Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Флагмани Samsung Galaxy S9 і Apple iPhone X - що вибрати з 2 смартфонів?

Дата публікації: 30.12.2018 10:45
Дата оновлення: 30.12.2018 10:45

Мабуть, варто було б звикнути до вічної гонці флагманів Виробництва Самсунг ІЕпл. Але все ж важко встояти і не думати кожен раз про те, який же смартфон виявиться краще. У цій статті – опис головних особливостей і характеристик топових пристроїв 2017 роки від обох компаній. Хто виграє в битві Galaxy S9 vs iPhone X, надається вирішувати читачеві.

 Samsung Galaxy S9 vs Apple iPhone X

Зовнішній вигляд флагманів

У плані привабливої зовнішності обидва апарати, як і належить преміальним пристроїв, рівні. У обох девайсів екран займає рекордний відсоток передній панелі. Але у Самсунг є невеликі «рамки» зверху і знизу корпусу, а у айфона – виступ під фронтальну камеру, т.зв. монобровою. Корпуси флагманів виконані зі стійкого до ударів і подряпин скла з олеофобним покриттям, до якого не чіпляються сліди від пальців. Доповнюють і підкреслюють образ вставки з металу.

Samsung Galaxy S9 дизайн

Обидва телефони – захищені. Так, у самсунга захист відповідає стандарту IP68: занурення на глибину до півтора метрів девайс витримує без проблем. У IPhone X ступінь захисту – IP67, так що його можна занурювати тільки на метрову глибину.

Що стосується колірних рішень, то шанувальників продукції APPLE виробник особливо не балував, надавши на вибір тільки два рішення – Silver і Space Gray. Samsung ж, в порівнянні з суперником, виявився більш щедрим, представивши смартфони в п'яти кольорах: можна купити класичну чорну або сіру модель, можна – золотисту, ще варіант – зупинитися на фіолетовому або синьому смартфоні.

айфон 10 дизайн

Читайте також: Apple iPhone 8 і Айфон 10 – порівняння 2 флагманів

Екрани iPhone X і Galaxy S9

Діагональ флагманів ідентична і становить 5,8 дюймів. У апаратів – гарна передача кольору і, як плюс – непогана енергоефективність. Що стосується панелей, то гелексі с9 отримав Супер Амолед, а Епл – Супер РЕТІНА. Крім реалістичності і чіткості картинки, дисплеї володіють відмінними кутами огляду і чутливістю до налаштувань яскравості: вони вміють адаптуватися під освітленість оточення.

 дисплей Galaxy S9

Galaxy S9 контент в дозволі 2960х1440 точок. У iPhone X цей показник трохи нижче – 2436х1125 пікселів. Однак на око різниці майже не видно, навіть якщо покласти два девайса поруч, що підтверджують відгуки. Обидва апарати трохи витягнуті: сумісного отримав співвідношення сторін 18,5: 9, а айфон 10 – 19,5: 9. Завдяки такому рішенню смартфонами комфортно керувати однією рукою, незважаючи на солідну діагональ.

Цікаво: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

 дисплей Apple iPhone X

Порівняння камер

Та вже, камери «слабкою ланкою» телефонів обох виробників точно не назвеш. Вони шикарні. Любителі Селфі, та й просто красивих фото не будуть розчаровані в будь-якому випадку. У кожного гаджета передні камери вийшли відмінними. Самсунг отримав 8-мегапіксельний, а айфон – семімегапіксельний сенсор. Але самий сік – в головних модулях.

Обидва вони – на 12 Мпікс, але у Галаксі с9 камера одинарна, а у Х – подвійна. Це дозволяє створювати ефект Боке на портретних фото, а також наближати віддалені об'єкти без втрати якості. Зате модуль камери S9 отримав змінну діафрагму. Вона може бути або f/2.4, що оптимально при денній фотозйомці з великою глибиною різкості, або f/1.5. У сутінках S9 може вловити більше, ніж айфон Х.

