Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно відрегулювати температуру в холодильнику: 5 рекомендацій

Дата публікації: 06.11.2020 07:59
Дата оновлення: 19.07.2023 15:50

На верхніх полицях холодильника найчастіше зберігають молочні продукти, а на нижніх — рибу і м`ясо. Так доцільніше, тому що внизу зазвичай холодніше, температура варіюється в межах 3-7°С. Необхідна прохолода залежить від показника, який виставлено на регуляторі агрегату. Про нього і йтиметься у статті.

Регулювання температури в однокамерному холодильнику

Механічний регулятор (у вигляді колеса або диска) поворотом або проти годинникової стрілки встановлює необхідну температуру без детальних схем.

  1. Цифра 1 – висока допустима температура.
  2. Цифри 6-7 – максимально низькі.

Электронный и механический регулятор

Числове значення на шкалі регулятора відповідає діленням термометра. Це порядковий номер стану. У кожній моделі холодильника (будь-то однокамерний або двокамерний) виробник інформує в інструкції про співвідношення температури до нумерації регулятора. Читайте ці паспортні дані.

Стандартна температура, що виставляється для холодильної камери від +3 до +5 градусів. Морозильна камера є частиною цілісного механізму. Температура у ній не регулюється. Вона стандартна, не більше -18/-24°С.

У таблиці наведено три ситуації — коли необхідно виставити правильну температуру:

Збільшити холод
Зменшити прохолоду
Продукти залишаються кімнатної температури під час тривалого зберігання Замерзають чи усихають
З`явився неприємний запах Компресор працює без вимкнень
Задня стінка постійно «тече» Збільшилося споживання електрики

Корисна стаття: 3 корисних поради, як швидко та правильно розморозити холодильник

Регулювання температури у двокамерному холодильнику

Такий агрегат відрізняється функціонально незалежними один від одного холодильною та морозильною камерами. Встановлюється один компресор на два відділення або кожен відділ. Відповідно, регулюється температура на весь пристрій або автономно.

Керування термостатом буває механічним та електронним.

  • Механічний передбачає ручне перемикання рівнів від цифри 1 до 5 (у кожного виробника кількість поділів зазначається).
  • Електронний режим встановлення дотримується найбільш правильно заданої температури. Щоб змінити її, потрібно натиснути кнопку або клавішу на дисплеї. Після кожного натискання йде збільшення або зменшення на градус.

агрегат на две камеры

Помічено три фактори, що впливають на регулювання температури.

  1. Чим спекотніше у приміщенні, тим більшу доведеться виставляти цифру на регуляторі.
  2. Частота відкривання дверцят – після кожного відкриття холод змішується з теплим повітрям приміщення. У холодильній камері порушується баланс температури оптимального мікроклімату.
  3. Місце встановлення – не бажано встановлювати біля джерел тепла, наприклад, радіаторів опалення. Це призведе до зайвої витрати електроенергії внаслідок інтенсивнішої роботи компресора.

Оптимальна завантаженість холодильника для правильного функціонування ⅔ від загального об`єму камери.

Цікава стаття: Чому стукає холодильник під час вимкнення та роботи: інструкція із 5 пунктів

Регулювання температури у холодильнику Side-By-Side

Холодильники Side-By-Side з вертикальним (паралельним один одному) розміщенням відсіків належать до преміумкласу. Вони різні за конфігурацією. Бувають двох, трьох та більше камерними. Компресор розташований під днищем, тому такі агрегати небажано ставити в приміщеннях із системою підігрівання підлоги, оскільки у теплих підлог поміж рекомендацій щодо використання є обмеження по вазі.

Регулировка температуры в Side-By-Side

Для підтримки необхідного мікроклімату кожен відсік оснащений електронним контролером. Щоб відрегулювати температуру, доведеться покопирсатися в налаштуваннях дисплея:

  • необхідно вибрати тип, наприклад: м`ясо, зелень тощо;
  • встановити температуру;
  • внести час охолодження або відтавання.

Максимальна точність електронного керування дозволяє реалізовувати несподівані функції. Наприклад, у більшості холодильників у морозильній камері є льодогенератор. 7 хвилин – і кубики льоду готові до вживання.

На замітку: Відповідь у 4 пунктах, скільки електроенергії споживає холодильник за місяць чи за добу

Як перевірити, чи правильно показує терморегулятор температуру в холодильнику

Достатньо покласти вуличний термометр на полицю холодильної камери. За нормами вимірювання температури, необхідно витримати 10 хвилин. Дізнавшись скільки градусів на тій чи іншій полиці, зможете довше зберігати продукти живлення свіжими та ароматними.

Проверка уличным термометром

Це пов'язано з тим, що холод розподіляється нерівномірно, оскільки залежить від розташування морозильної камери (для однокамерних) та компресора.

Чим ближче до місця надходження холоду, тим прохолодніше. Такий самий принцип перевірки дійсний і для морозильної камери.

Цікава стаття: Поради, як потрібно зберігати продукти в холодильнику – особливості кожної з п`яти зон, правила та терміни

Чому правильне налаштування температури в холодильнику важливе?

Якщо регулятор викручено на сильне охолодження, продукти втрачають свої корисні властивості – перемерзають. А у разі недостатнього охолодження ризикуєте знайти зіпсовані та непридатні до вживання харчі.

Грамотно і коректно налаштована температура – гарантія того, що холодильник працюватиме довго, а кулінарні шедеври не втратять смакових якостей тривалий час.

Читайте: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Коментарі
Залиште коментар
Категорії