Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Кращі стратегії на ПК — розберемо 10 найактуальніших продуктів 2023 року

Дата публікації: 26.11.2021 13:37
Дата оновлення: 20.02.2024 12:56

Стратегічна масова битва, що з'явилася в далеких 2000-х, — один із перших жанрів для ПК. За минуле десятиліття у продуктів з цієї категорії стало в рази більше шанувальників. Йдеться про аматорів глобальних битв та одиничних поєдинків. Для кожного геймера рейтинг стратегій на ПК формується на основі абсолютно різних факторів: наскільки складна місія, як вдосконалюється боєць, на чому побудована «економіка подій».

Топ стратегій для ПК

Через високий попит на шутери та стрілялки, провідні команди-розробники продовжують створювати нові продукти. Багато з таких версій розроблені за схожими принципами, але відрізняються елементами, пов'язаними з характером персонажа чи типом історії. Подивимося, як це виглядає у розрізі найкращої десятки, актуальної на кінець 2021 року.

Company of Heroes — кінематографічна історія про світову війну

Трагедія Другої Світової Війни популярна серед розробників-ентузіастів. Цей історичний період використовувався в різних жанрах — чи то стрілялки, чи бойовики. Історію від Relic Entertainment вважають бездоганною версією з цієї полиці. У новій концепції, відмовившись від базових рішень та поступового збору ресурсів, креативники віддали перевагу глибоким тактичним сутичкам. Солдати, що виконують завдання, здатні:

  • обійти ворога з флангу чи впасти в паніку під шквальним вогнем,
  • викликати артилерійський вогонь із повітря,
  • запросити у саперів вибух моста.

У Company of Heroes від Relic Entertainment ніхто не готовий здаватися

Головна розвага за сюжетом — розвиток бази на виділеній території та управління військами. Під час геймплею загарбники переслідують певні стратегічні цілі. Гра представлена ​​у доступному та візуально привабливому вигляді, не лякає рівнем складності. Кожен войовничий матч проходить плавно та з морем позитивних емоцій. 

Civilization 6 не для простаків

Це складна стратегія, що успішно імітує рух цивілізації. Шлях починається у кам'яному віці та триває до перших днів колонізації. Якщо комусь цікаві битви, розраховані на 5-10 користувачів, геймплей цього продукту ідеальний. Назва «Цивілізація» Сіда Мейєра говорить сама за себе. Шоста частина серії розрахована на те, щоб ентузіасти, які вважають за краще будувати державу з нуля, могли правити однією із націй протягом 1000 років. Геймплей реалізований внаслідок ефективного розширення міст, прискореного розвитку та виконання мінізавдань. 

Інші фішки сюжету: 

  1. Передбачено поєднання військових частин різних типів, як і регіонів.
  2. Можна використовувати розширення Gathering Storm для збагачення спектру мінеральних ресурсів.
  3. Є чарівні трюки, що активують урагани, повені та виверження вулканів.

Від Civilization 6 у захваті будь-який стратег

Остання частина серії вийшла на ринок у 2016 році та була схвалена фанатами. Концепція створена Firaxis Games, яка продумала надзвичайно місткий сетинг на кожному етапі. У сюжет закладено як технологічний розвиток, так і культурний, релігійний, економічний рух. Особливу насиченість гравець помітить із перших хвилин запуску.

Хороший вибір для геймера: Acer Nitro 5 AN515 54: огляд учасника ярмарку ноутбуків 2021

Starcraft II — легенда десятиліть

Фанати зачекалися «двійки» від StarCraft. Каліфорнійська команда довела свою ефективність не одразу. Після випуску Wings of Liberty стало зрозуміло, що студія виправдала очікування в довгостроковій перспективі.

StarCraft 2 — разюча графіка

Прем'єра версії для ПК пройшла у 2010 році. За ці 10+ років Blizzard Entertainment лише підтвердила свою майстерність, впроваджуючи передові ідеї у жанрі RTS. З цим продуктом насамперед асоціюється кіберспорт. Сервери для Старкрафт активні по всьому світу, інтерес до локальної версії не втрачається з роками, хоча аудиторія поступово старіє.

Двійка StarCraft вважається однією з найбільш продаваних. Навіть спірна ідея розподілу сюжету на 3 частини не вплинула на попит. Крім базового режиму, є ще The Heart of the Swarm та більш насичена подіями Legacy of the Void. 

