Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати дитині на рік: 10 шикарних ідей

Дата публікації: 20.08.2021 11:03
Дата оновлення: 05.09.2023 15:07

Однорічні діти — маленькі дослідники, вони тягнуть до рота все підряд. Їм цікаво возити, штовхати, неусвідомлено «копіювати» поведінку мами й тата. Звичайно ж, розваги залежать від характеру і темпераменту. Але, було б мудро спрямовувати їх ентузіазм на розвиток логіки та підприємливості. Пропонуємо іграшки, які стануть відмінним варіантом на подарунок дитині в 1 рік.

Розвивальний ігровий центр

Являє собою комплекс для раннього розвитку, який зможе не тільки зацікавити малюка, але і доставити йому максимум користі. Яскрава, весела й часто музична забава оснащена кнопочками, кульками, молоточками, важелями, мотузочками, сортерами. Деренчливі дрібниці розвивають логічне мислення, сприйняття кольорів, музикальний слух і працюють над координацією рухів.

Розвивальний центр

Виділяють три види:

  1. Музичний 
    За видаваними звуками малюк навчиться розрізняти голоси тварин і шум природи. 
  2. У вигляді каталки
    Дитина буде тягнути-штовхати, удосконалюючи навички ходьби. 
  3. Інтерактивний
    У ній передбачені музичні кнопки, сортери, рахівниця і рухомі деталі, при взаємодії з якими у маляти розвивається мислення і дрібна моторика.

Центр, що розвиває, стане відмінним подарунком допитливому малюку. Завдяки безлічі деталей та елементів кожна нова гра буде приносити емоції.

На замітку: Як вибрати дитячу коляску: 6 кроків до ідеальної покупки

Ходунки

Допоміжні пристосування дозволяють малюкові зробити перші самостійні кроки, додають впевненості у починаннях. Вони забезпечують підтримку та одночасно є опорою. Моделі з ігровою панеллю можуть не тільки тренувати в ходьбі, а й розвивати дитину, забезпечуючи їй цікаве проведення часу. 

Пристосування сприяє зміцненню м'язів і формуванню навичок ходьби. Але ж не варто покладати всю відповідальність на цей чудо-винахід, потрібно знати кілька особливостей про нього:

  • оптимальний вік для ходунків вважається 6-8 місяців;
  • якщо малюк повненький, потрібно привчати його до ходьби тільки після попереднього курсу масажу;
  • невеликі відхилення у розвитку тазостегнових суглобів можуть призвести до негативних наслідків.

класичні ходунки

Привчати дитину до тренажера потрібно поетапно, починаючи з 3-5 хвилин на день. Максимальний час — 50 хвилин. Якщо дитина впевнено тримається на ногах, можна переходити на толокари.

Підбираючи ходунки для маленького непосиди, слід враховувати його вагу і зріст, а також низку конструкційних особливостей іграшки:

  1. Корпус. Його виконують з якісного пластику. Варто придивитися до основи прямокутної форми, такі моделі стійкіші та рідше перевертаються.
  2. Колеса. У класичному виконанні їх 4, буде більше — добре. Основним матеріалом служить силікон. Він практичний, безшумний і не пошкоджує підлогове покриття. Якщо є стопери — чудово. При необхідності, вони зроблять конструкцію нерухомою. 
  3. Сидіння. Вибирайте широке і глибоке з регулюванням спинки для більшої безпеки. Текстильна частина повинна зніматися для прання.
  4. Стільниця буває знімною і стаціонарною. Виробники пропонують широкий вибір виробів з розвивалками.

Урізноманітніть дозвілля дитини: Топ 5 кращих настільних ігор для дітей

Толокар

На толокарі малюк зможе кататися, відштовхуючись ніжками від землі. Такий подарунок буде корисним тільки в тому випадку, якщо дитина вже вміє ходити. 

Переваги девайса:

  • корпус яскраво забарвлений (зустрічаються моделі у вигляді мультиплікаційних персонажів) і відразу викликає інтерес у малюка;
  • матеріал виконання — якісний і безпечний пластик. У комплекті передбачена батьківська ручка для допомоги в управлінні;
  • різноманітність ігрових аксесуарів: лампочки, музичні елементи й т.і., які зроблять прогулянку цікавішою. 

Явний мінус — туге кермо і вузькі виступи для ніжок, однак, це скоріше недоліки конкретних моделей. 

Толокар для хлопчика

Такий подарунок робить дитину фізично витривалою (адже, щоб розігнатися, слід добре відштовхуватися ніжками), сприяє розвитку координації та уяви. До того ж у такому юному віці малюк може відчути себе справжнім водієм, як мама або тато. Толокар підійде для активних, енергійних діток. 

Пізнавальна стаття: Біговел або велосипед: 6 фактів про кожен вид дитячого транспорту

М'яка музична іграшка

Музична іграшка розвиває творчі здібності, допомагає зіставляти предмети зі звуками та концентрувати увагу.

музична іграшка

Вибираючи, які іграшки дарувати дитині на 1 рік, краще звернути увагу на барвисті, м'які, з безліччю декоративних елементів і текстур. Такий варіант буде не тільки цікавим, але і безпечним для малюка. У якості наповнювача підійдуть синтепух і холлофайбер. Обидва є гіпоалергенними та довго тримають форму. Подбайте про те, щоб зовні знаходився тільки динамік, а дротики та батарейки були заховані всередині.

Крісло качалка

Багатофункціональне пристосування, що стало сучасною паличкою-виручалочкою. 

крісло качалка

Для моделей характерні:

  • Режим заколисування, який дозволяє вкласти малюка на денний або нічний сон. Залежно від комплектації, функція може бути ручною або автоматичною. У першому випадку заколисування відбувається за допомогою дуг, що виконують роль опори, а в другому — електронним блоком. 
  • Регулювання спинки та відкидний столик. Ці опції сприяють комфортному розміщенню малюка під час годування та ігор. 
  • Анатомічна форма сидіння надає необхідну підтримку хребту, коли малюк грається або відпочиває. Внаслідок цього виключається ймовірність викривлення хребта. 
  • Безліч підвісних іграшок захоплюють крихітку. 

Читайте: Як зробити гарне фото в Інстаграм: 5 секретів

Манеж 

Ігрова зона, що огороджена з усіх сторін, дозволяє маляті активно вивчати світ у цілковитій безпеці. Дитячий манеж розрахований на різні вікові групи. У ньому достатньо місця, щоб спати, гратися, повзати та намагатися робити перші кроки. 

ігровий манеж

Виробники пропонують стаціонарні та складні варіанти, а також вироби-трансформери. Купуючи такий предмет меблів, зверніть увагу на наступні критерії:

Матеріал каркаса
Найчастіше матеріалом при виробництві служить деревина. Конструкція виходить натуральною, але важкою.

Легший варіант — пластик. За ним легко доглядати, але про екологічні властивості варто забути
Підлогове покриття та огороджувальні елементи Для ігор в будь-яку пору року встановлюють м'яку та утеплену підлогу. Бічні перешкоди виконують з сітки, тканини/брезенту або у вигляді залізних, дерев'яних прутів. Їх висота повинна бути не меншою за 80-100 см
Додаткові опції Універсальним варіантом стане модель, яка оснащена колесами та системою блокування. Мобільний і маневровий манеж можна буде пересувати з однієї кімнати до іншої та надійно фіксувати в потрібному положенні
Інтерактив Щоб час, проведений у манежі, був комфортним і максимально корисним, у ньому повинні бути розвивальні іграшки, брязкальця і пластикові дзеркальця, а також музичні компоненти

Ігровий килимок

Розвивальний ігровий килимок на м'якій основі стане кращим придбанням для однорічної дитини. Закріплені на поверхні елементи, такі як дуги, сортери, засувки, світломузичні іграшки, будуть активно розвивати тактильні, зорово-слухові відчуття, а також мислення, уяву і творчі нахили.

Килимок для ігор

Пальчикові фарби

Починаючи з однорічного віку, маленькі дослідники намагаються робити свої перші начерки. Пальчикові фарби урізноманітнять творчі заняття і захоплять малюка малюванням руками. Перед покупкою варто визначитися з кількістю кольорів у наборі та детально вивчити склад.

малювання пальчиковими фарбами

Фарби для малювання пальцями виготовляються з нетоксичних інгредієнтів. Склад не має різких запахів, не викликає алергічних проявів і є безпечним.

Набір іграшок для купання

Водні процедури — щоденний гігієнічний ритуал. Щоб перетворити купання на гру, іграшки для купання стануть незамінними. Варіанти на сисальцях, непромокальні, заводні — усі вони допомагають розвивати фантазію і сприйняття зовнішнього світу. 

набір іграшок для купання

Старші малюки вже не обмежуються простим переміщенням предметів, їм тепер потрібні іграшки зі змістом. Подаруйте дитині в його особливий день веселу риболовлю, качині перегони, морський флот, чарівний краник і ви помітите, як він з цікавістю і користю проводить час.

Господиням на допомогу: Як вибрати відпарювач: 10 корисних рекомендацій

Конструктор LEGO DUPLO

На відміну від стандартних конструкторів, деталі LEGO DUPLO об'ємні та зручні для схоплення маленькими ручками. Фігурки тварин або чоловічків з комплекту тільки підживлюють інтерес до гри. Годовасик зможе запросто будувати башточки та пробувати цеглинки на зуб (великі не проковтне). Всі детальки виконані з нетоксичних матеріалів і не мають запаху, тож не заподіють шкоди здоров'ю.  

Внаслідок різноманіття форм і принтів на деталях, набір для моделювання дозволить розвивати логіку, посидючість, уяву. За допомогою конструктора можна вчитися рахунок, розрізняти кольори та форми предметів. До того ж це привід спільного проведення часу батьків і малюка. 

LEGO DUPLO

Такий подарунок підійде як дівчаткам, так і хлопчикам, яким подобається відчувати себе в ролі будівельників. Він допоможе стати спокійнішим навіть непосидючому та примхливому маляті, головне — відкрити завісу захопливого Лего-світу.

Що не варто дарувати однорічному малюку?

  • Громіздкі м'які іграшки
    Як подарунок дитині на 1 рік — не найкращий варіант. Маленькі дітки невпевнені, а тому вразливі. Велика іграшка може налякати, її складно підняти та понести. Дитина не буде гратися з тим, що викликає відторгнення.
  • Дешеві іграшки
    Хоч і привертають увагу розфарбуванням «вирви око», запах від них теж йде немилосердний. Граючи з такими, у дитини може розболітися голова, з'явитися висип на шкірі, ускладнене дихання. До того ж через дешеві матеріали такі вироби швидко ламаються, кришаться, розсихаються.
  • Іграшки не за віком
    Занадто складні для маляток і небезпечні. Деталі, що розташовані всередині або на поверхні, можуть з легкістю потрапити до рота або в дихальні шляхи.

Однорічна дитина стоїть на шляху формування особистості. У нього вже проявляються перші риси характеру, інтереси та нахили, що не варто ігнорувати під час вибору презенту. Врахуйте головні критерії — безпеку, відповідність віковим особливостям, привабливий дизайн, і не прогадаєте. Список з антиподарунків вбереже від безглуздих ситуацій та зіпсованого настрою.

Читайте: Як вибрати нічник в дитячу кімнату: 7 варіантів для виграшного доповнення

Коментарі
Залиште коментар