Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити глазур на паску — 9 цікавих рецептів і робочі поради з приготування

Дата публікації: 09.04.2024 13:10
Дата оновлення: 09.04.2024 14:59

Розбавити цукрову пудру з водою або лимонним соком — це пів справи. Навіть якщо додати до суміші молоко, вершки, шоколад і масло, ідеальної текстури не доб'єшся. Глазур має бути густою, щоб добре триматися на випічці; і в міру рідкою, щоб рівномірно розподілитися по поверхні. Тому потрібно ретельно дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті, і починати з невеликої кількості рідини, поступово додаючи, поки не досягнеш оптимальної густоти.

пасочка з глазур'ю та посипкою

Щоб поливка на пасці була рівномірною та гладенькою, потрібно працювати з продуктами кімнатної температури. Це особливо важливо, якщо мати справу з шоколадною помадкою. Різкі перепади температур провокують появу грудочок, яких не позбудешся навіть якщо перебивати суміш у блендері.

Перед тим, як покривати крижаною скоринкою, потрібно дочекатися повного охолодження булки після випічки. Її поміщають на решітку з піддоном або на папір — так надлишки суміші стечуть, не утворюючи нерівностей біля основи хлібини. Посипати прикрасами краще одразу, поки маса не застигла, — тоді посипка краще триматиметься на поверхні, не обсипаючись.

Глазур для паски на желатині

Желатин надає помадці еластичності, вона добре тримає форму. Це зручно в тих випадках, коли потрібно зробити товстий або рельєфний шар. Він не розтечеться по верхівці паски. Коли застигне, така поливка красиво блищить, надаючи випічці святкового вигляду. Вона довше зберігає свіжість, відповідно, булка до 10 днів не втрачає смак і м'якість.

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 200 г (або до смаку).
  • Желатин — 10 г (листовий або порошковий).
  • Вода — 50 мл для желатину + 2-3 ст. л для цукрової пудри.
  • Лимонний сік — 1 ст. л (для блиску і ніжного смаку, за бажання).
  • Ванільний екстракт або цукор ванільний — до свого смаку (для аромату).

Приготування

Якщо порошковий желатин, його замочують у 50 мл холодної води на 10 хвилин, поки не набрякне. При роботі з листовим слід дотримуватися інструкції на упаковці. Його спочатку замочують у холодній воді, потім віджинають. Набряклий желатин розігрівають на водяній бані або в мікрохвильовці на малій потужності, щоб не закипів. Перемішують постійно, поки не розчиниться. Доводити до кипіння не рекомендується, щоб зберегти желеутворювальні властивості.

У мисочці змішують цукрову пудру з 2-3 столовими ложками води, лимонним соком і ванільним екстрактом до отримання гладкої маси. Консистенція має бути в міру густою, і водночас легко розтікатися. У процесі, для коригування густоти, допустимо потроху додавати води або цукрової пудри. Вводять теплий розчинений желатин у цукрову суміш і ретельно перемішують, щоб не утворювалися грудки.

збивати міксером глазур

Відразу після приготування наносять шар на остиглу булку. Лопаткою або ножем рівномірно розподіляють по всій поверхні. Залишають паску в прохолодному місці до повного застигання глазурі. Зазвичай на це йде 2-4 години. У холодильник не ставлять, зайва вологість у камері зіпсує зовнішній вигляд солодкого покриття. Воно буде кришитися.

Білкова глазур для пасок

Після застигання білкова помадка дуже гладенька і блискуча. Досить-таки міцна, тому запобігає засиханню випічки протягом тижня. Вона не містить жирів, має натуральний смак, що ненав'язливо доповнює смак булки.

Щоб приготувати текучу масу, потрібні лише яєчні білки та цукрова пудра. Її легко ароматизувати та забарвлювати, додаючи до суміші ваніль, лимонний сік або алкоголь. А також харчові барвники, щоб отримати бажаний колір. Важливо ретельно збивати білки до утворення пишної піни й поступово додавати цукрову пудру. Тоді поливка вийде повітряною і водночас густою. Працюють з нею оперативно, вона швидко застигає, тому міксер або занурювальний блендер виручають у цьому випадку як ніколи.

 фарбування глазурі в червоний відтінок

Інгредієнти

  • Яєчні білки — з 2 великих яєць.
  • Цукрова пудра — 300-400 г (провітрена через ситечко, щоб не було грудок).
  • Лимонний сік — 1 чайна ложка (за бажанням для смаку і як натуральний консервант).
  • Ванільний екстракт або цукор ванільний — ½ чайної ложки (на свій розсуд для аромату).
  • Харчовий барвник (за потреби, для кольору).

ситечком провіювати цукрову пудру від грудок

Приготування

Починають збивати яєчні білки на середній швидкості міксера до утворення м'яких піків. Коли будуть спінюватися, додають лимонний сік. Він стабілізує піну. Продовжуючи збивати, поступово додають цукрову пудру, і працюють далі, доки маса стане гладкою, блискучою та достатньо густою, щоб формувати жорсткі піки. На це піде кілька хвилин. Наприкінці вмішують ванільний екстракт — для аромату.

жорсткі пиши під час збивання міксером

Глазур має бути густою, не розтікатися, і достатньо рухливою для нанесення на паску. Якщо надто густа, доцільно додати трохи води, якщо надто рідка — цукрової пудри. Щоб додати кольору, розділяють масу на кілька частин і вмішують харчовий барвник до бажаного відтінку.

Глазур на паску, яка не липне

Цукрова пудра, трохи масла або білого шоколаду роблять помадку еластичнішою і не надто липкою після застигання. А ще кукурудзяний сироп. Його додають зовсім трохи — для блиску і щоб прибрати липкість. Якщо переборщити, глазур стане занадто м'якою. Крапелька кислоти прискорює процес застигання і теж робить солодкість менш липкою.

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 2 склянки (провіяна, щоб уникнути грудочок).
  • Молоко — 2-4 столові ложки (можна замінити водою).
  • Кукурудзяний сироп — 1 столова ложка (для блиску та еластичності).
  • Ванільний екстракт — ½ чайної ложки (для аромату, за бажанням).
  • Харчовий барвник (для кольору, на свій розсуд).

Приготування

У посудині змішують цукрову пудру, молоко і кукурудзяний сироп. Молока спочатку беруть небагато, потім поступово додають, щоб домогтися потрібної консистенції. Помадка має вийти густою, щоб не стікати з булок, і в міру рідкою для зручного нанесення. Наприкінці додають ванільний екстракт або інші ароматизатори, і добре перемішують. Для фарбування підливки додають харчовий барвник — скільки вважають за потрібне. Ретельно перемішують до рівномірного кольору.

Читайте: Як вибрати планетарний міксер: 6 критеріїв

Глазур для паски без яєць

Розрахована для веганського харчування. У її складі прості продукти: цукрова пудра, вода або рослинне молоко, тому таку помадку легко приготувати в будь-яких умовах. Як і інші види, поливку без яєць теж можна ароматизувати та пофарбувати, додаючи різні ароматизатори, спеції, екстракти або харчові барвники. З особливостей коли висохне: блискуча, гладенька, солодка. Навіть тонкий шар крижаної скоринки зберігає вологу всередині булок щонайменше тиждень. Вони м'які, якщо зберігати в герметично запакованих пакетах.

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 1 склянка.
  • Вода або рослинне молоко — 2-3 столові ложки (можна експериментувати з консистенцією, додаючи більше або менше рідини).
  • Ванільний екстракт — ½ чайної ложки (для аромату).
  • Лимонний сік — 1 чайна ложка (для ніжного кислуватого смаку, на свій розсуд).
  • Харчовий барвник (якщо потрібна кольорова помадка).

Приготування

З'єднують цукрову пудру, воду або рослинне молоко, ванільний екстракт і лимонний сік. Починають із меншої кількості рідини, поступово додають до потрібної консистенції. Ідеально — коли поливка легко стікає з ложки, але не надто рідка. Для підфарбовування додають барвник, вимішують до рівномірності кольору. Після змащування випічки, булки залишають у прохолодному місці, щоб глазур застигла. Це займає від 30 хвилин і довше, залежно від температури та вологості в приміщенні.

Шоколадна глазур для паски

У шоколадної помадки насичений смак. Він чудово поєднується з м'якістю і вологістю паски. Якщо приготувати правильно, у підливки виходить глянсовий блиск, від якого не хочеться відводити очей. Шоколадна поливка може бути гладкою і блискучою; або тягучою, залежно від уподобань.

шоколадна глазур у мисці

Якщо її доповнити горіхами, цукатами або сушеними фруктами, вийде незвичайна смакова комбінація. Під час декорування випічки з її допомогою можна малювати візерунки та робити написи. Або ж змащену поверхню булочки прикрасити посипкою, марципаном чи іншими кондитерськими елементами.

Попри недовірливу складність, приготувати шоколадну поливку в домашніх умовах не становитиме клопоту. На неї йде мінімум продуктів. Плавлять чорний або молочний шоколад, додають вершкове масло або вершки для гладкості та блиску. Щоб посилити смак, деякі господині додають мед, сироп або лікер.

Інгредієнти

  • Чорний або молочний шоколад — 100 грамів.
  • Вершки (33-35% жирності) — 50 мл.
  • Масло вершкове — 20 грамів (для блиску і м'якості).
  • Мед або кукурудзяний сироп — 1 столова ложка (для глянцю і солодкості, за бажанням).

Приготування

Ламають плитку на шматочки, щоб швидше розплавити. Вершкове масло нарізають на кубики. Вершки виливають у каструльку і підігрівають на повільному вогні, стежать, щоб не закипіли. Додають шоколад у теплі вершки, вимикають вогонь і залишають посудину на кілька хвилин, щоб бруски розплавилися. Потім перемішують суміш до однорідності.

До шоколадно-вершкової маси додають масло і мед (або сироп). Перемішують до повного розчинення, при цьому помадка стане блискучою і гладкою. Дають їй злегка охолонути, щоб загусла, але залишалася тягучою для нанесення на булку. Якщо поливка занадто густа, її можна підігріти, додавши трохи вершків.

Під час змащування паски суміш розподіляють рівномірно, дозволяючи їй стікати з боків. Для зручності краще використовувати лопатку або широкий ніж. Залишають застигати за кімнатної температури. Якщо потрібно прискорити процес, ставлять паску в холодильник, але тоді блиск глазурі зникне.

Цікава стаття: Як приготувати тости без тостера: 3 варіанти

Глазур на паску з цукрової пудри

Для її приготування премудрості не потрібні: змішали цукрову пудру з рідиною — і готово. Роблять яка подобається — рідка (напівпрозора) або густа. У будь-якому разі глазур для паски без міксера виходить із хрусткою крижаною скоринкою, яка зберігає свіжість випічки. Якщо прикрасити посипкою, горішками, сухофруктами або марципановими фігурками до того, як застигне, великодня випічка матиме ще ошатніший вигляд.

прикрашені глазур'ю паски

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 1-2 склянки (залежно від бажаної густоти глазурі).
  • Рідина (молоко, вода, сік лимона або апельсина) — 2-4 столові ложки.
  • Ванільний екстракт — ½ чайної ложки (на розсуд).
  • Харчовий барвник (за бажання).

Приготування

Цукрову пудру пропускають через сито, щоб не було грудочок, тоді поливка вийде гладкою. У мисці з'єднують пудру з 2 столовими ложками будь-якої рідини з рецепта. Додають ванільний екстракт для аромату і перемішують до однорідності. Якщо суміш густувата, розбавляють поступово, по краплях, щоб не перестаратися. Якщо помадка надто рідка, додають більше пудри. Підфарбовують за потребою харчовим барвником і наносять на остиглу паску. Це робиться ложкою або кулінарним мішком, використовуючи насадку, що декорує, — для рівномірності шару. Щоб зробити візерунки або написи, знадобиться густа глазур.

