Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння MacBook Air 2020 vs MacBook Pro – 5 подібностей і відмінностей

Дата публікації: 08.07.2020 08:32
Дата оновлення: 08.07.2020 08:32

https://www.moyo.ua/comp-and-periphery/notebooks/apple/Американський виробник Apple зміг порадувати шанувальників своєї комп'ютерної продукцією виходом відразу двох нових представників інноваційної техніки. Кампанія була злегка хаотичною, властиве бренду суворе дотримання термінів, було з якихось причин порушено. Тож не дивно, що багато користувачів не змогли відразу зорієнтуватися у виборі відповідної моделі.

сравнение MacBook Air 2020 и MacBook Pro

купертіновци швидко виправили ситуацію і чітко розділили дві лінійки. Їх представили -MacBook Air 2020 і MacBook Pro з 13.3 і 16 дюймовим дисплеєм. І якщо про-версія на шістнадцять дюймів помітно виділяється розміром, то що залишилися дві модифікації не так просто відрізнити «на око». Вони схожі за багатьма параметрами, але відносяться до різних серій. Це означає, що відмінності все ж є і вони значні.

Щоб зрозуміти, який краще купити Мак і залишитися задоволеним його функціоналом, варто поглянути глибше в характеристики, зрозуміти особливості і відмінності двох таких схожих девайсів. Тільки після ретельного аналізу з'явиться впевненість, що вклали розробники в продукт.

MacBook Air 2020 vs MacBook Pro – перше враження

З документа на офіційному сайті Еппл очевидно, що 13-дюймовий про-мак зовні не зазнав істотних змін в порівнянні з попереднім поколінням, і разом з тим, має сильну схожість з «повітряним» лептопом. Відштовхуючись від першоджерела з сайту виробника, видно, що обидві серії позначені однаковими зовнішніми параметрами – 30,31 х 21,24 см.

Різниця полягає в висоті оболонки:

  • у Про висота однакова по всій площі та складає 1.56 сантиметра;
  • у Мака ейр показник змінюється від самого тонкого місця в 0.41, а максимальна товщина досягає 1.61 см.

Відмінності помітні і в вазі, хоч всього на 0.25 фунта – Pro злегка важкий своїми 1.4 кг проти 1.29 у Ейр.

Впечатление от MacBook Air 2020 и MacBook Pro

Якщо подивитися на обидва лептопа в профіль – відмінності в формі корпусу стають явними. Однак, у відкритому стані без ретельного порівняння істотні відмінності помітити складніше. Незважаючи на деяку громіздкість «Прошки», лінійка не виглядає масивної, зберігаючи естетичний презентабельний вигляд. Як і раніше, його легко возити з собою на роботу, в поїздки і не турбуватися про розміщення – тонка, але міцна оболонка з металу надійно захищає внутрішні компоненти.

Читайте: Як вибрати iMac: яка модель краще по 5 параметрам

Клавіатура і дизайн

Піднімаючи кришку ноутбуків, відкривається дисплей і клавіатурний блок практично однакового формату. Товщина рамки навколо екрану і величезний трекпад рівнозначні в обох випадках. Однозначного подібністю суперечить наявність в про-варіанті Touch Bar. Подібне оновлення викликало захват не у всіх шанувальників, враховуючи відгуки про неоднозначну користь і практичності елемента.

Поряд з деякою критикою, багато хто знайшов в ньому відмінного помічника для швидкого керування додатками. Цю сенсорну панель виробник включив в весь оновлений сегмент, залишивши у Ейр звичні допоміжні кнопки F1-F12, до яких звикла більшість користувачів. Функціональний ідентифікатор по відбитку пальця розташований в правому кутку в усіх макбуков.

 Клавиатура и дизайн MacBook Air 2020 и Pro

Що радує в обох моделях – перехід з кріплення клавіш типу «метелики» на «ножиці». Власники пристроїв майже одноголосно схвалили зміни, так як другий варіант спрацьовує тихіше і м'якше, без характерного клацання. Міліметровий хід кнопок не напружує при довгій експлуатації, майже безшумний і приємний при натисканні. Підсвічування допомагає працювати при поганому освітленні.

У плані естетики Air 2020 виглядає переконливіше і яскравіше. Це стосується клиноподібної форми корпусу, звужується в передній частині. Практика показує, що таким чином панель не так сильно врізається в кисті рук при наборі і тривалій роботі.

Ейр-лінійка відзначилася і різноманітністю колірного рішення. Замість приїлися багатьом «кольору металік» і космічного сірого, пропонується вишуканий рожевий голд, що привертають увагу прекрасної половини. Якщо хочеться різноманітності – вибір очевидний.

На замітку: Що краще – Макбук або ноутбук для роботи і навчання: 6 порівнянь

Дисплей

Порівнюючи дві лінійки з однаковим розміром матриці, знайти істотні відмінності вдається насилу. Схожість проглядається в таких показниках:

  • тип дисплея – РЕТІНА;
  • матриця – IPS;
  • кількість пікселів – 2560x1600 точок;
  • інтеграція TrueTone технології.

Єдиною перевагою ПРО пристрою є колірний обхват Р3. Він володіє кінематографічним спектром, який відображає на 45% більше колірної гами. Така перевага оцінять професіонали, які займаються монтажем, редагуванням і створенням відео роликів. Звичайному користувачеві буде досить sRGB формату, який визнаний світовим стандартом виміром кольору. Яскравість у pro всього на 100 одиниць вище, дорівнює 500 нітам. Візуально відрізнити таку різницю при непрофесійному використанні буде практично неможливо.

 Дисплей Air 2020 и MacBook Pro

Поза конкуренції 16" модель, вона зробила крок на порядок вище за характеристиками. Тут дозвільна здатність екрану досягає 3072 × 1920 pix. Саме такий лептоп стане гарною підмогою в професійній діяльності дизайнерів, фотографів і творців контенту.

Товщина рамки і тип підсвічування у всіх модифікацій ідентичні, не викликає сумнівів у видачі чіткої, контрастною і насиченою графіки. Як і раніше, впроваджена захист від синього світіння для зниження втоми зору.

Корисна стаття: Air або Макбук Air – що краще: 12 відмінностей за правилами пристойності

Характеристики та опції

Базова конфігурація Air ненабагато поступається потужності PRO-моделей з 13 дюймами. У повсякденних завданнях обидва ноутбука впораються на «відмінно» з будь-якими навантаженнями без затримок і підвисань. Щоб об'єктивно оцінити апаратні відмінності, потрібно подивитися таблицю з усім можливим технічним оснащенням.

MacBook Air MacBook Pro 13 MacBook Pro 16
Процесор 4-х ядерні Intel Core i3/i5/i7 4-х ядерні Intel Core i5/i7 6-ядерний Intel Core i7
8-ядерний Core i9
RAM ГБ 8 і 16 8 і 16 16, 32, 64
ROM SSD ГБ 256 256 512
512 512 1 ТБ
1000 1000 2 ТБ
2000 2000 4 ТБ
8 ТБ
Тактова частота ГГц 1.1, 1.2 1.4, 1.7 2.6, 2.3, 2.4
Turbo Boost до ГГц 3,8 4,5 5

Звідси видно лише незначну перевагу MacBook Pro 13.3, яке не відбивається на загальній продуктивності в цілому. Результати тестування показують, що чіпи Ейр перевершують в швидкості з одноядерними завданнями, а мікропроцесор Про краще справляється при многоядерной навантаженні. Якщо важлива обчислювальних заліза – тоді краще звернутися до топового сегменту з 16" екраном.

Відносно мультимедійного потенціалу, все просто – скрізь встановлено інтегроване графічне ядро Intel Iris Plus Graphics. Тільки в Air встановлена більш швидкісна версія, ніж в базових «Прошка». Для запуску іграшок знадобиться 16" варіант з дискретною AMD Radeon на 4 або 8 Гб.

Порівнюючи ОЗП і сховище, можна позначити, що у «повітряного» лептопа і Про з мінімальною конфігурацією ці показники аналогічні. Серії надають можливість вибрати будь-який з декількох варіацій твердотільного дискового простору, накопичувача на 256 гігабайт для повсякденних потреб достатньо. Mac Air з пам'яттю LPDDR4X частотою 3733 МГц видає більш видатні результати на відміну від LPDDR3 з 2133 МГц. Працювати з безліччю активних вкладок краще з версією сегментом вище.

Камера у всіх ноутбуків, навіть у топових моделей, встановлена на 720р. Її вистачить для чіткого зображення при спілкуванні в мережі, основні показники в більшій мірі залежать від швидкості інтернет-з'єднання.

макбуков вражають своїми акустичними можливостями. Вертикальні динаміки розміщені з боків клавіатурній бази, видають шикарне стереозвучание, охоплюючи широке коло простору. У всіх випадках є підтримка Dolby Atmos. Це що стосується тринадцяти дюймових версій. 16" оснащений Hi-Fi акустикою, що складається з шести трансляторів, з придушенням резонансу і низькими частотами.

Автономність у Ейр становить до 12 годин, у Про близько 10 – цілих дві години роботи нікому не завадить, якщо цей пункт є принциповим , AIR буде саме те, що потрібно.

Установка в більш доступний за ціною Аїр лептоп дактилоскопічного ідентифікатора значно вплинула на підвищення попиту цієї лінійки у споживача. Цим девайс став ближче до топ пристроїв і практично зрівнявся з про.

бездротову мережу у всіх нових моделей зберігає формат Wi-Fi 802.11ac, тут ніякої конкуренції немає. Приємна і коректна помічниця Сірі також є в кожному лєптопе, що безумовно, радує користувачів з будь-модифікацією машини.

Пізнавальна стаття: Як перевірити макбук при покупці: 8 параметрів

Особливості та порти

Незважаючи на те, що в серії air відсутня тач бар, це ніяк не позначилося на зручність експлуатації. Великий чутливий ForceTouch наділений масою переваг від схожих маніпуляторів:

  • реагує не тільки на торкання, але і силу натиснення;
  • підходить для повноцінного керування вікнами і програмами;
  • за допомогою трекпада можна навіть малювати і створювати ескізи.

До речі, така зручна річ є і у про варіанти, саме тому верхня сенсорна панель не так затребувана.

Компанія подбала про те, щоб кожен покупець міг підібрати оптимальну конфігурацію під свої завдання. Наприклад, макбук ейр можна дооснастити прямо на сайті і збільшити його потенціал. Однак, з огляду на надбавку до вартості, краще відразу брати готове потужне про пристрій.

Важливим фактом на користь обох лінійок виступає безпеку і захист даних. У цьому обидва варіанти порадують свого споживача. Заблокований ID неможливо зламати, при крадіжці ноута ніхто не зможе його запустити, навіть прибравши жорсткий диск. Функція «Локація» допоможе подати сигнал на пристрій, навіть у вимкненому стані воно буде відправляти маяки знаходяться поблизу девайсів з допомогою блютуз або WIFI.

 Особенности и порты MacBook Air 2020 vs MacBook Pro

Вкрай важливим аргументом на користь Прошки виступає збільшена кількість портів. Моделі на 13 дюймів в базі йдуть, як і «ейри» з двома гніздами. З огляду на той факт, що один коннект потрібно для підзарядки, в користування залишається єдиний порт, чого дуже мало для сучасного пристрою.

Але, вибравши більш досконалу версію, користувач отримує ще два «посадочних» місця, що забезпечить власника додаткової периферією. Отже, два Thunderbolt у базових Air і Pro, чотири таких роз'єму має більш «доросла» модифікація професійної серії. Крім USB-C, збоку передбачений 3.5 мм міні джек для гарнітури або навушників.

На замітку: Інструкція в 3 пунктах, як перевірити Айпад на справжність – робочі способи

Ціноутворення і вердикт

Відносно вартості багато залежить від начинки лептопа. Лінійка Макбуков Айр представлена модифікаціями з 2-ядерним Кор i3 і чотирьохядерним Core i5 десятого покоління. Pro-ноути пропонують розширений асортимент, з восьмим і десятим поколінням ЦП і різним числом портів (2 і 4). Між ними є суттєва різниця в ціні, тому в першу чергу варто орієнтуватися по залізу. Взявши за основу базову конфігурацію, покупка «повітряного» МАК обійдеться дешевше стартовою апаратної оснастки Про серії. При цьому головні складові обчислювальної здібності не будуть серйозно відрізнятися.

НА закінчення порівняльного аналізу, висновок буде наступним:

  1. Для повсякденної роботи, серфінгу в мережі і перегляду інтернет-контенту досить базової моделі Air. Купівля лептопа обійдеться дешевше, при цьому власник не помітить різниці з базою Про-версії.
  2. Якщо сподобалася «повітряна» лінійка, але замало потужності – розробники Apple передбачили можливість апгрейда відразу при замовленні. Покупець може самостійно вибрати оснащення і характеристики.
  3. Професіоналам рекомендується вкластися в pro-варіант з удосконаленою комплектацією. Тільки в такому випадку витрати будуть виправдані і окупляться бездоганною роботою.
  4. Кожна новинка 2020 дійде до свого споживача, оскільки не дивлячись на схожість серій, пристрої мають власні особливості і характеристики.

При покупці варто відштовхуватися від майбутніх навантажень, особистих переваг і конструктивних особливостей ноутбука. Продукція Еппл однозначно стане фаворитом на довгий час, подарувавши власнику виключно позитивні враження від функціональності і бездоганного зовнішнього оформлення.

Читайте: Як правильно заряджати Макбук – 5 корисних порад і відповіді на популярні питання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії