Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 можливостей Samsung Galaxy S22 — огляд

Дата публікації: 23.09.2022 10:46
Дата оновлення: 20.02.2023 10:17

За останні роки смартфони тільки збільшувалися в розмірах. Це дозволяло покращити дисплей та удосконалити можливості гаджета. Але корейський виробник Самсунг пішов іншим шляхом і випустив телефон з 6,1-дюймовим дисплеєм. Чим ще здивував гігант електроніки — про це дізнаєтеся з огляду Samsung Galaxy S22.

Серія смартфонів Samsung Galaxy S22

Характеристики гаджета

Коли починався двадцять другий рік, компанія Самсунг сповістила про те, що готується чергова серія мобілок. У лінійці Samsung Galaxy S 22 три пристрої: базової версії, трохи покращеної S22 Plus і найдосконалішої S22 Ultra. Усі знакові покращення дісталися ультрамодуляції. 

Вся лінійка моделей Samsung Galaxy S22

Але це не означає, що базовий S22 опинився в її тіні. Параметри мобільників говорять самі за себе:

Дисплей
6,1″ екран Dynamic Amoled, Full HD+, 2340х1080 pix
Процесор Qualcomm Snapdragon з 8-нанометровим чіпом першого покоління / Exynos 2200 
Оперативна пам'ять  8 Гб
Вбудована пам’ять 128/256 Гб
Місткість акумулятора 3 700 м*Ач, можлива дротова та бездротова зарядка
Задні камери

Основний об'єктив — 50 Мп, додаткові — 15 Мп, 10 Мп. 

Основний об'єктив підтримує відеознімання 8К при 24 кадрах за секунду, додаткові — 4K при 60 кадрах за секунду 

Передня камера 10 Мп, відео 4К при 60 кадрах за секунду
Звук Стереозвукова система, динаміки Dolby Atmos, еквалайзер UHQ Upscaler Sound
Бездротові можливості та зв’язок Wi-Fi 6 (ax), 5G, Bluetooth 5.2, NFC, GPS
Система захисту Сканер відбитка пальця 4х9 мм 
Програмне забезпечення Android 12 One UI 4.1
Кольори Black, Pantom White, зелений, пісочний рожевий
Розміри та вага 146х70,6х7,6 мм, 168 г
Матеріали корпусу Скло Gorilla Glass Victus Plus,  метал Armor Aluminium

Розглянемо всі ці характеристики детально. 

Цікава стаття: Огляд Samsung Galaxy A22: зовнішній вигляд та 9 параметрів

Дизайн

Зовнішній вигляд Samsung S22 — це покращена версія телефону S21. У варіанті 2022 виробник відмовився від пластикової задньої панелі, яка була у попередника. Замість неї встановили скляний лист Gorilla Glass Victus Plus. Завдяки цьому рішенню телефон став міцнішим. Також корпус укріплений алюмінієвою рамою Armor.

Сама форма смартфона теж змінилася: S22 менший і тонший за попередню модель. Цей компактний флагман не відчувається у кишені, ним легко користуватися, тримаючи в одній руці. Зовні він нагадує iPhone 13

Кнопки регулювання гучності та блокування смартфона на правій панелі. Ліва залишається повністю чистою. Слот для SIM-карти, USB-C та мікрофон на нижній панелі. У пристрої немає окремого місця для microSD, зате підтримуються 2 SIM-картки. 

На корпусі смартфона не побачите датчика для сканування відбитків пальців: виробники встановили ультразвуковий сканер прямо на дисплеї. Це дозволяє набагато швидше та точніше визначати відбиток. А корпус смартфона без зайвих кнопок має мінімалістичний вигляд.

Дизайн телефону Samsung Galaxy S22

Користувачі цієї моделі відзначили невеликий конструктивний недолік. На поверхні вона рівно не ляже, оскільки камера опукла і трохи виступає за рамки.

Стаття в тему: Samsung Galaxy Z Fold 3: огляд 8 його особливостей

Samsung Galaxy S22: огляд оптики

У смартфоні три основні та одна фронтальна камери. Позаду мобільника розміщені:

  • Основна камера на 50 Мп — великий крок вперед для «Самсунга». Адже в попередньому девайсі найбільша камера була лише на 12 Мп.
  • Ультраширокий об'єктив на 12 Мп.
  • Передня телефотокамера для селфі на 10 Мп із трикратним зумом. 

Якщо робити знімки на телескопічному об'єктиві, можна наблизити кадр у 3 рази. Така можливість дозволяє робити чіткі знімки навіть на великій відстані. Колір та контраст на фотографіях передаються, при цьому не з'являються цифровий шум та зайва зернистість.

У моделі S22 немає камери для макрофотографування. Але це не проблема — телеоб'єктив чудово справляється. Щоб зображення було чітким, важливо не забути про функцію стабілізації. Коли переступите межу 10-кратного зуму, мобілка нагадає про неї. Увімкніть стабілізацію, щоб фотографії вийшли максимально якісним. 

Знімок на смартфоні Samsung Galaxy S22

Щоб передати більше деталей на знімках, можна використовувати ультрашироку камеру. Але в цій моделі об'єктив камери часто спотворює кути. Удосконалена версія Ultra помітно краще поводиться з широкоформатним режимом. 

Для фільмування вночі можна використовувати будь-яку із трьох камер. Найкраще з таким завданням впорається основна (та, що на 50 Мп). На зображеннях, зроблених камерою широкоформатної, з'являється багато шуму. А якщо знімати на телеоб'єктив, картинка буде контрастною. 

Для портретної роботи можна вибрати основну або селфі-камеру. Портрети на обох пристроях виходять чіткими, фон розмивається і з'являється ефект боке. Задня камера в режимі портрета автоматично активує трикратний зум. 

Флагманський смартфон відмінно підійде для професійного фотографування. На ньому можна налаштовувати ручний режим фотокамери, робити знімки в режимі RAW. Це зручно для подальшого ретушування та редагування.

Щодо відео, основна камера може знімати максимум 24 кадри в секунду. Ролик виходить із розширенням 8К, але займає багато пам'яті на телефоні. Вражає функція Super Slow-Mo — з нею ролик уповільнюється у кілька разів без втрати якості. Передня камера знімає з роздільною здатністю 4К, вловлює 60 кадрів на секунду. 

Камери смартфона Samsung Galaxy S22

У флагманському Самсунгу можна пробувати багато знімальних режимів. Режим Single Take дозволяє знімати відео та паралельно робити фото. З опцією «режисерський перегляд» можна одночасно знімати на задній і передній об'єктиви. 

Поради для фотографування: Як знімати таймлапс на телефон: 9 кращих додатків

Пам'ять пристрою: вбудована та оперативна

Розробники «Самсунгу» запропонували 2 конфігурації Galaxy S22. Можна придбати бюджетний варіант із внутрішньою пам'яттю 128 Гб. Найдорожче обійдеться гаджет на 256 Гб. RAM в обох девайсах однакова — 8 Гб. Такої ОЗУ вистачає, щоб швидко запускалися головні програми.

Samsung Galaxy S22 в руці

Багато хто відзначив, що не вистачає роз'єму для microSD. Адже навіть 256 Гб можна швидко заповнити, щоразу знімаючи відео з розширенням 4К або 8К. Але все ж таки такий обсяг пам'яті — оптимальний варіант за ціну базової моделі. 

Автономність пристрою

Рішення виробника зменшити розмір смартфона виправдало собі у деяких випадках. Телефон легкий і компактний. Але мінус такого рішення — у розмірі акумулятора. Він став меншим, а його місткість зменшилася на 300 м*Ач, якщо порівнювати зі смартфоном 2021 року. У флагмані Galaxy S22 встановлена ​​батарея місткістю 3700 м*Ач. 

різні варіанти кольорів S22

Одного повного заряду вистачає на весь день при неактивному користуванні. Зможете без підзарядки гортати соцмережі, дзвонити, дивитися короткі відео та слухати музику через навушники Bluetooth. 

Якщо плануєте часто користуватися камерою, знімати відео, спілкуватися через відеодзвінок, включати ігри та використовувати інші важкі програми, краще носити зарядку з собою. Для підзаряду підійде зарядне від мережі потужністю 25 Вт, яке за годину повністю підживить батарею. За пів години гаджет підживиться на 60%. 

Крім проводового блоку живлення, мобільник можна заряджати «по повітрю». Щоб повністю наситити пристрій, потрібно до 1,5 години. Виробник не продає мобілку разом із зарядним пристроєм. Тому будьте готові купувати аксесуари окремо.

Корисно знати: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Особливості екрана

Що дійсно порадувало користувачів, так це дисплей. Хоча його розмір менший, ніж у моделі 2021 року, зате збільшилася кількість пікселів. Максимальна роздільна здатність дисплея 2340х1080 pix, по 425 пікселів на 1″. 

У гаджеті встановлений дисплей Dynamic AMOLED 2x. Екранчик оновлюється із частотою 120 Гц, на автоматі вона знижується до 48 Гц. Девайс підвищує частоту до 120 Гц, коли активізуються ігри, браузер та інші програми. Якщо дисплей бездіяльний, коливання Гц миттєво падає до мінімального показника, заряд не марнується. 

Дисплей залишається читабельним навіть за сонячного світла. Для цього було розроблено технологію Vision Booster. Вона використовує датчики, щоб визначити ступінь зовнішнього освітлення та оптимізувати кольоропередавання. 

Дисплей смартфона Samsung S22

Збільшити виразність екрана можна також із функцією «Додаткова яскравість». Щоб його активувати, потрібно вимкнути автоматичне регулювання та налаштувати параметр вручну. З цією функцією максимальний параметр досягає 757 нит, без неї — 465. 

Огляд в тему: Кращі компактні смартфони: топ 5 моделей

Samsung S22: огляд програмного забезпечення

Смартфон функціонує на базі Android 12, One UI 4.1. Велика перевага в тому, що телефон підтримуватиме оновлення протягом 5 років. До цього виробник гарантував оновлення лише на 3 роки.

Порадував також набір віджетів. Клавіатура Samsung покращилася: більше функцій, налаштувань, збільшилася кількість наклейок та емодзі. Телефон має функцію DeX. З її допомогою можна транслювати екран свого смартфона на комп'ютер або монітор іншого пристрою. Це зручно під час перегляду відео, показу презентацій та читання. З функцією DeX можна навіть транслювати відеодзвінок на великий екран.

Віджети програм на смартфоні Samsung S22

У галереї знайдете нову функцію — Object Eraser — для редагування фотографій. Вона дозволяє за допомогою розумного виділення прибирати об'єкти з фото. Програма автоматично заповнює місце для віддаленого предмета.

У розділі персоналізації можна вибрати оптимізовану палітру кольорів. Вона складається з чотирьох відтінків, що взаємодоповнюють один одного. Кольори застосовуються до панелі набору номерів, кнопок швидкого доступу та інших елементів інтерфейсу. 

Нудно не буде: Топ ігор на Андроїд для двох: 10 актуальних версій у 2022 році

Бездротові можливості та зв'язок

З Samsung S22 отримаєте стандартні бездротові можливості. Телефон ловить 2-5 G. Останній мобільний зв'язок вловлює частоти 6 ГГц.

сканер відбитка пальця Samsung S22

На смартфоні є Wi-Fi 6 (ax). Швидкість завантаження зі зв'язком «по повітрю» досягає 9,6 Гб/с. Ще встановлені Bluetooth 5.2 та NFC. Працює GPS. 

Звук Samsung S22

У телефоні встановлена ​​гібридна стереосистема з посиленими динаміками. Додаткова опція Dolby Atmos, яка дозволяє отримати об'ємний звук і передбачає налаштування для роботи з іграми або іншими мультимедійними програмами. 

Недоліком системи Dolby Atmos є те, що при об'ємному звучанні зменшується максимальна гучність. Динамік добре справляється із середніми та високими нотами, але в нього не вистачає потужності для басів. 

Бездротові навушники для смартфона «Самсунг»

У смартфоні встановлено еквалайзер, за допомогою якого можна керувати звуковими частотами, гучністю та іншими звуковими опціями. Також є додаткова функція UHQ Upscaler, яка покращує якість звуку в музиці та відео. Але функція доступна тільки через дротяні навушники, і це дійсно недолік — S22 немає для них роз'єму. Аксесуар можна під'єднати через USB-C адаптер. 

Ще одна звукова функція — Adapt Sound для налаштування персоналізованих звукових профілів під вік або слух користувача. Це зручно, якщо телефоном користуються кілька людей. 

Пізнавальна стаття: 10 кращих програм для прослуховування аудіокниг

Продуктивність пристрою

Для споживача з Європи компанія «Самсунг» встановила чипсети Exynos 2200. Інші країни задовольняються смартфоном з чіпом Qualcomm Snapdragon. Тож тепер дізнаємося більше про роботу євро-версії.

У телефоні встановлений процесор для графіки Xclipse 920 від AMD із підтримкою трасування променів. Картинка передається реалістично, зображення на відео рухається плавно навіть у програмах та іграх, що вимагають високих графічних показників.  

Ігри на Samsung S22

Завдяки мікропроцесору NPU робота телефону прискорилася вдвічі в порівнянні з моделлю S21. Він швидко перемикається між програмами. Процесор Exynos 2200 справляється з програмами, де потрібна інтенсивна графіка. Також добре відтворює вимогливі 3D-ігри та інші важкі програми. 

Після тривалого фото- або відеознімання затвор функціонує повільніше. Але телефон швидко повертає первинну працездатність. Йому лише треба дати невелику перерву. 

Корисні поради: Перезавантажується телефон: 6 частих причин і розв'язання проблеми

Позиціювання і вартість смартфона

Смартфон Samsung Galaxy S22 — флагман корейської компанії, про що оголосив сам виробник. У телефону зручний дизайн, дивовижні функції фотографування та покращене програмне забезпечення. 

Samsung S22: вся колекція

Вартість технологічного девайса вписується в рамки «до 1000 доларів». Його конкурентом є iPhone 13. Порівняємо смартфони:

 
Samsung Galaxy S22 iPhone 13
Екран

6,1″ 

Роздільна здатність дисплея 2340х1080 pix

Оновлення пікселів із частотою 48-120 Гц

6,1″ 

Роздільна здатність 2532х1170 pix

Пікселі оновлюються з частотою 10-120 Гц

Чипсет Exynos 2200, 8 Гб ОЗУ A15 Bionic, 4 Гб оперативної пам'яті
Місткість батареї 3 700 м*Ач 3 227 м*Ач
Оптика 3 камери: 50, 12 й 10 Мп 2 задні камери по 12 Мп, одна з ультрашироким об'єктивом

Компанія «Самсунг» розробила S22 з акцентом на посилену оптику. Телефон не розрахований на роботу з важкими програмами, але добре справляється із щоденними простими завданнями. 

Стаття в тему: iPhone 13: огляд та 4 козирі

Плюси та мінуси телефону

Samsung S22 — це тріумф для любителів маленьких телефонів. Ті користувачі, що вже встигли протестувати смартфон, відзначили ряд переваг:

  1. Система захисту IP68 робить девайс стійким до проникнення води, бруду та піску.
  2. Чіткий дисплей із високою частотою пікселів на дюйм.
  3. Камера як у професійному фотоапараті.
  4. Підтримка оновлень протягом 5 років.
  5. Компактний та легкий.
  6. Яскраве зображення на екрані навіть за сонячної погоди.
  7. Гібридна стереосистема із можливістю налаштування під вимоги користувача.

Але крім плюсів відзначені також мінуси:

  • Немає роз'єму для навушників 3,5 мм.
  • У комплекті не передбачений зарядний пристрій.
  • Немає слота microSD.
  • Знижена місткість батареї.
  • Процесор Snapdragon не встановлено у моделях для європейського ринку.
  • Ультраширокий об'єктив спотворює кути фотографій.

Останній недолік вже виправлено виробником у версії Ultra. Над рештою ще доведеться попрацювати.

Samsung С22

Samsung S22 — прекрасний маленький флагман. Він пропонує все, що потрібне для повсякденного використання. Цей телефон зручно тримати у руці. Він компактний та легкий. Відмінний варіант для тих, хто хоче помістити у своїй кишені потужний пристрій. 

Рішення зменшити розмір корпусу погано позначилося на місткості акумулятора. Тому зарядний пристрій краще не забувати брати із собою. Але, попри це, користувачі відзначили, що флагман S22 сподобається не тільки шанувальникам Android: багато його параметрів навіть краще, ніж в айфона. 

Корисна стаття: Що робити, якщо телефон впав у воду: 3 можливі проблеми після намокання

Коментарі
Залиште коментар
Категорії