Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати отпариватель: 10 корисних рекомендацій

Дата публікації: 08.01.2021 12:37
Дата оновлення: 08.01.2021 12:37

Досвідчені господині знають, що не всі матерії вдається якісно випрасувати. Деякі види синтетичного полотна або одяг з безліччю гудзичків і прикрас вимагають підвищеної уваги. На щастя, це можна вирішити.

Які бувають відпарювачі

Перед тим, як вибрати собі відпарювач, розбираються в двох різновидах цих приладів.

  1. Підлога – габаритніший.
  2. Ручні компактні, помістяться в сумку або валізу.

Щоб не помилитися з вибором моделі, слід продумати, в яких умовах, як часто і з якою метою будете використовувати такий агрегат.

Ручні

Чи схожі на електрочайник. Пристрої комплектні малогабаритні, легкі. Якщо вірити відгуками користувачів, гарні для відряджень, подорожей і поїздок. Такі приборчики дозволять в будь-якому місці і за будь-яких умовах швидко надати одязі належний вигляд.

Ручной відпарювач

Потужність ручного приладу невисока (200-1700 Вт) і він має маленький резервуар для води (0,5-1,1 л). Він зручно розміщується в руці, не викликає втоми при обробці тканини.

Використовувати пристрій ручного типу сподобається не тільки господарочкам, які отпаривают постільна білизна і штори. Діловим людям воно теж буде до вподоби. Маючи такий компактний апарат, будь-яка людина буде виглядати охайно і презентабельно.

Підлога

Щоб вибрати відпарювач для будинку, рекомендуємо придивитися до підлогових моделям. Вони, в свою чергу, діляться на ширяють під тиском і довільно.

  1. Гарячим хмарою, що виходить під тиском, простіше обробляти щільні тканини. Мінус в тому, що потужний пар дозований. Щоб йшла струмінь, доведеться почекати якийсь час.
  2. Апарат, який випускає пар самопливом, розгладить складки на постільній білизні, сорочці або декорованого одязі. Однак у вертикальному положенні обробити тканини буде складніше. Та й ефект не той, ніж від приладу, що генерує пар під тиском.

Напольный відпарювач

Комбіновані

Збираючи інформацію про те, як вибрати відпарювач для домашнього використання, потрібно також вивчити характеристики комбінованого типу. Це гібриди, які подають шикарний пар від трьох атмосфер. Здатні не тільки розгладити заломи на одязі, але і очищати поверхні від пилу і бруду. Використовуючи такий прилад в господарстві, можна більше не вдаватися до побутової хімії. У комплекті передбачені різні насадки для опрацювання важкодоступних ділянок.

У апаратів комбінованого типу вищу вартість, ніж звичайних. Але Зважаючи на свою багатофункціональності, вони утримують хороші позиції в рейтингах користувачів.

ДО слова: краще ー праска або відпарювач: 3 критерію якості

Які функції може виконувати відпарювач

За допомогою цього пристрою можна обробляти вироби з будь-якого полотна, що не побоюючись зіпсувати зовнішній вигляд. Прилад дбайливо розгладжує складки і глибокі заломи, дезінфікує, освіжає. Він також добре справляється з вапняним нальотом на кранах і забрудненнями в швах між плитками. Завдяки паровому потоку високої температури, бруд легко очистити без застосування хімії.

Відпарюєте тонкі і делікатні тканини

Те, що не можна гладити звичним способом, отпарівателем можна. Обробка паром абсолютно безпечна і ефективна. Це стосується натуральних полотен і синтетики. При відпарюванні полотно не контактує з розпеченої поверхнею, як у випадку з праскою. Зіткнення відбувається тільки з парою, який не нагрівається вище 100 градусів.

Обработка отпаривателем деликатных тканей

З таким помічником більше не доведеться хвилюватися про спалену праскою блузці. Ви не будете сумніватися – купити вподобану ніжну кофточку з тонкої тканини або не варто, адже її так складно гладити. Озброївшись отпарівателем, розгладите складки будь-якої складності на одязі.

Відпарюєте одяг з прикрасами

Одяг, особливо жіноча, часто прикрашена гудзиками, намистинами або розсипом страз. Це красиво, але прасувати таку розкіш дуже проблематично. Без отпарівателя тут не обійтися. Гарячий пар проникає глибоко в матерію, розгладжує волокна, не пошкоджуючи їх структуру.

