Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати настільну лампу: 5 підказок від користувачів

Дата публікації: 05.01.2021 12:27
Дата оновлення: 22.11.2023 12:07

Є багато оригінальних світильників, без яких робочий стіл виглядає обділеним. У момент вибору потрібно розібратися в деталях – так простіше орієнтуватися в порівнянні тисячі варіацій. Розглянемо, які настільні лампи краще і чим вони відрізняються.

Читайте: Як вибрати нічник до дитячої кімнати: 7 варіантів для виграшного доповнення

Які бувають настільні лампи

За типом кріплення їх поділяють на три типи:

  • на прищіпці. У ламп стандартна основа замінена зручною прищіпкою. Такі щільно прикріплюються;
  • на притиску є гвинтовий механічний затискач, який зміцнює пристрій на краю гладі;
  • з установкою на поверхню – традиційні моделі (такі, як лампа Philips STORK LED 7W White) з основою, яка не вимагає додаткової установки, а ставиться на рівній поверхні.

Вимикач може розташовуватися на шнурі, бути сенсорним або кнопкою на корпусі виробу.

У сфері застосування настільні лампи бувають трьох видів. Докладніше про кожного — далі.

Традиційні

Зовні пристрої виглядають стандартно: на базі з ніжкою є джерело світла. Напрямок світлового потоку можна відрегулювати у потрібному руслі. Зазвичай такі світильники встановлюють на робочому столі. Вони якісно висвітлюють потрібну зону та забезпечують комфортні умови для роботи з дрібними деталями.

Декоративні

Приваблюють дизайном. У цій категорії світильники в ультрамодному хай-тек (високі технології) або лофт (поєднання розкоші та розрухи). Найяскравіший представник – Philips LIC Iris LivingColors Remote control Clear, що випромінює м`яке світіння, приємне для очей.

 Декоративные настольные лампы

Пристрої в оригінальному виконанні також використовують як додаткове підсвічування для оформлення інтер`єру.

Смарт світильники

Забезпечені світлодіодними модулями, як LED V-TAC SKU-8601. Це коли один або більше LED-кристалів поміщені в окремий корпус. До кожного світлодіодного елемента під'єднано окреме живлення. Такі прилади чудово справляються із зональним підсвічуванням, висвітлюючи робочі області та прикрашаючи атмосферу.

Чотири особливості смарт світильників:

  • завдяки оригінальному дизайну та компактним розмірам, з їх допомогою можна красиво та стильно доповнити інтер`єр;
  • у «розумних» лампах можна вибирати рівень яскравості та температуру світіння, регулювати висоту та кут напряму світлового променя;
  • світильники можуть мати USB-порт або вбудовану колонку;
  • ресурс служби електроприладу становить 50 000 годин (при щоденному використанні по 5 годин). Такого потенціалу вистачить на 25 років.

Деякі моделі мають опцію керування голосом. Коли руки зайняті, можна увімкнути прилад за допомогою голосу.

На замітку: Як вибрати настільну лампу?

Для яких цілей використовуються настільні лампи

Яку б не обирали настільну лампу, треба визначитися, для чого її купувати. Вона є додатковим джерелом світла у певній зоні. Її можна використовувати для навчання, роботи або як елемент декору.

Для школярів

Учень проводить за письмовим столом при світлі від 2 до 5 години на день. Протягом цього часу має підтримуватись безпечна та комфортна атмосфера: дитині не потрібно придивлятися, тому очі не втомлюються.

Настольный светильник для школьника

Хороша настільна лампа сприяє:

  • збереженню гостроти зору,
  • зручності під час занять.

На робочому місці школяра яскравість джерела світла має бути в діапазоні 270-540 лм. При більшій чи меншій інтенсивності очі втомлюватимуться швидше.

Корисна стаття: Як вибрати шкільне приладдя: корисні поради

Для роботи

Роль настільних світильників полягає у точковому освітленні столу. У таких приладів рухома конструкція, можна регулювати ступінь згинання на арматурі та направити промінь куди потрібно.

Щоб створити комфортне освітлення для роботи, джерело світла слід розташувати з відривом 30-45 см від поверхні. Світло має бути не пряме, а розсіяне.

Чим навороченіша модель, тим ширший спектр її можливостей. Робочий світильник повинен мати не менше чотирьох регулювань. Плафон можна підіймати вище-нижче, присовувати до себе ближче-далі без зміни положення самого електроприладу.

Інші цілі

Настільні лампи є додатковим джерелом світла в зоні відпочинку. Такий прилад може вдало розташуватися на тумбочці або на журнальному столику поруч з диваном. З його допомогою можна не тільки створити підсвічування певної зони, а й підкреслити переваги інтер`єру.

Інформативна стаття: ПРО користь відеоспостереження

На що звернути увагу під час вибору: 5 аспектів

  1. Якість матеріалу, з якого виготовлено основу лампи та розсіювач. Моделі з пластику можуть нагріватися і смердіти. Пристрої з металевим корпусом довговічні та стійкі перед механічними пошкодженнями.
  2. Відповідність дизайнерського оформлення інтер`єру кімнати.
  3. Потужність та температура променя. Потужність освітлення залежить від встановленої лампочки. Прилад може генерувати холодний, нейтральний або теплий потік. Для змінних лампочок цей критерій не такий важливий. А от якщо купувати світлодіодний світильник, лампу не заміниш.
  4. Міцність та зручність кріплень. Добре, якщо настільний прилад стійкий до перекидання. Якщо це світильник на прищіпці, він має надійно закріплюватись на предметі.
  5. Надійність збирання.

Потужність лампи

Світильник потрібно розміщувати так, щоб ступінь освітленості знаходилася в межах від 300 до 750 лк (люкс). Якщо нема потреби придивлятися до дрібниць, достатньо лампочки 300-400 лк.

Настольные смарт-светильники

Щоб зручно було читати та писати, освітлюваність повинна бути не більше 500 лк, креслити — 600 лк або вище. Світити має не лише світильник, а й люстра.

Для яскравого світіння оптимальна лампочка від 30 до 75 Ват. Тоді промінь дає 270-800 лм. Оптимально якщо плафон на висоті 30-55 см від робочої поверхні.

Інші характеристіки

Колірна температура лампочки також важлива. У освітлювальних приладах зі змінним розхідником це питання відпадає саме собою. А от у світлодіодних моделях – ні.

Види колірної температури представлені у таблиці.

Тип світла
Кольорова температура
Теплий білий світ 2700К
Природне біле світло 4200К
Холодне біле світло 6400К

Холодне світло не кожному приємне, але воно сприяє концентрації уваги. Щасливим вважається тепле світло. Такий відтінок розслаблює, тому має попит у покупців.

Цікава стаття: 6 ідей для новорічного декору з підручних матеріалів

Коментарі
Залиште коментар