 кулінарний мішок та інгредієнти для глазурі на столі

Помадка для паски з маршмелоу

Вона пластична, з неї легко ліпити фігурки, прикраси, квіти та інші елементи декору. Маршмелоу надає помадці солодкуватого присмаку з ніжною текстурою, тому робить великодню випічку ще апетитнішою. Прикраси з неї зберігаються дуже і дуже довго. Вони ідеально поєднуються з цукровою посипкою, горішками, шоколадними крапельками. Тому з її допомогою можна робити різні декорації.

Інгредієнти

  • Маршмелоу (білі кращі, їх простіше фарбувати за потреби) — 400 г.
  • Цукрова пудра — 500-700 г (плюс додатково для посипання).
  • Вода — 2 столові ложки.
  • Вершкове масло (для змащування рук і поверхні) — за потребою.
  • Харчові барвники — за бажанням.

Приготування

Миску, ложку або лопатку для перемішування, а також робочу поверхню злегка змащують вершковим маслом. Руки — теж, щоб маршмелоу не прилипав. Висипають солодощі в миску і додають воду. Розігрівають у мікрохвильовці на максимальній потужності 1-2 хвилини. Орієнтир, що все робиться правильно, — маршмелоу почне розбухати та плавитися. Виймають його з камери та ретельно перемішують до однорідної маси.

Поступово в суміш додають цукрову пудру, перемішуючи ложкою або лопаткою. Коли загусне, її перекладають на підготовлену робочу поверхню. Вимішують руками, поступово додаючи пудру, що залишилася, доти, доки вона не перестане липнути до рук. Грудка має стати еластичною і гладкою. Якщо липне до долонь, додають ще більше пудри; а на пересохлу масу ллють трохи води.

Коли в планах забарвлення, розділяють помадку на кілька частин і додають харчовий барвник у кожну з них, добре вимішуючи до рівномірного кольору. Тепер заміс можна використовувати для прикрас великодньої випічки. Його розкочують завтовшки 3-5 мм і вирізають форми або обертають навколо булки. Також помадку можна використовувати для моделювання фігурок і квітів.

Залишки маси зберігають у герметичному контейнері там, де прохолодно. Перед наступним використанням її підігрівають у мікрохвильовці для розм'якшення.

Варто знати: Як приготувати бісквіт у хлібопічці — 2 хороших рецепти

Прозора глазур для паски

Вона надає булці легкий блиск і захисне покриття, не перекриваючи колір і текстуру. Виходить ефект «мокрої» поверхні, роблячи випічку візуально апетитнішою. Підходить для пасок, булочок і печива. На прозорій глазурі виглядають по-особливому цукрова посипка, кольорові намистинки та фрукти. Крім того, така помадка добре захищає від висихання, що актуально для великодньої випічки, яку готують заздалегідь.

Усе, що потрібно — цукор і вода або сік. Ванільний екстракт за бажанням. Ці продукти надають тонкий аромат і солодкість, не перебиваючи смаку самого виробу.

Інгредієнти

  • Вода або сік (лимонний, апельсиновий) — 3-4 столові ложки.
  • Цукор — ½ склянки.
  • Кукурудзяний сироп (за бажанням) — 1 чайна ложка для додаткового блиску.
  • Ароматизатори на свій розсуд: ванільний екстракт, лимонна або апельсинова цедра.

Приготування

Якщо брати цитрусовий сік, його краще розбавити водою для ніжного смаку. Додавати чи ні ароматизатори — справа кожної господині, тут не принципово. У каструльці змішують воду (сік) і цукор. На повільному вогні нагрівають, поки цукор не розчиниться, іноді помішуючи. Не доводять до кипіння, оскільки карамелізація в цьому рецепті не потрібна.

Кукурудзяний сироп (хто хоче) додають після того, як цукор розчиниться. Ретельно перемішують і ще раз нагрівають кілька хвилин. Знімають суміш із вогню і трохи дають охолонути. Ароматизатори додають якраз на цьому етапі. Бувши теплою, поливка готова до використання.

