Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати дитячу коляску: 6 кроків до ідеальної покупки

Дата публікації: 28.11.2018 16:56
Дата оновлення: 28.11.2018 16:56

Молодим батькам доводиться приймати безліч важливих рішень. І одне з ключових – правильно вибрати коляску. У першому дитячому транспорті малюк буде проводити значну частину часу. Саме тому потрібно з усією відповідальністю підійти до пошуку. Адже він повинен бути комфортним, безпечним і довговічним. Як це зробити – розповість стаття.

Как выбрать детскую коляску

Різновиди дитячих колясок

Перше, з чим варто розібратися перед покупкою: які бувають види колясок для дітей.

Прогулянка

Прогулочные коляски

Прогулянкові коляски - мабуть, найбільш затребуваний і популярний варіант серед батьків. І тому є, як мінімум, дві вагомі причини:

  • перевірена часом конструкція – малюкові комфортно і відпочивати, і не спати;
  • тривалий термін експлуатації – від півроку до трьох.

Для приємного проведення ЧАСУ:ТОП-10 самих кращих дитячих колясок: рейтинг колясок для прогулянок

Ключові відмінності «прогулянок» стосуються маси і механізму складання. Так, в залежності від ваги, моделі можуть бути:

  • важкими – в середньому 10-12 кг, як B-MOTION 4;
  • легкими – до 9 кг, як Miqilong DG712;
  • ультралегкі – 6 кг і менше.

Способів складання – два: тростину і книжка. Тростини на КШТАЛТBabyHit Handy, як правило, легше, маневреннее і компактніше, але до довгих прогулянок не пристосовані. Книжки – важче і стійкіше, сидіння в них регулюються, а необхідні речі помістяться в багажник моделей на зразок LD399E H507. Але місця в приміщенні будуть займати більше.

Люлька

Коляска-люлька

Цей вид призначений для малюків від народження. В класичних колясках більшу частину часу спить, тому в побуті їх називають «Ляльками».

Подібні моделі бувають як всесезоннимі, так і розрахованими на конкретний час року – зимові і літні. Варіанти для холодного періоду – більш масивні, колеса мають великим діаметром, чохол для ніжок – утеплений, а сама люлька – простора і широка. Літні моделі на КШТАЛТSENATOR White менше, для оббивки використовують більш легкі матеріали, а дизайну приділяється особлива увага.

Переваги «класики»:

  1. Кожен бренд пропонує спеціалізовану конструкцію люльки власної розробки для комфорту і здоров'я дитини.
  2. Великі колеса гарантують м'який хід і високу прохідність.
  3. Моделі цього типу виглядають елегантно і модно.

Мінуси:

  • висока вартість;
  • для маневрів з неякісного покриття так чи інакше доведеться докласти зусиль.

Універсалка

Универсальная коляска

Для тих, хто хоче купити все і відразу і не морочитися через півроку з пошуком прогулянкових варіантів, придумані універсальні коляски. Вони складаються з шасі і двох або трьох окремих блоків. Два – це стандартна комплектація, в яку входять люлька і прогулянковий модуль. Деякі моделі включають автокрісло, його можна як встановити на шасі, так і використовувати окремо.

Переваги універсалок:

  • Жорсткий каркас люльки, як в Miqilong V-BABY, безпечний для немовляти.
  • Зручний механізм складання книжкою, незалежно від встановленого блоку.
  • Широкі, великі колеса, як в Jedo TRIM, забезпечують прохідність в будь-яку погоду і на різному покритті.

Спростити вибір: ТОП-7 дитячих колясок 3 в 1

ДО мінусів цього типу можна віднести значну вагу і габаритність. Тому можливість транспортування і місце для зберігання змінних модулів потрібно продумати заздалегідь.

Трансформер

Коляска-трансформер

Дитячий транспорт такої конструкції має спільні риси з універсалки. Ключова відмінність полягає в тому, що замість зміни блоків їх об'єднують. Тобто спинку прогулянкового модуля опускають і ставлять всередину люльку.

