Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Дата публікації: 13.03.2018 15:51
Дата оновлення: 13.03.2018 15:51

Сучасний темп життя диктує свої правила. В добі все частіше не вистачає годин, робота не обмежується сидінням в офісі з 9 до 18, а відвідування спортивного залу \ психолога \ всіляких курсів потрібно впихнути в і так щільний графік. І ніхто не скасовує правильний режим живлення: їсти 4-5 разів на день потрібно для правильного функціонування внутрішніх органів і для власного комфорту. Адже енергії кожен день витрачається ой як багато! Так ось, щоб приготування їжі не займало багато часу, потрібно її заздалегідь підготувати, а потім – просто розігріти.

Кто и когда разработал микроволновую печь? История гаджета

У середині минулого століття наука зробила революційне відкриття – був винайдений гаджет для розігрівання їжі в максимально швидкі терміни. Хто той геніальна людина, який винайшов мікрохвильову піч, якими були її перші різновиди – далі в статті.

Мікрохвильова піч: хто і коли створив

Під час використання будь-якого гаджета мало у кого виникає думка, що цей пристрій було винайдено. А дарма. Адже історія про те, коли був винайдений той чи інший гаджет, найчастіше досить цікава. По крайней мере, так сталося з мікрохвильовою піччю.

Розповіді про те, хто і коли її винайшов, перетворилися на легенду. Але точно одне – в далекому 1945 році руку до виникнення СВЧ-печі доклав Персі Лебарон Спенсер під час своєї служби в компанії «Raytheon». 8 жовтня цього року він запатентував методику розігріву їжі за допомогою електромагнітних хвиль. Перша машина, яка працює за таким принципом, була випущена в 1947 році і мало нагадувала сучасні пристрої: вона була величезна, розміром з людський зріст і вагою більше 300 кг. «Radarange» – таке ім'я дав їй розробник. Що цікаво, вчений Спенсер за своє дітище отримав тільки невелику грошову винагороду, а всі права на випуск гаджета були у компанії, в якій він числився. Тільки після смерті він був визнаний тим, хто придумав і запатентував мікрохвильову піч. А його ім'я через час було занесено в Зал Слави винахідників.

Перси Лебарон Спенсер

Читайте також: Топ-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Перша побутова СВЧ-піч і початок серійного виробництва

З тих пір, як була придумана перша мікрохвильова піч, до її масового вживання пройшли десятки років. Причин для цього було декілька:

  1. Дорожнеча обладнання;
  2. Критика цього гаджета вченими;
  3. Як наслідок з другого пункту – негативний піар цього пристрою в пресі.

Незважаючи на ці перешкоди, робота по поліпшенню і оптимізації мікрохвильовок велася досить активно. І вже в 1962 році компанія «Sharp» запустила першу конвеєрне виробництво СВЧ-печей (до слова, сучасний аналог печі цієї фірми SHARP R200WW відрізняється від своїх попередників).

Через жорсткої критики перші серійні версії агрегату не користувалися особливою популярністю, але минав час і мікрохвильовки все ж захопили ринок. У 1966 році була розроблена крутиться підставка для рівномірного розігріву їжі. З часів, коли була випущена найперша мікрохвильова піч до 1979 року сталася ще одна трансформація: з'явилася мікропроцесорна система керування пристроєм, що набагато спростило його використання. Такі мікрохвильовки почали активно входити в сімейний побут тих часів.

Бытовая микроволновка Sharp, вышедшая в 1962 году

Це цікаво: Топ-10 виробників мікрохвильових печей

Сучасна мікрохвильова піч

Як говорить статистика, в Штатах тільки 2000 року продали понад 12,6 мільйонів мікрохвильовок! В ті часи, коли тільки з'явилася мікрохвильова піч, ніхто не міг подумати, що вона настільки трансформується і вдосконалюється. З'явиться функція гриля, як в моделі Gorenje MO21MGE (XY820Z), режим розморожування продуктів і таймер. Саме на ці «плюшки» варто звертати увагу при виборі гаджета додому. Навіть офісні приміщення, оснащені кухнею, не можуть обійтися без СВЧ-печі. Адже економія часу за обідом дозволяє довше відпочити. Що стосується керування, то мікрохвильовки бувають:

  • механічні;
  • сенсорні.

Також сучасні пристрої для розігріву їжі, на відміну від своїх попередників, оснащені системою захисту від мікрохвиль. Тому турбуватися про зовнішній випромінюванні не варто. Для деяких мікрохвильовки навіть змогли замінити духові шафи.

Современная СВЧ-печь Gorenje MO21MGE (XY820Z)

Корисно буде дізнатися: Топ-10 кращих виробників духових шаф

З моменту, коли з'явилися найперші мікрохвильові печі, до сучасних реалій пройшло половина століття. За цей час цей гаджет зазнав тотальні трансформації як зовні, так і внутрішньо. У наведеній нижче таблиці подано коротка хронологія розвитку цього гаджета:

Дата
Подія
1945 рік Персі Спенсер розробив технологію розігріву їжі електромагнітними хвилями і запатентував свій винахід.
1947 рік Випуск першої мікрохвильової печі на ім'я «Radarange».
1962 рік Фірма «Sharp» запустила конвеєрне виробництво СВЧ-печей.
1966 рік Ця ж компанія розробила підставку, яка крутиться під час роботи мікрохвильової печі.
1979 рік Випущений мікрохвильовки з мікропроцесорної системою керування. Входження гаджета в маси

Мікрохвильова піч була випущена тоді, коли цього ніхто не чекав. І це факт. Потрібно подякувати Персі Спенсера за те, що він випадково або навмисно винайшов такий геніальний спосіб розігріву їжі. Адже без такої незамінної речі на кухні побут сучасної людини набагато ускладнився б. І що б не говорили про нібито згубний вплив електромагнітних хвиль на їжу, припиняти використовувати СВЧ-піч ніхто не збирається.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії