Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Рейтинг 5 кращих мобільних процесорів для ігор

Дата публікації: 30.12.2018 11:25
Дата оновлення: 30.12.2018 11:25

Про комп'ютерних процесорах говорять багато, а ось про мобільних інформації поменше. Який же процесор в смартфоні робить його придатним для роботи та ігор? Який варіант краще вибрати? Про це і розповідає стаття. У ній – особливості сучасних процесорів і 5 найпотужніших ЦПУ.

 какой процессор для смартфона выбрать

Що таке двухкрістальний чіпсет?

Майже всі сучасні процесори смартфонів двухкрістальний чіпсет. Він дозволяє контролювати розподіл потужності CPU в залежності від навантаження. Завдяки цьому підвищується енергоефективність телефону, та й процесор працює стабільніше.

Наприклад, смартфон оснащений восьмиядерна ЦП, однак одночасно можуть бути задіяні тільки 4 з них. Перемикання відбувається автоматично в залежності від виконуваних користувачем операцій. Ядра з меншою тактовою частотою призначені для нескладних завдань. Більш потужні – для вимогливих до ресурсів додатків, наприклад, важких ігор.

Оптимізації на софтверном рівні

Перш, ніж торкнутися теми оптимізації на програмному рівні, слід зрозуміти, що таке ядро ЦПУ і тактова частота, а також на що впливають їх параметри. Ядро – елемент чіпсета, який визначає показники продуктивності, енергоефективності та тактову частоту ЦП.

 мобильный процессор

Тактова частота – параметр, який відображає максимальну кількість тактів (операцій) проца в секунду. Чим вище цей показник, тим швидше працює мобільний процесор. З кількістю ядер ситуація аналогічна, але при переході з чотирьох на вісім ядерНЕ варто очікувати приросту продуктивності в 2 РАЗИ. Причина Підвищення ефективності роботи – ПЕРШ за все, в перерозподілі виконуваних девайсом процесів. Про це йшлося вище.

Оптимізація грає не останню роль в продуктивності. І виконується вона за рахунок програмного забезпечення. Один з яскравих прикладів – гаджети Apple. iPhone з шестиядерних процесорів по продуктивності виривається вперед в порівнянні з восьмиядерна рішенням під керуванням Android ОС.

Читайте також: Як вибрати смартфон з хорошою камерою: поради + 4 кращих камерофон

Значення оперативної пам'яті і графічного ядра для продуктивності

Об'єм оператіви впливає на швидкість запуску додатків і кількість одночасно виконуваних завдань без необхідності вивантажувати їх в пам'ять смартфона, займаючи вільне місце на накопичувачі. Тут теж діє правило «чим більше, тим краще».

графическое ядро и ОЗП смартфона

GPU (графічне ядро) – не менш важлива складова системи. Від його потужності також багато в чому залежить продуктивність пристрою. Особливо це помітно в іграх та інших ресурсоємних додатках, вимогливих до графіки.

Рейтинг мобільних процесорів

Хороший мобільний процесор – це не тільки достатня продуктивність, якої вистачає для веб-серфінгу і простих казуальних ігор. Але це також відмінну швидкодію при одночасній роботі з декількома програмами, в ресурсномістких іграх. Нижче – особливості 5 потужних ігрових моделей ЦПУ для мобільних телефонів.

Цікаво: Apple iPhone 8 і Айфон 10 – порівняння 2 флагманів

Qualcomm Snapdragon 845

CPU має 8 ядер, 4 з яких трудяться на частоті 1,8 ГГц і використовуються для виконання нескладних завдань, а ще 4 – на частоті 2,8 ГГц. Вони потрібні для роботи з додатками, системні вимоги яких досить високі.

Рада: якщо хочеться смартфон для ігор, можна вибрати Phone таким процесором – комфортний геймінг забезпечений.


 Qualcomm Snapdragon 845

Чому в рейтингу:

  1. Одна з головних фішок в архітектурі – 3 Мб системного кеша. Завдяки цьому процесор не відчуває необхідності регулярно звертатися до ОЗП, так як є цілком самодостатнім для того, щоб тягнути гри і інші важкі додатки. А якщо ще й оператіви багато, як у ZenFone 5Z взагалі казка.
  2. Adreno 630 – графічний чіп – на 30% продуктивніше своїх попередників, що оцінять любителі мобільного гейминга.
  3. Extended Reality (XR) – при роботі з додатками, які пов'язані з VR, помітні позитивні зміни, що відкривають нові горизонти в цій області. Так, GPU прораховує 6 рівнів волі у віртуальній або доповненої реальності.
  4. Завдяки розробці Foveation графічний чіп максимально точно розпізнає положення погляду: віртуальне середовище відображається якісніше.

Mediatek Helio X30

Потужний 10-ядерний процесор для смартфонів дає хорошу продуктивність в повсякденних завданнях і важких іграх, що підтверджують відгуки. У цього ЦП – три кластери. Що вони собою являють – в таблиці.

Перший кластер
2 ядра Cortex-A73 з тактовою частотою до 2,5 ГГц
Другий кластер 4 ядра Cortex-A53 з тактовою частотою до 2,2 ГГц
Третій кластер 4 ядра Cortex-A35 з тактовою частотою до 1,9 ГГц

Mediatek Helio X30

Чому рекомендують:

  • За графіком відповідає чіп PowerVR 7XTP-MP4, частота якого становить 800 МГц. Рішення здатне декодувати 10-розрядний відео формату 4K2K за підтримки HDR10.
  • Два 14-розрядних процесора обробки зображень дають можливість без зусиль працювати з парними камерами до 16 мп кожна. Це означає, що телефони на Хеліо Х30 – відмінний вибір не тільки для ігор, але і для фото.
  • CorePilot 4.0 – технологія керування ядрами, яка забезпечує приріст енергоефективності на 25% в порівнянні з попередньою моделлю.
  • Продуктивність в порівнянні з попередньою версією ЦПУ зросла на 35%, а показник енергоефективності – на 50%.

Гарна добірка: Рейтинг смартфонів до 4000 гривень – 10 популярних моделей

Exynos 9810

Двухкрістальное пристрій увійшло до п'ятірки кращих ігрових мобільних процесорів завдяки швидкодії, а ще – хорошим показниками енергоефективності та відмінній графіці.

 Exynos 9810

Особливості самсунговского ЦПУ:

1. У процесора – 8 ядер. Чотири з них працюють на частоті 1,9 гігагерц, і ще чотири – на 2,9 ГГц. Заснований ЦП на 10 нм техпроцес.
рівень продуктивності особливо помітний при роботі в однопоточном режимі, чого залозу під керуванням ANDROID OS явно не вистачало.

Рада: любителям пограти на телефоні з великим екраном сподобається безрамковий G960F. Він як раз на такому процесорі. Тим же, хто обов'язково хоче ігровий смартфон, але зі здвоєними камерами, підійде Note 9 або S9 +.

3. Класна графіка – чіп Mali-G72 MP18 показав себе в іграх відмінно. При бажанні цілком комфортно можна грати в мобільну версію PUBG, що вже й говорити про Real Racing 3 або всіма улюблених Танків.

HiSilicon Kirin 980

Хороші показники енергоефективності та швидкодії – визначальні риси цього мобільного процесора. ЦП відмінно показав себе в сучасних іграх, що підтверджують відгуки любителів смартфонів гейминга.

Три кластера восьмиядерного процесора
Перший 2 продуктивних ядра Cortex-A76 з частотою 2,6 ГГц
Другий 2 ядра Cortex-A76 з частотою 1,92 ГГц
Третій 4 енергоефективних ядра Cortex A-55 з частотою 1,8 ГГц

 HiSilicon Kirin 980

Чим цікавий:

  • Висока продуктивність в повсякденних завданнях і під час ігрового процесу – ще не все, чим може похвалитися 7 нанометрового Kirin 980. Так, з активним GPU Turbo в іграх підвищується не тільки FPS, але і енергоефективність. Це дозволяє менше витрачати заряд акумулятора під час геймплея.
  • Нейроморфний процесор тепер подвійний: це гарантує, як стверджує виробник, підвищену швидкодію в задачах, які пов'язані з навчанням. Смартфон на новому процесорі від Хуавей зможе за хвилину розпізнати 4,5 тисячі зображень, а за 6 секунд – об'єкти на півтисячі фото, при цьому не по контурах, а по деталях.

Дізнайтеся: поставити рингтон на Айфон: покрокова інструкція для 2 ОС – Windows і Mac

Apple A12

Потужний ЦП для айфонів для вирішення завдань, пов'язаних з доповненою реальністю і машинним навчанням. Настав той день, коли розумні телефони стають ще розумнішими. Ця модель хоча і має меншу кількість ядер в порівнянні з іншими мобільними процесорами з рейтингу, по продуктивності не поступається їм.

Чим гарний:

1.6 ядер, потужний графічний і звуковий чіпи роблять цей процесор одним з кращих рішень для меломанів і геймерів.

2. Ще швидше, ще енергоефективніше. A12 – це плюс 15% до продуктивності і 40% до показника енергоефективності в порівнянні з все ще актуальним А11.

 Apple A12

3. GPU демонструє приріст продуктивності в 50% в порівнянні з попередньою моделлю, що просто не може не радувати шанувальників ігор: 4 графічних ядра – це не жарти.
алгоритм інтегрованого компонента Secure Enclave прискорив процес ідентифікації особи користувача.

Рекомендація: хочеться продуктивний ігровий смартфон на А 12, хороший вибір – Айфон XS, Мах XR.

5. Однокристальная система тепер здатна проводити близько 5 трильйонів операцій в секунду. Для порівняння, в А 11 даний показник становить 600 мільярдів.

Дивіться також: Порівняння 3-х флагманських камер: Samsung Galaxy S9 +, Huawei P20 PRO і iPhone X – хто крутіший?

Поради та рекомендації

Рекомендувати якусь одну представлених моделей складно: кожен з процесорів здатний впоратися з практично будь-якого поставленого завдання. Висока продуктивність і стабільна робота – риси, характерні для кожного варіанту в цьому рейтингу: незалежно від рівня навантажень смартфони з такими процесорами на 100% відпрацьовують свою ціну. Незважаючи на мету покупки: ігрове рішення, фото або відеозйомка, – орієнтуватися варто не тільки на ЦП, але на інші показники: об'єм ОЗП, ОС, оболонка, роздільна здатність дисплея і камер, захищеність.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії