Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як під'єднати сушильну машину: 3 прийоми монтажу

Дата публікації: 30.11.2020 10:59
Дата оновлення: 20.02.2023 11:32

Без підкованості в підключенні сушарки, як і прання, не обходиться. Тим більше, що сушіння (конденсаційні, витяжні та з тепловим насосом) мають властиві їм методи увімкнення. Без послуг електрика звичайно не обійтися, але перш, ніж запрошувати його, краще заздалегідь визначитися, як правильно підключити вибраний вами тип сушильної машини. Розберемо в деталях 3 способи.

Читайте: Яку сушильну машину краще вибрати: рейтинг ТОП-9 пристроїв

Як встановити сушильну машину: 3 способи розміщення

Далі розберемо вертикальне, горизонтальне розташування і під стільницю .

Вертикальне розміщення

Оптимально для малих квартирних площ. Сушіння монтується стіймя в колону зі пралькою. Обидва прилади повинні бути завширшки одного розміру для хорошої стійкості. При монтажі сушарка повинна бути бути над пралкою і не навпаки. Прання більше за вагою та під час прання від неї виходить більше вібрації.

Монтаж відбувається за допомогою деталей для кріплення (у комплекті). Вони роблять сушильну машинку нерухомою, захищають її від перекидання, а праль – від вібраційних пошкоджень.

Вертикальное размещение сушильной машины

Схема монтажу:

  • розмістити пральну на рівній площині, залишивши від стіни зазор на пару сантиметрів (через її вібраційних особливостей);
  • на верх прання поставити підставку, на яку буде встановлена сушка;
  • простір між кришкою прання та підставкою заповнити гумовими прокладками;
  • знадобляться болти для закріплення підставки;
  • сушка повинна потрапити своїми ніжками в наявні пази на підставці;
  • отвори кріплень закрити заглушкою.

Незважаючи на те, що цей метод збільшує простір, монтаж непростий. Зважати на правила безпеки, рекомендації монтажу; виконувати припасування сушарки на потрібне місце тільки з кріпильними елементами.

Увага: не варто одночасно запускати в робочий стан сушіння та пральню. Є ризик перекидання агрегату під час роботи через вібрацію навіть при кріпленні.

Роблячи ремонт у квартирі, можна заздалегідь продумати монтаж сушіння, сконструювавши нішу з гіпсокартону під потрібну модель.

Горизонтальна установка

Забезпечує стійкість агрегату по максимуму. Сушіння встановлюється на тому ж рівні, що і пралка, тому кімната повинна бути просторою. При цьому знадобиться відрегулювати довжину ніжок та вирівняти техніку на одному рівні.

Горизонтальное размещение сушильной машины

Під стільницю або раковину

Якщо машинка не габаритна, можна розташувати її під раковиною або стільницею. Варто враховувати, що конденсаційну модель краще встановлювати поруч із каналізацією для спрощення підключення сушіння до зливу.

Размещение сушильной машины под столешницу или раковину

Для роботи доведеться запастися стандартним набором інструментів, а потрібні деталі до пристрою повинні бути в комплектації, передбаченої виробником.

1. Ніж для будівництва
Для різання шлангів (далі – трубка) (водяних або повітряних).
2. Хомути затискні
Щоб зафіксувати гофру. Вивести повітря через м'яку гофровану трубку можна за допомогою пластикових хомутів.
3. Плоскогубці та викрутка
Для закріплення/затискання хомута (металевого).

Крім основних елементів, можливо треба буде обзавестися перфоратором (збільшити проріз у стіні), ножівкою для різання металу та ножицями для сантехтруб.

Цікава стаття: правильно вибрати сушильну машину, Або яка краще в побуті: 5 ділових порад

Монтаж конденсаційної сушильної машини

Установка конденсаційної сушильної машини підійде для приміщень з слабкою вентиляційною системою через особливості техніки.

Принцип функціонування базується «на трьох китах»:

  • тепле повітря під тиском прямує в барабан, який знаходиться в стані, що обертається;
  • повітря витягає вологу з білизни, після чого йде в теплообмінник; тут же охолоджується, перетворюється на конденсат, стікаючи на контейнер.

Вологу після кожного застосування потрібно зливати. Тому постійне повітря в кімнаті – оптимальне рішення для машин конденсаційного типу. На протязі сушарка витрачає більше енергії.

Такі моделі, як Candy, прості в монтажу і не потребують вивідних трубок. Їх можна встановити на підлогу, вбудувати в шафу, колону, або встановити на прілку.

Конденсационный тип сушильной машины

Інструкція:

  1. Вимкніть подачу електрики.
  2. Або виведіть окрему лінію від електрощитка, або вдайтеся до застосування розетки із заземленням.
  3. Захистіть мережу від витоку струму (ПЗВ). ДО щитка підключити ПЗВ на 16А і такий самий автомат. Вимикач-автомат знадобиться для агрегату, щоб уберегти сушіння від поломки при стрибках напруги.
  4. Сухими руками вмикати сушіння в роз'єм електричних мереж.

Увага: вмикати пральну та сушку в одній подвійній розетці не рекомендують. Можливий ризик плавлення та коротке замикання розетки.

При монтажі в кухні або ванній кімнаті потрібно подбати, щоб на розетку не потрапляла вода.

НА тему: до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки

Монтаж витяжної сушильної машини

Сушіння відбувається за допомогою відведення вологого повітря в систему вентиляції. Сушарка Beko DA7011PAПРИЄДНУЄТЬСЯ до системи вентиляції або труб, що виводяться на вулицю з турбованою витяжкою.

Принцип роботи не хитромудрий: білизна, що знаходиться в барабані, обробляється повітрям (гарячим). Після цього повітря виводиться через трубку гофри.

Вытяжной тип сушильной машины

Перед активацією сушіння перевірте довжину трубки по відношенню до відстані від місця встановлення техніки до отвору виведення.

Монтаж витяжної сушильної машини.

  1. Гнучка трубка зчепляється з вентиляційним отвором з боку корпусу сушарки.
  2. Для прив'язки трубки використовуйте хомут, затягнувши його викруткою, використовуючи плоскогубці – затисніть його в кінці до упору.
  3. Другий кінець гофри йде у центральну вентиляційну систему. Місце злиття слід зафіксувати хомутом. Висота, на якій може бути трубка у вивідному отворі, не повинна бути менше 0,5 м.
  4. Потім включити сушарку для пробного запуску.

Увага: не потрібно перегинати і повертати гофру на 90 градусів, інакше витяжка буде працювати слабо, погано відводячи зволожене повітря.

Повітряник виводити через верх протипоказано, якщо в місці, де відбуватиметься монтаж сушарки, підвищений ступінь теплоти. Ризик: Накопичення конденсату, що перешкоджає виведенню повітря. Правильне рішення – стінний отвір навпроти виведення із сушарки.

Розміщення сушарок із вбудованим потужними вентиляторами передбачає виведення відвідної трубки в кватирку (за відсутності можливості приєднатися до шахти вентиляції).

Пізнавальна стаття: Як працює пральна машина: пристрій і принцип роботи автомата. 5 основних етапів прання

Монтаж сушильної машини з тепловим насосом

Функціонування схоже з конденсаційним типом. Різниця у вологому повітрі. Проходить через випарник – далі труби каналізації, без залишків вологи в лотку. Зливна трубка знадобиться як сполучний елемент до каналізації.

Сушильная машина с тепловым насосом

Підключення сушильної машини з тепловим насосом.

  1. Виробником передбачено закріплення трубки з одного кінця в корпусі техніки (як і в пральній).
  2. Другий кінець приєднується до каналізації (або встановлюється в унітаз, раковину).

Не допустити просочування води при з'єднанні можна за допомогою трійника (його вбудовують у зливну трубу із пластику). Товщина шланга і труби трійника повинні бути одного розміру.

Увага: для злиття труби зі шлангом варто скористатися наконечником із пластику. Для кріплення підійде хомут із металу з гумовою прокладкою. Потрібно, щоб уникнути пошкоджень на трубці.

Цей спосіб підключення збільшує експлуатаційний термін техніки. Виведення надлишків води запобігає корозії елементів з металу та псування гуми.

Пізнавальна стаття: Яка пральна машинка краще – вертикальна або фронтальна: 5 відмінностей

Порівняльна характеристика типів сушарок: таблиця

Конденсаційна
Витяжна З тепловим насосом
+ - + - + -
- мобільна установка, працює від електромережі; - знижує термін експлуатації машинки (надлишки води знаходяться всередині техніки). - рідко ламається; - вимагає підключення до зовнішніх комунікацій; - продовжує термін експлуатації сушіння; - приєднується до зовнішніх комунікацій;
- монтування на підлогу, у вбудовану шафу, на пральну; - недорога; - підійде для установки в просторому приміщенні (найкраще на дачі); - сучасна, енергоефективна модель (економія до 50% електроенергії); - недешева
- бюджетна; - оперативне висушування одягу - застарілий варіант - скорочення циклу сушіння
- відсутнє приєднання до зовнішніх комунікацій

Тепер ви повідомлені як підключити сушильну машину. Можна домовитися з майстром або на свій страх та ризик зайнятися цим самостійно. При приєднанні будь-який тип сушок має свої особливості. Але труднощів не повинно бути. Просто дотримуйтесь приписів і наших порад.

Читайте: Сушильна машина або пральна з сушінням – що краще: аналіз на 7 пунктів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії