Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 кращих програм для прослуховування аудіокниг

Дата публікації: 25.05.2022 11:28
Дата оновлення: 25.05.2022 11:28

Освітній процес 21 століття виходить за межі відвідування бібліотеки. Команди провідних ІТ фахівців не можуть бути осторонь. Вони намагаються зробити навчання максимально комфортним. 

програми для аудіокниг як альтернатива друкованим виданням

Завдяки онлайн платформам та іншим інструментам, викладачі та студенти можуть отримувати інформацію у зручному для них місці та у різних форматах. Незалежно від того, якому жанру вони віддають перевагу.

вибір відповідного варіанту на планшеті

Якщо ентузіастів цікавлять найкращі програми для аудіокниг, це не тільки про студентів чи викладачів. Прослуховування творів корисне для спортсменів, любителів подорожувати, істориків, менеджерів та інших спеціалістів. Всі такі люди гідно оцінять переваги додатків-аудіокниг. Для любителів читання наступна добірка буде справжньою знахідкою. 

Audible

Лідер галузі, найбільший у світі додаток для читання аудіокниг. Цифровий продукт створено американським гігантом Amazon. У Audible найбільша база екземплярів, що налічує понад 400 000 аудіокниг. 

інтерфейс Audible

Ось ключові переваги платформи: 

  • користувачі, які обрали Amazon Prime, отримають безплатний доступ до Audible Channels (розділ оригінальних лекцій від кращих авторів);
  • читач сам обирає, купувати аудіокниги традиційним способом (окремі назви) або за підпискою;
  • є можливість регулювати швидкість диктора;
  • прискорене перемотування вперед і назад; 
  • платформу можна використовувати безкоштовно та без реклами. 

Audible — найкраща програма для прослуховування аудіокниг

Програма синхронізує аудіокниги, пов'язані з обліковим записом, залогіненим на конкретних пристроях читача. Щомісячна підписка коштує майже $15 (користувач отримує доступ до однієї книги на вибір з усього асортименту, а також до двох найменувань із корпоративного каталогу Audible Originals). За інші екземпляри доведеться доплатити. 

Пізнавальна стаття: Система Fibaro: більше, ніж розумний будинок

AudioBooks.com

Бібліотека платформи Audiobooks.com містить понад 100 000 аудіокниг англійською мовою, більшість у високій якості. Майже 8000 екземплярів безплатні. Розробники ресурсу стверджують, що кожного тижня на сайті проєкту з'являються сотні нових аудіокниг.

Платформа Audiobooks.com заснована на системі підписки. Нові абоненти отримають свою першу книгу безкоштовно. Але після закінчення 30-денної trial версії доведеться платити по 14,95 долара США на місяць (така ж ціна, як в Audible). 

Storytel

Програма доступна на телефонах з iOS та Android. Читалка дозволяє відтворювати аудіокниги в автономному режимі (після завантаження файлів). Часто це рятує при слабкому інтернеті.

Storytel — читалка для аудіокниг

Розробники додали функцію сну (прослуховування зупиняється коли система виявляє, що користувач неактивний). У Storytel можна створювати власні закладки та нотатки, тематичні списки книг. У free версії доступна фільтрація за різними критеріями. Інші фішки платформи: 

  • нові клієнти можуть користуватися 14-денним пробним періодом;
  • при покупці передплати доступ до аудіокниг та електронних каталогів без обмежень;
  • до бібліотеки додано літературу для дітей та молоді.

Storytel пропонує велику бібліотеку аудіокниг, розділених на 19 категорій: кримінальні романи, еротика, дитяча поезія, бізнес, економіка та інше. Щомісячна підписка — $5, кожен новий користувач може насолоджуватись пробним періодом. 

Технікам: Що таке Mesh система: 9 переваг та 2 недоліки комірчастої домашньої мережі

Serial Box

Продукт для економних. Замість того, щоб витрачати гроші на один об'ємний роман або аудіокнигу, читачі можуть отримувати коротші епізоди. Бібліотека контенту Serial Box ідеально підходить для повсякденного навчання чи відпочинку. Серед переваг продукту: 

  1. Serial Box пропонує широкий вибір жанрів, від драми до фентезі та наукової фантастики. 
  2. Перший уривок можна отримати безкоштовно, наступні версії — по $1,99 за кожен екземпляр (за текстову та аудіоверсію).
  3. Із сезонним абонементом пропонуються знижки.
  4. Є можливість налаштувати режим читання.

Serial Box

Розробники створили аудіоплеєр з підтримкою світлого і темного режимів. Звук вдасться передати на динамік AirPlay 2, HomePod. Інтерфейс та кнопки управління дозволяють пропустити вступ/кінцівку та встановити таймер сну. 

Сирін

У продукт інтегрована функція автоматичного сканування на наявність аудіокниг. Користувач може вручну додати літературу з пам'яті пристрою або завантажити файл з торенту. Подібне не завжди є у конкурентів. Користувачам, які встановили Сирін, шукати додатково торент-клієнт не доведеться. Інші переваги: 

  • ​​безпосередньо у плеєрі вбудована кнопка зміни швидкості відтворення;
  • є таймер для вимкнення; 
  • в інтерфейс додані кнопки вперед і назад.

Сирін — функціональна програма

Варто зазначити розробників за можливість гнучкого редагування опису аудіокниги. Легко вдасться встановити обкладинку, назву книги, ввести автора або додати дату публікації. 

Які бувають Usb: Види роз'ємів USB — коротко в 3 розділах

mAbook

Головна перевага цифрового продукту — велика кількість функцій та швидке завантаження. Користувач може переглянути історію файлів у меню, детальну статистику за часом читання, кастомізувати еквалайзер під свої потреби. Базовий функціонал платформи включає:

  • кнопку додавання аудіокниг з пам'яті пристрою;
  • інструменти регулювання швидкості читання тексту;
  • таймер (запускається автоматичне вимкнення).

mAbook app — простий додаток на кожен день

З цим продуктом вдасться налаштувати буквально все — колірну тему, автоматичне відтворення, навігацію. Легко змінюються параметри перемотування, взаємодія з гарнітурою та інше. Дозволено створювати закладки або перегортати відкритий аудіозапис. 

Розробники зробили все для того, щоб людям можна було зручно слухати аудіокниги та при цьому стежити, скільки часу витрачено. У плані моніторингу та збереження статистики проблем не буде. Читання вдасться нормувати порціями.

Змінюємо переглядач на новий: Як змінити браузер за замовчуванням: розглядаємо 5 оглядачів

Plaidy

Додаток Plaidy приваблює лаконічним та спрощеним інтерфейсом. Розробники вирішили не обтяжувати любителів читання складними налаштуваннями. Продукт має особливі фішки — програма дозволяє змінювати задній фон (дощ з громом чи вогонь у каміні). Це сподобається любителям читати книги перед сном на планшеті або смартфоні. У Plaidy успішно реалізовано поділ на розділи та функція прокручування. 

Plaidy — програма для аудіокниг

Програма повністю безплатна, не містить рекламу. Через це на невеликі недоліки у вигляді поганого розпізнавання розділів можна сміливо заплющувати очі. Працює на Android 5.0 та вище.

Книга Вголос

Платформа дозволяє отримати різні вибірки аудіокниг в 1 клац. Література поєднана за автором чи жанром. У бібліотеці знайдуться колекції творів, за якими знято фільми. Є багато документальної літератури та навіть книги для самостійного вивчення іноземних мов. Основні переваги платформи:

  • книги продаються окремо, з оплатою за кожен екземпляр;
  • доступ до літератури з будь-якого пристрою;
  • ціна підписки (у перерахунку на гривні) — від двадцяти на місяць.

Книги вголос

Компанія пропонує послугу Абонемент зі знижкою 15%, 25%, 35%. Доступна оцінка кожного отриманого файлу та перегляд рейтингу. Категорії реалізовані у вигляді списку та слайдера.

Downpour

Незалежний магазин недарма потрапив у топ додатків для аудіокниг. Розробникам Downpour вдалося зібрати у бібліотеці колекції літератури різними мовами. Більшість екземплярів без DRM, є обрані аудіокниги. 

Downpour

Читачеві пропонується більш ніж 300 безплатних загальнодоступних аудіокниг у кожному жанрі: художня література, романтика, бізнес, наукова фантастика, детективи та твори для дітей.

Інтерфейс не розчарує. Керування відтворенням та перемотування спрощені: глави та 30-секундний пропуск, вкладки, таймер сну. Порадує підтримка завантаження та відтворення у фоновому режимі. Користувачі мають можливість взяти книгу на 30 або 60 днів за допомогою мобільного додатка Downpour. 

Audiotales

Ця програма створена для прослуховування загальнодоступних аудіокниг, озвучених ентузіастами з усього світу. Команда розробників пропонує функціональний та зручний плеєр з таймером сну та зміною швидкості аудіопотоку 

Серед відмінностей продукту: додавання бібліотек та книг з інших джерел, розділи «Цікаве» та «Мої книги», постійне оновлення каталогу. У програвач інтегровані функції темпу відтворення, будильник зупиняє аудіо у вибраний час. 

Ця ​​десятка може бути відсортована за кількома категоріями. Для більшості користувачів базові параметри — дизайн та доступність літератури. Хоча важливо і наступне:

Інтерфейс
Хороша платформа для пошуку електронних книг має зробити прослуховування улюблених сюжетів приємним 
Сумісність На ринку багато версій для Windows, Mac та інших пристроїв. Краще обирати універсальний варіант
Гнучкість цін Великий плюс — коли є можливість перегляду кількох сторінок та безкоштовні функції

Кожен книголюб при пошуку відповідного цифрового продукту керується своїм набором правил. Але в тому, що перераховані читалки неодмінно потрапляють до топ 10, точно немає сумнівів. Навіть якщо одна із програм має свій недолік. 

У пошуках втраченого: Як відновити видалені файли з комп'ютера: 5 програм на допомогу

Коментарі
Залиште коментар
С
15.08.2023 14:30

Наряду с Audible, одно из лучших - приложение Scribd. 10$ в месяц и вам становится доступно огромное количество как аудио, так и электронных книг.

Категорії