Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Дві відеокарти в ПК: добре це чи погано – 3 відповіді

Дата публікації: 08.07.2020 08:53
Дата оновлення: 08.07.2020 08:53

Для плавного геймплея хороша відеокарта в компі вкрай важлива. За рахунок збільшення числа кадрів в секунду, графіка топових ігор набуває реалістичність, і комп'ютер створює умови для повного занурення в гру.

 разные видеокарты

Відкрите постійно оновлюються, а нові ігри кожен раз виходять з ускладненою архітектурою. Постійно змінювати плати в комп'ютері затратно не тільки для геймерів, але і працюють зі складними графічними рішеннями: інженерам, фотографам, дизайнерам.

Добре, що є альтернатива покупці новітньої відеокарти. Виробники GPU передбачили можливість установки двох відеокарт одночасно на один ПК. Точніше – на материнську плату. У систем від різних брендів свої назви і ряд відмінностей.

У таблиці нижче представлені розбіжність і загальні риси систем об'єднання роботи чіпів.

Технології
Crossfire SLI
Виробники amd gtx
Необхідність адаптованої материнської плати так, з виходами PCI-Express так, що підтримують систему SLI
Можливість установки різних відеокарт так, якщо карти побудовані на одному процесорі та (сумісні моделі)
Автоматична настройка ПО та немає
Необхідність додаткового живлення та та

Читайте :Ігрові відеокарти для ПК: 5 критеріїв, як вибирати

Як видно з таблиці, графічні технології AMD і GTX допускають установку двох різних відеокарт на комп'ютер. Правда, моделі чіпсетів також повинні бути сумісні. Виробник ПО надає інформацію про сумісність продуктів на офіційному сайті компанії.

При установці декількох графічних адаптерів в комп'ютер з метою збільшити продуктивність, слід враховувати ось що.

  1. Якщо застосовуються відеокарти з різною частотою, вони обидві будуть працювати з найменшою віддачею. Наприклад, одна використовувана модель на ГГц, а інша 3,6 – тоді частота роботи обох усредняется. Вона буде 2,8 ГГц.
  2. Власна відеопам'ять адаптерів ніколи не складається. Це означає, що якщо кожна карта має об'єм пам'яті RAM 2 Гб і 4 Гб, то в результаті буде тільки 2 Гб.
  3. Потреба в харчуванні збільшується практично в два рази. Тому дві відеокарти припускають підключення блоку живлення потужніший. Він буде приєднаний до кожного GPU.
  4. Два адаптера виділяють значно більшу кількість тепла, тому виникає необхідність в додатковому вентилировании корпусу.

Однак, якщо відеокарти встановлюються з метою створення робочої або ігрової зони з декількома моніторами, більш потужна карта не втратить своїх переваг. В результаті буде кілька моніторів з трохи різними можливостями.

На замітку: 10 кращих моделей недорогих ігрових відеокарт

Що дають дві відеокарти користувачеві

Найчастіше вигідніше і ефективно купити одну гарну плату, ніж встановлювати поєднання з декількох зі середніми параметрами. Тепер відеокарти дуже продуктивні. Для стандартного комп'ютера потужності відеокарти останніх років випуску досить.

Однак, останні моделі GPU коштують дорого і не кожен геймер може дозволити собі покупку новітньої відеокарти. Тому, коли одна карта вже є, але хочеться поліпшити роботу комп'ютера, іноді має сенс одночасне використання комплекту відеоадаптерів.

системы охлаждения

Така технологія дозволяє отримати певні переваги в ігровому процесі:

  • збільшення частоти кадрів в межах від 40 до 60% в деяких іграх, що підтримують застосування технологій Crossfire і SLI;
  • можливість роботи з додатковими фільтрами в іграх;
  • посилення ефекту заглибленості в гру;
  • створення робочої або ігрової зони з великою кількістю ігрових моніторів.

Таким чином технологія об'єднання графічних адаптерів виправдовує себе для економних гравців. Необхідність в установці декількох відеокарт виникає, коли потрібно:

  • апгрейдити старий комп'ютер з мінімальними матеріальними витратами;
  • модифікувати системи з останньою моделлю відеокарти, наприклад, якщо в ПК встановлена остання модель адаптера GeForse;
  • використовувати більше моніторів, ніж це передбачено наявним графічним адаптером.

За темі:ЯК Під'єднати 2 МОНІТОРИ до ПК + настройка і софт для роботи з двома моніторами

Як підключити 2 відеоадаптера на комп'ютері

Встановлюючи дві відеокарти в ПК, потрібно переконатися, що комп'ютер допускає можливість розміщення в корпусі додаткової GPU, виходячи з наявного простору і можливостей апаратного забезпечення. Для цього блок комп'ютера повинен забезпечувати:

  1. Продуктивний процесор, який здатний працювати одночасно з двома графічними адаптерами. В іншому випадку збільшити продуктивність не вийде – процесор не впорається.
  2. Наявність достатнього охолодження можливість установки додаткового кулера, щоб забезпечити безперебійну роботу комп'ютера.
  3. Материнську плату, яка підтримує обрану технологію об'єднання, тобто демонструє хоча б два роз'єми РСI-Express.
  4. Потужний блок живлення або можливість установки додаткового, з розрахунку необхідного живлення на кожну відеокарту відповідно до рекомендацій виробника.

На замітку: Як вибрати блок живлення для комп'ютера

Якщо комп відповідає перерахованим вимогам, тоді потрібно купувати сумісну модель відеокарти і приступати до установки. Щоб зробити це, слід виконати п'ять послідовних кроків.

1. Знайти материнську плату в системному блоці, і, відшукавши виходи PCI-E x16 і PCI-E x8, вставити додаткову відеокарту. В результаті об'єднання, 2 адаптера будуть функціонувати в режимі x8.

2.Следіть кроком підключити джерело живлення до обох пристроїв за допомогою вилок PCI-E.

подключение двух видеокарт

3. За допомогою моста, який купується заздалегідь, з'єднати відеоадаптери між собою. У разі, якщо карта встановлюється для іншого монітора, шлейф не потрібен.

4. Закрити корпус комп'ютерного блоку, і включити комп'ютер.

5. Якщо використовуються графічні адаптери від NVIDIA, потрібно зайти в меню Configure SLI і відзначити пункти Auto-Select і Maximise 3D performance. А в разі об'єднання за технологією crossfire – параметри зміняться автоматично.

зайти в меню Configure SLI для подключения двух видеокарт

Коли об'єднали відеокарти, можна приступати до тестування графіки на улюблені іграшки. Тоді-то і зможете оцінити переваги інсталяції сумісних відеоадаптерів.

Цікава стаття: Як підібрати сумісні материнську плату і відеокарту: гайд в 4 розділах

Коментарі
Залиште коментар
И
27.01.2021 11:08

Поставил две видеокарты, так одной из них не хватает воздуха и она перегревается, потому что стоит вентиляторами впритык к другой.

А
26.11.2021 04:32

тут либо турбина, либо райзер.

Категорії