Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке FacePay і як користуватися послугою «Оплата обличчям»: 5 рекомендацій

Дата публікації: 24.09.2020 10:09
Дата оновлення: 24.09.2020 10:09

Чарівна посмішка, глибокий погляд і красиві риси обличчя – зручний спосіб оплати покупок. Розберемося, що таке FacePay і як користуватися послугою «Оплата по обличчю». Відповіді в статті.

FacePay или «Оплата по лицу»

Технологія FacePay: принцип роботи

Розплатитися в магазинах за покупку без готівки або картки – цілком реально. Вже освоєна безконтактну оплату через смартфон, використовуючи функцію PayPass. Досить піднести смарт до терміналу, попередньо його розблокувавши, і здійснити покупку.

Але прогрес мчить далі. На зміну прийшов оновлений метод – сканування особи. Оригінальність технології в тому, що спеціальна програма через смартфон перевіряє, справжній це людина або фото. Так можна вберегти покупців від шахраїв, які не зможуть використовувати чуже зображення або відеозапис для оплати.

Технологія FacePay: світова практика

Впровадження такої практики почалося в 2016 р, коли представники MasterCard вирішили «прикріпити» банківську карту до осіб їх власників. Для цього була протестована технологія Identity Check.

У Китаї пішли іншим шляхом, прив'язавши до функції оплати, Селфі з посмішкою. У 2017 р таким способом вже користувалися в м Ханчжоу в китайському ресторані KFC. Назвали систему Smile to Pay. Використовувалася 3D-камера і технологія Liveness, яку також почала застосовувати російська компанія VisionLabs. У росіян сервіс отримав назву SelfieToPay. Як його налаштувати? Досить було завантажити додаток платіжної системи SWiP на смартфон, після чого зробити скан особи.

принцип работы FacePay

Для Liveness характерна ідентифікація посмішки, моргання, рух камери від і до лиця.

Скан особи в 2017 р підхопила компанія Apple. У модель iPhone X була додана нова можливість – Face ID як додатковий захист телефону.

Але обійти такий щит виявилося цілком реально. Обхитрити систему змогли співробітники в'єтнамської компанії з кібербезпеки. Ними ж була створена якась маска, що дозволяє імітувати особа власника iPhone.

Сканування в 3D здійснює також компанія BioID. Суть в тому, що навіть найменший рух при скане особи вловити і підробити на зображенні нереально. Система може розпізнати і відеоконтент. Перевірка особистості полягає ще і в тому, що програма просить людини виконати певні рухи головою або сказати конкретне слово.

Якщо в європейських країнах до такої технології ще звикають, і вона не має такої високої популярності, то в Китаї система розпізнавання осіб вже використовується в супермаркетах, ресторанах, готелях, банках, метро та інших громадських місцях.

На замітку: Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «ОК»

«Оплата по Особі» в Україні

«ПриватБанк» в співробітництво з компанією VISA запустив технології під назвою FacePay24. Скористатися так званої біометрією оплати покупок можна через оновлену версію «Приват24».

В основі FacePay24 – автоматична система розпізнавання осіб під назвою Amazon Rekognition. Користуватися послугою можна тільки в певних торгових мережах, які працюють з цим банком.

Читайте на дозвіллі: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi або iPhone: порівняння телефонів по 5 параметрам

Як налаштувати «фейс пий»

Щоб налаштувати «оплату по обличчю », потрібно зайти в розділ меню« Приват24 »і здійснити наступні кроки:

активировать FacePay24

  1. Зайти в свій профіль і активувати FacePay24.
  2. Відобразити 3 фото на фронтальну камеру.
  3. Прив'язати карту, з якої буде проводитися оплата за послуги.
  4. Зберегти налаштування.

Сохранение настроек в FacePay24

Як користуватися facepay, розглянемо далі.

Дізнайтеся більше: Екшн камера або фотоапарат: 8 відмінностей, порівнянь і рад

Як користуватися оплатою по обличчю

Скористатися цією послугою можна на касах з встановленими спеціальним планшетом, в якому є програма VISA.

Процедура оформлення покупки не займає багато часу:

  • клієнт, який підійшов до пристрою, може самостійно сфотографуватися, (допомога продавця не знадобиться);
  • після чого система звірить дане зображення з раніше завантаженими вами фото в «Приват24»;
  • при збігу особи на здійснення оплати необхідні лічені секунди. Мобільник або карта не потрібні.

Розраховуватися можна будь-якою картою, яку підтримує банк. Навіть змінивши зовнішність (підстриглися, змінили колір волосся, наділи окуляри, відростили вуса або бороду), система вас розпізнає.

Технологія «Оплата по обличчю» в Україні
Переваги Недоліки
Відсутність необхідності носити з собою гаманці або мобільні гаджети Відсутність 100% гарантії безпеки даного процесу (шахрайство в області ідентифікації особистості). Поки Національному банку України не відомі випадки шахрайства
Скорочення часу на простоювання в чергах До кінця не врегульовані такі моменти, як можливість використання зображення клієнта або його близнюка при оплаті
Позбавлення від необхідності запам'ятовувати логіни , паролі, пін-коди Працює тільки в певних мережах торгових точок Україна
Автоматизований високошвидкісний процес

Оплачувати покупки в магазинах без використання готівки – вже звична справа. З розробкою нових способів оплати зменшується кількість крадіжок і знижується кількість шахраїв. Передбачається, що в майбутньому Technology FacePay повністю замінить оплату готівкою в усьому світі.

Цікава стаття: Топ-10 способів, як прискорити роботу планшета

Коментарі
Залиште коментар
Категорії