Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який чайник краще купити: 4 ради, як вибрати

Дата публікації: 17.04.2019 13:15
Дата оновлення: 19.04.2023 14:40

Усі задушевні розмови ведуться увечері за чаєм. Він же будить вранці і є чудовим приводом для робочого тайм-ауту. Кухоль цього зігрівального напою здатна зібрати за одним столом всю сім'ю, друзів або колег в офісі. Таке чаювання – своєрідний ритуал, щодо якого потрібно мінімум атрибутів. Головні – ЗАВАРКА і чайник . Саме про вибір чайника і йтиметься у статті.

Различные виды чайников

На сучасному ринку представлена така велика кількість чайників, що піти і купити цей тривіальний посуд зовсім не складно. А ось придбати чайник, який би не розчарував у процесі експлуатації – вже завдання. Як знайти «свій» кухонний прилад та які нюанси врахувати, розказано далі.

Читайте також: Як вибрати чайник

Для яких цілей купується чайник?

Головне призначення чайника – закип'ятити воду. Далі з ній можна робити все, що завгодно:

  • використовувати для приготування чаю або кави;
  • заварювати локшину, каші, дитяче живлення;
  • брати для прання або з метою особистої гігієни.

Якщо купувати цей посуд для стандартних цілей, то варто врахувати, чи щодня використовуватиметься прилад або тільки для особливих випадків. Якщо чайник красуватиметься на святковому столі, то звичайна пластикова модель явно не варіант. Має бути кераміка або фарфор, не менше. Для чаювання ж в офісі або вдома, у тісному сімейному колі, можна придбати звичайний недорогий чайник.

Любителям кави також буде цікаво: кавоварка або турка – що краще для смачної кави: відгуки та 4 критерії вибору

Чайник для плиты и электрочайник

Залежно від способу експлуатації, цей посуд ділиться на два типи:

НА користь кожного з них наводять безліч аргументів, але який чайник краще купити? Питання залишається відкритим. Щоб внести деяку ясність, варто порівняти ці ДВА види приладів.

Параметри для порівняння
Звичайний чайник для плити Електрочайник
Термін служби Чайники для плити набагато довговічніші за Електричні. Зіпсуватися вони можуть лише при сильному механічному ударі або якщо забути на включеній плиті. Все залежить від моделі. Але навіть усередині найдорожчих електрочайників знаходиться нагрівальний елемент, який може зіпсуватися. Тому електроприлади працюють не дуже довго.
Безпека Чайники для плити виготовляються переважно з металу. Він цілком безпечний здоров'ю людини. Єдина" загроза" від такого чайника – вчасно не важить вимкнути його. Якщо вибирати чайник з дешевого пластику, то матеріал може виділяти у воду шкідливі речовини. Металеві, скляні чи чайники з кераміки позбавлені такого мінусу.
Нагрівання і охолодження Щоб вода закипіла у звичайному чайнику, йде 7-10 хвилин. Проте залишається гарячою в них набагато довше. Для кип'ятіння води досить 2-3 хвилини, але рідина швидко остигає.
Зручність Варто уважно стежити за чайником, щоб вся вода не википіла. Електрочайник тут – явний лідер. Щоб нагріти воду, потрібно натиснути лише одну кнопку. Прилад автоматично вимикається.

НА тему: Який чайник краще: електричний або звичайний – порівняння 2 приладів для кухні

Який чайник вибрати: огляд найпопулярніших приладів

Все було б просто, якщо прийшовши в магазин, покупець побачив дві полиці:

  1. Тут знаходяться чайники для плити. Вибирайте колір та розмір.
  2. У цьому місці розміщені прилади, що працюють від мережі. Правила вибору аналогічні.

Але виробники настільки урізноманітнили асортимент, що користувач «губиться» під час покупки. Тільки одних електрочайників є кілька варіацій: електросамовари, термопот, звичайні електричні чайники. Як тут не заплутатися? Полегшити завдання допоможе короткий огляд 5 чайників, що найбільш купуються.

Литий чайник

Модель можна назвати першопрохідником у світі посуду для чаювання. Цей той самий чайник, який ставили на піч чи багаття. Багато хто бачив такий прилад, що валявся на горищі у бабусі. Своєрідний раритет, але якісний та надійний.

 Литой чайник

Виконаний чайник з литого металу, найчастіше алюмінію. Звідси й назва. Головна його відмінна риса – товсте дно, завдяки якому тепло швидко і рівномірно розподіляється по всій поверхні. Якщо постає питання: «Який чайник краще купити для газової плити?». Відповідь очевидна – литу модель.

Плюси такого чайного приладу:

  • стійкість до корозії;
  • хороша теплопровідність;
  • тривалий період експлуатації.

Сучасні виробники випускають литі чайники, які за міцністю і надійністю не поступаються «раритету». А ось форма, розмір та дизайн такого посуду повністю відповідають теперішнім модним тенденціям.

Електрочайник

Може бути з відкритим нагрівальним елементом або закритим типом. Останній – найпоширеніший. У таких чайників на ТЕНах не накопичується накип, тому вони служать набагато довше.

Электрический чайник

За що їх вибирають користувачі:

  • пристрої кип'ятять воду за пару хвилин;
  • процес відбувається практично безшумно;
  • не потрібно стежити за роботою, чайник відключиться сам.

Завдяки цим перевагам електричні чайники ідеальний вибір для офісу. Будинки також прилад буде актуальним, особливо якщо вибрати брендову модель.

Термопот

2-в-1: електрочайник і термос. Візуально прилад нагадує звичайний електричний чайник із закритим ТЕНом. Відмінності полягають в об'ємах та матеріалі корпусу. У термопотів він має теплоізоляцію, щоб надовго зберігати гарячу воду. Правда, функція термоса працюватиме лише, якщо пристрій підключено до мережі.

Особливості приладу:

  • Тривале кип'ятіння води. Рідина кипить цілих 4 хвилини. На думку світил медицини, саме за такий час гинуть усі бактерії та мікроби. Вода виходить повністю очищеною.
  • Термопот можна підключити до насоса. Це полегшує експлуатацію, адже не потрібно піднімати важкий пристрій, щоб наповнити його рідиною.
  • Вибирається температура води для термоса. Є три варіанти – 60, 80 та 95°С. На ринку також є моделі, здатні підтримувати температуру води лише в межах 95°С.

Такий «гібрид» чайника якнайкраще підійде для великого офісу, кафе, сім'ї з 5 і більше осіб.

Може зацікавити: Термокружки Peterhot зберігають тепло і дарують позитивні емоції

 Термопот

Заварювальний чайник

Уявляє собою прес або компактну ємність з носиком і кришкою. У такому посуді заварюють чай, трави, настоянку. Фортеця напою регулюється самостійно.

ЗАВАРНИКИ можуть мати будь-який дизайн і зовнішній вигляд, але важливим тут є матеріал виготовлення. Розрізняють:

  • керамічні – утримують тепло та зберігають оригінальний смак напою;
  • металеві – довговічні, зберігають температуру всередині;
  • скляні – виглядають вишукано, але крихкі;
  • пластикові – недорогі, прості у догляді, але швидко остигають і можуть додавати напою післясмак пластмаси.

При виборі акцент варто робити на цілі покупки. Якщо чайник – головна композиція святкового столу, краще купити кераміку (Наприклад, Від Wilmax) Або скло. Коли Прилад купується «На Віки» – МЕТАЛ поза конкуренцією. Пластик Є зручним для щоденного використання.

Заварочный чайник

Електросамовари

Все нове – добре забуте старе. Прислів'я можна застосувати і до самоварів. Історія цього приладу налічує вже кілька століть. Сучасні самовари зовні нагадують своїх «прабатьків», збереглася та сама самобутність дизайну і звичні риси. Змінився лише принцип роботи.

Якщо в перших самоварах вода підігрівалася за допомогою вугілля або тріски, але нові моделі використовують електрику. Крім того, століття технічного прогресу оснастило прилади регуляторами температури, автоматичним вимкненням, захистом від замикання мережі.

Самовар – це скоріше декор і данина традиціям. Не кожен наважиться придбати його для регулярного використання.

Электросамовары

Потрібний об'єм чайника

Місткість цього кухонного приладу вимірюється в літрах. Вибираючи чайник за об'ємом, безглуздо купувати надто великі моделі. Оптимальним буде об'єм, що вміщуватиме воду для всіх користувачів.

ДО уваги:ЩО більше чайник, то більше вписувалося витрати енергії на кип'ятіння.

Щоб розрахувати потрібний об'єм, варто застосувати формулу. Якщо врахувати, що кухоль вміщує десь 0,4 л, то для сім'ї з 4-х осіб потрібен чайник:
0,4 х 4=1,6 л (можна більше, 2 л)

Відповідно до відгуків самих покупців, чайники НА 2 л є найпопулярнішими.

Особливості вибору чайника

Правильний вибір електромоделі або чайника для газової плити включає всього 4 прості правила:

  1. Врахувати вагу. Навіть доверху наповнену ємність потрібно буде підняти. Здебільшого це робиться однією рукою. Значить варто вибрати легкий варіант.
  2. Матеріал. Крихке скло чи міцний метал? Просту пластикову модель чи кераміку із розписом? Уподобання суто індивідуальні. Головне – уникайте надмірної дешевизни.
  3. Зручність. Іноді навіть дрібниці псують радість покупки. Наприклад, маленький носик чи незручна ручка. Також варто врахувати густину закривання кришки.
  4. Пожежна безпека. Більше актуально для електрочайників. Про надійний захист від замикань у мережі свідчить товстий провід та маркування ГОСТу на його поверхні.

А як вибрати чайник для газової плити? Експерти радять звернути увагу на прилади з нержавіючої сталі. Вони не тільки виглядають ефектно, але й забезпечать захист від накипу на внутрішніх стінках. Вибирати варто модель зі свистком. Він підкаже, коли вода готова.

Може зацікавити: ТОП-11 газових кухонних плит з газовою духовкою

Як видно зі статті, вибір чайника – не така вже й проста справа. Але, знаючи всі нюанси приладу, вдасться зробити ідеальну покупку. Такий чайник довго зігріватиме теплом, даруючи приємні моменти домочадцям та гостям.


Коментарі
Залиште коментар
Категорії