Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Slack чи Microsoft Teams: який інструмент краще для бізнесу – 7 характеристик

Дата публікації: 10.08.2020 08:06
Дата оновлення: 10.08.2020 08:06

Додатки Слек і Майкрософт Тімсіт для того і створювалися, щоб об'єднати співробітників різних підрозділів. І спростити взаємну комунікацію.

Slack или Microsoft Teams: основные отличия

Незважаючи на ряд схожих функцій, платформи, що встановлюються НАкомп'ютер, розрізняються за багатьма пунктами. Щоб побачити відмінності у цих двох програм, потрібно детально розглянути кожну.

Slack або Microsoft Teams

Слек можливо налаштувати значно швидше і легше, ніж Тімсіт від Майкрософт. Для реєстрації потрібно підтвердити електронну адресу. Після аутентифікації можна починати роботу. Користувач може здійснити інсталяцію та налаштування платформи самостійно, без участі системного адміністратора. Такий підхід зручний невеликим стартапам, коли немає спеціального людини обслуговуючого комп'ютери.

Реєструватися на Майкрософт Тімсіт складніше. Аутентифікація вимагає більше часу і введення значного об'єму інформації. Пояснюється цей факт орієнтованістю на підприємства. Найчастіше інсталяцію платформи і підключення до неї виконує адміністратор для всього пакету Майкрософт.

Интерфейс Майкрософт Тимс

Спеціаліст отримує контроль над роботою продукту і, використовуючи інструменти Майкрософт, стежить за оновленнями, виникненням неполадок, оперативним вирішенням проблем. Таке рішення зручно для організації з великою кількістю співробітників.

У таблиці наведено ряд характеристик вищезазначених інструментів. Далі, за текстом розглянемо кожен пункт детальніше:

Slack Microsoft Teams
Цінова пропозиція 1. Безкоштовний тариф. 1. Безкоштовний тариф.
2. Стандартний – 6,67-8 доларів за людину. 2. Стандартний – 5 доларів за людину.
3. Плюс – 12-15 доларів за людину 3. Плюс – 12,5 доларів за людину
Кроссплатформи Віндоус, macOS. iOS, Андроїд, веб-клієнти, Linux Віндоус, macOS. iOS, Андроїд, веб-клієнти
Візуальне оформлення Кольорове оформлення, інструменти для створення власних тим, спеціальні теми для дальтоніків Вибір з трьох тем
Можливості інтеграції 1000+ 180 +
Повідомлення Накладаються обмеження на об'єм зберігається історії повідомлень при звичайному тарифі. На платних тарифах об'єм необмежений Необмежений об'єм пам'яті під історію повідомлень
Одночасне використання екрану Доступно в платних тарифах Доступно у всіх тарифних планах + опція поліпшеною записи з екрану
Запис відеодзвінків Функція не передбачена на всіх тарифних планах Є в платних тарифах

В Слек великий вибір тим в різних колірних варіаціях. Крім того, існують спеціальні схеми для дальтоніків. Є можливість створення власних тем для любителів унікальних рішень. Слек, як і Тімсіт, підходить для смартфонів.

Тімсіт пропонує на вибір тільки три теми оформлення інтерфейсу.

За винятком колірних рішень, інтерфейс робочого столу у конкурентів схожий. Демонструє зручну компоновку інформації та інтуїтивно зрозумілі інструменти для взаємодії з платформою. Робочий стіл складається з окремої колонки для повідомлень, мультимедіа та інших запитів.

Читайте: Microsoft Windows 10: інновації, інновації та ще раз інновації

Обмін повідомленнями

Інструментарій месенджерів обох виробників широкий і функціональний.

Розглянемо три основні критерії роботи.

1.Оформлення текстової листування
Обидва рішення дозволяють зміни і видалення вже відправлених повідомлень.
2. Передбачені чати інтегровані в корпоративні канали
Легко створювати чати на кілька людей одночасно. Можливо закріпити розмову на каналі, що дає можливість зберігати ключові моменти.
3. Розумний пошук
Обидва інструменти характеризуються ефективною пошуковою системою. Відповіді на запит виводяться в момент введення ключових слів в рядок пошуку. Рядок розташовується звичним способом у верхній частині вікна програми.
4. Редагування тексту
У Microsoft Teams і Slack за замовчуванням вбудована підтримка мультимедіа в повідомленнях, а також GIF і емодзі.
5. Можливість використання швидких команд
Що зручно для приєднання до команди іншого учасника або зміни статусу в мережі. Перевагою Microsoft Teams є можливість використання повноцінного Річ Текст Едітор. Додаток дозволяє змінювати шрифт і використовувати нумеровані і маркіровані списки.

Ціна

Тарифні плани Слек відрізняються більшою жорсткістю, ніж у конкурента. На безкоштовному тарифі будь-яке перевищення ліміту повідомлень в 10 тисяч штук, стане причиною втрати історії повідомлень за попередній період.

Мінімальний тарифний план у Майкрософт вигідніший, ніж у конкурента – 5 АМЕРИКАНСЬКИХ доларів за одного користувача проти 6,67 $ у Слек. Крім того, при виборі платних тарифних планів, користувач бонусом отримує додаткові підписки на:

  • Exchange,
  • PowerPoint,
  • Outlook,
  • Excel,
  • Word,
  • OneDrive,
  • Access.

Якщо врахувати, що Тімсіт включена в «офіс 365» безкоштовно, Майкрософт здається більш вдалим рішенням з точки зору вигоди. Ця обставина істотно переважує чашу на користь продукту від Майкрософт, в першу чергу, для малого і середнього бізнесу.

Рішення Майкрософт дозволяє контролювати і управляти відразу пакетом програмного забезпечення. Користувач отримує повноцінний продуманий продукт для забезпечення роботи фірми.

Работа с офисными программами Slack или Microsoft Teams

Також, компанія Слек розробила модифікацію під назвою Enterprise Grid. Інструмент призначений для інтеграції і спільного керування декількома робочими платформами Слек на всьому підприємстві. Таке рішення вигідне компаніям, в яких багато підрозділів з різною специфікою.

Оновлені модифікації конкуруючих програм Слек Плюс і Майкрософт Тімсіт Преміум володіють повним набором інструментарію для об'єднання зусиль співробітників компаній в одному місці. Ціни на ці версії також не відрізняються.

На замітку: тема gmail для компа, IOS і Android: 3 способи активації

Ліміти сховища

Безкоштовна версія Майкрософт Тімсіт надає користувачам 2 Гб простору для зберігання інформації на одну людину. І 10 Гб для загального зберігання корпоративної інформації. Також додатково Майкрософт пропонує 1 Тб для організаційної структури та 10 Гб на кожну куплену ліцензію.

Це відмінне рішення для підприємства, якому часто необхідно працювати з великими об'ємами даних. Майкрософт Тімсіт є найбільш вдалим рішенням для невеликих структур, дозволяючи придбати один пакетний продукт, щоб закрити всі питання.

Слек ж пропонує 1 ТБ місця для зберігання на кожного користувача. Вражаючий об'єм простору необхідно підключати опционно. Опція коштує дорого і варіюється в залежності від тарифного плану. Така трата буде обгрунтованою лише для компаній з певною специфікою роботи – коли необхідний великий об'єм сховища кожному індивідууму.

Безпека збереженої і переданої інформації

Захищаючи інтелектуальну власність і забезпечуючи безпеку фінансових активів, підприємства шукають найбільш оптимальні рішення для бізнесу. Яскравим перевагою продукту від Майкрософт є і можливість надійного захисту інформації. Це забезпечує власна технологія бренду Microsoft Intune. У функціонал рішення входить захист інформації від втрати, витоку.

Слек ж взагалі подібної опції не надає в версіях преміум класу. Однак, обидва інструменту визначають безпеку переданих повідомлень і розмов, завдяки використанню технології шифрування інформації. Також можлива модифікація 2FA (двухфакторная аутентифікація).

Цікава стаття: Що краще вибрати – ноутбук або планшет: 4 пункту для порівняння

Інтеграція зі сторонніми сервісами

Функціонал Майкрософт Тімсіт ширше, ніж у конкурента. Великі можливості Тімсіт пояснюються наявністю власних програмних розробок. Будучи виробником програмного забезпечення, яке характеризується поширенням у всіх країнах світу, Майкрософт може забезпечити більше шляхів розвитку і каналів дистрибуції для свого дітища.

Слек ж змушений вдаватися до покупки технологій у інших організацій, щоб забезпечити рівноцінне пропозицію. Однак, це призводить до кращої інтеграції останнього з більшістю програмних продуктів представлених на реальному ринку технологій.

 Интеграция Slack

Слек легко інтегрується з понад тисяча популярних програм. А Тімсіт всього лише з близько 190 додатків. Незважаючи на те, що багато програм-партнери Тімсіт використовуються виключно вузькими спеціалістами і не потрібні широкому колу споживачів, розширені можливості інтеграції дають фору рішенням Слек. Майкрософт забезпечує інтеграцію з самими топовими програмними рішеннями для компаній, в першу чергу, це власні рішення бренду.

