Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати машинку на радіокеруванні: яка краща з 7-ми варіантів

Дата публікації: 03.09.2020 11:01
Дата оновлення: 03.09.2020 11:01

Діти просять те, що побачили у інших. Нам ніби й легше: ось воно – готове рішення, а іноді хочеться зробити такий сюрприз, щоб довго-довго дитячі оченята світилися щастям.

машинка на пульте

Авто на пульті - годнота для Вин Дизелів від 6 років. Ось і оберемо їм таку іграшку-монстра, щоб в самий раз для вулиці, по бездоріжжю, так щоб колеса від землі відривалися – коли на швидкості.

Ралі

Такі прут по бездоріжжю – бруд на шматки! Дрібний гравій або пісок для них не перешкода. Збільшений кліренс забезпечує безпроблемне переміщення по важкопрохідних місцях. Стихія цих машин – їзда по пересіченій місцевості. Ралі - щось середнє між шосейними автомобілями і позашляховиками. Вони відрізняються потужним двигуном, великими колесами і високим ступенем захисту від забруднень.

Радиоуправляемая машинка для ралли

Моделі для ралі адаптовані для участі в змаганнях: обладнані аеродинамічним корпусом, стійкі до ударів, пересуваються швидко, мають міцне шасі, повним привід і хорошу керованість.

Читайте: Огляд інтерактивних роботів Dash & Dot – вчимося програмувати граючи

Дріфтовая модель

Під поняттям «дрифт» мається на увазі змагання по заметах. Іграшковий автомобіль призначений для участі в масових гонках. Вершиною майстерності вважається проходження траси з максимальним ковзанням.

дріфтовая машинки оснащені твердими і легкими покришками. Це забезпечує введення авто в керований занос. Колеса мають збільшеним виворотом. Найкраще їх використовувати на асфальтованих трасах, де вони здатні розвинути високу швидкість. Моделі оснащені заднім приводом, а також дозволяють блокувати задній диференціал. Управління відрізняється доступністю і простотою.

Баггі

Різновид спортивних позашляховиків. Вони добре тримаються на трасі, оскільки відрізняються швидкістю і маневреністю. Баггі мають невеликий дорожній просвіт (кліренс), тому надздібностями по прохідності не володіють. Це кращий варіант для тих, хто хоче організувати драйвові гонки.

Радиоуправляемая модель для внедорожной езды

І найшвидший вид з позашляхових автомобілів. Вони підійдуть для початківців і для бувалих гонщиків. Відмітна особливість цих моделей – низький центр тяжіння і невисока посадка. Покришки відповідають за стабільний хід і зчеплення з дорожнім покриттям. Баггі виглядають ефектно, тому будь-який хлопчисько буде в захваті від такої радіомоделі.

Монстр-трак

Популярна модель на радіокеруванні серед RC-моделістів. Вона виглядає переконливо і відрізняється прохідністю. Свою назву монстри отримали завдяки широким колесам і агресивному зовнішньому вигляду. Корпус – стійкий перед механічним впливом і здатний витримати зіткнення з перешкодами.

ЗА допомогою великих коліс з протекторами, вони легко долають ями, вибоїни та вибоїни. У спецтрасі монстри не потребують. Це зразковий приклад трюкового автомобіля. Але на швидкості керувати ним не просто. Якщо ваш бешкетник любить драйв і позитив, монстр-трак – підходящий варіант. Це справжній «гігант бездоріжжя».

Перевертиш

Такі моделі захоплюють не тільки дітей, а й дорослих. Корпус перевертиша відрізняється надійністю і міцністю. Ці машинки – лідери по різним трюкам. Якщо ви не знаєте, яку радіокеровану машину вибрати, перевертень стане підходящим варіантом. Причому такою машинкою можуть грати не тільки хлопчики, а й дівчатка. Модель управляється з пульта, з яким зможуть розібратися навіть малюки.

 играть машинкой-перевертышем

За конструкцією перевертні близькі до позашляховиків. Вони мають великі колеса, двигун високої потужності і високий дорожній просвіт. І хоча швидкісний рисою вони не відрізняються, зате можуть захоплююче долати перешкоди.

Для довідки: Ігрові рулі Logitech G29 і G920: рушійна сила

Краулер

Круті моделі, які пристосовані для пересування по камінню. Незважаючи на деяку повільність, ці машинки – всюдиходи. Вони наділені високим кліренсом і величезними протекторними колесами. Такі автомобілі видовищні. Рух по важкопрохідних місцевостях забезпечується збільшеним кутом відхилення мостів між осями.

ДО особливостями краулерів відносяться: надпотужний двигун, великі колеса, міцні підвіски, зчеплення з нерівною трасою, стійкість, маневреність, надійність. Машинки схожі з реальними автомобілями. Можуть їздити по бруду, обходячи зустрічаються на шляху перешкоди.

Шорт корс

Машини, які максимально схожі з реально існуючими моделями. В цьому і полягає їх привабливість. За розмірами вони поступаються позашляховикам, що дозволяє набирати велику швидкість при легкому управлінні. У той же час по прохідності – вони аси.

Джип на радиоуправлении

Найчастіше ці моделі використовують для пересування по кільцевим трасам з грунту. У них передбачена ударостійкість в разі зіткнення під час стрибка. Конструкція посилена, амортизатори можуть витримувати значні навантаження. Цей варіант – оптимальний для початківців радіогонщіков.

Цікава стаття: 5 кращих виробників програмованих роботів-конструкторів

Тип двигуна радіокерованої машинки

Перед тим, як вибрати машинку на радіоуправлінні, необхідно знати принцип їх роботи. ЗАЛЕЖНО від типу двигуна, вони діляться на моделі, що працюють на основі електромотора (на акумуляторі), і з встановленим двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ).

У кожного виду свої плюси і мінуси.

Авто з електромотором зручні:

  1. Їх можна запускати будинку, оскільки немає ніяких вихлопів.
  2. Їздять безшумно.
  3. Просто управляються.
  4. Мають компактний розмір.

Однак є й мінуси:

  • нетривала робота на одному заряді (в залежності від стилю їзди час роботи батареї – від 10 до 60 хвилин);
  • невелика потужність в порівнянні з моделями на двигуні внутрішнього згоряння.

Незважаючи на це, авто на електромоторі – лідери продажів, оскільки їхні щасливі власники хочуть насолоджуватися мініатюрною копією «залізного коня» як на вулиці, так і вдома.

Машинками на двигуні внутрішнього згоряння грати в квартирі не можна. Під час їзди вони виділяють неприємні вихлопні гази. Переваги таких моделей:

  1. Здатність набирати швидкість до 80 км/год.
  2. Реалістичний дизайн.

Вони підійдуть для тих, хто хоче випробувати власні сили в радіокерованих гонках.

Недоліками авто на ДВС є:

  • низький показник прискорення;
  • неможливість використовувати в приміщенні через вихлопу;
  • висока ціна;
  • необхідність регулярного обслуговування.

Тип приводу авто на радіоуправлінні

Важливим критерієм при виборі керованої іграшки є тип приводу. Традиційно іграшкові моделі бувають задньопривідними, передньоприводними, гусеничними і повноприводними. Тут і виникає питання при покупці радіокерованої машинки – яка краще? Для цього потрібно знати переваги та недоліки всіх варіантів.

Автомобілі з заднім приводом відрізняються стійкістю і маневреністю, але за однієї умови – наявності рівного покриття. Вони прості в обслуговуванні і доступні за ціною. Недолік цих мініатюрних автомоделей – схильність до заметів.

Авто з переднім приводом їздять стабільно, без ризику заметів. Вони прості в управлінні. ДО мінусів таких машинок відноситься висока ціна і хисткість конструкції.

Для повнопривідних моделей не існує перешкод на трасі, ніж обумовлений підвищений попит на ці машинки. Ці пристрої мають прохідністю і здатні виконувати різні трюки. ДО недоліків відноситься висока вартість і енерговитратність.

У гусеничних моделях тяга доводиться на гусениці. Такий привід характерний для танкової техніки.

Пізнавальна стаття: Рейтинг кращих гонок для Соні Плейстейшн 4 – 5 класних ігор

Маневреність і керування

Щоб дитина отримала від гри з керованою по радіо машинкою максимум задоволення і позитивних емоцій , авто повинно беззаперечно підкорятися своєму господареві. Домогтися цього можна, якщо правильно вибрати поєднання типу коліс і приводу, функцій пульта і умінь користувача.

Бюджетним моделі вміють їздити тільки вперед і назад. Щоб виконати поворот, потрібно переставити іграшку вручну. Така модель – відповідний варіант для водіїв-новачків, оскільки відрізняється простотою в управлінні, з яким можуть впоратися навіть наймолодші автомобілісти.

Для дітей постарше підійдуть автомобілі з розширеними можливостями пересування. Дитина зможе на свій розсуд здійснювати віражі і регулювати замети.

Шоссейная радиоуправляемая модель

Управління машинкою відбувається з пульта, який може мати такі варіації:

  • джойстик на подобу ігрової приставки,
  • форма пістолета,
  • кермо з педалями і перемикачами.

Пульт повинен бути зручним для дитини, чітко лягати в руку і не вислизати. Також біля пультів може бути різний радіус дії в межах від 10 до 100 метрів.

Вартість і бренд

Отже, щоб правильно вибрати машину на радіоуправлінні, пора поговорити про ціну і бренд. Вартість такої іграшки залежить від популярності бренду і функціональних особливостей. ДО виробникам радіокерованих моделей відносяться New Bright і Same Toy. Вони виробляють вироби для споживачів з різними фінансовими можливостями – від 400 і до 4000 грн.

Природно, дитяча машинка на р/у Bright 1: 6 FERRARI FXXK, яка нагадує справжній автомобіль, коштує 4000 грн неспроста. Її ціна виправдана внутрішньою начинкою: грамотно спроектований дизайн, продуманий інтер'єр, деталізація.

А ось наприклад, машинку на р/у New Bright 1:24 OFF ROAD TRUCKS Bronco можна купити всього за 900 грн. Це позашляховик з великими гумовими колесами, який без проблем пересувається по важкодоступній місцевості і неодмінно захопить юного автомобіліста.

Підводячи підсумок, уявімо особливості кожного різновиду радіокерованих моделей в таблиці.

Вид моделі
Особливості
Ралі Прохідність по бездоріжжю
Дріфтовая Тверді і ковзаючі покришки для створення керованого заносу
Баггі Маневреність, швидкість, низька прохідність
Монстр-трак Прохідність по важким ділянках траси, складне керування на швидкості
Перевертиш Виконання різних трюків з переворотом
Краулер Їзда по камінню, повільність
Шорт корс Швидка їзда, низька прохідність

Напередодні покупки простудіюйте технічні характеристики моделі, що сподобалася. Важлива не тільки специфіка керування, а й, наприклад, тривалість автономної роботи. Машинка на радіокерування за параметрами потужності, швидкості і складності керування повинна відповідати віку дитини.

Також не варто забувати, що авто на радіокеруванні – іграшка, до якої необхідно ставитися серйозно. Тому батьки повинні обов'язково познайомити дитину з правилами експлуатації, закріплюючи розказане особистим прикладом. Тільки в такому випадку радіокерована модель буде служити довго, радуючи вас і ваших дітей.

Для довідки: 50 незвично-цікавих фактів про Лего, про які ви точно не знали

Коментарі
Залиште коментар