Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy s23 Ultra: огляд 12 параметрів та порівняння з іншими моделями

Дата публікації: 27.11.2023 12:56
Дата оновлення: 28.11.2023 15:10

Завдяки вдосконаленій системі камер, покращеним характеристикам та елегантному дизайну, Samsung Galaxy S23 Ultra справді виправдовує очікування багатьох з нас.

Samsung S23 Ultra

Вивчім всі аспекти цього смартфона. Проаналізуємо його параметри та продуктивність, порівняємо з іншими моделями, щоб зрозуміти, наскільки міцно він зміцнився на арені гаджетів преміумкласу.

Позиціювання та місце в лінійці Samsung

Galaxy S23 Ultra позиціюється як флагманська модель, що представляє все найкраще, яке може запропонувати Samsung у плані технологій, функцій та дизайну. Він орієнтований на споживачів, яким потрібна продуктивність вищого рівня, розширені функції та преміальна якість складання. У S23 Ultra використовуються найпередовіші технології Samsung. Особливо вражає система камер, дисплей та обчислювальна потужність.

Оскільки смартфон позиціюється в преміумсегменті ринку, він орієнтований на користувачів, які готові заплатити ціну за чудові характеристики смартфона. У лінійці Samsung модель S23 Ultra стоїть вище за стандартний Galaxy S23 і модель S23+. Хоча вони також належать до класу high-end, варіант Ultra з додатковими можливостями. Серед них удосконалена система камер, більший дисплей та покращена продуктивність.

Samsung S23 Ultra: характеристики у таблиці

Параметр
Характеристика
Дисплей Діагональ — 6,8, AMOLED, 3088×1440 пікселів, 1750 НІТ, 120 Гц
Процесор Snapdragon 8 Gen 2
Пам'ять 8/256 ГБ, 12/512 ГБ, 12 ГБ/1ТБ
Камера 200 Мп + 12 Мп + 10 Мп + 10 Мп + 12 Мп
Акумулятор 5000 мАг, швидка зарядка 45 Вт, бездротова 10 Вт
Операційна система Android 13: One UI 5.1
Вага 233 г
Габарити 163.4 x 78.1 x 8.9 мм

Дизайн

Зовні смартфон стильний. Він об'ємний та візуально здається злегка вигнутим. Гаджет зручно сидить у руці, але через те, що великий, дискомфортний для власників маленьких долонь.

Дизайн Samsung S23 Ultra

Тонкі рамки S23 Ultra з алюмінію. Корпус обтічний. На передній панелі невелика передня камера. Індикатора у вигляді світлодіода не передбачено. Задня панель захищена склом Gorilla Glass Victus 2 з матовою обробкою. Тут 3 круглі камери, що злегка виступають. Кнопка живлення разом із кнопками регулювання гучності знаходяться на правому боці. Роз'єм USB, динамік та слот під дві карти Nano-SIM знаходяться знизу.

Смартфон у 4 кольорах: лавандовий, білий, зелений та чорний. Палітра широка, кожен знайде забарвлення за своїми перевагами.

Екран

Екран якісний, оскільки матриця з використанням технології LTO. Вона може адаптуватися під контент, що програється: підвищувати частоту оновлення (її діапазон 1-120 ГГц) при енергозатратних процесах — ігри, перегляд відео. І знижувати її за низького навантаження — дзвінки, повідомлення. Дозвіл Quad HD+ (3200 x 1440 пікселів) і щільність пікселів 500 ppi забезпечують контрастність і насиченість зображення, що відображається. Для керування екраном Samsung винайшли спеціальний стилус. Його не втратиш, він вставляється у нижню частину смартфона. Також на дисплеї трохи нижче за центр розташований зручний сканер відбитка пальця для розблокування.

Щодо яскравості, вона висока (до 1750 НІТ) і регулюється телефоном автоматично залежно від освітлення (вдень вище, ввечері — нижче). Однак у смартфоні не передбачено ручне налаштування яскравості, що засмучує.

Samsung S23 Ultra в руках

Також користувачі можуть вибирати колірний профіль під себе:

  1. Natural: профіль призначений для більш природного відтворення кольорів. Він підходить, наприклад, для перегляду зображень.
  2. Vivid: кольори на екрані насиченіші та яскравіші. Режим підходить для перегляду фільму чи гри.
  3. Adaptive: профіль автоматично налаштовує кольори залежно від контенту на екрані: яскраві — при обробці відео, природні — при малюванні.

Samsung S23 Ultra: огляд 5 камер

  • Основна камера на 200 Мп із лазерним автофокусом. Завдяки йому фотографії виходять чіткими на великих відстанях.
  • Ультраширококутна камера на 12 Мп призначена для створення панорамних знімків із великим кутом огляду.
  • Селфі-камера на 12 Мп з безліччю режимів: портретний, нічний, а також режим краси (згладжування обличчя, збільшення очей і т.д) — все це можна налаштувати вручну.
  • 2 телефотооб'єктиви: десятикратний оптичний зум дозволяє знімати чіткі фото навіть уночі. S23 Ultra здатний зафіксувати зірки та місяць у високій якості.

