Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інструкція, як правильно вибрати портативну колонку – 10 критеріїв

Дата публікації: 31.03.2020 13:40
Дата оновлення: 31.03.2020 13:40

Портативна колонка пристрій, який можна використовувати як підсилювач звуку для ПК, так і для дискотеки на свіжому повітрі. І краще купити ту, яка буде працювати в будь-яких умовах. Але як вибрати блютуз колонку? Про це розказано нижче.

 портативные колонки JBL

Для чого потрібні портативні колонки

Гаджети грають роль переносного динаміка, який покращує гучність і якість аудіо. Якщо підходити відповідально до вибору портативної колонки, то на ній можна слухати все, що завгодно: як класику, так і дабстеп, як подкасти, так і фільми.

Портативний девайс з якісної батареєю працює до 8-10 годин без підзарядки. Колонку можна взяти на природу або на прогулянку по місту. Окремі моделі здатні синхронізуватися з іншими девайсами для прослуховування музики і створювати «музичний центр».

Як вибрати портативну колонку

подключение беспроводных колонок к телефону

Перед вибором варто вирішити, для чого потрібна колонка:

  • прослуховування музики в lossless-якості;
  • динамік, через який можна слухати подкасти;
  • колонка для гри в PlayStation т.д.

Установки впливають на цінову категорію пристрої. Якщо для прослуховування діалогів в грі можна купити недорогу колонку середніх розмірів, то для якісного відтворення музики краще підходять пристрої з преміального сегмента.

Дизайн і розміри

Від цих характеристик залежить портативність колонки. Якщо планується регулярно носити її з собою, бажано вибирати компактні пристрої без дрібних деталей. Якщо колонка буде замінювати звичайну акустику, можна вибирати гаджет будь-якого розміру, ваги і дизайну.

Додатково звертають увагу на кріплення і його якість: чим воно краще, тим більш екстремальні навантаження витримає. Відмінний приклад хорошого кріплення - Flip 3.

Потужність акумулятора

 портативные колонки Sony

Параметр не впливає на якість звуку безпосередньо, але від нього залежить гучність. Чим більше цифра, тим сильніше буде звук:

  • 1,5-5 Вт – приблизно на рівні з Телефом і лептопом;
  • 16-20 Вт – класична гучність переносних динаміків;
  • 50-60 Вт – гучні пристрої, з якими можна влаштувати дискотеку, такі як Harman-Kardon Go + Play Mini Black.

Важливо: Потужність сабвуфера вважається окремо. У таких моделях часто можна зустріти 2 цифри: одна оцінює потужність колонок, друга вимірює саб.

Пригадується: найкращих портативних колонок JBL – рейтинг портативної акустики JBL

Якість звучання

Спочатку звертають увагу на кількість каналів: якщо він один – моно, два каналу роблять стереозвук. Відмінність полягає в тому, що другий варіант, такий як у Harman-Kardon Traveler Black, створює «об'ємний» звук.

При виборі кращих портативних колонок варто звернути увагу на частотний діапазон – чим він ширше, тим більше частот зможе програти динамік. Як правило, діапазону від 20 до 20 000 Гц, як у Sony SRS-XB10, вистачить, щоб домогтися басів і чистих верхів.

Чим вище номер найнижчого – тим більше плоским буде звук. А чим нижче верхні значення – тим колонки більше будуть «хрипіти» і створювати «кашу» з звуків високої частоти.

Інтерфейс

беспроводные колонки harman

Кращі портативні колонки в 2020 році вміють транслювати аудіо як по «повітрю», так і через кабель. Бездротове підключення стало можливим завдяки наявності Bluetooth і Wi-Fi.

Алгоритм синхронізації простий і зрозумілий:

  1. Включити необхідний інтерфейс на обох пристроях.
  2. Знайти колонки в списку «девайс для підключення».
  3. Підключитися і насолоджуватися музикою.

При наявності NFC, як у Sony SRS-XB40, процес конекту спрощується в рази: досить піднести гаджети один до одного. Далі вони все зроблять самостійно.

Якщо динаміки підтримують технології DNLA і AirPlay, зможуть приймати і передавати контент сумісних пристроїв по локальній мережі.

Типи підключень

портативные колонки сони

Чим більше портів – тим з більшою кількістю девайсів сумісна колонка. Прості моделі обходяться роз'ємом для зарядки, прокачані моделі мають кілька USB-рідерів, Mini Jack 3,5 мм і навіть MicroSD-слот! Наприклад, 2E BS-03 Party Light може програвати музику з MicroSD флешки, а завдяки своєму незвичайному дизайну забезпечить дискотеку навіть в лісі.

Судячи з відгуків, універсальні моделі користуються підвищеним попитом, навіть не дивлячись на те, що вони будуть трохи дорожче звичайних пристроїв.

В тему: Огляд портативної колонки Sony SRS-XB31

Управління пристроєм

работа с беспроводными колонками

У більшості випадків портативні колонки управляються за допомогою фізичних кнопок, як у JBL Charge 3. Також часто зустрічаються повзунки і котушки для зміни рівня звуку. У деяких моделей є сенсорний екран, через який можна налаштовувати пристрій.

Деякі Bluetooth колонки мають можливість віддаленого керування через спеціальне мобільний додаток, про який буде написано в інструкції. Його скачують в офіційного сайту або Google Play Маркет на смартфон/планшет. Краще вибирати моделі з декількома типами керування.

Цікаво: найпопулярніших портативних колонок

Волого і пилу

влагозащита и пылезащита беспроводных колонок

На цей параметр варто звернути увагу тим, хто любить використовувати колонку в нестандартних умовах: в походах, на пляжі або навіть у ванній.

Якісь колонки можна використовувати тільки в сухому і чистому приміщенні, щось витримає легкі бризки, а кому-то не страшний злива і пилова буря. Інформація про рівень захисту міститься в абревіатурі IPXX. Перша Х вказує ступінь пилезахищенності (від до 7), друга – ступінь захисту від прісної води (від до 9).

  • IPX3 – мінімальна захист від води, таким колонкам не страшні тільки легкі бризки;
  • IPX7 – хороша вологозахист, з колонкою можна спокійно ходити під дощем;
  • IPX68 – практично не вбиває колонка, якій не страшні ні пил, ні волога.

Важливо:СТУПІНЬ Вологозахисту вказує тільки на захист від чистої і прісної води. Якщо Колонка потрапила в море або інше джерело солоної води, її варто промити і ретельно просушити. Наявність Вологозахисту також не гарантує, що техніка зможе «Плавати» На поверхні. Потрапивши В басейн або річку вона, швидше за все, піде на дно.

Додаткові параметри

параметры беспроводных колонок

Щоб зрозуміти, яка з портативних колонок буде найкращою в конкретному випадку, варто оцінити додаткові характеристики. ПРО них – нижче.

Читайте також: Що таке портативні колонки – як вибрати портативну колонку по 11 параметрам

Місткість акумулятора

Будь бездротової девайс розряджається. Перед тим, як вирішити, яку портативну колонку вибрати, варто зрозуміти, скільки вона витримає від одного заряду.

  • 1500 мАг – 4-5 годин;
  • 4000-6000 мАг – 8-10 годин;
  • 20 000 мАг +, такі ЯКSony SRS-XB31- до доби.

Основні типи живлення занесені в таблицю нижче.

Тип живлення
Його особливості
Акумулятор Працюють до доби. Далі їх слід зарядити: робиться це як від мережі, так і від повербанков.
Батарейки Підійде тим, хто використовує колонки там, де немає можливості зарядити їх. Термін роботи залежить від ємності батарей.
Харчування від USB Колонки, живиться від USB-кабелю.
Харчування від електромережі Вона може харчуватися як від акумулятора/батарейок, так і від мережі.

Чим більше способів живлення, тим більш універсальною стає колонка.

Нижче – ще кілька критеріїв вибору:

  • Мікрофон перетворює колонку в засіб спілкування.
  • Еквалайзер – дозволяє налаштувати звук «під себе», усиляя ті частоти, які здаються «не допрацювали».
  • FM-тюнер – бонус для любителів радіо.
  • Панорамне аудіо – акустика робить об'ємний звук, поширюючи його на всі 360°.
  • TWS (бездротове стерео) створює стереопару з подібною колонкою, таким чином збільшуючи гучність.

Корисно: Детальна інструкція на 4 пункти, як підключити бездротові і дротяні колонки до ноутбука

У питанні вибору портативної колонки немає однієї відповіді: як комусь подобаються блютуз-пристрої, так хтось вважає за краще девайси з Mini Jack. З огляду на об'єми ринку, кожен знайде переможця персонального рейтингу. І слід враховувати те, що навіть найкраща портативна колонка може розчарувати, якщо вона не підходить під виставлені вимоги.

Коментарі
Залиште коментар