Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі квести на ПК — 10 найбільш вартих уваги

Дата публікації: 20.08.2023 17:25
Дата оновлення: 21.08.2023 10:25

Термін «найкращий» суб'єктивний: що одному добре, іншому не заходить. Проте дослідивши рейтинг квестів, багато хто з нас сходиться на думці, що в пріоритеті у геймерів низка вимог до ігор. А саме:

  1. Приголомшлива графіка та захопливий сюжет.
  2. Розгалужені історичні багатоходівки та квести.
  3. Інтриги, романтика та надання вибору, відповідно до моральних уподобань.
  4. Філософські теми для роздумів та акцент на діалоги.

Все це є у поданих нижче історіях. На огляді десять класичних ігор жанру квест, які встигли полюбитись багатьом по всьому світу. Впевнені, ви також їх оціните перш ніж визначитися з фаворитом цього списку.

The Walking Dead

Дії відбуваються в постапокаліптичному світі, де стався спалах зомбі, людство на межі виживання. Гра є пригодницькою історією жахів. Геймери обирають розвиток подій у діалогах із віртуальними героями. Їм часто доводиться вирішувати головоломки.

The Walking Dead поділено на кілька сезонів, кожен з яких розбитий на кілька епізодів. У грі розповідається про нових персонажів, яких немає в коміксах, а перший сезон зосереджений довкола Лі Еверетт, котрий захищає молоду дівчину Клементину.

The Walking Dead

У цій історії простежується глибокий емоційний зв'язок між гравцями та персонажами, особливо з Клементиною. Рішення, які приймають геймери, іноді із жахливими наслідками для персонажів. Саме тому їх вибір завжди пов'язаний з емоційними стуснями.

На відміну від багатьох ігор, де вибір очевидний, The Walking Dead змушує гравців приймати рішення, що ґрунтуються на особистій етиці, невідкладних потребах та наслідках, що неминучі у довгостроковій перспективі. Цей підхід більшою мірою відбиває реальний вибір, коли правильне і неправильне не завжди ясне.

Продумана розповідь у грі є її основою. Історія базується на розвитку персонажів із непередбачуваними поворотами, тому затягує та інтригує. І річ не тільки в тому, що потрібно пережити зомбі-апокаліпсис; тут поринаєш у стосунки, відчуваєш довіру, переживаєш зраду. Доводиться багато на що піти, щоб захистити близьких.

Syberia

Це графічна пригодницька гра, в якій гравці керують головним героєм за допомогою механіки «вкажи та клацни», щоб взаємодіяти з об'єктами, персонажами та навколишнім середовищем.

Тут показано історію Кейт Вокер. Вона — юрист з Америки, яку відправили до вигаданого французького села Валаділен, щоб завершити купівлю фабрики іграшок для клієнта її юридичної фірми. Після прибуття вона виявляє, що власниця фабрики Ганна Форальберг нещодавно померла, а її брат Ганс, якого довгий час вважали мертвим, тепер є спадкоємцем.

Syberia

Місія Кейт перетворюється з простого судового розгляду на подорож Східною Європою у пошуках Ганса для завершення угоди. Подорож приводить Кейт у різні місця, присвячені годинниковим механізмам, і знайомить її зі світом, у якому реальність поєднується з уявою.

Гра створює атмосферний світ, у якому елементи стимпанку поєднуються з казковим оточенням: від химерного містечка Валаділен до величі Університету Баррокштадт та поза його межами — декорації продумані до дрібниць.

Кейт Вокер починає як юрист, зосередившись на своїй кар'єрі, і в міру проходження гри зазнає значного особистісного зростання. Її взаємодії, рішення та пріоритети, що змінюються, формують емоційну основу історії.

Гра наповнена складними головоломками. Вони логічні та добре інтегровані в історію. Багато хто з них обертається навколо ігрової теми автоматів та годинникових механізмів. Розповідь переплітається з темами ностальгії, амбіцій, особистісного зростання та перетину реальності й мрії. Вона ставить під сумнів суть життя, мету і гонитву за нездійсненими мріями.

Насправді в Syberia розробники торкаються теми швидкоплинності часу і неминучого старіння. Вона про вибір, який ми робимо в житті. Подорож, до якої вирушає Кейт, — двомірна. Воно стає як фізичним, так й особистісно-філософським дослідженням.

Ця історія поєднує забирущу розповідь, художнє оформлення та складний геймплей. Вона спонукає гравців не тільки вирішувати не прості завдання, а й розмірковувати над життєвими питаннями, що робить її видатною грою у жанрі пригодницьких ігор. Завдяки своєму успіху гра породила сиквели, що продовжують подорож Кейт у саме серце Сибіру.

Пізнавальна стаття: Рейтинг найкращих гонитв для Соні Плейстейшн 4 — 5 класних ігор 2023 року

Myst

У Myst гравці опиняються на безлюдному острові. Їхня мета — дослідити необжиту землю і вижити. Ключова особливість цієї відеоісторії криється в насиченій графіці, яка дає безкомпромісний ефект занурення, куди б не пересувався курсор мишки. Деталізоване середовище змушує геймерів відчувати, що вони справді досліджують інший світ. Це дає відчуття свободи, розвиває спостережливість, логіку та дедуктивне мислення. Головоломки органічно інтегровані у світ, геймери почуваються природною частиною довкілля.

По всьому острову і в століттях заховані підказки та описові фрагменти, що докладно розповідають передісторію світу та його мешканців. У міру просування гравці глибше занурюються в історію Атруса та двох його синів, Сірруса та Ахенара.

Myst

На момент випуску Myst вважалася найкращим квестом на ПК через те, що в ній не було типової механіки пригодницьких ігор, гравці отримували унікальний досвід. Саме тому вона вважалася комп'ютерною грою, що найбільше продається, протягом декількох років. Її успіх призвів до появи кількох сиквелів, спін-офф та серії романів. Навіть через роки після випуску чарівність островом Міст залишається вищою за всілякі похвали. Орієнтація гри на атмосферу, дослідження та інтелектуальний виклик, а не на дію чи рефлекси, надала їй позачасової якості.

По суті, Myst славиться не лише своїми технічними досягненнями, а й здатністю переносити гравців в інший світ, кидаючи їм ментальні виклики та зачаровуючи їх своєю красою та загадковістю.

Fahrenheit

Історія розгортається у Нью-Йорку. Взимку. Лукас Кейн, бувши у трансі, випадково вбиває незнайомця в туалеті перекусної. Потім гра йде за кількома поглядами:

  • Лукас намагається розкрити, чому він скоїв злочин, і його переслідують тривожні видіння та надприродні події.
  • Поліційні детективи Карла Валенті та Тайлер Майлз розслідують загадкову низку вбивств, включаючи вбивство, вчинене Лукасом.

У міру розвитку історії гравці знайомляться зі складною розповіддю, що включає стародавні пророцтва мая, надприродні істоти, таємні братства і глобальну катастрофу, що насувається. Лукас намагається очистити своє ім'я та не дати стародавньому злу наблизити кінець світу.

Fahrenheit

Гра дозволяє керувати кількома героями для цілісного уявлення історії. Зміна вбивці (Лукаса) та детективів (Карли та Тайлера) створює унікальну динаміку. Рішення гравців мають наслідки, які впливають на результат історії, що призводить до кількох кінцівок. Цей процес прийняття рішень дає гравцям відчуття справжньої участі в драмі, що розгортається.

Гра торкається тем психічного здоров'я, любові, жертовності та загроз, ставлячи гравців перед моральними та філософськими дилемами. Вона один із перших прикладів жанру «інтерактивної драми», в якому сюжет переважав над традиційною механікою ігрового процесу.

На замітку: 30 найкращих ігор на Sony Playstation 4 — рейтинг популярних ігор на PS4 і не тільки (2023)

Machinarium

Одним із найяскравіших елементів Machinarium є намальована від руки графіка. Деталізовані фони та дизайн персонажів дають відчуття органічності та іржі, що підходить для сеттингу гри. Тут не використовуються усні чи письмові діалоги. Натомість історія передається через розумові бульбашки та анімовані послідовності. Цей підхід надає грі привабливості, оскільки вона долає мовні бар'єри.

Гра наповнена заплутаними головоломками, що вимагають логічного мислення, спостереження та експериментування. Деякі з них також включають унікальний дизайн персонажів і механіку гри.

Machinarium

Розуміючи, що деякі головоломки можуть бути складними, Machinarium включає дворівневу систему підказок.

  1. Перший рівень дає тонкий поштовх у правильному напрямку.
  2. Другий надає докладний покроковий посібник для поточної сцени, хоча він прихований за мінігрою, щоб запобігти надмірній залежності.