Смартфон знімає відео у 8K при 24/30 кадрах на секунду, 4K при 30/60 кадрах на секунду та 1080p при 30/60/240/960 кадрах на секунду. Картинка на висоті: кадр не трясеться завдяки стабілізації, картинка яскрава та деталізована. Якщо телефон брати для частого знімання відео, S23 Ultra гідний варіант.

Продуктивність

Оновлення процесора з Exynos на високочастотний Snapdragon 8 Gen2 покращило продуктивність смартфонів Samsung. Всього у Снапдрагона 8 ядер:

  • Prime Core (1 ядро) 
    Це найпотужніше ядро. Воно призначене для обробки складних операцій: експорту відео у високій якості, запуску ігор і т.д.
  • Performance Cores (3 ядра) 
    Адаптивні ядра можуть перемикатися між високою продуктивністю та низьким енергоспоживанням залежно від потреб системи.
  • Efficiency Cores (4 ядра) 
    Активні під час виконання простих завдань: читання електронних книг, написання тексту, здійснення дзвінків тощо.

Завдяки графічному процесору GPU Adreno 740 картинка плавна та чітка. Нічого не гальмує та не зависає.

Samsung S23 Ultra: пам'ять

Смартфон доступний з 2 варіантами оперативної пам'яті та 3 варіантами — внутрішньої:

  1. Оперативна пам'ять: 8 чи 12 Гб. Чим більше пам'яті, тим продуктивнішим є гаджет: якщо крім повсякденних завдань, постійно дивитися відео, оптимальним варіантом буде 8 Гб. Для ігор пам'яті має бути більше (12 Гб).
  2. Внутрішнє сховище: 256 Гб, 512 Гб, 1 Тб. Вся ця пам'ять витрачається на файли, що зберігаються, тому чим більше плануєте зберігати фото, відео і музики на телефоні, тим ширше потрібно місце. 
    Оптимально — 512 Гб, все що менше чи більше — вибирається суворо під потреби. Якщо збираєтеся лише дзвонити, писати повідомлення і лише зрідка фотографувати — 256 Гб цілком достатньо. Для збереження відеоігор та безлічі оброблених фото та відео краще запастися 1 Тб.

Опції розширення внутрішнього сховища пристрою не передбачено. Якщо місце закінчиться, не зможете вставити картку пам'яті.

До слова: Відновлення видалених файлів Андроїд — 4 типи даних та 5 зовнішніх програми

Акумулятор

Акумулятор на 5000 мАч підтримує швидке заряджання до 45 Вт. Крім того, телефон можна живити бездротовим способом (10 Вт). А за допомогою реверсивної зарядки з'являється можливість використовувати смартфон як повербанк для інших пристроїв (наприклад, розумного годинника та інших телефонів).

Зарядка розумного годинника від телефону

Автономність S23 Ultra дуже висока: гаджет може працювати до 2-х днів без підзарядки при низькому і середньому навантаженні (дзвінки, повідомлення, перегляд відео, прослуховування музики). До 1-1,5 днів телефон працює за високого ступеня навантаження (це, наприклад, запущена гра, обробка відео, звантаження важких файлів і т.д.).

Рекомендуємо до прочитання: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Зв'язок та інтерфейси

Тут ми коротко зупинимося на тому, чим відрізняється s22 ultra від s23 ultra. У моделі новіше передбачені два слоти для SIM-карт, а не один, як у попередника. Тобто, 23 Samsung розрахований на 2 номери телефону.

Детальніше про можливості зв'язку 23 моделі:

  • Мобільний зв'язок 
    GSM(2G), HSPA(3G), LTE(4G) та 5G.
  • Бездротові інтерфейси 
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, дводіапазонний Wi-Fi, Wi-Fi Direct, hotspot , Bluetooth 5.2 з підтримкою A2DP, LE, aptX .
  • NFC 
    Дозволяє швидко та безпечно обмінюватись даними з іншими пристроями. Наприклад, для оплати за допомогою технології безконтактних платежів.
  • GPS 
    Допомагає визначити розташування пристрою для використання навігаційних сервісів.
  • Дротові інтерфейси 
    USB-C роз'єм.

Читайте: 10 можливостей Samsung Galaxy S22 — огляд

Звук

У пристрої два стереодинаміки. Перший розташований на передній панелі зверху. Його головна функція — передавати голос під час телефонної розмови. Другий динамік знаходиться ліворуч на нижній панелі. Він виконаний за технологією Dolby Atmos (додає обсягу) та відповідає за відтворення звуків мультимедіа: фільми, музика, ігри й т.д.

Мікрофон чітко записує голос, проте він досить чутливий до вітру. Якщо говорити на вулиці, пориви буде чути. Сам собою звук насичений, глибокий і потужний. Тут смартфон явно перевершив своїх попередників.

На замітку: Як почистити динаміки телефону — 6 дієвих підказок

Програмне забезпечення

Samsung S23 Ultra працює на базі операційної системи Android 14. У нього інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача One UI 6.0, розроблений спеціально для пристроїв Samsung. One UI надає користувачеві додаткові функції. Серед них режим економії енергії, темні теми, персоналізація та багато іншого. Однак у налаштуваннях не можна вручну увімкнути продуктивний режим, він активується автоматично при високому навантаженні, наприклад, під час гри.

Багато програм встановлено за замовчуванням: це, зокрема, Google (YouTube, Gmail, Chrome), соціальні мережі (Facebook, Instagram, Twitter), месенджери (WhatsApp, Messenger) тощо.

Програми в Samsung S23 Ultra

Samsung також пропонує свої власні програми. Ось кілька із них:

  1. Samsung Notes: для створення та керування нотатками;
  2. Samsung Health: для здоров'я та фітнесу;
  3. Samsung Pay: система оплати.

Samsung Galaxy S23 Ultra: огляд додаткових функцій

Серед особливих функцій:

  • Управління стилусом 
    Завдяки наявності заповітного «пера» з чутливим датчиком натискання, користувач може не лише гортати стрічку на смартфоні, але й малювати у будь-якій спеціальній програмі (наприклад, Ibis Paint X).
  • Захист від вологи та пилу IP68 
    Телефон витримує 20-30-хвилинне занурення у воду без шкоди для складників.
  • Захист від фізичних ушкоджень Victus 2 
    Скільки б S23 Ultra не падав, він не прийде в непридатність. З цієї причини його можна носити без чохла та захисного скла/плівки.
  • Samsung DeX 
    Функція-прототип комп'ютера: його можна під'єднати напряму та використовувати ПК-програми на телефоні.

Порівняння з іншими моделями лінійки

Усього в лінійці представлено 3 смартфони: Samsung S23, S23 Plus та S23 Ultra. Глобально, всі відмінності S23 від S23 Ultra та S23 Plus — у ціні, розмірах, камерах та пам'яті. Крім того, Samsung Ultra, на відміну від інших моделей лінійки, оснащений стилусом.

Стилус Samsung S23 Ultra

У таблиці наведено порівняння, чим відрізняються ці три моделі:

Параметр
Samsung S23 Samsung S23 Plus Samsung S23 Ultra
Дисплей

Найменший:

діагональ — 6,1”

Середнього розміру:

діагональ — 6,6”

Найбільший:

діагональ — 6,8”

Dynamic AMOLED 2x
Акумулятор 3900 мАг 4700 мАг 5000 мАг
Частота оновлення 60-120 Гц 48-120 Гц 1-120 Гц
Оперативна пам'ять Максимум 8 Максимум 12 Максимум 12
Внутрішнє сховище 126 Гб, 256 Гб 256 Гб, 512 Гб 512 Гб, 1 Тб
Можливості камери

50 Мп — основна

12 Мп — ультраширококутна

1 телефотооб'єктив на 10 Мп

50 Мп — основна

12 Мп — ультраширококутна

1 телефотооб'єктив на 10 Мп

200 Мп — основна

12 Мп — ультраширококутна 2 телефотооб'єктиви на 10 Мп, 1

0-кратний оптичний зум

Ціна 895 $ 1108 $ 1385 $

Переваги й недоліки

Серед сильних сторін:

  1. Відмінна продуктивність,
  2. висока автономність,
  3. ергономічний стіл,
  4. якісна камера,
  5. яскравий дисплей.

Серед недоробок:
Немає можливості розширити внутрішнє сховище;

  • довга зарядка (близько 1-1,5 години);
  • чутливий до вітру мікрофон;
  • у комплекті немає блока живлення;
  • немає роз'єму для навушників.

Підсумки такі. S23 Ultra — багатофункціональний. У нього великий та яскравий дисплей, камери якісні. Внаслідок цього виходять деталізовані фотографії. Запис відео в максимальній роздільній здатності 8К, не кожному фотоапарату це під силу.

У смартфоні встановлений потужний процесор Snapdragon 8 Gen2. Також є графічний процесор GPU Adreno 740. Пам'яті достатньо для будь-яких потреб: 8/12 Гб оперативної та 512/1 Тб внутрішньої. Продуктивності S23 Ultra вистачає навіть для ігор та обробки відео.

Автономність на висоті: до 2-х днів заряд триматиметься без проблем. Авторський інтерфейс One UI 6.0 інтуїтивно зрозумілий та дозволяє персоналізувати пристрій, змінивши тему або встановивши режим економії енергії. Звук об'ємний, чіткий та яскравий.

Від інших смартфонів S23 Ultra відрізняється наявністю стилуса, а також розміром, пам'яттю та камерами.

Пізнавальна стаття: Як зробити пульт із телефону: 9 додатків, налаштування яких займе не понад хвилину

Коментарі
Залиште коментар
Категорії