Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як працює хлібопічка: 6-етапний алгоритм приготування свіжого хліба

Дата публікації: 11.06.2018 08:26
Дата оновлення: 11.06.2018 08:26

Іноді, проходячи повз пекарні, можна відчути привабливий, апетитний запах свіжоспеченого хліба. Тут же представляються гарячі м'які скибки засмаженою буханки хліба, які можна проковтнути, запиваючи холодним молоком. Такі спогади чомусь завжди пов'язані з дитинством. І їх цілком можна воскресити – потрібно купити хлібопічку і наповнити свій будинок тим незабутнім ароматом, який асоціюється із затишком, теплом і смачними булочками.

Призначення хлібопічки

Для багатьох людей придбання хлібопічки – буквально порятунок:

  • Шанувальники здорового живлення можуть приготувати безглютенову випічку;
  • Багато кафе пропонують клієнтам фірмовий свіжий хліб, підвищуючи привабливість своїх закладів;
  • Дачники та власники заміських будинків відчувають свою незалежність від нерегулярних поставок хліба;
  • Домогосподарки удосконалюються в приготуванні різноманітних за смаком і складом хлібних виробів, радуючи свою родину.

Підібравши хороший варіант (такий, як Philips HD9046/90), можна бути впевненим в тому, що на столі виявиться смачний, хрусткий і ароматний хліб. Крім цього, в ній можна спекти булочки, запіканки, паски. А рецептів хліба пропонується безліч:

  • Для гурманів: апельсиновий, банановий, медовий, часниковий і багато інших;
  • Для любителів середземноморської кухні: чіабатти, фокаччо, з базиліком, солодкі французькі, сирні і сирні хліба;
  • Для ласунів: здобні плетінки, кекси, ванільні булочки;
  • Для шанувальників ЗСЖ: бездріжджові, цільнозернові, вівсяні, висівкові вироби.

І це ще не все. Хлебопечка прекрасно вимісить тісто для пиріжків, вареників або піци. Звичайно, доведеться почекати пару годин, але результат виправдає всі очікування.

Це цікаво: Чим хлібопічка відрізняється від духовки: огляд 2 видів техніки для кухні

разные хлебопечки

Пристрій хлібопічки

Найприємніше у власному хлібі – це абсолютна простота готування. Господині не потрібно важко вимішувати тісто або постійно заглядати в духовку, гадаючи, сирої чи ще хліб.

Хлебопечка складається всього з двох елементів – робоча камера і форма для випічки. Незважаючи на те, що є кілька модифікацій приладів, основна конструкція в них однакова, наприклад як у Panasonic SD-2510WTS. Різниця полягає лише в формі хлібних виробів: крім стандартних, є агрегати для багетів, круглих хлібів, для двох буханок. Також в деяких моделях передбачені додаткові функції або програми.

Корпус пристрою виконується з нержавійки або жароміцного матеріалу – в ньому розташовані нагрівають тени. Форма для тіста має антипригарне покриття, що цілком зрозуміло – нижня скориночка хліба не спалюється, як в духовці, а отримує рівномірну засмаженою. Всередині неї крутяться лопаті, замішуючи тісто. Подивитися, як працює хлібопічка, можна через оглядове віконце, розташоване на знімній кришці (за наявності).

Процес замішування здійснюється асинхронним двигуном, а саме випікання – нагрівальним елементом робочої камери. Все що відбуваються операції висвічуються на дисплеї. Контролюється тепловий режим терморезистором або спеціальним датчиком. Іноді конструкцію приладу виробник доповнює прийомним диспенсером для підсипання в тісто сухих інгредієнтів – насіння, горіхів або родзинок.

Наличие диспенсера позволит сделать хлеб с орехами, фруктами, курагой

Як працює хлібопічка

Виробники міні-пекарень постаралися, щоб весь процес виготовлення хліба доставляв господарці задоволення. Принцип роботи хлібопічки простий – ніяких складних маніпуляцій або надмірних зусиль не потрібно. Потрібно лише підібрати відповідний рецепт і запастися усіма продуктами. Всі печі працюють за стандартним алгоритмом:

  1. Вибрати програму. Тут враховується ступінь засмажкою скоринки буханки, вага готового виробу і час готування.
  2. Потім відбувається змішування інгредієнтів до однорідної маси і починається процес замішування тіста.
  3. Коли колобок з тіста сформований, прилад дає йому час для підняття при потрібній температурі.
  4. Після цієї процедури відбувається повторний заміс, що прибирає з тіста зайві гази.
  5. Чи включається нагрівальний елемент і починається випікання хліба
  6. Весь процес контролюється термодатчиками і таймером. Після закінчення готування грубка подає сигнал і готовий хліб можна витягувати.

Все послідовні операції випічки супроводжуються попереджувальними звуковими сигналами – господиня завжди розуміє, на якому етапі приготування знаходиться її хліб. Зазвичай робота хлібопічки займає від 3 до 6 годин. Якщо потрібно приготувати тісто для вареників, знадобиться набагато менше часу – близько години. Любителям булочок або багетів слід придбати спеціальні версії хлібопічки з додатковими формами для цих виробів.

Сидіти і контролювати роботу пристрою не потрібно – все відбувається автоматично. Однак слід враховувати, що під час замішування грубка видає шум, тому використовувати її в нічний час краще далеко від спальні.

Інформація для господинь: Кращі хлібопічки для будинку: огляд ТОП-10 моделей

Управління агрегатом

Все міні-пекарні оснащені певним функціоналом, за який відповідають відповідні програми. Їх кількість може досягати 25-27, багато з яких залишаються незатребуваними. Тому перш, ніж купувати навороченную і дорогу модель з великою кількістю функцій, варто задуматися, чи потрібні вони насправді.

Основні програми, без яких не обходиться жодна хлібопічка, визначають базові режими пристрою:

  • Стандартний
  • Прискорений
  • Замішування тіста
  • Випічка
  • Підтримка температури

Розширений набір режимів може вмикати випічку хліба за спеціальними рецептами, кексів, здобних булочок, приготування джемів і навіть йогуртів.

Некоторые хлебопечки могут готовить джемы и йогурты

Зручною функцією багато хто вважає «відкладений старт» і збереження програми при вимушеній паузі в роботі хлібопічки. Можна використовувати програму ступеня пропікання хліба, вибирати вага виробу або можливість додавати в нього сухі інгредієнти типу горіхів або родзинок.

Управляється агрегат кнопковими або сенсорними елементами, розташованими на кришці печі. На дисплеї висвічується основна інформація: обрана програма, час приготування, вага виробу.

Порівняння ключових параметрів вибору можна подивитися в таблиці.

Характеристика
Philips HD9046/90 Panasonic SD-2510WTS Moulinex OW210130
Вага хліба, кг 1 1 1
Кількість програм 14 13 12
Наявність диспенсера є немає немає
Форма випічки цегла цегла цегла
Відкладений старт є є є
Потужність, Вт 600 550 650
Додаткові функції джем, йогурт, швидка випічка джем , швидка випічка джем, швидка випічка

Як правильно вибрати хлібопічку

Орієнтуватися треба на вагу готового хліба. Нерозумно купувати агрегат з можливістю випічки 2,5-кілограмового хліба для сім'ї з трьох осіб. Другим важливим параметром є потужність грубки. Саме він визначає тривалість приготування вироби. А якщо хлібопічка має опцію випічки житнього, з висівками або безглютенового хліба, то це – оптимальний варіант для алергіків, діабетиків і прихильників здорового живлення.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії