Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати нічник в дитячу кімнату: 7 варіантів для виграшного доповнення

Дата публікації: 30.11.2020 17:35
Дата оновлення: 30.11.2020 17:35

Щоб дитина розвивалася без шкоди для здоров'я, в її кімнаті має бути «правильне» світло: у міру яскраве і рівномірне. Світильник біля ліжка, щоб читати на ніч або для антуражу (адже багато дітей бояться засипати в темряві). Настільна лампа на столі – для занять та творчості.

Правильный свет

Хороший світильник уособлює міцність та безпеку. Настільна лампа при падінні повинна залишитися цілою, а підвісна кріпитися надійно. Звичайно варто враховувати побажання малюка. Улюблений персонаж і приємні мотиви налаштовуватимуть на гарний сон. Лампочки краще вибирати світлодіодні, вони не гріються, а отже, не обпалять. Про все докладніше читайте у статті.

Читайте: Як правильно вибрати радіоняню – яка краще: 5 топових лайфхаків

Які бувають нічники

Щоб створити багаторівневе освітлення в дитячій кімнаті, допоможуть різновиди світильників.

Вибирати потрібно, орієнтуючись на вік дитини. Розглянемо найзручніші та найбезпечніші варіанти.

Нічник на пульті керування

Електронний мобіль, керований дистанційно у включеному стані, крутиться під музичний супровід. Має кілька режимів роботи:

  • увімкнення світіння,
  • програвання мелодій,
  • рух.

 Мобиль на пульте управления

Кожну функцію можна використовувати одночасно або окремо.
Вона на малюків діє заворожливо. До того ж яскраві кольори звірят, що звисають, і музика розвивають у дитини слух, зір, уміння концентруватися.

Нічник-прищіпка

Кріпиться на спинку ліжечка, невеликого розміру. Найчастіше у вигляді музичної або звичайної іграшки. Працює від звичайної батарейки, надійно прихованої від дитини. Невеликий світловий потік такого нічника краще підходить для новонародженого.

Проектор

Стаціонарний світлодіодний нічник, що відображає запрограмований візерунок на стіну або стелю. Мінімальна кількість світла не заважає нічному сну, з достатньою видимістю для годування та догляду за немовлям.

Ночник для новорожденного

Цікава стаття: Як правильно вибрати дитячий манеж: 6 ОК у одвічному «який краще»

Іграшка-нічник

Частіше такий нічничок – це пластикова або плюшева фігурка звірка . Світиться тьмяно, видає звуки, що імітують тварин. Така особливість мотивує дитину йти спати без примх, займає мало місця та сприятливо впливає на сон.

Игрушка-ночник

Корисна стаття: Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краще з 7-ми варіантів

Подушка-нічник з проектором

Виглядає як звичайна м'яка іграшка, але відстебнувши липучку, перетворюється на подушку. Вона проектує на стіну чи стелю зоряне небо чи обриси звірів. Світиться в одному кольорі на вибір або одночасно з декількома, але близько двадцяти хвилин, потім відключається. Цього часу достатньо, щоб дитина заснула.

Ночник с проектором

Нічник-бра

Встановлюється біля узголів'я ліжечка. Підходить для дітей старше трьох років. Як правило, зображення улюблених мультяшних героїв захоплюють малюків і вони перед сном самі включають його. Світло достатнє для того, щоб подивитися картинки в книжці і не заважає при засинанні.

Ночник-бра

Нічна лампа

Мобільна, з достатньою освітленістю кімнати. Дизайнерські рішення з оформлення ламп не мають меж, на будь-який смак та інтер'єр: звірята, фігурки, будиночок і т. д. Найчастіше оснащені функцією очищення повітря, за рахунок вбудованого іонізатора, що створює хороші умови для здорового сну.

Ночная лампа

Пізнавальна стаття: 50 незвичайно-цікавих фактів про Лего, про які ви точно не знали

Як вибрати нічник для дитячої кімнати

З появою малюка в сім'ї, придбання світильника вирішує кілька серйозних проблем:

  1. зручно вставати до дитини вночі – запалювати загальне світло немає необхідності;
  2. спокійний сон, бо діток лякає темрява.

Освітлення має бути м'яким, приглушеним і не спрямованим, щоб сприяти нічному сну малюка. Таке дають настільні світильники. М'яке напівсвітло сприяє швидкому засинанню, запобігаючи страхам і страхам темряви, що вкрай важливо.

Для старших дітей, нічник необхідний для орієнтації у просторі: попити води, знайти маму та інших важливих речей. Головне завдання такої лампи — створити розсіяне світло для того, щоб розглянути контури предметів, що не заважає сну.

На що звернути увагу при виборі світильника

При виборі нічників у дитячу кімнату звертайте увагу на якість виготовлення, підтверджену відповідним сертифікатом і на наступні нюанси:

Правильно Не бажано
Колір Жовтий і синій діють заспокійливо, особливо ефективні при стресах Червоний викликає неусвідомлену паніку
Матеріал Якісний пластик, гартоване скло Метал (нагрівається) скло (крихке)
Освітлення Світлодіоди (економні, не нагріваються, служать за гарантією від 2-х років) Лампочка (може обпалити, розбитись і швидко перегоріти )
Мелодії Спокійні, з приглушеним Гучні, емоційні
звуком

Встановлювати нічник бажано біля дитини, щоб вона сама могла дотягнутися і включити.

Хороший ночник

При підключенні в розетку важлива довжина проводів: ліжечко небажано ставити біля розеток, краще підключати через подовжувач. І він не повинен бути в межах досяжності маленьких ручок, щоб непосида не плутався у дротах.

Оптимальний варіант – світлодіодні лампи. Вони безпечні та не нагріваються. Нічники на батареях також дуже поширені. Критерій вибору – підвищений рівень захисту: до елементів дістатися неможливо, у розпорядженні у дитини лише кнопка увімкнення.

НА тему: Як вибрати настільну лампу

Коментарі
Залиште коментар