Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Перезавантажується телефон: 6 частих причин і розв'язання проблеми

Дата публікації: 01.09.2021 11:57
Дата оновлення: 01.09.2021 11:57

Якщо помітили, що смартфон сам перезавантажується, краще не списувати це на випадковість. Варто якомога швидше розібратися в причині такої поведінки гаджета. Для цього зазвичай його відносять на діагностику в сервіс. Але є способи виявити та усунути проблему самостійно. 
 
У тексті зібрані 6 поширених причин, чому смартфон перезавантажується сам по собі, а також дієві поради для кожної ситуації. 
 
Цікаво: Як прибрати подряпини з екрана телефону : 5 кращих  прийомів 

Чому смартфон перезавантажується сам по собі? 

Якщо телефон перезавантажується сам по собі, перше, що спадає на думку, —  бігти в сервіс за допомогою. Але, як показує практика, не завжди варто поспішати. 
 
По-перше, діагностика у майстра напевно займе кілька днів і влетить в копієчку. По-друге, досвід багатьох користувачів на форумах показує: з найбільш поширеними причинами того, що телефон мимоволі йде в перезавантаження, можна впоратися самостійно. 
 
Найчастіші причини непояснених перезавантажень —  це: 

  1. Механічне пошкодження пристрою (удар або падіння з висоти).
  2. Порушення роботи програмного забезпечення. 
  3. Вихід з ладу акумулятора або інші збої в системі живлення. 
  4. Порушення роботи внаслідок температурних впливів — перегріву або переохолодження. 
  5. Попадання вологи в пристрій. 
  6. Перевантаження пам'яті телефону.  

Розглянемо докладніше кожну з проблем та варіанти їх вирішення. 

Механічні пошкодження 

Помітили, що мимовільно перезавантажується телефон, який напередодні упустили або стукнули об тверду поверхню? Велика ймовірність, що причина перезавантаження в механічному пошкодженні начинки пристрою. Несправність може полягати в порушенні роботи плати або її компонентів, і відходження контактів шлейфу. 

Перевірка контактів шлейфу смартфона

В будь-якому випадку для виявлення та усунення причини несправності, пристрій потрібно розібрати. Це варто робити тільки, якщо є ультратонкий паяльник і запас терпіння, щоб досконально вивчити плату і кожен контакт системи. 
 
Щоб розібрати мобільний телефон і отримати доступ до контактів, потрібно відкрутити та зняти всі панелі. Далі оглянути плату: чи всі контакти шлейфів добре закріплені. Якщо вдалося виявити контакт, що відійшов, його потрібно акуратно припаяти. Після чого зібрати прилад, прикручуючи панелі у зворотному порядку. 
 
Тепер можна включати девайс і перевіряти його роботу. Якщо виконані маніпуляції не допомогли й знову відбувається мимовільне перезавантаження смартфона, рекомендуємо відвідати сервісний центр.
 
Корисна стаття: На телефоні пропала клавіатура: 7 варіацій розв'язання питання на Android 

Збої в ПО 

Досвідчені користувачі та фахівці називають циклічне перезавантаження смартфона через проблеми з софтом найлегшим розв'язанням несправні. Часто причина збою криється в неправильно встановленому оновленні, кривій утиліті або збої в роботі модулів зв'язку. 
 
Для розв'язання проблеми виконують наступні кроки: 

  1. Дістають зі смартфона флеш-накопичувач і перезавантажують пристрій. 
  2. Видаляють вручну з пам'яті телефону невикористовувані програми або скористаються для цього додатками на зразок Clean Master. 
  3. Якщо проблема залишилася, виконують скидання налаштувань до заводських. 

 Скидання налаштувань до заводських на смартфонах Huawei та Samsung

 Щоб довго не серфити в мережі в пошуках комбінацій для скидання налаштувань, пропонуємо знайти потрібну в таблиці: 

Марка смартфона
Поєднання клавіш 
LG  зменшення гучності + Power 
Huawei  зменшення гучності + живлення 
Samsung  збільшення гучності + живлення + «Додому» 
Prestigio  збільшення гучності + живлення
Sony  збільшення гучності + живлення 
Lenovo  збільшення гучності + зменшення гучності + живлення 
Asus, Aser  зменшення гучності + живлення 
Xiaomi, Meizu  збільшення гучності + живлення

Ще однією причиною проблем із програмним забезпеченням може стати вірусний додаток. Усунути баги допоможе видалення з пристрою всіх сторонніх програм або повернення до заводських параметрів. 

Також слід встановити будь-який додаток-антивірус (наприклад, Avast). Він буде додатково контролювати гаджет на предмет зараження вірусами. Якщо видалення додатків, очищення пам'яті та скидання установок до заводських не розв'язали проблему, можливо, знадобиться заміна прошивки. Її повинен виконати майстер в сервісному центрі. 

Читайте також: Способи віддаленого управління Android-пристроєм: 5 безплатних програм 

Несправність акумулятора або системи живлення 

Користувачі мережі стверджують, що поширена причина частих перезавантажень телефону — несправність батареї. Смартфон з цільним корпусом і незнімним акумулятором доведеться нести в сервіс. 

Якщо самостійна діагностика АКБ (акумуляторної батареї) можлива, слід розібрати пристрій, знявши задню кришку. Потім оглянути акумулятор. Він повинен бути рівним, без здуття або западин. Поверхня — без патьоків, іржі, плям. Все це — ознаки несправності. Якщо вони визначаються візуально, необхідно замінити батарею на нову і перевірити роботу смартфона. 

Пошкоджений акумулятор смартфона

Крім неполадок з акумулятором причина бага може критися в окисленні або відходження контактів живлення. Щоб обчислити несправність, потрібно виконати наступні дії. 

  • Очистити контакти ватною паличкою від пилу, бруду. 
  • Прибрати окислення за допомогою спирту, рідини для зняття лаку. 
  • Прикладати до контактів по черзі електровикрутку, перевіряючи таким чином, чи подається харчування на них: лампочка-індикатор буде світитися, якщо все в порядку. 

Виявивши контакт, що відходить, його потрібно акуратно припаяти. Пайку проводити дуже обережно, не перегріваючи осердя, інакше можливе замикання контактів. Якщо сумніваєтеся у своїх силах, зверніться за допомогою до досвідченого майстра. 

Вжиті заходи не виключили проблему перезавантажень телефону? Продовжуйте встановлювати можливі причини несправності. 

До речі: Топ-10 бюджетних телефонів з гарною камерою 2021 року: рейтинг кращих моделей, які можна купити недорого 

Температурний вплив 

Сильний перегрів або переохолодження легко можуть стати приводом для постійних перезавантажень. Якщо запідозрили, що справа саме в цьому, постарайтеся виключити вплив занадто високої або низької температури на телефон. 

При перегріві смартфона на зарядці відразу відключіть його і дайте охолонути. Також важливо дістати акумулятор (якщо можливо), коли пристрій охолоне. А потім увімкніть його і перевірте працездатність. 

Часто перезавантаження відбувається через западання кнопки живлення. Спробуйте підчепити її шпилькою або скріпкою для витягання SIM-карти. Якщо причина несправності в цій клавіші, перезавантаження припиняться. 

Попадання вологи 

Іноді контакт з вологою може стати причиною кругового перезавантаження телефону. Якщо недавно потрапили під дощ або було інше зіткнення з рідиною, важливо добре висушити смартфон. Найдоступніший і найпростіший спосіб для цього — рисова крупа. 
 
Для цього розбирають пристрій: знімають кришку, панелі, витягають АКБ. Всі елементи смартфона поміщають в тару з сухим рисом так, щоб крупа повністю їх покрила. Залишають прилад в місткості на пару діб. Рис — сильний абсорбент, який вбере вологу, що потрапила на компоненти пристрою.

 Ознаки того, що в смартфон потрапила волога

Після закінчення декількох днів дістають смартфон з крупи, збирають його і перевіряють працездатність. Якщо причина несправності була у волозі, проблема повинна вирішитися. 

Перевантажена пам'ять 

За відгуками користувачів, перевантажена пам'ять пристрою часто буває причиною раптових перезавантажень. Для усунення проблеми достатньо почистити сховище фото і відеофайлів, видалити невикористовувані програми. 
 
Зверніть увагу також на те, що чимало місця в пам'яті смартфона займають залишкові файли віддалених програм, ПЗ телефону, cookie-файли. Для виконання якісного очищення рекомендуємо завантажити та встановити на телефон спеціальні додатки, наприклад, Clean Master. 

Clean Master: додаток для смартфона з антивірусом, функцією очищення пам'яті, охолодження процесора

Тепер знаєте: часті перезавантаження гаджета зовсім не означають, що він бракований і пора бігти за новим. Досить самостійно провести діагностику, використовуючи рекомендації з цієї статті, і смартфон з великою ймовірністю повернеться до безперебійної роботи. 

До слова: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається 

Коментарі
Залиште коментар
Н
22.01.2023 14:16

А что делать если он сам по себе сбрасивает настройки к завадським ?

S
13.12.2022 19:17

а что делать если смартфон сам перезагружается каждые 10 секунд и ничего нельзя обновить и даже попробовать ???

И
23.01.2023 09:48

Тоже была такая ситуация, отнес в сервис, решилось обновлением ПО.

Б
26.11.2022 10:31

а что делать если перезагружается и не дает даже ничего сделать???

O
14.12.2022 08:04

смотреть раздел "Сбои в ПО" (таблицу), если не помогло - тащить в сервис

Категорії