Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим хлібопічка відрізняється від духовки: огляд 2 видів техніки для кухні

Дата публікації: 13.03.2018 15:21
Дата оновлення: 20.02.2023 10:33

Обидва прилади відмінно справляються з випічкою домашньої здоби і не тільки, не займають багато вільного простору, мають в арсеналі від 2-х до 20-ти автоматичних програм. То який із них вибрати? Чим хлібопічка духовки навпаки? Головні переваги, всі приховані нюанси та повний розклад по функціоналу апаратів представлено у статті.

Читайте також: Що краще – духовка або аерогриль: порівняння 2-х видів техніки

Чем хлебопечка отличается от духовки

Найголовніше про духовки

Це багатофункціональні апарати, які відмінно справляються з приготуванням як здоби, і м'ясних, овочевих ласощів. Користувачам потрібно лише визначитися з типом агрегату (газовий, електричний газоелектричний), встановити його на кухні – і можна приступати до приготування.

Духовки

На що здатні прилади? Нижченаведені функції залежать від конкретної моделі:

  1. Самоочищення. Дозволяє ліквідувати внутрішні забруднення без особливих зусиль користувача. Наприклад, у моделях з каталітичним очищенням функція працює під час приготування страв (жир не прилипає до стінок, а розщеплюється на органічні частинки).
  2. Гриль. Навіть без виїзду на природу, в домашніх умовах можна приготувати запечені ласощі зі смачною скоринкою. Усередині ж м'ясо, риба, овочі виходять м'якими та ніжними.
  3. Конвекція. Це означає, що всередині кулінарна шафа прогрівається рівномірно, не залишаючи жодного холодного куточка. Можна, наприклад, випікати одночасно 2 дека з пирогами і не переживати, що делікатеси підгорять чи не пропікуться.
  4. Нагрівання. Залежно від моделі в апаратах можуть використовувати різні варіанти нагріву. Наприклад, для розморожування продуктів або розігріву вже приготовлених перших/других страв.
  5. Автозапалювання. Характерний для газових агрегатів. Він дозволяє вмикати духовку без сірників, натискаючи певні кнопки на передній панелі пристрою.
  6. Термощуп. Їм оснащені просунутіші, елітні агрегати. Являє Собою своєрідний датчик, який вставляється в блюдо, що саме готується, і як тільки воно досягне потрібної температури, послання про це висвітиться на дисплеї.

Виробники додають різні «родзинки» у свої девайси. Це можуть бути функції: підсвічування внутрішньої зони, швидке та делікатне приготування, швидкісне розігрів, нижнє/верхнє нагрівання та інше.

Плюси та особливості апаратів:

  • можливість готування більше десятка різновидів страв борошняні делікатеси, запечені м'ясні або рибні страви, перші страви, будь-який гарнір;
  • наявність блокування від дітей з Beko BIM 24300, Bosch HBG 33В530 іншими агрегатами можна не турбуватися, що малюк відкриє прилад під час готування та отримає опік (є приховані замочки, механічне блокування тощо);
  • опція автоматичного відключення після закінчення готування деякі види апаратів вимикаються самостійно, тобто їх не потрібно контролювати і переживати, що продукти підгорять;
  • економне споживання електроенергії в електроприладах визначається певний температурний режим, досягаючи якого, пристрій відключається і перестає споживати електрику, продовжуючи готування.

Сучасні агрегати оснащені величезним кількістю опцій, користувачеві залишається тільки уважно вивчити і визначитися з їхньою важливістю, адже чим багатшим асортимент функцій, тим вища вартість девайсу.

Цікаво дізнатися: ТОП-10 кращих виробників духових шаф

Всі «фішки» хлібопічки

Сама назва приладу говорить про його головне призначення – створення хлібобулочних виробів. Але це ще не все, що вміють робити апарати.

Хлебопечки

Ось перелік базових програм:

  1. Замішування тесту. Незамінна річ, коли потрібно не випікати здобу, а приготувати тісто для створення пельменів, піци, локшини.
  2. Джем + варення. Заздалегідь підготовлені подрібнені інгредієнти закладають у форму, активують потрібний режим та отримують готові ласощі.
  3. Вибір ступеня прожарювання. Можна отримати хліб з темною або світлою скоринкою, в залежності від смаків власника девайсу.
  4. Диспенсер. Прямо під час готування в потрібний час до страви додаються горіхи, сухофрукти та інші добавки.
  5. Підігрів. Готову випічку можна додатково потримати у теплі та подати до приходу гостей/домочадців на стіл ще гарячою.

Вже з переліку функція стає зрозумілим, ніж хлібопічка відрізняється від духовки – вона чудово справляється з приготуванням різноманітних варіантів хліба, солодких джемів, навіть йогуртів, здатна полегшити працю господині по замішування тіста.

Серед відмінних особливостей агрегату варто виділити:

  • таймер - можна відкласти початок готування на певний час, наприклад, в "Панасонік" SD-2510WTS час – до 13 годин;
  • пам'ять - стане в нагоді при раптовому відключенні електрики, т.к. девайси запам'ятовують програму і продовжують роботу з місця зупинки;
  • захист від дітей- КРИШКУ пристрою в процесі готування не можна буде відкрити;
  • є ємність для випікання агрегати мають в комплекті спеціальну квадратну/круглу чашу для приготування, окремо підбирати посуд не потрібно.

Більшість приладів оснащені опцією швидкої випічки, що дозволяє в стислий Термін (ДО 1 години) приготувати Десерт. Дуже зручно, якщо раптово завітали Гості. Є цікаві моделі, НАПРИКЛАД«Філіпс» HD9016/30, які можуть готувати хлібні буханці не одного, а 2-х розмірів. Залежно від потреб можна спекти середній або великий хлібець.

Для шанувальників домашньої, смачної, ароматної здоби, піци, найніжніших вареників та солодких джемів – це ідеальна «помічниця» на кухні, яка всю складну роботу зробить сама.

Корисна інформація: Як правильно вибрати хлібопічку?

Який апарат вибрати?

З переліку функцій та особливостей можна переконатися, що доцільність купівлі одного чи іншого пристрою залежить від потреб покупця. Для універсального готування всіляких делікатесів оптимально підійде духовка (Indesit IFW 6230IX інша модель зі схожими функціями). У ній можна створити як святкові торти, і перші/другі страви.

Чем хлебопечка лучше духовки

Хлібопічка в цьому плані має більш «мізерний» функціонал, зате відмінно справляється з приготуванням солодких або корисних, безглютенових, ласощів, хліба всіляких видів. До того ж готування в цьому приладі можна відстрочити, засипавши потрібні інгредієнти та приурочивши готову здобу до сніданку чи приходу гостей.

Для відомості: Кращі хлібопічки для вдома: огляд ТОП-10 моделей

За вартістю і духовку, і хлібопічку можна вибрати як з дорогих, так і бюджетніших моделей. Тут діє загальне правило: багатий функціонал – висока ціна.

Наостанок варто ще раз поглянути на характеристики 2-х різновидів кухонної техніки, представлені в таблиці:

Прилад
Випічка Інші страви Самоочищення Захист від дітей Таймер
Духовка є перші, м'ясні, овочеві, гарніри, гриль є (не у всіх моделях) є (не у всіх моделях) є (не у всіх моделях)
Хлібопічка є джем, варення, йогурт ні є (не у всіх моделях) є

Обидва прилади порадують власників смачними стравами і зможуть функціонувати практично без нагляду. Потрібно тільки визначитися з потрібним набором опцій, які мають бути бути присутнім в техніці і можна відправлятися за покупками.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії