Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати тости без тостера: 3 варіанти

Дата публікації: 18.07.2022 15:38
Дата оновлення: 19.04.2023 12:51

Тости для перекушування — те, що треба для сніданку. І ситно, і швидко. Хлібці намазують маслом, варенням, паштетом. Також на них викладають яйце пашот, овочеву сальсу, фрукти, ягоди. Добре виходить і без добавок. Головне, щоб скибочки підрум'янилися і хрумтіли.

тост з вершковим маслом

Якщо тостера немає, це не привід відмовляти собі в задоволенні. Ловіть альтернативні варіанти, як зробити тости без тостера. Читайте та вибирайте той, який більше подобається!

Якщо цікаво: ТОП-9 найкращих тостерів: детальний огляд

Як підсмажити хліб без тостера

Навіть без кухонних пристроїв можна приготувати хрусткі хлібці. Для цього підійде тостерний хліб, батон, буханець звичайного хліба. Не обов'язково брати свіжий, трохи підсушений теж згодиться, а вже черствий краще не використовувати.

Смачні підрум'янені тости

До речі, зі здобного тіста, наприклад, булочок з маком та родзинками, виходять не менш смачні тости, до того ж солодкі. Найкориснішим після підсушування в тостері дієтологи називають цілозерновий хліб. У білих батонах міститься менше поживних речовин.

Якщо в будинку немає тостера або він зламався, досвідчені господарки використовують іншу техніку. Підійде сковорідка, деко, решітка барбекю. Щоб зрозуміти, як приготувати тост без тостера, розглянемо кожен варіант докладніше.

Читайте: Як працює хлібопіч: 6-етапний алгоритм приготування свіжого хліба

У духовці: на деко або на решітці

Підійде газова та електрична духовка. Можна використовувати деко та решітку. Принцип приготування однаковий. Відрізняється лише час приготування.

  1. Почати потрібно з розігрівання духової шафи. Виставити температуру на 180-200 °C і почекати 5-10 хвилин.
  2. Не гаючи часу нарізати хліб на скибки товщиною 10-20 мм.
  3. Викласти скибочки в один чи кілька рядів. Розкласти на невеликій відстані один від одного.
  4. Поставити у духовку на 1-2 хвилини.
  5. Коли зверху скибочки підрум'яняться, перевернути на інший бік. Через 1-2 хвилини перекласти скибочки на дерев'яну поверхню або одразу по тарілках.

швидкий спосіб смажити хліб без тостера

Щоб тости не пересмажилися, не відвертайтеся на інші справи. Як тільки вони набули золотистого відтінку, можна виймати з духовки та подавати на стіл.

Порада! Якщо вибирайте деко, виставляйте в духовці режим, де включено верхнє і нижнє нагрівання. Так скибочки хліба просушаться поступово з двох сторін.

Якщо готуватимете на решітці, увімкніть режим «Гриль» — так хліб підсмажитися швидше. Якщо в духовці передбачено двостороннє обдування, обов'язково увімкніть його. Таким чином, кожен шматочок одночасно підрум'яниться з двох сторін, при цьому внутрішня частина залишиться м'якою.

Режими приготування у різних приладах відрізняються. Ознайомитися з ними можна в інструкції, що додається до побутової техніки.

На тему: Як користуватися духовкою? Понад 20 корисних порад

На плиті: у сковороді без масла та з маслом

Це найзвичніший із варіантів, як підсмажити хліб без тостера. Ідеально підходить сковорідка з антипригарним покриттям. Якщо такої немає, підійде будь-яка інша, але краще з товстим дном, щоб скибочки поступово просушилися, не підгоріли. Масло наливати не варто, тому що замість тостів вийдуть грінки.

  • Розкласти хліб на суху прогріту сковороду.
  • На повільному вогні смажити скибочки до золотистого кольору.
  • Періодично перевертати, щоб краї однаково добре підрум'янилися з двох сторін.

тости на сковороді

Якщо результат не подобається, хочеться, щоб тости вийшли більш засушеними, можна злегка змастити олією хліб або дно сковорідки. Важливо, щоб хлібці не потопали у жирі.

Щоб шматочки просмажилися рівномірно, деякі господині рекомендують розташувати на тостах додатковий вантаж. Для цього підходить тарілка, зверху якої стоїть каструлька з водою. Тільки враховуйте, що від надто великої ваги хлібці сплющуються!

Вид хліба, особливості сковорідки та можливості плити — все це впливає на кінцевий результат. Іноді більш вдалий сухий спосіб, а в інших випадках — із застосуванням невеликої кількості олії. Експериментуйте та обирайте свої улюблені рецепти!

Пізнавальна стаття: Як вибрати сковороду з антипригарним покриттям — 4 види покриття сковорідок

На вогні: за допомогою решітки або шампурів

Аромат багаття зробить тости неймовірно смачними! Особливо якщо до цього робили ковбаски-гриль або смажили шашличок. Підійде навіть зачерствілий батон, що втратив аромат.

тости з ароматом багаття

Викладіть хліб на решітку. За її відсутності підійдуть шампура. Тости на багатті обсмажуються дуже швидко, тому їх треба часто перевертати, щоб вони не перетворились на вугілля. Якщо шматочки все ж злегка підгоріли, нагар зішкрібається ножем. Надмірно підгорілий хліб шкідливий для організму — викиньте його без роздумів. І зробіть нові тости.

Порада! Для утворення апетитної скоринки хліб злегка змащується маслом. Або соусом, у складі якого рослинна олія, прованські трави, сіль та свіжий часник.

Як подавати тости: кілька ідей та відеорецепт

Поєднання різних видів тостів та начинок дозволить щодня готувати смачні ситні страви.

ситні тости

Щоб бутерброди не набридали, можна чергувати начинку.

Солодкі
Солоні
з рідким або вареним згущеним молоком з шинкою та сиром
з повидлом з овочами
залиті медом з курячим філе
з ягодами та фруктами з сьомгою та авокадо

Зміна лише одного складового звичного рецепту дозволить отримати нові смаки.

Корисно знати: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Коментарі
Залиште коментар
Категорії