Напівзруйноване місто роботів живе своїм життям. Кожен куточок розповідає історію про кохання, хоробрість і спокутування. Гравців щиро хвилює доля маленького головного героя-робота та його друзів. Відсутність діалогів та універсальні теми імпонують геймерам будь-якого віку.

Dreamfall: The Longest Journey

Це продовження пригодницької The Longest Journey та друга гра у серії. Dreamfall продовжує епічну сагу про два світи — технологічний антиутопічний Старок і чарівну середньовічну Аркадію. На відміну від свого попередника, який слідував за одним головним героєм, Dreamfall представляє трьох ігрових персонажів:

Зоя Кастильо

Молодая женщина из Старка, которая пытается найти своего пропавшего бывшего парня. 

В процессе обнаруживает свою уникальную способность перемещаться между мирами.

Ее путешествие начинается, когда она видит мираж таинственной маленькой девочки, зовущей на помощь.

Эйприл Райан

Главный герой оригинального «Самого длинного путешествия». 

Теперь закоренелый мятежник в Аркадии борется против репрессивного режима Азади, который взял власть в свои руки и искореняет волшебные расы.

Киан Алвейн

Элитный солдат и апостол Азади, посланный убить Эйприл Райан.

Он начинает сомневаться в своей вере и миссии, когда глубже вникает в мотивы Азади.

Історії цих трьох персонажів зрештою переплітаються, оскільки вони досліджують змови, мрії та тканину, що розділяє два світи. Центральне місце у сюжеті займає концепція Снів та Машин Сновидінь. Ці махини використовуються в Старці, щоб дозволити людям випробовувати штучні сни. Однак у них побічний ефект, який полягає в тому, що багато хто залишається в коматозному стані, включаючи друга Зої — Резу.

Dreamfall: The Longest Journey

Фінал Dreamfall примітний тим, що залишив багато питань без відповіді та підготував ґрунт для його продовження. А взагалі-то Dreamfall є багатогранною розповіддю, повною політичних інтриг, особистих дилем і філософських роздумів на теми про реальність, віру та ідентичність. Персонажі, особливо три головних герої, багатогранні та розвиваються в міру розгортання сюжету. Гра заглиблюється у їхні страхи, прагнення та мотиви.

І Старк, і Аркадія ретельно опрацьовані, пропонуючи контрастні атмосфери, що відбивають двоїстість науки й магії, порядку, хаосу, прогресу та традицій. Крім розповіді, гра порушує питання про роль технологій у суспільстві, природі снів та суті реальності.

Dreamfall: The Longest Journey славиться своїм амбітним сюжетом, яскравими героями й здатністю поєднувати теми, що наводять на роздуми, із захватним ігровим процесом. Поєднання кіберпанку та фентезі, в тандемі з його емоційною глибиною, забезпечує їй місце серед найкращих оповідальних ігор.

Варто знати: Кращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2023 року

Full Throttle

Гра тримає на гачку від початку до кінця. У ній органічно поєднуються елементи комедії, драми та бойовика. На відміну від багатьох пригодницьких ігор, які поринають у фентезійні чи історичні сеттинги, події «Full Throttle» розгортаються в антиутопічному майбутньому, де домінують ховеркари, а байкери — вид, що вимирає. Це надає відеоісторії неповторного колориту.

Головний герой, Бен Дроттл, грубий, але симпатичний ватажок банди байкерів. Він, поряд з іншими химерними персонажами у грі, залишає незабутнє враження.

Full Throttle

«Full Throttle» наповнений почуттям гумору, яке варіюється від фарсу до тонкої дотепності, що робить ігровий процес не лише захопливим, а й цікавим. Тут розповідається історія Бена Дросселя, лідера мотоциклетної банди під назвою «Хорьки». Гра починається з того, що до Бена звертається Малкольм Корлі, генеральний директор останньої вітчизняної мотоциклетної компанії.

Проте все швидко змінюється на гірше, оскільки Бена звинувачують у злочині, якого він не робив. Далі слідує епічна пригода на відкритій дорозі, наповнена бійками в барах, перегонами на мотоциклах та пошуками справедливості. Протягом своєї подорожі Бен зустрічає безліч колоритних персонажів, які задають драйв не тільки головоломками. Тут насичені діалогами історії наповнені характером та чарівністю.

The Neverhood

Гра починається з того, що головний герой Клаймен прокидається в кімнаті у химерно-пустельному світі, повністю виготовленому з глини. Під час дослідження Клаймен має вирішувати різні завдання, щоб розгадати історію Небувальщини, дізнатися про своє походження та визначити долю світу.

Сюжет розкривається через серію стрічок і стіну з різьбленням, що розповідає про творця світу Хоборг і два його твори: Клогге, який зрадив його, і Клеймене, який тепер повинен відновити рівновагу.

The Neverhood

Все ретельно виліплено із глини. Це надає грі естетиці ручної роботи, яка залишається поза часом. Як і в інших пригодницьких іграх, The Neverhood пропонує серію головоломок, які геймери мають вирішити, щоб просуватися вперед. Вони варіюються від простого до складного. Ця історія наповнена фарсом, дивними персонажами та химерними сценаріями, що робить її одночасно інтелектуальною та гумористичною.

Замість стомливих діалогів більшість історії The Neverhood розкривається органічно, шляхом дослідження та взаємодії з навколишнім середовищем.

Якщо не знали: Як грати в Майнкрафт мережею: 5 безпрограшних способів та боротьба з помилками

The Adventures of Sherlock Holmes

Здається, тут може бути невелика плутанина. «Пригоди Шерлока Холмса» насамперед відомі як збірка оповідань, написаних сером Артуром Конан Дойлем, про знаменитого детектива Шерлока Холмса та його друга доктора Джона Ватсона. Ці оповідання були опубліковані окремо у журналі The Strand Magazine, а потім об'єднані у книгу.

Проте за минулі роки з'явилося багато відеоігор, у яких персонаж та історії Шерлока Холмса адаптовані. Одна з найвідоміших серій розроблена Frogwares з такими назвами, як «Шерлок Холмс: Таємниця мумії», «Шерлок Холмс: Пробудження» та «Шерлок Холмс: Злочини та покарання».

The Adventures of Sherlock Holmes

У відеогрі гравцям потрібно збирати докази, допитувати підозрюваних і аналізувати речові докази, імітуючи досвід детектива. Низка обставин дозволяє гравцям робити кілька висновків на основі інтерпретації свідчень, що призводить до різних результатів. Тут гравці поєднують підказки та встановлюють логічні стосунки, збираючи таємницю по шматочках.

Бесіди з Ватсоном, Лестрейдом та іншими персонажами з Холмківського всесвіту додають історії глибини та дають важливі ідеї. Хоча у деяких іграх представлені оригінальні історії, вони часто зберігають тон та дух творчості Конан Дойля. Багато головоломок вимагають уважного спостереження та логічних міркувань, що відображає методичний підхід Шерлока.

Deponia

Відрізняється гумором, мальованої графікою та захватними головоломками. Дія відбувається у світі, наповненому сміттям, оповідання слідує за Руфусом, упертим і дещо егоцентричним головним героєм, який намагається втекти з Депонії, планети, що повністю складається зі сміття, щоб дістатися летючого міста Елізіум. Це райське місто в небі, де мешкає еліта, що представляє повну протилежність світу внизу.

Головний герой, Руфус, розумний, але егоїстичний, часто вигадує плани досягнення Елізіуму. Його схеми, зазвичай хаотичні та безрозсудні, призводять до багатьох комедійних ситуацій у грі. Він закохується в Елізіанку, яка ненавмисно виявляється залученою до пригод Руфуса.

Deponia

Депонія комедійна і безтурботна, хоча її сеттинг міг би запропонувати похмурішу історію. Розповідь часто грає з абсурдом, а персонажі, у тому числі другорядні, ексцентричні та гумористичні. Розмови в цій історії не тільки розважальні, а й часто містять підказки чи важливу інформацію про головоломки.

Якщо ви застрягли, не соромтеся шукати підказки чи покрокові посібники. Краще отримати поштовх у правильному напрямку, ніж розчаруватись. Хоча деякі головоломки складні, іноді відповідь виявляється простішою, ніж думаєте. Якщо ви надто ускладнюєте рішення, зробіть крок назад та ще раз обміркуйте свій хід.

Як бачите, ці квести пропонують більше, ніж розваги. Вони обіцяють подорожі, повні відкриттів, що кидають виклик інтелекту, терпінню та перспективам. Кожна гра з добре продуманою історією, яка спонукає думати, сміятися та дивуватися. Це не просто ігри, а казки, які гідно витримують випробування часом.

Для розумової розминки: Найкращі головоломки на Андроїді: 10 ігор, що зламають мозок

Коментарі
Залиште коментар
Категорії