Примітка: S9 Plus, як і айфон 10, отримав подвійний модуль тильній камери. ДО того ж, у нього, як і у еплфона, за обома лінзами встановлені оптичні стабілізатори зображення.


основные камеры Samsung Galaxy S9 и Apple iPhone X

Обидва пристрої знімають відео в UHD-дозволі з 30 FPS. Функція «Slow-mo» у Apple працює в дозволі FHD з показником в 240 FPS, а ось конкурент пише відео з показником до 960 fps. На виході любителі екстремально повільний запис отримують продукт в стандартному HD якості.

В тему: Порівняння 3-х флагманських камер: Samsung Galaxy S9 +, Huawei P20 PRO і iPhone X – хто крутіший?

Залізо

І тут складно порівнювати і вирішувати, що ж краще. Залізо смартфонів – закачаєшся. Але про все по порядку.

  1. Начинка Galaxy S9. оснащена сучасним фірмовим 8-ядерним процесором 9810 (аналог Qualcomm Snapdragon 845). Половина ядер ЦПУ, яка працює на 2,7 гігагерцах, призначена для ресурсномістких завдань, інші ж чотири ядра працюють на 1,7 ГГц. Вони потрібні для енергоефективного режиму. Укупі з 4 гігабайтами оперативної пам'яті такі характеристики дають власникові можливість вирішувати за допомогою смартфона мало не будь-які завдання: ігри, потокове відео, не кажучи вже про веб-серфінгу – йому все під силу.
  2. iPhone X теж не підкачав. продуктивність відповідають 64-бітний A11 Bionic і три гігабайти оператіви.

На практиці при серйозних навантаженнях обидва флагмана показують себе відмінно. Відгукуються користувачі про залозі апаратів добре: завдання виконуються оперативно, перегрів відсутній.

процессоры Samsung Galaxy S9 и Apple iPhone X

Щодо питання автономності показники телефонів близькі. У S9 – 3000 мАг ємності, а у айфон 10 – 2716 мАг. При цьому близько 10 години активного використання на одному заряді здатний забезпечити айфон Х, а Галаксі – близько 8 годин. Втім, багато що залежить лише від «Тяжкості» запущених програм, налаштувань рівня яскравості дисплея та інших особливостей використання.

Примітка: обидва телефони підтримують функцію бездротової, а також швидкої зарядки.

Програмне забезпечення смартфонів

І Samsung Galaxy S9, і Apple iPhone X можуть похвалитися дружелюбним інтерфейсом. Який варіант рекомендувати, складно розібратися. У ПО кожного з гаджетів є приємні фішки, але реалізовані вони по-різному.

  • Розумний асистент.ДЛЯ Максимального комфорту використання у телефонів є персональний віртуальний помічник зі штучним інтелектом. Bixby – У S9, SIRI – У айфона. На Жаль, Bixby не розпізнає російську мову. Siri вигідно відрізняється тим, що здатна розібратися навіть з не зовсім коректно поставленими питаннями.

 анимоджи от Apple iPhone X

  • Власні емодзі. Однією з фішок Айфона стали Анімоджі – анімовані мультяшні копії особи користувача, які створюються TrueDepth – розробкою, створеної для розпізнавання осіб. У Samsung теж є схожа функція – Selphimoji. Працює приблизно так само.
  • Захищеність даних. iPhone X єдиний метод розблокувати пристрій – Face ID. Тривимірна проекція особи користувача створюється спеціальними датчиками спільно з Фронталки. Ідентифікація власника в S9 заснована на розпізнаванні сітківки ока. Як альтернативний метод розблокування можна використовувати сканер відбитків пальців, якого в десятій версії айфона немає.

Selphimoji от Galaxy S9

Дивіться також: Що вибрати – Samsung Galaxy S9 або Samsung Galaxy Note 8: битва флагманів

Технічні характеристики

Щоб порівнювати і вибирати відповідний смартфон було простіше, нижче представлена таблиця основних технічних параметрів обох пристроїв.

