Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як і який смартфон вибрати для дитини – 2 розділи на допомогу

Дата публікації: 26.11.2018 08:45
Дата оновлення: 18.12.2023 14:16

Дитина просить смартфон? Не варто поспішати відмовляти йому або, навпаки, купувати найдорожчу новинку. Обійтися без крайнощів допоможе ця стаття. Вона підкаже, як зробити вибір на користь смартфона, який сподобається дитині, допоможе звернути увагу на найважливіші моменти.

выбрать смартфон для ребенка

Навіщо потрібен смартфон вашій дитині?

Купити дитині смартфон — це не потурати його забаганкам, а придбати корисний і зручний гаджет, за допомогою якого батьки зможуть зателефонувати синові, поспілкуватися в месенджері. До того ж у смартфон син чи дочка зможе завантажити навчальні посібники, аудіокниги. Звичайно, розваги теж ніхто не скасовував: пограти, послухати музику, подивитися відео та почати з друзями — все це допоможе прикрасити нудну подорож у транспорті, наприклад.

Як вибирати мобільний телефон для дитини?

Який смартфон краще купити для дитини? Відповідь: «той, що увійшов у топ популярних» — не зовсім вірна (хоча дитина може наполягати саме на цьому). Вибираючи розумний мобільник, потрібно враховувати вік, переваги та мету покупки. Наприклад, пристрій з GPS-трекером допоможе батькам бути в курсі місцеперебування школяра, а значить менше турбуватися та уявляти собі всякі жахи.

На що добре було б звернути увагу:

  • автономність;
  • наявність GPS;
  • місткість внутрішньої пам`яті;
  • розміри та матеріал корпусу;
  • екран.

Докладніше про нюанси вибору — далі.

недорогие смартфоны для детей 2E E450R Dual Sim Gray и Samsung Galaxy J2 Prime

Розміри та матеріал телефону для дитини: екран, корпус та міцність

Як правило, розміри сучасних телефонів часто пов`язують із діагоналлю екрана. У сучасних На моделях дисплей займає практично всю фронтальну панель, залишаючи лише невеликий її відсоток під камеру, розмовний динамік та інші важливі «дрібниці». Тут все індивідуально: важлива зручність керування.

Головне, щоб апарат зручно лежав у руці. Якщо дитині близько 10 років, не варто вибирати для неї фаблет: краще зверніть увагу на більш компактний варіант до 4,5 дюймів. А ось старшокласнику великий смартфон цілком підійде. При покупці варто звернути увагу і на вагу гаджета: він не повинен бути надто важким.

Якщо говорити про якість зображення та роздільну здатність екрана, то FHD вистачає з головою, навіть і менше можна. А з кольоропередачею та кутами огляду навряд чи виникнуть проблеми, оскільки більшість моделей на ринку оснащені матрицею типу IPS.

Міцність — один із важливих факторів під час вибору телефону для дитини, адже чим девайс міцніший, тим довше він «проживе». У дешевих смартфонах є звичайне скло, яке не відрізняється стійкістю до впливів і тому розумно відразу докупити додаткову захисну плівку. У моделях із цінником вище використовується загартоване скло. Цей варіант набагато надійніший, але й тут додатковий захист не завадить.

недорогой и защищенный Sigma X-treme PQ17

Не варто забувати та про матеріал корпусу:

  1. Алюміній – міцний, не обтяжує апарат. Але на таких корпусах (якщо вони не текстуровані) помітні сліди від пальців. Підбираючи пристрій у алюмінієвому корпусі, варто перевірити якість зв`язку: трапляється, що метал заглушує сигнал.
  2. Пластик – пластикові апарати при однаковому залізі стоять дешевше металевих, але вони не такі міцні.

Примітка: гарні для школярів із захистом від пилу, води, ударів, проте вони коштують дорожче за незахищені.

Читайте також: Як користуватися смартфоном: короткий мануал із 5 пунктів для новачків

Операційна система

Більшість смартфонів працюють під керуванням Android. Виняток – продукція компанії Apple, на девайси якої встановлюється фірмова iOS. Обидва варіанти легко налаштувати, і кожен має свої привабливі якості.


Переваги Андроїда
Плюси ІОС
часті оновлення не бояться вірусів
багато виробників роблять власну оболонку до ОС, що додає індивідуальності гаджета та комфорту користувачеві висока продуктивність
багато безкоштовних програм економить ресурси батарейки

Чи потрібна камера?

У кожного смартфона є пара камер – фронтальна та головна (тильна). Відрізняються вони лише якістю модуля та знімання відповідно. Якщо потрібен варіант тільки для здійснення відеодзвінків, то переплачувати за «зайві» мегапікселі немає сенсу. Тут підійде практично будь-який варіант, наприклад, J1 фронталкою на 2 Мп та головним модулем на 5 Мп.

Звичайно, для школяра-старшокласника добре б купити смартфон з камерами краще, наприклад, ZenFone Live. У нього обидва модулі на 13 Мп. Фото для соцмереж, відеозйомка – все це захоплює, а також допомагає розвинути досвід бачення красивого.

Об`єм пам`яті

Якщо говорити про об`єм оперативної пам`яті, то краще не вибирати смартфони менш ніж з 1-2 Гб. Такі мобільні телефони можуть гальмувати, а з додатками, що постійно «вилітають», про зручність мови не йде: звичайна дзвонилка і то крутіше буде.

смартфоны с 2 ГБ ОЗП Huawei Y5 2018 и iPhone 7

У випадку зі сховищем є два варіанти:

  • Відразу купувати апарат із пристойним запасом пам`яті від 32 Гб: вистачить і музику, і фото, ігри.
  • Підібрати модель із гніздом для microSD та доставити туди знімну карту пам`яті.

Примітка: майже всі апарати підтримують флеш-картки, але в деяких випадках доведеться пожертвувати однією із сімок.

Час автономної роботи

Цей показник можна визначити за об`ємом акумулятора (мАг), але часто пристрої з меншим показником ємності можуть протриматися на одному заряді довше чи стільки ж. Багато залежить від екрана, процесора та інших компонентів, їх енергоефективності та в цілому від збалансованості складання. У будь-якому випадку варто розглядати моделі з показником автономності не менше ніж 2500-3000 мАг.

Цікаво: Huawei Y5 2018: майбутнє за бюджетниками?

Яку модель смартфона купити для дитини

У початкову школу

Перший смартфон – не обов`язково найкрутіший гаджет. До того купувати такий телефон школяреві — не найкраща ідея. Гарантії того, що дитина не впустить його на бетонну підлогу в перший тиждень використання або не втратить, немає. Ціна флагманських моделей – немаленька. Тож порада батькам — вибирати недорогий апарат: якщо він загубиться чи зламається під час падіння, такий мобільний буде дешевше лагодити або замінити.

 смартфоны для школьников 2E E500A и TP-Link Neffos C5A

Хай там що, модель має бути досить простою та функціональною. Гаджет з 4 ядрами, 1 Гб ОЗП та 8 Гб сховища + підтримкою карток пам`яті, камерами по 5 МП і все ще актуальним шостим андроїдом – те, що треба. Та й вартість таких апаратів не кусається.

Примітка: цілком гідні смартфони з подібними параметрами 2E E500A TP-Link Neffos C5A.

В тему: смартфонів до 3000 грн: рейтинг бюджетних моделей

У середніх класах

Тут вже потрібен апарат по пристойніший, щоб пограти можна було в додатки серйозніше, та й селфі у Facebook або Instagram викласти. Відповідно виникає необхідність у потужнішому процесорі та запасі ОЗП, а ще — камерах. Якщо говорити про фото- або відеознімання, то можна купити доступний і не втратив своєї актуальності Samsung Galaxy J4 2018 року з камерами на 13 Мп та 5 Мп. З його допомогою легко влаштувати аматорську фотосесію для соцмереж або відзняти цілком пристойну якість відео для Youtube. Та й для ігор смартфон цілком підійде, хай і не для найвибагливіших.

Samsung Galaxy J4 2016 года

Для старшокласника-випускника
Старшокласники вже інша історія: потреб і запитів у них більше, ніж у молодших школярів. Отже, доведеться враховувати і якість камер, і потужність «начинки», і іміджевість апарату.

крутые смартфоны для выпускника Huawei Mate 10 и Apple iPhone X

Huawei Mate 10 Lite відповідає практично всім сучасним вимогам, але не надто сильно б`є по кишені. Такий смартфон для підлітка – чудовий подарунок: стильний, потужний та надійний. Якщо вартість великої ролі не грає, то за особливі досягнення та старання випускника можна порадувати та Pro-версією сучасною моделлю Apple iPhone X.

Дивіться також: ТОП-10 смартфонів до 5000 грн — рейтинг найкращих бюджетних телефонів

Годинники-телефони для найменших дітей

Дитячий смартгодинник – не розкіш, а засіб зв`язку. Вони є повноцінним мобільним телефоном у мініатюрному варіанті, який дає можливість у будь-який час зв`язатися з малюком, а також відстежувати його місцеперебування та маршрут пересування. Цей варіант — добрий спосіб порадувати дитину та батьків, які хвилюються про її безпеку.

умные часы-телефон для самых маленьких

Досить простий інтерфейс приховує багато корисних функцій. Одна з них – SOS. У цьому режимі всі задані номери надходить голосове повідомлення (15-секундний запис), а девайс автоматично включає функцію відповіді на вхідний дзвінок. Для зручності є русифікована програма. Elari KidPhone - саме такі.

НА додаток: ТОП-7 найкращих дитячих смарт-годин

Смартфонів багато, тому вирішити, який гаджет вибрати дитині, непросто. Потрібно і вік врахувати, і фінансові можливості, особисті побажання. Для найменших хорошим варіантом стане дитячий смартгодинник із вбудованим GSM модулем і слотом для сімки. Школярам старшого віку вже потрібен повноцінний апарат. Це не обов`язково має бути популярний флагман: достатньо бюджетної моделі із середньою начинкою. Втім, тут все індивідуально: топ-смартфон для дитини може виявитися найкращим подарунком на випускний або ж уявити собою чудовий шанс налаштувати школяра на відповідальне ставлення до речей.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії