Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд смартфона Apple iPhone SE 2020: 6 параметрів

Дата публікації: 28.09.2020 08:06
Дата оновлення: 28.09.2020 08:06

Цінителі компактних мобільників напевно радіють. Адже маленький і цілком собі бюджетний Айфон SE за 4 роки проапгрейдили. У світ вийшов Apple iPhone SE 2020. «Яблуневий» апарат зберіг властивий йому мінімалізм в розмірах і легкість, при цьому придбав більше потужності і продуктивності. Щоб не бути голослівними, пропонуємо розглянути новинку уздовж і поперек, починаючи від особливостей дизайну і закінчуючи «нутрощами» девайса.

Смартфон Apple iPhone SE 2020

Цікава стаття: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi або iPhone

Технічні характеристики смартфона

Хоча цінник моделі і среднебюджетной, всередині у компактного гаджета цілком собі флагманська « начинка »:

Установки
Особливості
Дисплей Retina HD, 4,7"
Процесор A13 Bionic (2 ядра по 2,65 ГГц + 4 ядра по 1,8 ГГц)
Основна камера 12 Мп, ƒ/1.8
Фронтальна камера 7Мп, ƒ/2.2
Пам'ять (RAM/ROM) 3 Гб/64, 128, 256 Гб
Ємність батареї 1821 мАг
Пиле- і вологозахист є, IP67
Безпека Touch ID
Sim-карти 2, nano і eSIM
NFC є, для Apple Pay

Зовнішній вигляд

Новенький SE успадкував зовнішність від двох Айфонів. Лицьова частина не відрізняється від Шостого «Яблука», ті ж розміри і зовнішній вигляд Дисплея. Ромчик по периметру Присутні. Зверху і знизу трохи ширші, ніж з боків.

Тильна частина отримала скляну кришку і трохи виступає над поверхнею «вічко» основного фотомодуля, як у восьмого Айфона. Рамка, що скріпляє конструкцію-сендвіч, алюмінієва. Єдине, на задній стороні тепер розміщено одне велике «яблучко», без назви бренду.

За розмірами корпусу SE 2020 зовсім небагато обігнав модель першого покоління: 138,4 х 67,3 х 7,3 мм. Зате поважчав на 35 грамів. Тепер його вага становить 148 г. Кольори зовнішньої оболонки – вічна класика: білий, чорний і червоний. Куточки корпусу заокруглені.

Цвета корпуса Apple iPhone SE 2020

В SE другого покоління повернулася кнопка «Додому». Вона розташовується в нижній частині дисплея, по центру. В кнопку вбудований дактилоскопічний датчик, який стане в нагоді не тільки для розблокування телефону, але для підтвердження оплати через Еппл Пий. Від FaceID в цій моделі відмовилися.

Далі по роз'ємів і кнопок нічого незвичайного:

  1. На лівій грані – регулювання гучності і тумблер «Дзвінок/Тихо».
  2. На правій – клавіша вкл/викл смарта і слот для сімок.
  3. У центрі – «око» Фронталки, розмовний динамік і мікрофон.
  4. На нижній межі – роз'єм Lightning, мікрофон і основний динамік.

До речі, новенький РЄ може похвалитися стереозвуком. Його розмовний динамік працює в парі з основним для озвучення музичних треків, відеороликів, геймплея.

Камери

Смарт має по одному фотомодуля: спереду і ззаду. Основна камера – стандартний широкоугольник на 12 Мпікс, як у восьмого Айфона. Значення діафрагми 1/8, наявність оптичної стабілізації зображення і спалаху «Тру Тон» зі Slow Sync, 5-кратний зум – все збігається з еппловскій «вісімкою».

Камеры Apple iPhone SE 2020

Але в SE 2020 купертіновци на цьому не зупинилися. Просунуті характеристики камери тут запозичені у широкоугольника 11 Pro. Наприклад, наявність режиму «Портрет» з 6 режимами освітлення, Смарт ХДР тощо.

В результаті днем камера справляється зі своїми завданнями на гідному рівні: швидко фокусується на об'єкті, не перекручує відтінки, добре підбирає баланс білого. Фоточки виходять яскравими, рухомі об'єкти не змащені.

Єдине, спеціального режиму для зйомок в темноті, як у 11 Про Gold інших, тут немає. Але це не заважає робити гарні знімки в темний час доби.

Максимальна роздільна здатність запису відео – 4К при 60 кадрах в секунду. Є оптична стабілізація зображення і триразовий цифровий зум.

Фронталки в другому поколінні SE на 7 Мпікс. Здатна додати боке до «себяшкам», знімати в ч/б, одним портретному освітленні. Записує відео HD при 30 к/сек.

На замітку: Топ-10 кращих телефонів з можливістю запису відео 4К

Дисплей

У порівнянні з першим поколінням, екран SE 2020 збільшився в розмірах трохи менше, ніж на один дюйм. Діагональ дисплея тепер становить 4,7" . Дозвіл залишилося на колишньому рівні – одна тисяча триста тридцять чотири на 750 пікс.

 Экран Apple iPhone SE 2020

IPS-матриця забезпечує гідний рівень яскравості і хорошу передачу відтінків. Якщо активувати опцію «Тру Тон», кольори на автоматі підлаштовуються під освітлення. Також в налаштуваннях можна:

  • вибрати світле або темне оформлення екрану;
  • при необхідності включити нічний режим;
  • змінити розмір шрифту, масштаб тощо.

Олеофобное покриття, яке запобігає появі некрасивих слідів від пальців на лицьовій скляній поверхні, присутній.

Корисна інфа: Як зробити скрін екрану на iPhone? 7 способів з покроковою інструкцією

Залізо

Среднебюджетнік SE оснастили флагманським чіпсетом – A13 Bionic на 6 ядер. Графічна підсистема – 4-ядерна Еппл GPU. Це означає, що обробка фото, геймплей і інші процеси будуть відбуватися на РЄ з точно такою ж швидкістю, як і на одинадцятих Айфон.

Оперативки тут 3 гіга. Кілька варіантів вбудованої пам'яті: на 64 (наприклад, White), 128 або 256 Gb. Розширити пам'ять за допомогою установки flash-картки, як завжди, у Еппл, не можна.

В SE встановлена батарея на 1 821 мАг. За рахунок енергоефективного і продуктивного чіпсета смарт, незважаючи на скромні показники ємності акка, з легкістю витримує без підзарядки:

  • до 13 год. – при перегляді роликів;
  • до 40 год. – при прослуховуванні музики.

Гаджет підтримує швидку (до 50% за півгодини) і індукційну зарядки. Правда, в комплекті тільки звичайний зарядний блочок, за допомогою якого можна поповнити енергозапаси девайса ≈ за 2,5 год.

Ще про «беспроводніках»: 10+ кращих смартфонів з бездротовою зарядкою

Програмне забезпечення

На моделі Red інших РЄ 2020 встановлена остання, тринадцята iOS. Оновлення будуть приходити стабільно, як і на інші «яблучні» гаджети.

 Операционная система Экран Apple iPhone SE 2020

Потужна і швидка операційка надає безліч можливостей для користувачів:

  • управляти портретним освітленням;
  • отримати легке керування фільтрами і настройками фотомоделей;
  • мати зручність і безпеку при роботі з додатками;
  • виконувати команди Сірі;
  • створювати власні Memoji і ін.

Єдине: керування РЄ здійснюється за допомогою кнопки Home, а не жестів.

Підіб'ємо підсумки огляду. SE 2020 порадує користувачів потужним чіпсетом, захистом від води і пилу, стереозвучанням, підтримкою індукційної та швидкої 18 W і більш зарядки, хорошим фотомодулем. Завдяки компактності корпуса смарт ідеально лежить в долоні, з легкістю поміщається в кишені і не займає багато місця навіть в мініатюрному жіночому клатче. Чи не забуваємо і про досить скромному ціннику мобільника.

Пізнавальне порівняння: Samsung Galaxy S20 VS iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «ок»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії