Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як варити пельмені — 4 підказки

Дата публікації: 18.01.2024 14:31
Дата оновлення: 29.03.2024 11:46

Розкриваємо секрети варіння пельменів, щоб могли порадувати себе та близьких багатогранною стравою.

 приготування пельменів

У цій статті покрокові інструкції, завдяки яким кулінарія перетинається з традиціями та інноваціями. Мультиварки та мікрохвильовки нам на допомогу!

Як смачно зварити пельмені в каструлі 

Каструлю беруть таку, щоб було достатньо місця для пельменів і води. Вони мають вільно плавати та варитися. З нержавіючої сталі або анодованого алюмінію — гарний вибір, оскільки такі рівномірно розподіляють тепло і міцні за структурою. З товстим дном краще — щоб уникнути пригорання і, знов-таки, йде рівномірне нагрівання. Наявність кришки теж важлива, щоб вода швидше закипала і підтримувала постійну температуру варіння.

пельмені варяться у каструлі

Перед додаванням пельменів вода має добре закипіти. Опустивши пельмені в окріп, потрібно зменшити вогонь і періодично помішувати шумівкою, щоб не прилипали до дна. Коли вони піднімуться на поверхню, можна вважати, що готові.

У скарбничку знань: Як очистити пригорілу каструлю — 4 робочих поради

Скільки потрібно води?

Дотримуються пропорції — 1,5 л води на 0,5 кг пельменів, тобто співвідношення 1:3. Якщо хочеться отримати насичений бульйон, тоді достатньо 1 літра.  Рідина має покривати пельмені, щоб вони вільно в ній плавали під час кипіння і не злипалися.

Що додати у воду?

Головний інгредієнт — сіль. На 1 л води потрібно близько 1 чайної ложки. Щоб поліпшити аромат і смак пельменів, додають:

  • 1-2 лаврові листки;
  • 3-4 горошини духмяного перцю;
  • за бажанням, 1 цибулину та спеції на смак.

Скільки варити пельмені?

У воду, що закипіла, додають спеції, а потім — пельмені. Потрібно відразу перемішати, щоб не злипалися, зменшити вогонь на плиті до середнього. Довести до кипіння, коли пельмені спливуть, починати відлік часу.

Скільки варити домашні пельмені після їх спливання:

Розмір
Час приготування
Мілкі 2-3 хвилини
Великі 4-5 хвилин

По закінченню часу дістати пельмені з каструлі шумівкою і викласти в миску, додавши до них вершкове масло або сметану.  

Аналізуємо: Пароварка чи мультиварка: обираємо найкращого помічника на кухні

Що робити, щоб пельмені не злиплися?

Щоб напевно запобігти злипанню пельменів, у воду додають столову ложку рослинної олії. Під час варіння їх періодично перемішують. Пельмені злипаються через те, що занадто мало води в каструлі або рідко помішували.

Як варити заморожені пельмені: особливості приготування

 

заморожені пельмені

Опускають заморожені пельмені в киплячу воду, не розморожуючи. Важливо не викладати їх усі одночасно, а додавати поступово, щоб вода не переставала кипіти. Поки варяться, акуратно помішувати, щоб не злипалися. Варять на середньому вогні. Коли спливуть, краще варити ще 2-3 хвилини після цього, щоб начинка добре проварилася.

Якщо не впевнені, чи готові пельмені, можна вийняти один і розрізати. Після готовності зцідити воду, відкинувши пельмені на друшляк. Подавати до столу гарячими, полив вершковим маслом. Або зі сметаною. Або з соусом.

Читайте: Як очистити чайник від накипу всередині: 7 ефективних способів

Як варити пельмені у мультиварці 

Пельмені у мультиварці

  1. Наливають у чашу мультиварки 1,5-2 літри води, щоб покривала пельмені. Додають сіль до смаку, лавровий лист і перець горошком.
  2. Обирають режим «Варка» (для повільноварки) або «Мультиповар» (для скороварки, будь-яка інша програма заблокує кришку) з високою температурою, щоб довести воду до кипіння. Коли закипіла, кладуть пельмені в чашу мультиварки. Важливо не переборщити з кількістю, пельмені мають вільно плавати.
  3. Закривають кришку мультиварки та варять. Час залежить від потужності мультиварки та розміру пельменів. Зазвичай це 10-20 хвилин. Вважаються готовими, коли спливають. Можна перевірити один пельмень, спробувавши або розрізавши, щоб переконатися у готовності начинки.
  4. Після закінчення вимикають прилад із мережі. 
  5. Зварене проціджують, відкинувши на друшляк. Подають гарячим, додавши вершкове масло. 

На замітку: Як приготувати плов у мультиварці: 5 рецептів — таких, що пальчики оближеш

Як зварити пельмені в мікрохвильовці

 

приготування пельменів у мікрохвильовці

Знадобиться скляна миска з високими бортами та кришка (не металева), щоб запобігти випаровуванню води. 

  • Кладуть пельмені в посуд (заморожені не розморожувати) і заливають окропом, щоб їх покрити. Солять, приправлять спеціями на смак.
  • Накривають посудину або заліплюють харчовою плівкою. Це допоможе створити ефект пароварки та зберегти вологу всередині.
  • Встановлюють мікрохвильову піч на найвищу потужність (зазвичай 800-1000 Вт) і готують протягом 7-10 хвилин.
  • Після закінчення встановленого часу перевіряють готовність. Пельмені мають бути м'якими та рівномірно прогрітими. Якщо ще не готові, повернути їх у мікрохвильовку на додаткові 1-2 хвилини.

Перед подачею зцідити воду і подавати гарячими, политими вершковим маслом або з улюбленим соусом.

Розібравшись, як варяться пельмені різними методами, можна розпочинати їхнє приготування. Це просто, важливо лише дотримуватися рекомендацій зі статті. 

До слова: Як варити яйця у мікрохвильовці — 4 кроки, корисні поради та можливі пастки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії