Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати бісквіт в хлібопічці — 2 хороші рецепти

Дата публікації: 21.04.2022 13:31
Дата оновлення: 19.04.2023 12:36

Бісквіт поділяють на два види — класичний та масляний (шифоновий). До складу класичного входять яйця, цукор та борошно. Іноді додають крохмаль, з ним коржі утворюються щільніше. У масляний, крім вищеописаних інгредієнтів, також додають рослинне або вершкове масло.

бісквіт у хлібопічці

За технологією приготування бісквіти також відрізняються. В одному випадку яйця поділяють на жовтки та білки, збиваючи їх окремо один від одного. А у другому працюють із цілісними яйцями.

На замітку: ТОП-4 найкращих хлібопекарок з диспенсером — рейтинг найпопулярніших моделей

Як спекти бісквіт у хлібопічці: основні секрети та хитрощі

Однією з головних причин опадання бісквіту може бути недостатнє збивання яєць. Бісквіт має складатися наполовину з повітря. Якщо збивати яйця, не відокремлюючи, цукор потрібно додавати не одразу: через 1-2 хвилини після початку збивання. І збивати до повного його розчинення. Час збивання — 10-12 хвилин, залежно від потужності міксера та кількості яєць. В результаті повинна вийти пишна, легка маса, яка в кілька разів перевищує початковий обсяг. У разі, коли білки відокремлюються від жовтків, робити по-іншому:

  • жовтки з цукром збивати до того часу, поки маса не збільшиться обсягом і стане світліше;
  • білки збивати так, щоб при перевертанні чашки вони не витікали з неї.

Ще однією з причин обпадання бісквіту може бути занадто довгий простій тіста після замішування. Так воно втрачає легкість, тому необхідно заздалегідь готувати все, що потрібно для випікання.

Іноді хочеться заглянути в камеру хлібопічки й подивитися, як там «живе» красень-бісквіт. Але робити цього не можна, якщо з моменту випікання не минуло 20 хвилин. Інакше бісквіт може опасти.

Борошно необхідно підмішувати невеликими порціями, використовуючи лопатку. Обов'язково потрібно досягти однорідності тіста, щоб усі грудочки зникли.

Відміряти інгредієнти на око — це завжди не точно. Бісквіти, як і інші десерти, потребують точності. Якщо порушувати пропорції, тісто вийде щільніше, як гума. Тому доцільно купити кухонні ваги та слідувати грануванню чітко за рецептом. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Якщо будуть холодними, тісто впаде раніше, ніж прогріється, і ви зіпсуєте враження від рецепта. Холодні вершки, яйця, олія потрібні лише в тому випадку, якщо це зазначено у рецепті.

рецепт бісквіту в хлібопічці

Якщо забули щось розм'якшити або розтопити, пара порад:

  1. Холодні яйця можна покласти в мікрохвильову піч у мисці з холодною водою і включити її на 20 секунд.
  2. Масло можна накрити гарячою склянкою, воно стане м'яким.

Також бісквіт може осісти, якщо його недопекти. Тісту забракло часу, щоб затверділи стіни, які утримують повітря всередині. З пишного високого коржа виходить плоский та некрасивий.

Готовність бісквіту перевіряють зубочисткою, сірником, шпажкою. Якщо виходить суха, то бісквіт готовий.

Пізнавальна стаття: Як працює хлібопіч: 6-етапний алгоритм приготування свіжого хліба

2 рецепти бісквіту в хлібопічці

В обох випадках виходить гарна, ніжна та пориста випічка, яка готується без проблем. Кекс завжди підіймається і вдається на славу. Не потрібно розділяти білки та жовтки. Приготуймо.

Інгредієнти, щоб спекти бісквіт у хлібопічці: таблиця

Класичний варіант
Мармуровий бісквіт

1. Борошно 150 г.

2. Цукор 150 г.

3. Яйця 5 штук

1. Борошно 180 г.

2. Яйця 5 шт.

3. Цукор 150 г.

4. Розпушувач 5 г (чайна ложка).

5. Вершкове масло 5 г.

6. Какао порошок 1 ст. л

Цікава стаття: Чим хлібопічка відрізняється від духовки: огляд 2 видів техніки для кухні

Мармуровий бісквіт у хлібопічці

Цукор та яйця, не відокремлюючи жовтки від білків, збивати блендером до густої стійкої піни. Додати розпушувач у борошно і поступово всипати (порціями) в цю суміш, збиваючи до однорідної маси. Щоб бісквіт вийшов пишним, борошно просівають через сито. Так вона насичується киснем і тісто стає пишнішим, відповідно, випічка теж.

Розділити тісто на дві частини. В одну з частин додати столову ложку какао порошку та збити цю суміш блендером, таким чином вийде шоколадне тісто. Тепер два види тіста змішують. Але для початку змащують форму вершковим маслом і присипають стінки борошном (за бажанням), щоб бісквіт надалі краще відставав від стін. Лопаті в чаші виймають, вони не знадобляться. Додавати спочатку світло тісто, потім те, що з какао. У чаші хлібопічки перемішують тісто круговими рухами кілька разів, потім знизу вгору — для того, щоб створити ілюзію мармуру.

Поставити чашу в хлібопічку, закрити кришку, у меню вибрати програму «Випічка» та натиснути на кнопку «Страт». Час приготування — 1 година або трохи довше, залежно від потужності пристрою. Не варто поспішати відкривати кришку хлібопічки, коли приготується. Бісквіт має постояти хвилин п'ятнадцять, щоб дійти до кондиції. Тільки потім діставати й дати охолонути.

До речі: Що вміє хлібопіч — понад 100 видів хліба в одному гаджеті

Приготування класичного бісквіта в хлібопічці

У миску вбити п'ять яєць, додати цукор і збивати віночком на невеликій швидкості, поступово збільшуючи. На це піде 10-12 хвилин, залежить від потужності міксера. Можна зрозуміти, що все готове, коли маса збільшиться втричі в обсязі та з вінчика будуть спадати залишки, утворюючи малюнок, який розтікається не відразу, а якийсь час залишається на поверхні. Обов'язково просіюють борошно, щоб ще більше наситити киснем бісквіт. І акуратними рухами знизу вгору перемішувати. Борошно має повністю «розійтися», щоб не було грудочок.

Вилити масу у форму і трішки її покрутити, щоб тісто рівномірно розподілилося. Поставити в хлібопічку та випікати у режимі «Випічка». Готовність бісквіту перевіряти шпажкою. Якщо вона суха, значить готова. Потрібно дати йому охолонути 5-7 хвилин, потім ножем із широким лезом акуратно відокремити від стінок форми, перевернути та звільнити.

приготувати бісквіт у хлібопічці

Поки бісквіт ніжний та тендітний, різати його не варто. Він повинен вистояти не менше 6 годин, і лише потім можна з ним працювати. Коли він вистоїться належний час, можна розрізати.

Тепер ви знаєте як зробити пишний, красивий, високий бісквіт та уникнути проблем, коли він виходить бляклим, а не повітряним. Але для повноцінного торта одного бісквіту замало. Вам точно знадобляться різні інструменти та пристрої, а купити їх зможете у нас на сайті.

Пишіть у коментарях свої історії з практики по випічці. Вони цікаві читачам і корисні тим, хто намагається випікати бісквіти в хлібопічці.

До теми: Кращі хлібопічки для дому 2022 року: огляд ТОП-9 моделей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії