтворенням якісного звуку.

Звернути увагу на матеріал виготовлення варто, тому що це одна з складових якості відтворюваних низьких або високих частот.

Рекомендації по вибору

Рада – перед покупкою не зайвим буде зробити порівняння характеристик декількох вподобаних моделей, щоб вибрати ідеальний варіант по функціоналу, потужності, габаритами, дизайну. Чим більше опцій у приладу, тим різноманітнішим може бути його використання. Наприклад, можна не тільки слухати музику, але і співати улюблені пісні за допомогою караоке. Але за додаткові фішки – додаткова оплата, тому варто визначити для себе, чи потрібні всі ці «навороти».

Матеріал корпусу – окрема складова і ціни приладу, і якості звучання мелодій. Тут також важливо, портативний обраний апарат, або ж він буде встановлений вдома на полиці без подальших переміщень.

Коментарі
Залиште коментар