Технічні характеристики
Samsung Galaxy S9 Apple iPhone X
Стандарт зв'язку/інтернет 3G (WCDMA/UMTS)
2G ( EDGE)
4G (LTE)
Дисплей Діагональ – 5,8 дюймів; Діагональ – 5,8 дюймів;
Дозвіл – 2960x1440 пікселів; Дозвіл – 2436х1125 пікселів;
Тип матриці -Super AMOLED; Тип матриці – OLED (Super Retina HD);
Точок дотику – 10 Точок дотику – 10
Кількість сім-карт 2 1
ОЗП 4 Гб 3 Гб
Процесор Samsung Exynos 9810 Apple A11 Bionic
кількість ядер – 4 + 4 кількість ядер – 4 + 2
Частота – 2.7 ГГц + 1.7 ГГц
Внутрішнє сховище 64 Гб 64 Гб або 256 Гб
Підтримка карт пам'яті та (до 400 Гб) немає
Операційна система Android iOS
Фронтальна камера 8 Мп 7 Мп
Діафрагма: ƒ/1.7 Діафрагма: ƒ/2.2
Розпізнавання облич і фігур Розпізнавання осіб і фігур
Автоматична стабілізація зображення Автоматична стабілізація зображення
Автофокус Автофокус
Головна камера 12 Мп 12 + 12 Мп
Стабілізація Автофокус
Автофокус Стабілізація
Технологія Super Speed Dual Pixel Ширококутний об'єктив: діафрагма ƒ/1.8
Діафрагма: F1.5/F2.4 Телеоб'єктив: діафрагма ƒ/2.4
OIS (Оптична стабілізація зображення) Оптичний зум; 10-кратний цифровий зум
Розмір пікселя: 1.4μm Режим «Портрет»
Розмір сенсора: 1/2.55" Портретна освітлення
Кут огляду : 77˚ Подвійна оптична стабілізація зображення
Максимальне збільшення: 8x (цифровий) Шестілінзовий об'єктив
Професійний режим Спалах True Tone Quad-LED з функцією Slow Sync
Панорама Панорамна зйомка (з дозволом до 63 Мп)
Режим Super Slow-mo, до 720p, 960 fps Захист об'єктива сапфіровим склом
Hyperlapse Сенсор BSI
Режим «Їжа» Автофокус з технологією Focus Pixels
Вибірковий фокус Фокусування дотиком і технологія Focus Pixels
VDIS (Відео цифрова стабілізація зображення) Live Photos зі стабілізацією зображення
HDR (High Dynamic Range) Контроль експозиції
Запис відео – 4K/3840x2160/стереозвук Шумоподавление
Автоматичне увімкнення HDR при фотозйомці
Автоматична стабілізація зображення
Формати зображень: HEIF і JPEG
Запис відео – 4K/3840x2160/стереозвук
Акумулятор Ємність – 3000 мАг; Ємність – 2716 мАг;
швидка зарядка; швидка зарядка;
бездротова зарядка. бездротова зарядка.
Матеріал корпусу Метал + Скло Метал + скло

Цікаво: Протистояння 2 популярних флагманів: порівняння Samsung Galaxy S8 і Apple iPhone 8

Обидва смартфона гарні у всьому. У них продуктивне залізо, круті камери, приваблива зовнішність і дружнє ПО, відмінні показники автономності, багато місця для зберігання даних. Так що радити купити якийсь певний варіант досить нелегко. Ускладнюють завдання і схожі функціональні особливості гаджетів. Однак любителям Селфі можна порекомендувати все ж айфон. У його Фронталки хоч і менше мегапікселів, ніж у самсунга, зате режимів більше. Ну, а любителям сповільненої зйомки напевно сподобається S9 з його рекордним показником FPS. В іншому ж – кому, що подобається.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії