Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Дата публікації: 13.07.2020 14:22
Дата оновлення: 19.04.2023 14:19

Побутова техніка полегшує життя, але вимагає належної уваги у плані чистоти. Інакше рано чи пізно почне виходити з ладу. Щоб максимально продовжити термін служби, необхідно дотримуватись рекомендацій щодо догляду за побутовою технікою.

Чистіть гумові прокладки холодильника

Регулярний догляд за холодильником — гарантія тривалої служби навіть після закінчення терміну дії гарантійного талона. Недостатньо протерти поверхні полиць та дверцята. Вимити ніші – теж півсправи. Потрібно також стежити за станом ущільнювача на дверцятах агрегату.

 Поддерживайте чистоту в холодильнике

Часто про гумову прокладку навіть не згадують. Адже саме там накопичується більшість шкідливих бактерій.

Гумовий ущільнювач страждає через три оказій.

  1. Пролитої рідини та крихт, які провокують процес гниття. Характерний ознака – неприємний запах у холодильнику.
  2. Деформації, втрати еластичності. Гумові ущільнювачі тримають температуру агрегату. Якщо прокладки починають відходити, продукти передчасно псуються.
  3. Накопичення бруду: як харчової, а й пилу, сміття та інших відходів. Їх ми зазвичай прибираємо з полиць, але забуваємо про важкодоступні гумки.

Тому необхідно суворо стежити за чистотою цієї деталі. Є кілька способів зробити це швидко та якісно:

  • Мильний розчин. Нанесіть рідке мило або миття посуду на м'яку сторону вологої губки і акуратно видаліть бруд. Багато води допоможе розчинити зайве.
  • Содовий розчин. Вірний помічник для дезінфекції та усунення запахів. Для збирання достатньо розчинити в невеликій кількості води дві столові ложки соди. Змочуйте губку в розчині, що вийшов, і ретельно промийте гумки.
  • Покупні засоби. Будь-який засіб видалення кухонного жиру для очищення гумових прокладок.

Для підтримки чистоти рекомендується чистити холодильник не менше одного разу на місяць. Додаткова процедура – обробка гліцерином. Засіб врятує від висихання та втрати еластичності. Можна наносити нерозбавлений гліцерин прямо на губку.

Корисна порада: уникайте попадання оцту та інших кислот на ущільнювач, ці засоби руйнують структуру матеріалу.

На замітку: Поради, як потрібно зберігати продукти в холодильнику – особливості кожної з 5 зон, правила і терміни

Тримайте чисту мікрохвильову піч

Для справної роботи мікрохвильові ПЕЧІнеобхідно стежити за чистотою її стінок, на яких осідають жирні бризки від продуктів. Цього не уникнути, але знаючи методи очищення, кожен зможе впоратися зі збиранням, не докладаючи особливих зусиль.

Следите за чистотой стенок микроволновой печи

Використовуйте:

  1. Оцтовий розчин. Налити в ємність воду з оцтом і поставити в мікрохвильову піч не більше ніж на 5 хвилин. Вийняти ємність, протерти м'якою губкою внутрішні стінки мікрохвильової печі, видаливши сліди жиру та їжі.
  2. Лимон. Розрізати, встановити таймер часу на панелі керування на 1-2 хвилини. Протерти внутрішню поверхню печі лимоном. Натуральні ефірні олії, що знаходяться в шкірці лимона, прибирають неприємний запах.
  3. Теплий мильний розчин також при регулярній очистці легко впорається зі свіжими харчовими бризками.

Після очищення стінок та тарілки мікрохвильової печі, залиште дверцята відкритими на пару Хвилин. За це час протріть внутрішню поверхню сухою серветкою, оскільки зайва волога може нашкодити вологочутливим деталям.

Читайте: Як готувати в мікрохвильовій печі: 4 цікавих рецепти

Зберігайте свіжість у посудомийній машині

Миття посуду – не найкраще проведення часу на кухні, тому придбання посудомийної машини полегшить життя. Але і її необхідно доглядати. На що слід звернути увагу:

  1. Перший сигнал про необхідність очищення – неприємний запах.
  2. Після закінчення миття дверцята залишати відчиненими – це хороша профілактика від плісняви.
  3. Гумовий ущільнювач необхідно завжди протирати насухо.
  4. Слідкуйте, щоб на гумці не накопичувався жир. У майбутньому дверцята можуть не тримати воду через це.

Легкий уход за посудомоечной машиной

Кожні два тижні варто дотримуватися рекомендацій:

  • чистити зливний і вхідний фільтр,
  • протирати відсік для миючої речовини,
  • очищати внутрішню частину бункера.

Спеціальна сіль для посудомийної машини та очищує воду від шкідливих домішок, знижує ймовірність утворення накипу. Така профілактика продовжить термін служби посудомийки, а значить тарілки, чашки та каструлі довго залишатимуться блискучими та хрусткими чистотою.

Пізнавальна стаття: Посудомийна машина – що можна мити, а що не можна? 20 корисних порад

Не забувайте про фільтри та витяжку

Радуючи кулінарними шедеврами своїх домашніх і гостей, звертайте увагу, що запах у квартирі теж повинен бути приємним. Якщо жир і випаровування відкладаються на стінках витяжки, значить решітка настільки забита, що доведеться докласти чимало сил для очищення. Вирішення цієї проблеми у профілактичному чищенні витяжки та фільтрів. Це робиться за допомогою чотирьох засобів.

  1. Мильно содовий розчин.
  2. Господарське мило.
  3. 9% оцет.
  4. Лимон (очистити лимон від шкірки, м'якоттю натерти поверхню решітки).

Профилактический уход за фильтрами в вытяжке

При необхідності необхідно очищати і корпус витяжки. Жирові плями вкрай важко видалити з металевої поверхні, а виробники не рекомендують мити прилад чимось, крім нейтральних засобів. Тому очистити нержавіючу сталь можна мильним розчином.

Корисна стаття: Піроліз, каталіз, гідроліз, традиційне чищення: 4 способи досягнення ідеальної чистоти духовки

Приберіть крихти в тостері

Мікроби та бактерії в тостерах не затримуються. Вони не витримують високу температуру, гинуть. А ось крихти хліба при приготуванні тостів – незворотне явище. Нагромаджуючись у піддоні, вони видають неприємний запах гару і псують смак. Цього легко уникнути, регулярно очищаючи піддон для крихт.

Чистите тостеры, для сохранения вкуса хлебцов

Якщо піддон відсутня, то переверніть тостер і потрясіть його, все сміття випаде. Пройдіться пензликом для вірності і ще струсіть. Якщо так доглядати тостера, він прослужить дуже багато років.

НА тему: Як вибрати тостер для кухні?

Замініть фільтр для води

Водопровідна вода містить багато шкідливих домішок, які провокують утворення накипу. Тому краще попередити появу небезпечних нальотів, встановивши проточний стаціонарний ФІЛЬТРдля очищення води введенні труби в квартиру.

 регулярно меняйте фильтры для воды

Таблиця очищення водопровідної води:

Домішки у водопровідній воді
Картриджі для фільтрування
Гідроокис заліза, органічні домішки Картриджі з поліпропілену, до 5 мкм
Катіони важких металів(свинець, мідь цинк) Картриджі з поліпропілену, 1 мкм
Хлор Картриджі з вугільним сорбентом

І звичайно варто стежити про своєчасну заміну картриджів фільтра. Залежно від якості води, допускаються заміни картриджів від одного разу на місяць до разів на квартал. Резервуар, в якому встановлений фільтр, як правило, із прозорого пластику. За зміною кольору картриджа, запахом рідини, зменшення напору води визначається термін заміни.

Читайте: Як вибрати гідроакумулятор: підбираємо гідробак по 4 пунктах

Перевірте шланги пральної машини

При догляді за пральною машиноюіноді варто перевіряти зливний шланг. Він не повинен бути зламаний, надламаний або пошкоджений. Потрібно зважати на періодичною чисткою всіх складових пральної машини.

Чистый сливной шлаг

Гудзики, монети, ключі, дрібні деталі конструктора і т. д. потрапляють у фільтр. А у разі поломки фільтра переходять у зливальний шланг. Як наслідок, вода із пральної машини не зливається. Для профілактики влучення дрібних деталей у зливальний шланг, перевіряйте цілісність речей, використовуйте спеціальні мішки для прання.

Корисно дізнатися: Чому не зливається вода з пральної машини – 5 способів злити воду вручну

Слідкуйте за відсутністю накипу в кавоварці

Якщо ігнорувати появу накипу на стінках теплообмінних апаратів , то при кипінні води солям жорсткості ви даєте" зелене світло". Цей осад відкладається на стінках резервуару та внутрішніх елементах, приводячи їх у непридатність.

 Чистая кофеварка — залог вкусного кофе

Осад легко знищується за допомогою лимонної кислоти, розчиненої у воді і доведеної до кипіння. Періодична обробка кавоварки гарантовано видасть вам бадьорий напій з насиченим смаком.

Корисна стаття: Як правильно вибрати кавоварку: 8 різновидів пристроїв

Не кип'ятіть одну й ту саму воду в чайнику

Не рекомендуємо кип'ятити воду двічі з низки причин.

  1. Намагайтеся не кип'ятити воду в чайнику і в електрочайнику повторно. За словами лікарів, це шкодить здоров'ю. У водопровідній воді є безліч домішок, доданих для знезараження — їх не можна пити.
  2. У водопровідну воду додається миш'як у мінімальних дозах для знищення патогенних мікробів. При повторному кип'ятінні він утворює речовини, небезпечні для здоров'я.
  3. Фтор. При повторному кип'ятінні фтор перетворюється у фториди, що підвищують ризик безпліддя.
  4. Нітрати при повторному кип'ятінні переходять у нітрозаміни, що може призвести до ймовірності утворення раку.
  5. З'являється металевий смак.

Вкусная и чистая вода

Щоразу наливайте свіжу воду, або встановіть систему зворотного осмосу. Зворотний осмос очищає воду на молекулярному рівні, де рідина проходить кілька щаблів очищення. Вода після зворотного осмосу не містить шкідливих домішок, бактерій. На сьогодні — один із найефективніших способів очищення води.

На замітку: Як очистити чайник від накипу всередині: 7 ефективних способів

Тримайте леза гострими!

При своєчасному догляді за побутовою технікою на кухні неминучий господарський клопіт стане приємним. АЛЕ ж є ще неелектричні прилади – звичайні ножі і 111 Овочечистки. Вони виходять з ладу через затуплення ножів. Блендери і міксери в першу чергу. Якщо ви хочете підтримувати порядок, регулярно заточуйте леза.

Для цього передбачені спеціальні камені та кухонні точила. Якщо затупилися леза в приладі, їхнє заточування краще проводити в сервісному центрі. Тримайте леза гострими!

Корисна стаття: Чи потрібна витяжка на кухні з електроплитою – детальна відповідь у 5 пунктах.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії