Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Акустика для ноутбука з сабвуфером: що вибрати з 3 видів і як підключити

Дата публікації: 27.05.2019 08:35
Дата оновлення: 20.02.2023 10:27

Вбудовані у рідний ноутбук динаміки не видають стільки басу, скільки хочеться? Тоді точно потрібна акустика із сабвуфером. ПРО те, як таку вибрати та як підключити до лептопа, розповідає стаття.

 как выбрать колонки для ноутбука

Види акустичних систем

Моделів акустики для комп'ютерів та ноутбуків чимало. Втім, усі їх можна поділити на 5 видів.

Портативні колонки

Компактні моделі, які зазвичай підключаються без проводів: через Bluetooth або Wi-Fi. Такий тип акустичної системи не вимагає постійного підключення до джерела живлення, оскільки оснащений акумулятором.

З транспортуванням портативної системи теж немає жодних проблем. Як правило, бездротові колонки легко розміщуються в рюкзаку. Подібний товар не обов'язково купувати для виїздів: вдома він теж у нагоді, особливо якщо на робочому столі мало місця.

Ці АС – активні. Вони не вимагають додаткового звукового підсилювача. Діляться на 3 види:

  1. моно – одноканальні;
  2. стерео двоканальні;
  3. 2.1 системи з сабвуфером.

Універсальні інтерфейси для дротового або бездротового підключення гаджетів дозволяють насолоджуватися музикою, запустивши плейлист з ноутбука, планшета, смартфона. Деякі стовпчики мають слот для карт пам'яті.

 портативные колонки JBL GO 2 и eKids iHome MARVEL Iron Man

НА тему: таке портативні колонки – як вибрати портативну колонку за 11 параметрами

Система 2.0

Стандартна стереопара, яка складається з двох каналів – лівого та правого. Стереоакустика ділиться на два види:

  1. Активна – з власним вбудованим підсилювачем.
  2. Пасивна – працює виключно в парі з підсилювачем потужності.

колонки 2.0 Genius SP-HF160 USB Wood и Microlab FC-30 White

Система 2.1

Та ж стереопара, але з третім елементом у вигляді сабвуфера – колонки, яка відповідає за посилення низьких частот, забезпечуючи потужні баси. Найчастіше в подібних моделях саб вбудований підсилювач. Такий комплект є незалежною акустичною системою, але є варіанти пасивного типу.

акустика 2.1 Microlab M-110

Дізнайтесь: Що краще: саундбар, музичний центр або акустична система – огляд 3 опцій

Система 5.1

Комплект складається з:

  • двох фронтальних сателіт ;
  • двох тилових колонок;
  • мовного – центрального – устрою;
  • сабвуфера.

Такий варіант серед любителів об'ємного звуку у фільмах та іграх: ефект оточення дозволяє глибше поринути у події, що відбуваються на екрані.

многоканальная акустическая система 5.1 F&D F3800X

Система 7.1 і 7.2

7.1 — акустика використовується у побуті, а й у невеликих кінозалах. Комплект є розширеною версією варіанта 5.1 з трьома фронтальними та чотирма тиловими колонками. У моделей 7.2 такий самий склад, але вони комплектуються другим сабвуфером.

Варто відзначити, що стаціонарні моделі можуть підключатися до ноутбука, комп'ютера за допомогою кабелю, а можуть – і без проводів: по блютуз або вай-фай. Деякі з них оснащені додатковими опціями, як FM-радіо або можливості відтворювати треки з інтернету.

Додаток: Активні та пасивні колонки – в чому різниця: 3 критерії вибору

Як підключити акустику 5.1 до ноутбука

Підключення мультиканального комплекту до ПК лептоп практично нічим не відрізняється від приєднання стереопари або будь-якого іншого варіанту акустичної системи.

Як можна підключити АС:

1. За допомогою кабелю або за допомогою бездротового з'єднання. Це залежить від типу та можливостей АС.

2. Пряме підключення – без додаткового підсилювача та необхідності використання іншого обладнання. Актуально для комплектів активного типу.

пассивная акустика с отдельным усилителем Microlab FC550

3. Непряме підключення – актуальне для пасивних АС, як FC550. У цьому випадку будуть потрібні кабелі для підключення колонок до підсилювача і ще один шнур – перехідник з" тюльпанами" (RCA) з одного боку і стандартним міні джеком – з іншого – для підключення безпосередньо до аудіороз'єм ноутбука.

Яку акустику вибрати для ноутбука?

При виборі АС, власне як і більшості товарів, потрібно визначити мету використання. Якщо хочеться просто посилити гучність звуку вбудованих у лептоп динаміків, підійде практично будь-яка модель. А якщо треба дивитися кіно чи грати з повним зануренням, доведеться підійти до питання серйозніше.

Вибираючи комп'ютерну акустичну систему, важливо орієнтуватися розмір приміщення. Для невеликої кімнати достатньо системи формату 2.1, щоб і фільм на ноутбуку було подивитися із задоволенням і пограти з комфортом. Якщо ж площа та бюджет дозволяють, можна розглядати варіанти формату 5.1-7.2.

портативная система JBL Horizon Black с емким аккумулятором

Крім цього, варто брати до уваги основні технічні параметри акустики:

  • Потужність. Від характеристики залежить витривалість системи, якість та гучність звучання. Вимірюється параметр децибелів, які позначаються як db або дБ. Також потужність може бути вказана у ватах. Вибирати варто за принципом: більше=краще.
  • Діапазон частот вказується в герцах-кілогерцях. Від нього залежить деталізація звучання. Варто враховувати, що людина на слух здатна сприймати частоти в межах від 20 герц до 20 кілогерц. Акустика з такими показниками хороший вибір для вибагливих меломанів.
  • Опір (імпеданс) чим вище, тим краще працює підсилювач. Показник також впливає на стійкість системи до тривалого використання на піковій гучності.
  • Автономність важливий показник для портативних, бездротових пристроїв. Що ємність акумулятора, то довше акустика проживе без підзарядки. Наприклад, компактна Horizon Black працювати до 10 годин до ряду.

 акустика 2.1 Microlab M-200 с корпусом из пластика и МДФ

Матеріал корпусу теж важливий критерій: він впливає не тільки на зовнішній вигляд, але і на якість звучання. Стандартне рішення – пластик та дерево.

Моделі, корпуси яких виконані з пластику, менше важать, та й вартість їх нижча. Але від частотних спотворень у цьому випадку нікуди не подітися. На малому та середньому рівні гучності це майже непомітно пересічному користувачеві, а ось при максимальній гучності різниця відчутна.

Дерево (МДФ) здатне забезпечити куди більш збалансований звук. Якщо говорити про багатоканальні системи, то тут можна розглядати комбіновані варіанти, коли основні елементи виконані із пластику, але дерев'яний саб. За такого рішення якість звучання — цілком прийнятна.

Подробиці: вибрати колонки для комп'ютера і ноутбука: 3 добірки кращих систем

Найкращі виробники

У різноманітності брендів, представлених на ринку, легко загубитися. Але серед перевірених компаній можна знайти варіант, який влаштує за ціною та звуком.

 мощная система 5.1 MICROLAB H-500 II

ТОП-3 виробника комп'ютерної акустики
Фірма Приклад моделі
Microlab M-200 - 16-ватний активний комплект формату 2.1 з пристойним частотним діапазоном та невисокою вартістю.
H-500 II - суперпотужний комплект формату 5.1 з корпусом з МДФ і еталонним діапазоном частот. Для комфорту передбачено пульт ДК.
GENIUS Genius 2.1 SW-HF1205 Wood - компактна 32-ватна стаціонарна акустика в корпусі з дерева і пластику.
Edifier S550 EncoreЗдатний будь-який ноутбук і комп'ютер перетворити на повноцінний домашній кінотеатр. Надпотужна акустична система 5.1 здатна видавати 540 Ватт звуку.

высокомощная акустическая система 5.1 Edifier S550 Encore с пультом управления

Підбірка: ТОП-10 кращих акустичних систем 2.1: вивчаємо найпопулярніші колонки з сабвуфером

Вибрати хорошу акустику з сабвуфером для ноутбука не складе труднощів, якщо знати всі важливі критерії. Підключаються колонки до комп'ютера та лептопа просто: або без проводів або кабелем. Як правило, драйвера не потрібні або йдуть у комплекті, так що мудрувати з налаштуваннями не доведеться.

Коментарі
Залиште коментар