Плюси підвиду:

  • Більшість моделей мають доступною вартістю.
  • коляски користуються від до 3 років.
  • Великі широкі колеса дозволяють легко долати невеликі перешкоди – вибоїни, замети, сльота.

Круто і бюджетно: ТОП-5 кращих колясок-трансформерів

Є у трансформерів і мінуси:

  1. Люлька, як правило, не така жорстка і утеплена.
  2. Навіть в складеному вигляді займають досить багато місця.
  3. Такі коляски переважно важкі – 10-12 кг.

Трехколеска

трехколесные коляски

Триколісні коляски одні з найбільш «молодих» на українському ринку. Проте, батьки вважають за краще їх за невелику вагу і зручне керування. Моделі можуть відрізнятися конструкцією переднього колеса – одинарного або здвоєного. Примірники зі здвоєним – більш стійкі і краще тримають рівновагу.

Кращі моделі: ТОП-5 дитячих триколісний колясок

Особливості трехколесок:

  1. Переднє колесо може повертатися навколо своєї осі. А для проїзду по слизьких або нерівних поверхнях його можна зафіксувати в потрібному положенні.
  2. Трехколескі можуть бути прогулянковими, як Quinny Moodd, універсальними, для двійні, як Urban Glide2, спортивними.
  3. На рівному покритті моделями можна керувати однією рукою.
  4. Більшість примірників складаються книжкою одним натисканням на кнопку.

Тандем

Коляски для близнецов

Щасливим батькам близнят, двійнят і погодок не обійтися без коляски для двійні. Щоб такий транспорт був довговічним і зручним, перед покупкою слід уважно вивчити кожну доступну модель і проаналізувати всі її плюси і мінуси.

Так, є два основних типи «двійок»: з паралельними сидіннями або розташованими одне за іншим – як у Duette Piroet Pop-Up. Моделями з вертикальною конструкцією простіше маніпулювати. Але якщо крісла близько розташовані, то розкласти спинку нижнього повністю часто буває проблематично. Тому обов'язково потрібно протестувати коляску на цей рахунок. Горизонтальні – габаритніший, але малюки будуть ближчими один до одного.

Головні параметри вибору:

1. Ціна. Якщо бюджет невеликий, варто звернути увагу на універсалки. Вони прослужать весь період від народження до трирічного віку. Якщо є можливість покупки декількох моделей, то краще придбати на теплу пору року максимально полегшений варіант для прогулянок.

2. Вага моделі. Часом буває важкувато катати і одну дитину, а двоє – подвійне навантаження. Тому транспорт повинен бути якомога легшим. Це не означає, що що варто купувати кволу конструкцію, яка не витримає активного використання. Але мама або тато не повинні надриватися, використовуючи її.

Власникам подвійного щастя: ТОП-5 кращих колясок для двійні: Рейтинг дитячих колясок для двійнят

3. Конструкція примірника. У моделях з окремими блоками для кожного малюка буде більше можливості відрегулювати комфортність для кожного.

4. Кращі моделі кожного типу:

Модель
Тип Матеріал коліс Вага (кг) Вікова група
SENATOR White Люлька поліуретан 9,2 від народження
Miqilong V-BABY Універсалка поліуретан 12 від до 3 років
Urban Plus Stroller Трансформер псевдорезина 10,5 від до 3 років
Urban Glide1 Триколісна гума 10,6 від 6 місяців
Urban Glide2 Mars Тандем гума 14,6 від 6 місяців
Miqilong DG712 Прогулянковий поліуретан 7 від 6 місяців

Колеса: які краще?

Резиновые и полиуретановые колеса

Зрозуміти, наскільки важливі правильні колеса, можна, тільки спробувавши покатати коляску на невідповідних. Але болісні експерименти ставити не обов'язково, якщо знати, що вибрати і чим це загрожує.

Колеса роблять з гуми або поліуретану. Гумові – надувні, поліуретанові – литі. У гумових, як правило, вище прохідність, але від проколів вони здуваються. Литі не бояться битого скла і цвяхів. Але вони сильніші зношуються при їзді по гравію, нерівному покриттю, і замети їм не під силу.

Пройти по всіх усюдах: ТОП-10 прогулянкових колясок з надувними колесами

Важливі також діаметр і ширина. Великі колеса краще впораються з бездоріжжям, сльотою, сніговими заметами та ожеледицею. Моделі з маленькими колесами – компактніше і легше.

Розміри і вага: наскільки важливі?

Размеры и вес коляски

Правильно підібраний розмір дитячого транспорту допоможе в майбутньому уникнути проблем з ліфтами, маршрутками і вхідними дверима. Вимірюють коляску по ширині колісної бази. Але корисно також зробити виміри отворів, через які планується щодня возити модель. Як мінімум, з ними потім не буде незручних ситуацій.

З вагою визначаються, виходячи з власних фізичних можливостей. І враховувати необхідно НЕ тільки моменти виїзду і заїзду в під'їзд, наприклад. При непрацюючому ліфті піднятися на 9 поверх з коляскою в одній руці і малюком в іншій – та ще задачка. Адже вже на 5-6 поверсі створюється враження, що вага моделі збільшився мінімум удвічі.

Так що важкі модні люльки – для тих, хто планує красиво прогулюватися по найближчому парку вдвох. Але і суперлегені тростини на кшталт LD399E H507 підходять більше для невеликих відстаней і подорожей. Тому варто уникати крайнощів, якщо в них немає крайньої необхідності.

Безпека: що захистить дитинку?

Системы безопасности коляски

Комфорт малюка мало що значить без безпеки. Тому виробники намагаються використовувати конструкційні системи і елементи для захисту малюка. Головні складові – гальма, бампер і ремені.

Гальмівна система може бути ручний або ножний. В більшості моделей використовується ножна – вона звичніше і універсальніше. Ручне гальмо частіше зустрічається на примірниках для активного способу життя, їм легше скористатися людині, який біжить. Але зустрічається і на прогулянкових пристроях начебто RAINBOW G2.

Для активних батьків: ТОП-5 дитячих колясок з ручним гальмом

П'ятиточкові ремені в «прогулянках» – вже правило, а не новинка. Вони необхідні, щоб утримати дитину в разі різкого гальмування, наїзду на перешкоду. Також подібний захист потрібна, якщо малюк любить крутитися або вставати, а в цей час потрібно сидіти – при переході через дорогу, наприклад.

Захисний бампер являє собою конструкцію на прогулянкових моделях, яка оберігає вершника від випадання. Як правило, він знімний. Виконується з пластика і може мати м'який чохол, який можна зняти і випрати.

Сидіння: яке вибрати?

Коляски с хорошим сиденьем

Щоб не завдати шкоди опорно-рухової системи маленького пасажира, каркас люльки і спинка сидіння повинні бути твердими і жорсткими. Прогулянковий блок потрібен широкий і глибокий, адже малюк буде рости, а в холодну пору через безліч одежинок знадобиться більше простору, щоб відчувати себе комфортно.

Багажная кошик: які бувають?

Багажная корзина коляски

Кошик для дрібничок розташована в нижній частині кожної моделі на кшталт MI BABY T900. Чи не зустрічається цей аксесуар тільки на легких і компактних тростинах. Найчастіше багажники тканинні, але бувають і металеві. Другі краще зберігають форму, але не дуже зручні для з'їздів та заїздів на бордюри, сходинки та інші перешкоди. Відрізняються кошика і розмірами. І вибір у цій ознакою залежить від того, наскільки планується завантажувати багажник. У будь-якому випадку, з маленьким далеко не заїдеш, а з величезним і повністю заповненим буде важко пересуватися.

Таким чином, щоб вибрати дитячу коляску, необхідно чітко розуміти свої до неї вимоги. Також не зайвим буде тверезо оцінити фінансові можливості родини. При цьому немає сенсу економити на всьому і купувати модель, яка категорично не відповідає параметрам якості і безпеки. Адже здоров'я маляти – важливіша за гроші.

Коментарі
Залиште коментар