Slack в безкоштовній модифікації серйозно обмежений 10 продуктами для об'єднання. У платних тарифних планах число інтеграцій не обмежена.
Слек користується більшою затребуваністю у SaaS-компаній, яким звично використовувати служби та інструменти CRM. Слек з ними відмінно взаємодіє.

Microsoft Teams прекрасно кооперується з іншими продуктами своєї торгової марки. Таким чином інструментарій відмінно доповнює пакетне рішення для організації. Такий комплект дозволяє отримати всі необхідні для роботи інструменту в одному портфелі. Це дозволяє здійснювати спільний контроль і адміністрування.

Веб-конференції

При організації віддаленого співробітництва, стає нагальною необхідність використовувати в роботі відеоконференції. Також це актуально для великих підприємств, в яких складно здійснити фізична присутність всіх членів команди в одній місці. Або ж це пов'язане з великими часовими витратами. У проведенні онлайн-конференцій знову першість за компанією Майкрософт.

  1. Тімсіт дозволяє організувати зустріч в режимі онлайн за участю ¼ тисячі користувачів. Причому ця функція доступна як в платних версіях, так і десктопних.
  2. Слек дозволяє спілкуватися тет-а-тет необмежений час, використовуючи як аудіозв'язок, так і відео. На платних тарифних планах включена опція онлайн конференцій. Число учасників обмежена 15 користувачами.

Під час проведення відеоконференцій, на обох платформах існує опція паралельного використання екрану декількома користувачами.

  • Майкрософт надає функцію поліпшеною записи з монітора.
  • Слек дає можливість учасникам під час конференції залишати коментарі, що дуже зручно при обговоренні складних проектів.

Боти

Технології стрімко рухаються вперед і користувачі до цього не завжди встигають адаптуватися. Для підвищення комфорту використання програмних продуктів впроваджуються боти. Віртуальні помічники допомагаю вирішити ряд питань, які виникають як у нових, так і у постійних користувачів.

Майкрософт Тимс: внешний вид

Обидва програмні продукти володіють власними ботами, які визначають легкість взаємодії користувача і клієнта. Боти виконують пошук необхідної інформації на платформі, допомагаючи освоїти нюанси використання.

  1. В Слек – це Slackbot. Інтерфейс постає у вигляді окремого вікна чату. Вікно можна використовувати для відстеження та аналізу подій, звітів додатки. Користувач зможе отримати інформацію про віддалених чатах, задати питання про роботу програми і дізнатися нову інформацію про можливості платформи.
  2. В Тімсіт – T-Bot. Можливо направити запит веб-роботу про проблеми та їх вирішення, уточнити інформацію щодо експлуатації платформи. Віртуальний помічник дає відповіді і поради.

Детальніше про ботах: Makeblock mbot – тепер в рожевому кольорі

Кросплатформеність

І у продуктів Слек, і у Майкрософт Тімсіт передбачені додатки, до яких легко організувати доступ з будь-який з популярних ОС: Віндоус, macOS. iOS, Андроїд. Також взаємодія можлива через веб-клієнта, в якості якого виступають популярні браузери. Крім того, Slack взаємодіє з Linux.

Чат-бот для Слэк

Перевага в цьому пункті на стороні Слек, який безперебійно працює з Linux. Продукт Майкрософт не взаємодіє з цією операційною системою. Таким чином певна частина користувачів залишається за Слек в будь-якому випадку. Варто зазначити, що у Лінукс багато прихильників на карті світу, хоча ОС і не позиціонується як популярне рішення для підприємств.

Переможець

При виборі адекватного інструменту для об'єднання роботи співробітників в компанії враховується як функціонал, тарифи продуктів, так і особливості фірми. В кінцевому підсумку абсолютного переможця визначити не вдається. Ряд чинників залежить виключно від усталеної екосистеми ПО.

  1. Коли на підприємстві віддається перевагу інструментам G-Suite, тоді Слек буде кращим рішенням. Платформа в повній мірі інтегрується з інструментарієм Google. Крім того, Слек підійде стартапам на початковій стадії. Тут платформа демонструє перевагу легкої установки і об'єднання з існуючими рішеннями.
  2. Якщо на підприємство використовуються продукти Office 365 постійному режимі, тоді Microsoft Teams характеризується явною перевагою за рахунок легкої інтеграції з уже наявними рішеннями. Крім того, Microsoft Teams вже включені в платні тарифні плани Office 365.

Перед прийняттям остаточного рішення рекомендується розглянути повний перелік програм використовуваних компанією і приймати рішення, керуючись можливостями взаємної роботи.

На замітку: Bluesmart: розумний валізу до пари Джеймсу Бонду

Коментарі
Залиште коментар
Категорії