Глазур для паски без міксера

Помадка, збита вручну, частіше щільніша і з менш повітряною текстурою порівняно з тією, що збивають міксером. Знадобиться всього лише пудра, вода або лимонний сік і, за бажання, ароматизатори. Продукти змішують, домагаються потрібної консистенції й отриманою сумішшю змащують булки.

наносити глазур на булку

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 1 склянка.
  • Рідина: вода, молоко, лимонний сік або апельсиновий сік — 2-3 столові ложки.
  • Ванільний екстракт (необов'язково) — ½ чайної ложки для аромату.
  • Харчовий барвник (за бажання) — для додавання кольору.

Приготування

Вода — для нейтрального смаку, молоко надає кремового присмаку, лимонний або апельсиновий сік для кислинки. Змішують пудру з рідиною. Починають з її додавання потроху і поступово збільшують, поки поливка не досягне потрібної консистенції. Вона має бути в міру густуватою, щоб не стікала з випічки, а тягнулася; і досить рідкою для зручного нанесення.

Якщо потрібно додати ванільний екстракт або харчовий барвник, роблять це в момент, коли визначилися з плинністю маси, добре її перемішуючи до однорідності. Потім наносять на булки.

На замітку: Як перевірити мікрохвильовку: 7 секретів вдалої покупки

На яку паску наносити глазур

Помадку наносять тільки на повністю остиглу великодню паску. На це 3 причини:

  1. Структура тіста: у булки пишна і повітряна текстура, вона добре вбирає вологу. Якщо нанести глазур на теплу верхівку, помадка вбереться в тісто і не сформує красиву поверхню. На остиглій виходить гладкий і рівномірний шар.
  2. Застигання глазурі: на охолодженій верхівці маса застигає швидше і рівномірніше. Тепло уповільнює процес, поливка стає занадто текучою і стікає з поверхні.
  3. Естетичний вигляд: остигла булочка дає надійну основу для декорування. Солодке покриття на ній застигає рівномірно, посипки, горіхи або сушені фрукти надійно тримаються на застиглій масі.

Як підсушити глазур на пасці для ідеальної текстури та блиску

Залишають булку на дошці або блюді, вкритому пергаментом, щоб не прилипала, за кімнатної температури в сухому місці. Бажано, щоб на випічку не потрапляло сонце. Тепло сповільнює висихання, може навіть посприяти розтоплюванню поливки та зміні її кольору. Час підсушування варіюється залежно від товщини шару і вологості в приміщенні. Зазвичай це займає кілька годин, а то й добу.

Перевіряють застигання, злегка доторкнувшись до верхівки кінчиком пальця. Якщо не липне і здається сухою на дотик, значить, висохла. А м'якій ще потрібен час, щоб підсохнути. Для прискорення процесу можна увімкнути вентилятор, направивши потік повітря на паску. Але на відстані, щоб не пошкодити прикраси.

Розглянули різноманітні способи приготування глазурі для прикрашання великодньої випічки. Починали з традиційних рецептів, продовжили ускладненими варіантами, такими як шоколадна, з маршмелоу та прозора. Кожен із цих видів цікавий по-своєму, проте висновок однозначний:

Примітка
Особливість
Універсальність і доступність

Глазур можна приготувати з доступних інгредієнтів.

Є можливість адаптувати рецепти під свої смакові вподобання

Текстура і смак Серед розмаїття способів готування глазурі можна вибрати ідеальну для себе текстуру і смак
Естетична привабливість

Помадка прикрашає великодню випічку, роблячи її не тільки смачною, а й красивою.

Для святкового столу це те, що треба, оскільки приділяється увага деталям і декору

Техніка приготування Щоб усе вийшло, потрібно точно дотримуватися рецепта, враховуючи особливості кожного виду помадки

Якщо бути уважним до деталей при приготуванні глазурі, і наносити її тільки на остиглу випічку, вийде створити по-справжньому дивовижні великодні шедеври. Нехай описані в статті рецепти допоможуть експериментувати, а поради підуть на користь!

До слова: Як приготувати паску в мультиварці: 2 топових рецепти

Коментарі
Залиште коментар
Категорії