Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

JBL Flip 6: огляд потенціалу, що складається з 7 частин

Дата публікації: 28.09.2022 10:16
Дата оновлення: 28.09.2022 10:45

У хорошій колонці чудово все: звучання, можливість програвання аудіодоріжок без підключення до мережі, її зовнішній вигляд. JBL Flip 6 відповідає цим стандартам. Вона легко задає тон атмосфері домашньої тусовки, відпочинку на свіжому повітрі з друзями або романтичній вечері на двох. 

Танці з колонкою JBL Flip 6

JBL Flip 6: характеристики

  • Динамік для високих частот, діаметром 16 мм і низькочастотний, розмірами — 80х45 мм. У сукупності вони дають стабільну потужність навіть якщо не накручувати «volume» до максимуму.
  • Гранична потужність 30 Вт, що забезпечує гучність і об'єм звуку. 
  • Діапазон частот 63 Гц-20 кГц. Такий широкий частотний проміжок дозволяє гаджету видавати чіткий глибокий бас і чисті високі партії. При програванні композицій нечутно тріску та пищання.
  • Автономність: аудіо може грати до 12 годин, коли гучність стоїть на позначці трохи вище за середину.
  • Доступні роз'єми та можливість підключення: Bluetooth 5.1, USB Type-C.
  • Важить 550 г. Колонка легка, її зручно носити із собою.
  • Розміри: ширина — 68 см, довжина — 17,8 см, глибина — 7,2 см. 

Хоч гаджет невеликий, він видає гучний та чіткий звук.

Подробиці про попередню модель: JBL Flip 5: огляд дизайну, 7 характеристик і якості

JBL Flip 6: огляд потужності та якості 

Акустика дуже потужна. А все тому, що в «шістку» вбудовані широкосмуговий та високочастотний динаміки, які забезпечують оглушливо-об'ємне звучання. Для прослуховування у квартирі достатньо 30-50% граничної гучності. Якщо перевищити, поряд із колонкою некомфортно буде розмовляти. Об'єм звуку розходиться на 360 градусів. 

Колонка JBL Flip 6 на природі

У портативного апарата виняткові баси, збалансовані низи й верхи частот. Завдяки цьому «низи» не заглушають вокал, а інструментал програється у широкому частотному діапазоні. Навіть на граничній гучності програвання гаджет не видає хрипів та звукових спотворень. 

Автономність колонки JBL Flip 6

Пристрій оснащений місткою батареєю. Живлення відбувається через USB-C. Для максимальної зарядки необхідно 2,5 години.

Заявлені виробником години програвання без додаткового живлення — до 12. Апарат тестували на середньому показнику гучності, і без підзарядки він пропрацював 11,5 годин. Гідний результат для портативного приладу, згодні?

До речі: Огляд портативних колонок Sony і JBL: порівняння 5 характеристик

Функціонал і можливості

Для відтворення глибоких «низів» передбачені два пасивних оптимізованих випромінювачів. Вони налаштовані за алгоритмом компанії HARMAN та вважаються унікальними.

Випромінювач високих частот 10 Вт, а низькочастотний динамік — 20 Вт. У поєднанні вони видають до 20000 Гц. Це верхній поріг звукових коливань, безпечний для людського слуху.

Кнопки керування JBL Flip 6

Передача звучання в JBL Flip 6 можлива тільки через Bluetooth. Протокол підключення версії 5.1 зі зворотною сумісністю означає, що «шістка» може успішно взаємодіяти навіть із досить старими моделями планшетів, ноутбуків, смартфонів. 

Захисні функції та дизайн

Пристрій виконаний у незмінній стилістиці бренду: довгастий, з тканинним обплетенням, яке не мажеться і не пропускає воду. Завдяки невеликим габаритам та вазі, гаджет зручно носити у рюкзаку та сумці. За міцний шнурок можна підвішувати.

На бічних частинах гумові накладки для додаткової безпеки. Їхнє завдання — пом'якшити удар при падінні виробу, не дозволити пошкодитися мембранам пасивних випромінювачів.

Прослуховування музики будинку на JBL Flip 6

Пристрій не боїться впливу вологи. Тому можна сміливо слухати музику, лежачи у ванній, плавати з колонкою у басейні чи гуляти під дощем. Вологозахист стандарту IP67 надійний при контакті з прісною водою, пилом та піском. Колонка пройшла тест-драйв. Пристрій занурювали у воду на 30 хвилин і він не втратив працездатність. У морській воді експерименти не проводилися, тому вплив солоного середовища на девайс невідомий. 

Читайте: Інструкція, як правильно вибрати портативну колонку — 10 критеріїв

Flip 6 vs Flip 5: чим відрізняються

Дизайном Flip 6 не дуже відрізняється від Flip 5. В оновленій версії виробники трохи збільшили логотип бренду та додали гумові ніжки. Гаджет стійкіше стоїть на слизьких поверхнях.

У «п'ятірки» ступінь захисту IPX7, який оберігає від бризок та вологи, але занурювати девайс у воду небажано. У шостій моделі цей стандарт удосконалили, тому вона залишається робочою навіть при зануренні у ванну, річку, басейн.

Водонепроникна колонка JBL Flip 6

Виробники прокачали межу звучання пристрою. У Flip 6 показник — 30 Вт, у п'ятої в 1,5 раза менше. «Шістка» оснащена двома динаміками, старша модель тільки одним. 

Таким чином, різниця між Flip 6 та 5 зводиться до трьох аспектів.

  1. У оновленого пристрою удосконалилася версія блютузу, яка споживає менше енергії, ніж попередня. Зниження споживання енергії — це триваліший термін служби батареї пристрою.
  2. З'явився окремий динамік для відтворення високочастотних хвиль.
  3. Є еквалайзер у програмі пристрою. Це дозволяє користувачеві «вирівнювати» звучання під власні вподобання, наприклад, додати басів або згладити занадто високі партії.

У таблиці наведено характеристики двох версій для порівняння:

 
Flip 5 Flip 6
Потужність, Вт 20 30
Розміри динаміків, мм 45x80 НЧ 45x80
ВЧ 16 (діаметр)
Місткість батареї, мА·ч 4 800 4 800
Bluetooth 04.Лют 05.Січ
Захист IPX7 IP67
Габарити, мм 181x69x74 178x68x72

Досвідчені користувачі стверджують, що обидва пристрої видають якісний звук. Проте звуковий потік у «шістки» чистіший і виразніший.

Цікава стаття: 2 ефективних способи, як правильно заряджати портативну колонку

Фішка — JBL Connect

Особливість JBL Flip 6 криється в додатку JBL Connect, який доступний для звантаження на будь-який девайс Apple або Android. Якщо у вас є лише один прилад, через цю програму зручно виконувати перепрошивку. Коли кілька колонок і вони підтримують технологію PartyBoost, їх можна об'єднати в повноцінну аудіосистему.

Щоб законектити кілька пристроїв, вибирають режим «Стерео» або «Вечірка» для створення об'ємної аудіосистеми. Залишається лише приєднатися до колонок, що висвітилися. Тепер і починається магія: пристрої можна розставити по кімнатах і керувати ними дистанційно. Якісне об'ємне звучання треків забезпечене.

Шоста версія JBL — практичний програвач, що відтворює гучний і кришталево чистий звук. На тлі попередника вона потужніша може довше функціонувати без підзарядки. Прослуховувати музику тепер можна у будь-якому зручному місці, не побоюючись піску, дощу чи вітру.

Інфа на замітку: Колонка Jbl Charge 4 або Flip 5: вибираємо за 6 критеріями

Коментарі
Залиште коментар