Таке відпарювання не шкодить бусинам, бісеру, стразів, бантикам, Пуговка і ін. Пристосувавшись, будете швидко приводити в порядок улюблені речі з будь-якими прикрасами.

Можна гладити штори, не знімаючи

Неможливо уявити топ корисних функцій отпарівателя без прасування штор. Господині знають, яка морока зі складками на них після прання. Отпариватель дозволяє розгладжувати матерію прямо на карнизі. Можна повісити виріб ще вологим – так воно краще випрямиться. А коли підсохне, обробити отпарівателем.

Обработка штор отпаривателем

Надати охайності штор, не знімаючи їх, допоможе як ручний, так і підлоговий агрегат. Але зручніше все-таки працювати ручним. Підлоговий не дістане з підлоги до самого верху вироби, доведеться ставити його на стілець або інше піднесення. Це серйозний нюанс в тому, як вибрати відпарювач для одягу.

На які характеристики варто звернути увагу при виборі отпарівателя

Щоб не розчаруватися в покупці, варто придивитися до трьох особливостям.

  • З якою силою і під яким тиском подається пар.
  • Скільки часу апарат здатний працювати без перерв.
  • З чого зроблений агрегат.

Грунтуючись на цих моментах, буде простіше визначитися з тим, яку модель купити.

Потужність і інтенсивність подачі пари

Інтенсивність обчислюється в грамах в хвилину (г/хв). Чим вище інтенсивність потоку – тим глибше він проникає в шари тканини. Значить вдасться розгладити навіть грубі матеріали. Не слід вибирати прилад, інтенсивність якого менше 30 г/хв. Гарячий натиск буде слабенький, навряд чи ви залишитеся задоволені результатами роботи такого отпарівателя.

Чим могутніше агрегат – тим продуктивніше буде його застосування. Середній показник гарного пристрою коливається від 1600 до 1800 Вт. Якщо плануєте працювати з щільною матерією або одягом з підкладкою, рекомендуємо придивитися до приладів, показники яких від 2000 до 2200 Вт.

Стаття для роздумів: Як правильно вибрати пароочиститель: який краще за 9 ознаками

Тиск пара

Чим більше тиск, з яким летить праску, тим краще проникнення вглиб полотна . Тому, якщо плануєте парити щільні важкі штори, пальто або плащі, краще вибрати пристрій з високим показником тиску пара. Оптимальним показником вважається 3-4 бар і вище.

 Отпаривание одежды в домашних условиях

Зверніть увагу, що на підлогу помічники часто не випускають пар під тиском, а роблять це довільно, самопливом. Такий тип приладів не годиться для товстих або грубих тканин.

Час безперервної роботи

Якщо бачок апарату 1 літр, можна парити від 30 хвилин без зупинки. Користувачі стверджують, що ніж більше резервуар – тим краще. Істотний недолік об'ємного бака в тому, що він може грітися на 10-15 хвилин довше, ніж компактний прилад.

У деяких моделях не передбачена функція автоматичного відключення звукового повідомлення про те, що вода в баку скінчилася. Зручніше і безпечніше використовувати пристрої, в яких така функція присутня.

Матеріал прасування

Буває із пластику або металу. Пластиковий доступний за ціною, проте, користувачі відзначають, що на початку використання він може неприємно пахнути. Пластик легше, ніж метал, але менш довговічний.

Утюжок з металу часто має додаткову функцію підігріву, що робить роботу з пристроєм зручніше. Завдяки нагріванню утворюється менше водних крапель, і пар подається інтенсивніше. ДО того ж, металева підошва довговічніше. Недоліком такого матеріалу вважається вага. При тривалому вертикальному відпарюванні може втомлюватися рука.

Визначаючись, який вибрати відпарювач, радимо звернути увагу на те, яку воду рекомендує використовувати виробник. В описі деяких моделей написано, що заливати можна тільки дистильовану воду.

Підсумувавши, узагальнюємо рекомендовані характеристики в таблиці:

Назва
Рекомендовано
Потужність 2000-2200 Вт
Тиск 4 і вище бар
Матеріал прасування Метал
Об'єм резервуара Більше 1 літра

Використовуючи ці рекомендації, буде простіше підібрати відповідний ширяє інструмент, який спростить ваші клопоти.

На замітку: Топ-10 кращих прасок з парогенератором ー рейтинг 2018 року: вибираємо лідера

Коментарі
Залиште коментар
Категорії