Warcraft III — для кіберспорту №1

Перед прем'єрою третьої частини Warcraft креативники поставили завдання трохи освіжити жанр. Студія вирішила інтегрувати певні елементи рольової гри. Сюжет було розширено глобально. Судячи з динаміки продажів і того, що продукт десятиліттями входить у топ стратегій на ПК, компанія досягла бажаного на 100%, презентувавши у 2002 році одну з найвідоміших історій жанру RTS.

Warcraft III — сюжети та персонажі

Warcraft III — ікона для будь-якого ентузіаста в жанрі стратегії. Випуск цього продукту вважають найважливішим кроком у розвитку могутнього всесвіту віртуальних битв. Ця назва породила жанр MOBA та стала основою однієї з найбільших кібер дисциплін MMORPG. 

Персонажі відрізняються юнітами та спорудами. Сюжет дозволить кожному зануритися в історію Азерота та приєднатись до героїв, що борються з вторгненням в місто, що палає через 18 років. Варкрафт досі залишається нішевою дисципліною у кіберспорті. У розпорядженні лідера місії кілька фракцій:

Альянс
Представлений на всіх етапах сюжетної лінії. Зароджується з 7 королівств та постійно доповнюється гномами, ельфами та іншими союзниками
Люди  Сторона добра. Воїни схильні до фанатизму та бажають влади, саме тому вразливі
Дво́рфи Раса гордих елітних військ. Мешкає на найспецифічніших та найбезлюдніших ділянках карти

Ця унікальна історія — типовий представник жанру RTS з ізометричною проєкцією. Добиватися успіху можна постійно збираючи ресурси, як і розвивати базу чи армію. Геймер не має альтернативи, крім того, щоб використовувати різні тактики для розширення зони впливу та при управлінні військами.

На замітку: Як вибрати стіл для дитини: 4 основних критерії

Crusader Kings 3 — найкраща історична стратегія

Чергова стратегічна історія стала відомою у 2020 році. Завдання місіонерів — привести країну до абсолютного панування у світі, зберігши династію при владі. Продукт Paradox Development Studio став найочікуванішим.

Crusader Kings 3 — гра з якою не доведеться нудьгувати

Місія стане чудовим введенням в історію століть. Crusader Kings 3 побудована на особливій манері. Середньовічна Європа ніколи не була мирним регіоном. Просуваючись за сюжетом, навряд чи вдасться вести справи дипломатично зі своїми сусідами. Доведеться перемагати вогнем та мечем. При цьому кожна дія продумується крок за кроком навіть при використанні гарної консолі. Тільки так вдасться не програти у довгострокових конфліктах. 

У кожній із сутичок беруть участь могутні противники, що сіють хаос у дедалі більшому масштабі, роблячи це недавно набутими супер навичками. Представлена ​​історія настільки «епічна», а ролики сюжету такі яскраві, що викликають загальне захоплення. 

Total War: Warhammer 2 — глобальна битва 

Серія Total War сама по собі легенда. Жодному іншому бренду не вдалося так добре поєднувати загальну лінію сюжету з маневруванням на полі бою. Хоча ідеї геймплею досить прості, продукт очолює найкращі стратегії на ПК десятиліттями.

Total War: Warhammer 2 — битва століть

Базове завдання — командувати арміями, освоювати території та управляти підлеглими-істотами в рамках глобальної наживи. Команда розробників відправляє кожного ентузіаста у подорож до стародавнього Китаю. Місія починається в 190 році нашої ери, коли династія Хань перебувала в занепаді.

Цей військовий конфлікт не на одну годину. Творці Creative Assembly повернуть у фантастичний світ Warhammer, де стикаються раси людей, чорних ельфів, скавенів та вищих каст. Студія навіть знайшла привід ввести у бій драконів та інших бойових звірів. Все це доведеться проходити не менше кількох діб, а то й тижнів, навіть на PS5.

Порада для новачків: Як підключити відеокарту до комп'ютера: інструкція для чайників у 3 розділах

Age of Empires III: Definitive Edition не змусить нудьгувати

Легендарна друга частина Age of Empires дебютувала у 2000 році. За дев'ятнадцять років після прем'єри відбувся повноцінний ремайстер. Сюжет доповнили новим рівнем під назвою Останні хани. Оновлений геймплей додає ще три до чотирьох кампаній оригіналу. Це гарна заявка на те, щоб доповнити найкращі стратегії. 2021 року, навіть за кілька років після випуску релізу.

Stellaris s 3 — бій на десятиліття

У грі доводиться командувати однією з 35 націй, розділених на культурні верстви. На першому етапі у розпорядженні будуть цивілізації Далекого та Близького Сходу, європейські культури. Для кожної групи характерні спеціальні будівлі та унікальні технології ведення бою. Щоб зрозуміти сильні сторони та слабкості персонажа, потрібно опрацювання стратегії у процесі розвитку бойових дій.

У Definitive Edition 3 покращена графіка (можна грати навіть у роздільній здатності 4K на моніторах, які це підтримують). Перед випуском третього релізу записано новий саундтрек, доопрацьовано інтерфейс. Не забули творці й про підтримку розрахованого на декількох користувачів режиму, який дозволяє не тільки «потягатися» з сильними суперниками, але й переглядати чужі матчі в реальному часі.

Пісочниця Stellaris дивує своїми космічними сюжетами

Stellaris — перевірена пісочниця, яка ввібрала майже все, що досвідчені гравці очікують від стратегічної битви. Коли починається підкорення космосу, місіонери вибирають одну з унікальних рас або створюють її з нуля. Характер та властивості воїнів обмежені лише уявою. Загони можна помістити в будь-яку точку на карті галактики. Замкнена та згуртована система динамічно реагує на будь-які дії.

Місія Stellaris здійсненна

Гра відповідає класичним схемам, але не позбавлена ​​родзинки. Місіонери збирають ресурси, розвивають базу та покращують технології. Тільки так вдасться перейти до наступного кроку підкорення Всесвіту. Маленькі фракції утворюють захисні спілки, магнати з обмеженими ресурсами заробляють статки на зірковій торгівлі, а раси, чиї ідеології далекі один від одного, ведуть нескінченні війни.

Корисно знати: Техногайд для геймерів: що потрібно знати кіберспортсменам-початківцям

XCOM 2 — креатив у дії

Ця класика в оновленому виданні не потребує представлення. Друга версія заснована на технічних порадах, системі «тригерів» для орди прибульців. Сюжет цікавий та неоднозначний: інопланетяни пролазять через двері та вікна, а в магазині залишилася остання куля.

Місія XCOM 2 від Firaxis Games

Студія Firaxis Games показала всьому світу як креативити у стратегічних іграх. «Двійка» розумно розвиває концепції та ідеї, відомі з попередньої частини. Оновлюючи віртуальну реальність та помістивши персонаж у суттєво іншу роль, команда розробників зробила продукт цікавим для тисяч людей.

Ігровий процес XCOM 2 дуже неоднозначний. Система використовує випадково згенеровані карти. Найчастіше це асоціюється з партизанським характером боротьби. Бій стає ще цікавішим після встановлення надбудови War of the Chosen. 

Supreme Commander — космічна сутичка на кілька днів

Захоплення території давно не є новизна для геймера. Ніхто не сперечається, що 90-ті роки були сповнені real-time версій. Але тренди 20-х уже зовсім інші. Є багато креативних робіт, які зробили революцію. І це про Supreme Commander. До певної міри дана гра суперечить правилам, встановленим сучасною RTS. Воювати доведеться полками. Армії налічують сотні юнітів, які атакують ворожі війська одним ударом.

Глобальна місія в Supreme Commander

У Supreme Commander найбільші бойові карти. У таких умовах невеликий загін нічого не може зробити, окрім швидко померти без шансів на порятунок. Але це не причина засмучуватися. Головне — мислити масштабно!

Наша десятка неспроста вийшла дуже контрастною. У кожного ентузіаста своє розуміння місії та різні навички проходження битв. Не менш складно обирати мовну версію. Тут знадобиться досвід та поради професіоналів. Тільки з гайдами та детальними інструкціями новачок забезпечить собі повний комфорт.

Пізнавально: Як налаштувати віддалений доступ до комп'ютера в Windows 10, Або 4 пункти до розгляду

Коментарі
Залиште коментар
Категорії